Τρέξιμο: Τι είναι τι το Steady State Run (SSR) και ποιες ανάγκες καλύπτει;

 Γράφει ο Ιωάννης Δημόπουλος*

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι βρίσκεται ανάμεσα από το αερόβιο τρέξιμο και το τέμπο ή τρέξιμο στο κατώφλι; Ένας αθλητής μπορεί δικαιολογημένα να αναρωτιέται αν έχει κάνει εργομετρική αξιολόγηση σε πόσους παλμούς ή σε τι ρυθμό να τρέξει. Αυτό που έχει οριστεί ως αερόβια ζώνη ή η ζώνη 2 όπου μπορεί το εύρος να είναι αρκετό μεγάλο, να τρέξει πχ στο κάτω άκρο στους 131 παλμούς σε ρυθμό 6:20 ή στο πάνω άκρο 153 σε ρυθμό 5:00; Εδώ έρχεται να καλύψει αυτήν την «γκρι ζώνη» το SSR, αυτό που θα ονομάσουμε έντονο αερόβιο και θα αναλύσουμε την σημαντικότητα του για όλους τους αθλητές αλλά κυρίως τι ρόλο μπορεί να παίξει στις υπεραποστάσεις. Να διευκρινίσω πως δεν αναφέρομαι στον ρυθμό μαραθώνιου όπου ένας αθλητής μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό, να τρέξει στον ρυθμό μαραθώνιου έναν μαραθώνιο, αλλά σίγουρα δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει μια υπεραπόσταση (έκτος ίσως έναν αγώνα 50Κ) σε αυτόν τον ρυθμό.

Σε γενικές γραμμές είναι μια ταχύτητα πιο εύκολη από το γαλακτικό κατώφλι (ως μια γενική περιγραφή μπορούμε να πούμε πως το γαλακτικό κατώφλι χαρακτηρίζεται με την τιμή του στα 4mmol/l), όπου δηλαδή αρχίζει να συσσωρεύεται το γαλακτικό στο αίμα γρηγορότερα από ότι μπορούμε να το μεταβολίσουμε, ενώ μένουμε στην ίδια προσπάθεια χωρίς δηλαδή να μειώσουμε την ταχύτητα μας. Το γαλακτικό μας κατώφλι αντιστοιχεί σε μια ραγδαία αύξηση της κούρασης μέσα από τα χημικά υποπροϊόντα που παράγονται κατά την διάρκεια της γλυκολυσης, όπου οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε ενέργεια μέσα από το μόριο του ATP. Το σώμα μας δεν είναι ικανό πλέον να αντέξει να μεταβολίζει το γαλακτικό οξύ και έτσι έρχεται ο μυϊκός κάματος. Μπορούμε να ορίσουμε το SSR κάπου ανάμεσα στο 75-79% των υψηλότερων παλμών μας η σε προσπάθεια μεγαλύτερης της μιας ώρας περίπου αν και εξαρτάται από το επίπεδο του αθλητή.

Fartlek: Ιδανική προπόνηση για όσους τρέχουν στην καραντίνα

Στο άλλο άκρο, το SSR είναι συνήθως πιο δύσκολο από το αερόβιο κατώφλι, το σημείο όπου το σώμα αρχίζει και καίει περισσότερους υδατάνθρακες από λίπος. Το σημείο αυτό δεν είναι τόσο ξεκάθαρο αλλά ως ορισμό μπορούμε να πούμε πως το αερόβιο κατώφλι είναι η περιοχή όπου οι μυϊκές δραστηριότητες συντελούνται με την συνεχή παρουσία οξυγόνου. Χαρακτηρίζεται με την τιμή των 2mmol/l γαλακτικού οξέος και αποτελεί το όριο της καθαρά αερόβιας παραγωγής ενέργειας. Το γαλακτικό οξύ, που μπορεί επίσης να προκύψει μέχρι τότε, απομακρύνεται από τους ίδιους τους μυς. Είναι μια ένταση που ορίζεται από πολλούς επιστήμονες ως μια προσπάθεια που μπορεί να διαρκέσει  για αρκετές ώρες, με πολλές διαφορές ανάμεσα στους αθλητές.

Μεταξύ προπονητών και εργοφυσιολόγων υπάρχουν πάντα κάποιες διαφορές στους ορισμούς αλλά και πολλά κοινά σημεία.

Οφέλη του Steady State Running

Τα οφέλη μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

  • Αερόβιος  μεταβολισμός
  • Μυοσκελετικός
  • Νευρομυικός

Τα οφέλη στον αερόβιο μεταβολισμό είναι τεράστια. Η καύση λίπους είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας κατά την διάρκεια του Steady , το οποίο ο Roberto Canova αναλύει στο βιβλίο του  πως βελτιώνεται το κάψιμο λίπους σε γρηγορότερους ρυθμούς με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό είναι καλό, επειδή έχουμε περιορισμένη αποθήκη γλυκογόνου, αλλά απεριόριστες αποθήκες λιπών. Όσο γινόμαστε πιο αποδοτικοί με τον μεταβολισμό λιπών , τόσο πιο γρήγοροι θα γίνουμε στις μεγαλύτερες αποστάσεις.

Επιπλέον το Steady Running χρησιμοποίει κυρίως μυϊκές ίνες τύπου I, αργής συστολής, ο τύπος ινών δηλαδή που κινεί την αερόβια άσκηση, με την προοπτική καθώς επέρχεται η κούραση να χρησιμοποιηθούν και μυϊκές ίνες ενδιάμεσου τύπου (Τύπου ΙΙ Α). Το SSR ίσως να αυξάνει και την παράγωγη μιτοχονδρίων και τριχοειδών αγγείων που μεταφέρουν καύσιμα στους μυς, αν και η φύση των προσαρμογών βασίζεται στην ένταση του ερεθίσματος. Όλες οι προσαρμογές είναι σημαντικές σε όλα τα αερόβια αθλήματα ακόμα και σε αγώνες 5Κ. Επομένως ενώ θέλουμε ένα δυνατό αερόβιο κατώφλι με άφθονες μυϊκές ίνες τύπου Ι γεμάτα με μιτοχόνδρια και αγγεία κυρίως στο μαραθώνιο, όλη αυτή η αερόβια δύναμη θα σας στηρίξει στις διαλειμματικές προπονήσεις 5Κ άλλα και  στις υπεραποστάσεις.

Για το μυοσκελετικό σύστημα το SSR παρέχει αρκετό φορτίο για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα αφού δεν υπάρχει η ίδια επιβάρυνση από προπονήσεις τέμπο ή προπονήσεις πάνω από το γαλακτικό κατώφλι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μυοσκελετικές προσαρμογές που σου επιτρέπουν να τρέχεις πιο δυνατά για περισσότερη ώρα όπως απαιτείται στις υπεραποστάσεις .

Αυτό που πιστεύω έχει την μεγαλύτερη σημασία για τους δρομείς υπεραποστάσεων είναι πως ετοιμάζει τους δρομείς και για το ψυχολογικό σθένος που χρειάζεται για τις μεγαλύτερες αποστάσεις.

Πλεονεκτήματα

Λόγω του ότι είναι αρκετά κάτω από το γαλακτικό κατώφλι, άλλα πιο γρήγορα από το αερόβιο μου αρέσει να τα εισάγω στους αθλητές μου ως μια ομαλή μετάβαση από το αερόβιο τρέξιμο και πάντα με προοδευτική αύξηση στην διάρκεια του. Αν θα τρέξεις σε αγώνα ως 50Κ, μπορείς να συνεχίσεις τις προπονήσεις Steady μέχρι και τις τελευταίες μέρες. Αντιθέτως αν στόχος αποτελεί μια συμμετοχή μας σε μεγαλύτερο αγώνα τότε τα Steady μπορούμε να τα θεωρήσουμε κοντά στον αγωνιστικό μας ρυθμό, με συνέπεια – προοδευτικά – πάντα θα πρέπει να αποτελούν μεγάλο μέρος της προετοιμασίας μας. Πλησιάζοντας τον στόχο μας όπως πχ ένας δρομέας που θα τρέξει σε αγώνα 10Κ κάνει πρόβα τον επιδιωκόμενο ρυθμό του αγώνα, πολύ τρέξιμο στον ρυθμό του 10Κ έτσι μπορούμε να το θεωρήσουμε και για αγώνες υπεραπόστασης. Το πιο θετικό είναι πως τα SSR δεν «στοιχίζουν» πολύ και μπορούμε να τα εισάγουμε στο πρόγραμμα μας σχεδόν κάθε εβδομάδα, αλλά και κάποιες φορές δυο φόρες την εβδομάδα.

Circuit Training: Προπόνηση για δρομείς με πολλαπλά οφέλη

Μπορούν να έχουν δομημένη μορφή στην προπόνηση μας πχ 3×8’ με 2’ χαλαρά, 3×10’ με 2’ χαλαρά, 2×15’-20’ με 3’ χαλαρά η συνεχόμενο 20’-50’και αν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε και 5’ σε ρυθμό 10Κ ,οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι . Μπορούν να είναι μέρος μιας αερόβιας προπόνησης που να καταλήγει με κάποια λεπτά Steady προς το τέλος ανάλογα με την αίσθηση του αθλητή ή μετά από κάποια διαλειμματική ή προπόνηση τέμπο και να «σβήσουμε» με κάποια λεπτά Steady. Προσωπικά θεωρώ ότι πιο σημαντικό ρόλο έχουν κατά την διάρκεια του Long run, όπου ελευθέρα ο αθλητής μπορεί να προσθέσει τον ρυθμό Steady, μέχρι και 2 ώρες, στο long του ελεύθερα όταν έχει την αίσθηση πως μπορεί και θέλει να κυνηγήσει ένα πιο γρήγορο και ποιοτικά long μαθαίνοντας έτσι στους πιο έμπειρους αθλητές να ‘κυνηγούν’ και μέσα στον αγώνα να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Προτείνω μερικές φορές και στα πολύωρα να μην διστάζουν οι αθλητές, φοβούμενοι την διάρκεια του long, να τρέχουν «κάπως» γρήγορα, Steady.

Υπάρχουν μειονεκτήματα;

Υπάρχουν φυσικά, αν το παρακάνουμε μπορούμε να αυξήσουμε το ρίσκο τραυματισμού επειδή επιβαρύνουμε πιο πολύ από το χαλαρό-αερόβιο και αν τα κάνουμε πολύ συχνά κινδυνεύουμε να δούμε σημάδια  υπερπροπόνησης.  Δεν έχουν τις ίδιες προσαρμογές με πιο γρήγορες προπονήσεις και όπως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις έτσι και τα SSR έχουν μια σημαντική θέση σε ένα προπονητικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο με άλλα ερεθίσματα μέσα στους προπονητικούς κύκλους.

Έτσι λοιπόν ένα προπονητικό πλάνο έχει μέσα και την διαλειμματική προπόνηση, αλλά και την προπόνηση αντοχής, στον εξίσου ίδιο βαθμό σημαντικότητας, ίσως και περισσότερο, ανάλογα τον αθλητή και την απόσταση.

Διαβάστε επίσης: Πόσο καθοριστικός είναι ο χρόνος επαφής μας με το έδαφος όταν τρέχουμε;

* ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ, NORTH AMERICAN ACADEMY FOR SPORTS AND FITNESS PROFESSIONALS (NAASFP)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ «ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ», INTERNATIONAL SOCIETY OF SPORTS NUTRITION (ISSN)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ SPARTAN SGX COACH

Previous ArticleNext Article

Σχοινάκι: Πως μπορεί να γίνει η τέλεια προπόνηση για κάθε δρομέα

Σχοινάκι: Πως μπορεί να γίνει η τέλεια προπόνηση για κάθε δρομέα

Αν πιστεύετε ότι το σχοινάκι είναι μόνο για να παίζουν τα παιδιά στις παιδικές χαρές ή για να κάνουν προπόνηση οι πυγμάχοι, τότε μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Ειδικά αν είστε δρομέας.

Διότι για τους δρομείς το σχοινάκι είναι μια τέλεια άσκηση με πολλαπλά οφέλη: ενισχύσει τη δύναμη στις γάμπες, αυξάνει τις αντοχές σας και βοηθάει στην αναβάθμιση του διασκελισμού σας.

Γενικότερα, αν ψάχνετε για γρήγορους, απλούς και ανώδυνους τρόπους για να βελτιώσετε το επίπεδό σας στο τρέξιμο, δοκιμάστε να εισάγετε το σχοινάκι στην καθημερινή σας γυμναστική. Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα είναι πως «μαθαίνει» τα πόδια σας να προσγειώνονται αρμονικά και σε πλήρη συντονισμό με το σώμα σας ενώ σας βοηθάει να μειώνετε το χρόνο επαφής σας με το έδαφος, κάτι που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα γρήγορης και αποτελεσματικής λειτουργίας για έναν δρομέα.

Επιπλέον, εκτός από την αύξηση της δύναμης στις γάμπες αλλά και συνολικά τα πόδια, είναι μια πολύ αποτελεσματική γυμναστική και για τα χέρια.

Ακολουθούν τέσσερις τρόποι μέσω των οποίων μπορείτε να πάρετε το μέγιστο από μια προπόνηση με σχοινάκι:

1. Χρησιμοποιήστε το σωστό μήκος σχοινιού

«Αν περάσετε το σχοινί κάτω από τα πόδια σας, οι χειρολαβές του θα πρέπει να τεντώνονται μέχρι το στέρνο σας», λέει ο Ρουθ Μάρτινταλ, επαγγελματίας γυμναστής, καθώς συμβουλεύει αναφορικά με το σωστό μήκος.

2. Περιορίστε την κίνηση του βραχίονα σας

Όπως και με το τρέξιμο, καλό είναι να ελαχιστοποιείται η οποιαδήποτε περιττή κίνηση. Γι’ αυτό λοιπόν, προσπαθήστε να αφήσετε τους καρπούς σας να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της άσκησης με το σχοινί.

3. Μην πηδάτε πάρα πολύ ψηλά

«Ψάχνετε για γρήγορα αλλά χαμηλά άλματα, όχι για τεράστια άλματα. Να θυμάστε πως το σχοινί δεν είναι καθόλου παχύ, συνεπώς δεν χρειάζεται να πηδάτε πολύ ψηλά για να το περνάτε», λέει ο Μάρτινταλ.

4. Νιώστε το ρυθμό

«Μπορείτε να πηδάτε όσο πιο γρήγορα θέλετε αλλά αν βρείτε έναν καλό ρυθμό στα άλματά σας, η άσκηση μπορεί να είναι τόσο πιο εύκολη όσο και πιο ευχάριστη», συμβουλεύει o Μάρτινταλ.

H καλύτερη μορφή προπόνησης με σχοινί για τους δρομείς:

Κάντε δύο επαναλήψεις αυτού του προγράμματος, με ένα λεπτό ξεκούρασης ανάμεσα στα σετ. Θα σας πάρει συνολικά 10 λεπτά.

1 λεπτό σχοινάκι με μικρό άλμα.

30 δευτερόλεπτα σχοινάκι με τα γόνατα να λυγίζουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

1 λεπτό σκοινάκι.

30 δευτερόλεπτα σχοινάκι ενώ στηρίζεστε μόνο στο αριστερό πόδι.

1 λεπτό σχοινάκι με μικρό άλμα.

30 δευτερόλεπτα σχοινάκι ενώ στηρίζεστε μόνο στο δεξί πόδι.

Διαβάστε περισσότερα: «Έκαψε» το μισό σωματικό του λίπος με σχοινάκι σε 10 εβδομάδες

Στις 17/07 το Κρόνιον Πέρασμα και οι Δρόμοι Πάρνωνα

Για τις 17/07/2021 αν το επιτρέψουν οι συνθήκες προγραμματίζονται οι ιστορικοί αγώνες Κρόνιον Πέρασμα και Δρόμοι Πάρνωνα (Ημικρόνιο Πέρασμα). Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ-ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 70 ΧΛΜ.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Με την αρωγή φορέων της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Πέτρου

Και με την ευγενική συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων ως Τ              εχνικών Συμβούλων του αγώνα,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 70 ΧΛΜ. ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ

΄΄ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ – ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ΄΄

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 17/07/2021

Αφετηρία – τερματισμός: Αγ.Πέτρος Αρκαδίας

Απόσταση:70 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 16.00

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας διεξάγεται όλος σε άσφαλτο. Πρόκειται για κυκλική διαδρομή, με αφετηρία και τερματισμό τον Αγ.Πέτρο Αρκαδίας. Ο αγώνας αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα υπεραπόστασης 70χλμ. Ο αγώνας πραγματοποιείται όλος σε μία περιοχή απείρου κάλλους, περνώντας κάτω από έλατα, πλατάνια και άλλα δέντρα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά.

Ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ.Πέτρο Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας και κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνάει μέσα από τα χωριά Βαμβακού – Βαρβίτσα – Καρυές – Βούρβουρα και τερματίζει πάλι στον Αγ.Πέτρο, πραγματοποιώντας μία κυκλική διαδρομή μήκους 70χλμ.

Όριο αγώνα: 10 ώρες.

Για οποιαδήποτε πρώτη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας μας email στο lakoniaultrarunning@gmail.com ή στa τηλ.6955985506/ 6936853165(ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.kronionperasma.com

ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Σύντομα τις επόμενες εβδομάδες, AN KAI EΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, θα ακολουθήσει αναλυτικότερη προκήρυξη του αγώνα.

ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ (ΗΜΙΚΡΟΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ)-ΑΓΩΝΑΣ 37 ΧΛΜ.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Με την αρωγή φορέων της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Πέτρου

Και με την ευγενική συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων ως Τ              εχνικών Συμβούλων του αγώνα,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 37,5 ΧΛΜ. ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 17/07/2021

Αφετηρία – τερματισμός: Αγ.Πέτρος Αρκαδίας

Απόσταση:37 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 16.00

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας διεξάγεται όλος σε άσφαλτο. Ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ.Πέτρο Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας και διεξάγεται παράλληλα με το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ!Οι αθλητές θα ξεκινήσουν όλοι μαζί!Αυτοί που θα συμμετάσχουν στους Δρόμους Πάρνωνα, φτάνουν μέχρι το σημείο της Στραβόρραχης(18,5χλμ.) όπου κάνουν αναστροφή, και από τον ίδιο δρόμο τερματίζουν στο σημείο εκκίνησης τους!

Όριο αγώνα: 6 ώρες.

Για οποιαδήποτε πρώτη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας μας email στο lakoniaultrarunning@gmail.com ή στa τηλ.6955985506/ 6936853165(ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.kronionperasma.com

ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Σύντομα τις επόμενες εβδομάδες, AN KAI EΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, θα ακολουθήσει αναλυτικότερη προκήρυξη του αγώνα

x
Send this to a friend