Η OCEANMAN Greece επιστρέφει δυναμικά για να ανοίξει μια νέα σελίδα στα Χανιά!

Η OCEANMAN, κάνοντας αισθητή την απουσία της το 2023 στην κολυμβητική Open Water παγκόσμια και εγχώρια κοινότητα, μετά μάλιστα από τη επιτυχή διοργάνωση του Παγκόσμιου Τελικού της OCEANMAN στο Ρέθυμνο το 2022, επιστρέφει από την TRIMORE Sport Events σε νέο τερέν, υποσχόμενη να συναρπάσει όλο τον πλανήτη! Το OCEANMAN Greece | ChaniaCrete 2024, η 6η διοργάνωση OCEANMAN στην Ελλάδα (πλην του τελικού), ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Ιουνίου στα Χανιά της Κρήτης.

Η OCEANMAN Greece, έχοντας στο πλευρό της συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Χανίων, δίνει νέα προοπτική στο θεσμό και προσκαλεί στη φιλόξενη Κρήτη και τη ξεχωριστή κουλτούρα των Χανίων, τους κολυμβητές Open Water του πλανήτη, να τους ενθουσιάσει και να τους προσφέρει μια αξέχαστη – συναρπαστική εμπειρία!

Με την Αιγίδα και την Χρυσή Χορηγία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στο πνεύμα του Τουρισμού Αθλητικής Εμπειρίας που πρεσβεύει, η OCEANMAN GreeceTRIMORE Sport Events προσκαλεί αθλητές όλων των επιπέδων και ηλικιών απ’ όλο τον κόσμο μα πρώτα από την Ελλάδα και κυρίως την Κρήτη, μαζί με τις οικογένειες – φίλους – παρέες, σε μια καλοσχεδιασμένη αθλητική, ψυχαγωγική και πολιτιστική εκδήλωση, να ζήσουν όλοι μαζί το αξέχαστο.

Στο αγωνιστικό περιεχόμενο, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια πρώτη ημέρα (Σάββατο  με το Sprint OCEANMAN (2k), OCEAN Relay (3 x 750m) και OCEANKIDS (750m), για να τη διαδεχθεί η δεύτερη ημέρα (Κυριακή) με το HALF OCEANMAN (5k) και το OCEANMAN (10k) στα οποία και θα κορυφωθεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Κρατώντας την ασφάλεια στη θάλασσα σε πρώτο πλάνο πάντα, η OCEANMAN έχει καθιερώσει τον ατομικό πλωτήρα υποχρεωτικό κατά την κολύμβηση για κάθε συμμετέχοντα (και για τους ολυμπιονίκες, χωρίς καμία εξαίρεση), διατηρώντας πάντα ισχυρή ομάδα και μέτρα ασφάλειας τόσο στη θάλασσα όσο και υποστηρικτική στη στεριά, δίνοντας τη δυνατότητα στους κολυμβητές να απολαύσουν στο έπακρο το σπορ που αγαπούν και την περιπέτεια στη φύση και παράλληλα να διεκδικήσουν την πολυπόθητη πρόκριση στους τελικούς του OCEANMANWe are Open Water Swimming.

Το πρωϊ της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου, άνοιξαν οι εγγραφές, δίνοντας τη δυνατότητα οικονομικότερης συμμετοχής στον αγώνα σε όσους θα επιλέξουν να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους, αλλά και να δεσμεύσουν τη θέση τους στον περιορισμένο αριθμό συμμετοχών ανά απόσταση. Όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στο website της OCEANMAN, δίνοντας τη δυνατότητα να δει κανείς τις διαδρομές όλων των αποστάσεων αλλά και το φαντασμαγορικό σημείο εκκίνησης μπροστά στο φάρο, στην είσοδο του παλιού Ενετικού λιμανιού των Χανίων. Oi δύο μεγάλες αποστάσεις της Κυριακής, περιλαμβάνουν τον περίπλου της νήσου Λαζαρέτα, δίνοντας μια απίστευτη μαγεία στην εμπειρία των κολυμβητών. Φωτογραφίες των Χανίων και κολυμβητικής OCEANMAN δράσεις εδώ.

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, OCEANMAN Greece director, δήλωσε: Mε σεβασμό στο έργο των προκατόχων του θεσμού, θα συνεχίσουμε το όραμα της δημιουργίας του ομορφότερου αγώνα κολύμβησης Open Water, καθιστώντας τα Χανιά και το OCEANMAN Greece | ChaniaCrete, το πιο επιθυμητό κολύμπι στον κόσμο και bench mark ποιότητος, ασφάλειας και καινοτομίας. Σας προσκαλούμε όλους στο νέο αυτό ξεκίνημα, στην ιστορική και πανέμορφη πόλη της Ελλάδας, στον φάρο που θα αποτελέσει σύμβολο για κάθε κολυμβητή!”

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:      TRIMORE Sport Events, Περιφέρεια Κρήτης – Περιφ. Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 ELVAL Colour, ETEM

Χρυσοί Χορηγοί:                              Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ)

Χάλκινοι Χορηγοί:                           ΜΙΝΕΤΤΑ, OrceroBella Frutta, Microsports, Δ. Κορωνάκης Α.Ε., Blue Hunter, PlayMobil,

PoufMakers, Maurten

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                         Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), Περιφέρεια Κρήτης – Περιφ. Ενότητα Χανίων

Media Partners:                                In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr

Σταθεροί συνεργάτες:                     Protypo, Marathon Bikes, Vector, HPX, 1MATION, Check A Bike

Website

 

www.oceanmanswim.com/chania-greece/

www.trimore.gr

www.diaplous-ssda.gr

 

Facebook

 

OCEANMANGreece

trimoresportevents

xterragreece

SwimRunHydra

Instagram

 

@oceanman.greece

@trimoresportevents

@greecexterra

@swimrunhydra

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Η πρώτη ημερίδα κολύμβησης ένταξης και συμπερίληψης αθλητών με αναπηρία

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ η πρώτη ημερίδα κολύμβησης ένταξης και συμπερίληψης αθλητών με αναπηρίες και τυπικών- αρτιμελών αθλητών.

Η συνδιοργάνωση του ΑΟ Ωκεανού και του συλλόγου ΙΩΝΑΣ ΑμεΑ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με 50αρια Ελεύθερο από αθλητές με αναπηρίες. Στη συνέχεια ξεκίνησε το αγωνιστικό πρόγραμμα των αθλητών της προαγωνιστικής. Σημαντική προσθήκη στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου ήταν η δημιουργία μικτής σκυταλοδρομίας αθλητών με αναπηρίες και τυπικών – αρτιμελών αθλητών προαγωνιστικής. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από τους παραολυμπιακούς του 2004 που ενώνονται αθλητές ΑμεΑ και αρτιμελείς σε μια κοινή ομαδική σκυταλοδρομία 4Χ50. Το σύνθημα που κυριάρχησε από την συμμετοχή των αθλητών είναι “Όλοι Διαφορετικοί Όλοι Ίσοι”.

Τα αθλητικά σωματεία προαγωνιστικής που έλαβαν μέρος στη μικτή σκυταλοδρομία είναι τα ακόλουθα:
Ωκεανός
ΝΟΚ Καλαμάτας
ΟΦΝΙ
Παλαίμων
Πεντελικός
ΡΟΗ
Υδρία

Τα αθλητικά σωματεία ΑμεΑ που έλαβαν μέρος είναι τα ακόλουθα:
ΙΩΝΑΣ
Καστελλάνοι
Ομάδα Όνειρο
Πρωτοπόροι
Τυρταίος

Ο ενθουσιασμός όλων των αθλητών που συμμετείχαν, αλλά και η χαρά τους, ήταν πολύ μεγάλη.
Αξιοσημείωτη ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου που παρακολούθησε με ενθουσιασμό τους αγώνες και καταχειροκρότησε την προσπάθεια όλων των αθλητών.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.

Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε. υποστήριξε τους αγώνες με προϊόντα της και η εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη κάλυψαν με ρεπορτάζ τη διοργάνωση.
Στους αθλητές ΑμεΑ και της προαγωνιστικής που έλαβαν μέρος δόθηκαν αναμνηστικά έπαθλα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από τον Δημήτρη Λίτσιο αθλητή του συλλόγου ΙΩΝΑΣ.
Υποστηρικτής των αγώνων ήταν το ΟΑΚΑ με κύριο εκπρόσωπό της τον γενικό διευθυντή κύριο Κωνσταντίνο Χαλιορή που έκανε τις βραβεύσεις των διακριθέντων αθλητών της διοργάνωσης.
Επίσης υποστηρικτής της διοργάνωσης ήταν το φυσικοθεραπευτήριο Φysio Gountas.

Η διακεκριμένη αθλήτρια του συλλόγου ΙΩΝΑΣ Βασιλοπούλου Αντιγόνη-Χαρίεσσα δήλωσε:
«Ήταν μεγάλη η χαρά και πολύ έντονα τα συναισθήματα που ζήσαμε τόσο για τους αθλητές που συμμετείχαν όσο και για τους παρευρισκόμενους που παρακολούθησαν τους συγκεκριμένους αγώνες, καθώς για πρώτη φορά στη χώρα μας αρτιμελείς αθλητές και αθλητές με αναπηρίες συμμετείχαν από κοινού σε αναγνωρισμένους αγώνες κολύμβησης από τη ΚΟΕ και την ΕΑΟΜ αντίστοιχα. Είναι πολύ σημαντικό για τους αθλητές με αναπηρίες να γίνονται τέτοιες συνδιοργανώσεις για να μπορούν να έχουν περισσότερες συμμετοχές σε αγώνες καθώς τα πρωταθλήματα ΑΜΕΑ είναι ένα το χρόνο ανά άθλημα. Παράλληλα όμως είναι και πολύ σημαντικό για τον κόσμο και τα παιδιά που δυστυχώς δεν γνωρίζουν για τον αθλητισμό – πρωταθλητισμό των ΑμεΑ και γενικώς για τα ΑμεΑ στη χώρα μας. Εύχομαι να γίνει θεσμός η διοργάνωση τέτοιων αγώνων, όχι μόνο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου αλλά και για την ενσωμάτωση-συμπερίληψη των αθλητών και των ατόμων με αναπηρίες στη χώρα μας, καθώς δεν είναι τίποτα «λιγότερο» από άνθρωποι και έχουν ίσα δικαιώματα και γι’αυτό πρέπει να έχουν και ίσες ευκαιρίες.
Θέλω να ευχαριστήσω τους Δημήτρη και Γιώργο Δαμασιώτη και όλο το σωματείο του Α.Ο ΩΚΕΑΝΩΣ που εξαρχής αγκάλιασαν και στήριξαν αυτή την ιδέα και καταφέραμε να την πραγματοποιήσουμε. Ευχαριστούμε τους προπονητές του συλλόγου ΙΩΝΑΣ. Συγχαρητήρια στους συλλόγους ΑμεΑ που συμμετείχαν με τους αθλητές τους.».

Οι υπεύθυνοι του Α.Ο. ΩΚΕΑΝΟΣ Δημήτρης και Γιώργος Δαμασιώτης δήλωσαν:
«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την συνεργασία που είχαμε με τον Σύλλογο ΙΩΝΑΣ.
Αποφασίστηκε στη διασυλλογική ημερίδα που διοργάνωσε ο ΑΟ ΩΚΕΑΝΟΣ να συμπεριληφθούν τόσο σειρές ΑΜΕΑ όσο και μεικτή σκυτάλη με αθλητές ΑΜΕΑ και κλασικούς αθλητές.
Η πρωτοβουλία βρήκε θερμή ανταπόκριση από αθλητές, γονείς και προπονητές.
Τα χειροκροτήματα των θεατών ήταν η καλύτερη επιβράβευση.
Στόχος είναι η πρωτοβουλία αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον έτσι ώστε το επίπεδο των αθλητών αυτών να ανέβει ακόμα περισσότερο.»

Ο υπεύθυνος αθλητικού τμήματος ΙΩΝΑΣ κύριος Γιώργος Γκούντας δήλωσε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί αυτή η συνεργασία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Θα μπορούσε η 13η Ιανουαρίου να θεσπιστεί και ως ημέρα ένταξης και συμπερίληψης των αθλητών με αναπηρία στην ελληνική κολύμβηση. Ευχόμαστε και θα είμαστε ως σύλλογος αρωγοί στο να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες διοργανώσεις. Το ΟΑΚΑ το νιώθουμε σαν το σπίτι μας, καθώς το σύλλογός μας ξεκίνησε στη δραστηριότητά του από το 2007. Ευχαριστούμε θερμά το σύλλογο Α.Ο. ΩΚΕΑΝΟΣ – Γιώργο και Δημήτρη Δαμασιώτη για τη συνδιοργάνωση. Ευχαριστούμε τους συλλόγους ΑμεΑ που έλαβαν μέρος και την ΕΑΟΜ. Ευχαριστούμε τους συλλόγους κολύμβησης που έλαβαν μέρος με τους αθλητές της προαγωνιστής σε αυτή τη μοναδική σκυταλοδρομία που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για τη στήριξη των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα τον διευθυντή του ΟΑΚΑ κύριο Κωνσταντίνο Χαλιορή.  Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους μου Γιάννη και Σωτήρη Τριάδη – Flywhoop που έχουν αγκαλιάσει με αγάπη το σύλλογο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δημοσιογράφο κύριο Δημήτρη Κοτταρίδη για τη συνεχή στήριξη στο έργο και τις δράσεις του συλλόγου μας.»

Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος οι ακόλουθοι σύλλογοι ΑμεΑ:
ΙΩΝΑΣ
Ιωνικός
Καστελλάνοι
Ομάδα Όνειρο
Πρωτοπόροι
Τυρταίος

Στη μικτή σκυταλοδρομία 4×50 συμμετείχαν επτά ομάδες. Οι ομάδες αποτελούνταν από δύο αθλητές ΑμέΑ και δύο τυπικούς-αρτιμελής αθλητές της προαγωνιστικής. Οι ομάδες είχαν ως εξής:

ΩΚΕΑΝΟΣ: Γερολυμάτος Διονύσης(Ιωνικός), Γερολυμάτου Φανή, Αντωνόπουλος Θαλής, Αγγελόπουλος Θανάσης(Ιωνάς)
ΝΟΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σπυράκος Κωνσταντίνος(Ιωνάς), Βασιλάκη Ήλια, Σκοπέτος Κωνσταντίνος, Κούτσελος Αλέξιος(Ιωνάς)
ΟΦΝΙ: Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος(Ιωνάς), Ντουλάι Άγγελος, Μίχα Γεωργία, Γκιάτα Θεοφάνης(Καστελλάνοι)
ΠΑΛΑΙΜΩΝ: Σκουρμπούτης Γιάννης(Ιωνάς), Καπένη Αναστασία, Κουτρολίνος Ανδρέας, Τζιβελέκη Μαρία Φανουρία (Καστελλάνοι)
ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΣ: Μπουντζουκλής Δημήτρης(Ιωνάς), Χανιώτης Ίωνας, Γιαννούλης Νέστωρας, Τσέκος Αλκίνοος(Καστελλάνοι)
ΡΟΗ: Διγγόλης Σωκράτης(Ιωνάς), Σιέττος Παρασκευάς, Βαλασκόπουλος Σπύρος, Αγγέλου Γαβριέλα (Ιωνάς)
ΥΔΡΙΑ: Βασιλοπούλου Αντιγόνη(Ιωνάς), Παπαγιαννοπούλου Βικτώρια, Παππά Εύη, Διακάτου Στυλιανή Μαρία( Ιωνάς)

Παρακολουθήστε video από την εκπομπή της ΕΡΤ Σαββατοκύριακο από τις 6:
https://www.youtube.com/watch?v=qoJ8a5BX-ic

Παρακολουθήστε video του αγώνα από την εταιρεία Flywhoop:
https://www.youtube.com/watch?v=txCp2fx71v4

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Την κολύμβηση Open Water στα καλλίτερά της επανατοποθέτησε η XTERRA Greece στη Βούλα για 2η φορά!

Σε μια απίθανη γιορτή μετέτρεψαν με το 10th XTERRA O.W.S. Challenge, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (13-15 Οκτωβρίου) στην Α’ Πλαζ Βούλας – ATHINES By The Sea ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η XTERRA Greece.

Ένα καλοσχεδιασμένο event σε όλες του τις παραμέτρους, φιλοξένησε περισσότερους από 350 ενήλικες κολυμβητές και 50 παιδιά, οι οποίοι μαζί με όσους συνόδευσαν εκείνους στην αθλητική γιορτή (υπολογίζονται σε 1.200 άτομα), πλημμύρισαν την υπέροχη οργανωμένη παραλία και έδωσαν καλοκαιρινό χρώμα και εξαιρετική διάθεση, με την εύνοια του καιρού και την προτεραιοποίηση του τρίπτυχου: ασφάλεια – ποιότητα – καινοτομία. Το πάντρεμα και η συνέργεια του δημόσιου με την ιδιωτική πρωτοβουλία, απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν αξεπέραστα όρια και πάντα το καλλίτερο διαδέχεται το καλό.

 Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, όταν 19 ζευγάρια SwimRunners διάπλευσαν τη θάλασσα μεταξύ Βούλας και Υδρούσας, σε μια ιδιότυπη προπόνηση – εγκλιματισμό στο σπόρ του SwimRun, έτρεξαν στα καλοδιαμορφωμένα μονοπάτια του πρώην οχηρού ανάμεσα στους λαγούς και τις χελώνες και ακολούθως κολύμπησαν πίσω στο ATHINES By The Sea για να μοιραστούν την εμπειρία και περιπέτειά τους.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε το παιδικό σκέλος των δραστηριοτήτων αθλητικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, με επίκεντρο το Cross Aquathlon και σταδιακά με αυξανόμενη ένταση και ενδιαφέρον φτάσαμε στην Κυριακή, την ημέρα της Κολύμβησης Open Water. Σ’ ένα απίστευτο κολυμβητικό τερέν στημένο μπροστά στην οργανωμένη παραλία και γύρω από το νησί της Υδρούσας, στις 09:20 ξεκίνησαν 35 τολμηροί κολυμβητές να πραγματοποιήσουν τα 10 χλμ κολύμβησης, σε δύο επαναλήψεις του περίπλου της Υδρούσας, διπλασιάζοντας τους συμμετέχοντες του 2022. Ακολούθησαν οι 120 κολυμβητές της απόστασης των 5χλμ, ξεκινώντας στις 11:00 για να πραγματοποιήσουν επίσης τον περίπλου της Υδρούσας και στις 11:30 και 11:55 δύο ακόμη εκατοστάδες περίπου για κάθε μία από τις αποστάσεις 2,5χλμ και 1χλμ.

Πανδαισία κολυμβητών συνετέθη στη θάλασσα της Βούλας, σε διάφορες διατάξεις να διασχίζουν τα καθαρά και γαλάζια νερά της παγκόσμιας λαδιάς που προσέφερε η φύση απλόχερα στη διοργάνωση, κινούμενη δεξιόστροφα, με τερματισμό στο ATHINES By The Sea καταχειροκροτούμενοι από τους εκατοντάδες συνοδούς τους, θεατές και λουόμενους, σε κλίμα μοναδικό και ενθουσιώδες.

Κατόπιν των μεγάλων αποστάσεων, ακολούθησε η μύηση στο Open Water, με τα 200 μέτρα ευθείας κολύμβησης προς τη στεριά, που καθιέρωσε η XTERRA Greece to 2021. Στους τερματισμούς περίμεναν τους αθλητές το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι, τα αναψυκτικά της green beverages, οι μπανάνες Bella FruttaF.illi Orsero, τα τοστ του ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ με ψωμί γεμάτο αγάπη.

Η ημέρα έκλεισε με τον απολογισμό της περιβαλλοντικής δράσης Κοινωνικής Υπευθυνότητος της XTERRA Greece, Clean Ocean και την τελετή απονομών.

Έγινε αναφορά στις 2 ενέργειες αφαίρεσης ελαστικών από το βυθό της θάλασσας στην περιοχή της Βούλας αλλά και την διαδικτυακή εφαρμογή που δημιουργήθηκε με την εξαιρετική αρωγή της Value Pass, με στόχο να αποτυπωθούν σε εκείνη οι θέσεις ελαστικών στις θάλασσες της Ελλάδος κατόπιν εντοπισμού τους από κολυμβητές, δύτες, ψαράδες, λουόμενους κλπ και ακολούθως η XTERRA Greece να φροντίσει για την απομάκρυνσή τους και σε συνεργασία με την ECOELASTIKA την οριστική εξάλειψη ύπαρξής τους με τον ενδεδειγμένο περιβαλλοντικά τρόπο. Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του ηλεκτρικού ποδηλάτου αξίας € 2.500,- που προσέφερε η Elval Colour, μεταξύ όσων ενεπλάκησαν στην απομάκρυνση των ελαστικών στην Υδρούσα και νικητής ήταν ο Χρήστος Γούσιος . Το ποδήλατο αυτό αναβαθμίστηκε και πρόκειται να συναρμολογηθεί επίσης με την υποστήριξη της Marathon Bikes και θα παραδοθεί άμεσα στο νικητή, ενώ ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστία έγινε στο μεγάλο χορηγό του Clean Ocean: Ford Motor Hellas, τους χορηγούς: ΜΙΝΕΤΤΑ και ΗΛΕΚΤΩΡ και όλους τους υποστηρικτές.

Μεγάλοι νικητές των αγώνων κολύμβησης Open Water κατεγράφησαν οι:

  • 10k: Πολύζου Σοφία, Γαΐτη Βασιλική, Παπαβασιλείου Μυρτώ, Αθανασουλάκης Αναστάσης, Χρυσικόπουλος Σπύρος, Θεοφάνους Χριστόφορος
  • 5k: Κουβέλη Βίκυ, Μπουκουβάλα Παρασκευή, Κατσικάρη Μαρία, Παπαγρηγοράκης Δημήτρης, Grech Steven, Γιώγος Σπύρος
  • 2,5k: Φωτεινού Αλεξάνδρα, Στρατάκου Νεφέλη, Δημητριάδου Μυρσίνη, Καρλής Φραγκίσκος, Mike Argyris, Γεωργιάδης Αντώνης
  • 1k: Γκοτζιά Κων/να, Κοκκίνου Εβελίνα, Οικονομάκου Βάσια, Χαχαμόπουλος Κων/νος, Χανδρινός Θεόδωρος Αλέξανδρος, Διγκόλης Σωκράτης
  • 200m: Δημητροπούλου Δήμητρα, Mellendorf Maren, Δηλέ Χαρά, Χαχαμόπουλος Κων/νος, Χρυσικόπουλος Σπύρος, Schmuck Michal

Ενώ στην κατηγορία των wetsuits οι:

  • 10k: Πετράκης Τριαντάφυλλος, Αβραάμ Γεώργιος
  • 5k: Αγγελέτου Νικολέτα, Γεωργαντή Έφη, Αλυφαντής Γιώργος, Βλάχος Κων/νος, Χουσεΐν Ιμπραήμ
  • 2,5k: Τζαχρήστου Σοφία, Κατσουρά Μαρία, Αλμυρούδη Αλεξάνδρα, Πανέτης Λευτέρης, Ασημακόπουλος Χρήστος, Μπερδελής Αναστάσιος
  • 1k: Στεφανή Ινώ, Γκοτζιάς Σπύρος, Πολάκης Σπύρος, Τερζάκης Σταύρος

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε: Σήμερα στον δήμο μας πραγματοποιήθηκε το 10ο XTERRA Open Water Swimming Challenge.  Στο ειδυλλιακό περιβάλλον που προσφέρει η ακτογραμμή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με επίκεντρο την Ά πλαζ Βούλας, 350 και πλέον αθλητές κολύμπησαν στα καταγάλανα νερά μας.  Η αθλητική παράδοση του Δήμου συνεχίζεται, οι μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις της χώρας φιλοξενούνται στο Δήμο μας και στο μέλλον φιλοδοξούμε ακόμα περισσότεροι Έλληνες & Ξένοι αθλητές να έρχονται στον τόπο μας για τουρισμό αθλητικής εμπειρίας.  

Τέλος, ο επικεφαλής της XTERRA Greece, διοργανώτριας του 10ου XTERRA O.W.S. Challenge 2023, περήφανος για την ομάδα και το δημιούργημά της δήλωσε: “Είμαι υπερήφανος για την ομάδα που πλαισιώνει και πραγματώνει τα όνειρά μου. Τόσο για το στενό πυρήνα που μαζί δημιουργούμε το έναυσμα, όσο και τον ευρύτερο κύκλο που περιέχει τους Insiders, τους εθελοντές, τους συνεργάτες, τους ειδικούς συνεργάτες, τον συνδιοργανωτή μας, τους Χορηγούς και υποστηρικτές μας και φτάνει μέχρι τους αθλητές και τους νεότευκτους αθλητές τους οποίους προσπαθούμε να μυήσουμε. Σήμερα, με την ευκαιρία του μεγάλου αγώνα κολύμβησης Open Water τον οποίο διοργανώνουμε ανοικτό σε συμμετοχές και χωρίς casting, θέλω να δώσω ιδιαίτερη βαρύτητα στους συνεργάτες μας για την ασφάλεια του αθλητή. 50 εξειδικευμένα, εκπαιδευμένα και προσηλωμένα άτομα, ενέσκηψαν στην ασφάλεια του κάθε ενός μεμονωμένου κολυμβητή. 10 kayak, 2 SUP, 1 Jet Ski, 4 σκάφη, 32 ναυαγοσώστες, ιατρός, νοσηλευτές, πρόσθετοι διασώστες στη στεριά, ασθενοφόρο – κινητή μονάδα, πλωτός ανεφοδιασμός κολυμβητών, 12 μεγάλες σημαδούρες κατεύθυνσης κολύμβησης, σύστημα οργανωμένης και επιτηρούμενης ασύρματης επικοινωνίας από κέντρο ελέγχου.. ήταν εκεί για να εμπνεύσουν και να εφαρμόσουν τη βέλτιστη ασφάλεια. Ήταν εκεί για να ζήσει την περιπέτεια κάθε ένας που θα σκεφτεί να κολυμπήσει στα βαθιά και θέλει ο διοργανωτής του αγώνα του, να τον σέβεται, να τον αγαπά και να τον προσέχει. Σήμερα, μια κοπέλα ένοιωσε μια μικρή αδιαθεσία, μια ζάλη και το kayak το κατάλαβε, την προσέγγισε, της μίλησε, συμφώνησαν, κλήθηκε σκάφος να την βοηθήσει και έφτασε στην παραλία με ασφάλεια, όπου προσωπικά επιβεβαίωσα ότι ήταν απλή αδιαθεσία. Αργότερα, κατόπιν της σχετικής εξέτασης και παρακολούθησης, επέστρεψε στη ζωή της.. ασφαλής!! Δεν θέλω να γνωρίζω καθόλου, οποιαδήποτε άλλη εκδοχή αυτού του περιστατικού και γι’ αυτό εργαζόμαστε σκληρά σε προληπτικό επίπεδο, ώστε να μη μάθουμε ποτέ. Ευχαριστώ άπαντες που εμπιστεύονται το όραμα και τις δυνατότητές μας, αρχίζοντας από τον έχοντα πλέον την ανανεωμένη ισχυρότατη εντολή Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο!”

Θυμίζουμε ότι η εφαρμογή Clean Ocean για την καταχώρηση των ελαστικών, είναι διαθέσιμη σε όλους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητό ή υπολογιστή και δεν απαιτεί εγγραφή ή κατέβασμα λογισμικού στο κινητό ή υπολογιστή.

 Στο website Clean Ocean μπορεί κανείς να δει όλες τις πληροφορίες και multimedia υλικό της διαρκούς δράσης, να ενημερωθεί για τη διαδικασία καταχώρησης ελαστικών στην εφαρμογή και ακολούθως να εισέλθει στην εφαρμογή Clean Ocean για γνωριμία και εγκλιματισμό. Όταν κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του/της στη θάλασσα, εντοπιστούν ελαστικά, ανοίγουμε την εφαρμογή και με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ενημερώνουμε το κέντρο ελέγχου της Clean Ocean για τη θέση ενός ή περισσοτέρων ελαστικών που εντοπίσαμε. Ο δικός μας ρόλος έχει ολοκληρωθεί και αναλαμβάνει δράση πλέον η Clean Ocean.                 

 Η πρωτοβουλία Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον καλεί και άλλους οργανισμούς/επιχειρήσεις να συστρατευτούν και συνδράμουν εμπράκτως στο αγαθό έργο της, ενώ υπόσχεται να επανέρχεται ετησίως με απολογισμό έργου και επικαιροποίηση σχεδίου δράσης επόμενου έτους.

Τη μεγάλη προσπάθεια πλαισιώνει πλήθος συνεργατών, χορηγών, υποστηρικτών και αρωγών:

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:      Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – XTERRA Greece | ATHINES By The Sea

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 ΕΤΕΜ, Elval Colour

Χρυσοί Χορηγοί:                              Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι

Αθλητικοί Χορηγοί:                         Coros    

XTERRA Europe Official Sponsors   Zoggs, Elleerre, Vittoria

Χάλκινοι Χορηγοί:                           ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, BlackMile, Microsports, Maurten, Blue Hunter, Καραμολέγκος, Trim S.A., Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή, Bella Frutta – F.illi Orsero, Minavra Hotel, Poufmakers.gr, D.Koronakis S.A.

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                          ΕΟΤ, Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος

Media Partner:                                In News, SwimBikeRun.gr

Υποστηρικτές:                                 Marathon Bikes, 1MATION, OneZipper, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, Check A Bike, Protypo, Vector Brands, Αυτοκόλλητες ταινίες HPX, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Ζάχος Grill, Athenian Riviera

————-

Website

www.diaplous-ssda.gr

www.trimore.gr

Facebook

trimoresportevents

xterragreece

SwimRunHydra

Instagram

@trimoresportevents

@greecexterra

@swimrunhydra

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Editor Picks

x
Send this to a friend