Με απόλυτη επιτυχία το 3ο Evrytania Trail Races

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Evrytania Trail Races που διοργανώθηκε για τρίτη φορά στα βουνά της Νότιας Ευρυτανίας με επίκεντρο τα χωριά Αμπλιανη, Δομνίστα, Κρίκελλο, Σκοπιά Στάβλοι.

Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση, περίπου 450 αθλητές όλων των ηλικιών, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Evrytania Trail Races διεξήχθη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 22-23 Ιουνίου 2024 και περιλάμβανε 6 αγώνες, 60K, 46Κ, 30Κ, 20Κ , 12K, 6Κ & το EVRYTANAKI.

Η άψογη διοργάνωση, το δυνατό χειροκρότημα των ντόπιων στις πλατείες παραδοσιακών χωριών, το ζεστό χαμόγελο και η ευγένεια των εθελοντών, σε συνδυασμό με τα ελατοσκέπαστα μονοπάτια, το μαλακό τερέν σαν χλοοτάπητας και ο μοναδικός Κρικελλοπόταμος, θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη τους.

Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και ο Δήμος Καρπενησίου.

evrytania trail races

«Evrytania Trail Races» 6 χλμ.

– Ο αγώνας «Evrytania Trail Races» 6 χλμ. διεξήχθη το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 17:30 με αφετηρία το χωριό Κρίκελλο και τερματισμό το χωριό Στάβλοι.

– Στους άνδρες την πρώτη θέση κατέκτησε ο Θεοχάρης Πέτρος με 40:06, τη δεύτερη ο Ιατρόπουλος Κωνσταντίνος με 43:47 και την τρίτη ο Αποστόλου Ηλίας με 47:56.

– Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Μαργαρίτα Κεφαλίδου με χρόνο 1:10:52. Δεύτερη ήταν η Καπετανάκη Θάλεια με 1:12:50 και τρίτη η Γιαννοπούλου Βασιλική με 1:13:18.

 «Evrytania Trail Races» 12 χλμ.

– Ο αγώνας «Evrytania Trail Races» 12 χλμ. διεξήχθη το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 17:00 με αφετηρία το χωριό Κρίκελλο και τερματισμό το χωριό Στάβλοι.

– Στους άνδρες την πρώτη θέση κατέκτησε ο Πετρούτσος Στέλιος με 1:19:41. Δεύτερος ήταν ο Μαντζιούτας Αντώνης με 1:22:57 και τρίτος ο Ούλμερ Μιχάλης Αλέξης με 1:28:08.

– Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Φωτοπούλου Ελένη με 1:43:33, τη δεύτερη η Αναγνωστάκη Δήμητρα με 1:45:33 και την τρίτη η Καλαματιανού Ιωάννα με 1:45:38.

evrytania trail races

«Evrytania Trail Races» 60K, 46K, 30K, 20K, EVRYTANAKI

Οι αγώνες «Evrytania Trail Races» 60K, 46K, 30K ,20K και EVRYTANAKI διεξήχθησαν την Κυριακή 23 Ιουνίου από τις 07:00, με αφετηρία και τερματισμό τη Δομνίστα.

Οι νικητές

60 χλμ.
– Στους άνδρες την πρώτη θέση κατέκτησε ο Πατεράκης Γιώργος με 6:50:48, τη δεύτερη ο Μυλωνάκης Νίκος με 7:38:12 και την τρίτη ο Βρύνιος Θανάσης με 8:03:27.
– Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Φούντα Κωνσταντίνα με 11:01:10, τη δεύτερη η Ζαχαράκη Αγγελική με 11:40:33 και την τρίτη η Σταμούλη Μαρία με 11:58:08.

46 χλμ.
– Νικητής στους άνδρες ήταν ο Μιχαλόπουλος Παύλος με 7:46:57. Ακολούθησαν οι Σιταράς Ανδρέας με 8:09:50 και Παπαντωνίου Χρήστος με 8:37:54.
– Πρώτη γυναίκα ήταν η Αλεξάνδρα Παναγιώτου με 8:27:24. Δεύτερη η Καρζή Αλεξάνδρα με 8:37:53 και τρίτη η Procter Kassandra με 9:23:49.

30 χλμ.
– Πρώτος στους άνδρες ήταν ο Εμμανουήλ Κωνσταντουλάκης με 3:16:09. Δεύτερος ο Μπαλτατζής Χρήστος με 3:19:11 και τρίτος ο Ιωάννης Μαριόλας με 3:26:57.
– Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Beka Eva με 3:47:24, τη δεύτερη η Μπουραζέρη Ευγενία με 4:26:52 και την τρίτη η Δελημήτσου Στεφανία με 4:40:39.

20 χλμ.
– Στους άνδρες την πρώτη θέση κατέκτησε ο Πετρούτσος Στέλιος με 2:02:55, τη δεύτερη ο Sakkas Christos με 2:02:55 και την τρίτη ο Μάρτος Αγγελος με 2:12:12.
– Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Ρήγα Μαριάννα με 2:50:55, τη δεύτερη η Ζάχου Ιουλία με 2:54:03 και την τρίτη η Λαμπαδιάρη Αθανασία με 3:01:56.

Στο EVRYTANAKI όλοι οι μικροί αθλητές έτρεξαν με την ψυχή τους και διασκέδασαν.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Με ρεκόρ συμμετοχών σε όλα τα αγωνίσματα, οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 8ο Αγώνας Δρόμου “Το Πέρασμα του Απ. Παύλου”

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών συνολικά, στο μεγάλο αγώνα δρόμου και τα παράλληλα αγωνίσματα αλλά και με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 8ος αγώνας δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου». Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 με αφετηρία τον Ιερό Ναό Απ. Παύλου (Κεντρική Πλατεία Μεθώνης) και τερματισμό την Αρχαία Πύδνα.

Με την συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε ο 8ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα Του Απ. Παύλου». Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» ενώ τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος μισή ώρα πριν την έναρξη του μεγάλου αγώνα δρόμου, δόθηκε εκκίνηση στον παιδικό αγώνα, με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών από την ευρύτερη περιοχή. Παιδιά όλων των ηλικιών τερμάτισαν καταχειροκροτούμενα από γονείς, δρομείς και άλλους παρευρισκόμενους.

RUN_0720.jpg

Σε ό,τι αφορά τον μεγάλο αγώνα δρόμου, άτομα όλων των ηλικιών απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και από πολλές χώρες του εξωτερικού (όπως Ολλανδία, Γερμανία και Βαλκανικές χώρες),  άτομα με ειδικές ικανότητες, βρέθηκαν στην αφετηρία, στον Ιερό Ναό Απ. Παύλου Μεθώνης (Κεντρική Πλατεία Μεθώνης) και διανύοντας μία απόσταση 10.000 μ. τερμάτισαν στην Αρχαία Πύδνα.

Την εκκίνηση έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μαζί με τον Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού κ. Χρήστο Κομπατσιάρη. Παρέστησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μεθώνης, Τουρισμού και Ακτών κ. Μαρία Ναβροζίδου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πύδνας Κολινδρού κ. Δημήτρης Κοεμτζής, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Στυλιανός Χλεμές, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ηλίας Πολύζος όπως και ο Πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Ν. Πιερίας κ. Δημήτριος Γκόγκος.

Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος καλωσόρισε όλους τους δρομείς που τίμησαν με την συμμετοχής τους τον αγώνα, ενώ ευχαρίστησε τους επικεφαλής των εμπλεκομένων φορέων για τη συμβολή τους στη άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης. « Η μεγάλη συμμετοχή αθλητών από κάθε γωνιά της Ελλάδος και όχι μόνο, αποτυπώνει την  διαρκή προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη του τόπου και του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου στη περιοχή», επισήμανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης. Παράλληλα, ειδική αναφορά έκανε στη συμμετοχή των μικρών παιδιών στον παιδικό αγώνα, τονίζοντας χαρακτηριστικά « τα παιδιά είναι το μέλλον μας, η μεγάλη συμμετοχή στον παιδικό αγώνα, μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία για τη συνέχεια».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Χρήστος Κομπατσιάρης ευχαρίστησε τους δρομείς για την παρουσία τους και δήλωσε ότι ο  Δήμος Πύδνας – Κολινδρού θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την περαιτέρω αναβάθμιση του αγώνα, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο». Παράλληλα έκανε αναφορά και σε μελλοντικές δράσεις στη κατεύθυνση της γενικότερης προβολής του τόπου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους τοπικούς φορείς,  τους εθελοντές και όλους όσοι βοήθησαν για την διεξαγωγή του αγώνα δρόμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ζεστό χειροκρότημα των θεατών έλαβε η Ελευθερία Ναβροζίδου  η οποία έλαβε μέρος στον αγώνα με αναπηρικό αμαξίδιο.

Νικήτριες του αγώνα (Γενική Κατάταξη):

1η Φωτεινή Ηλιάδου Α.Σ. Ο Βερης – Makridis Τeam με 50:06

2η Βαλετίνη Τήλιου Α.Π.Σ. ΤΡΙΑΣ με 51:31

3η Κυριακή Κακαμούκα Ανεξάρτητη με 51:41

RUN_1840.jpg

Νικητές του αγώνα (Γενική Κατάταξη):

1ος Αθανάσιος Παπαδόπουλος Σύλλογος Δρομέων Κοζάνης με 36:00

2ος Πέτρος Μηνάς Minas coaching με 39.28

3ος Χρήστος Καραπουλιτίδης Α.Σ. Ο Βέρης – Μakridis Team με 40.24

RUN_1732.jpg

Κατά τον τερματισμό των δρομέων παρέστησαν ο Βουλευτής Ν. Πιερίας κ. Ξενοφών Μπαλιαράκος, η εκπρόσωπος του Βουλευτή Ν. Πιερίας Σπύρου Κουλκουδίνα κ. Μαρία Κριθαρά, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κατερίνης κ. Μιχάλης Γεωργιάδης οι οποίοι και απένειμαν μετάλλια σε τερματίσαντες αθλητές. Επίσης παρέστησαν Πρόεδροι γειτονικών Κοινοτήτων του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.

RUN_0976.jpg

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά:

 • Τον Διοικητή του Α.Τ. Πύδνας – Κολινδρού κ. Γρηγόριο Κατσαρό  και όλη την αστυνομική δύναμη που συνέβαλε καθοριστικά στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.
 • Τους Αντιδημάρχους Δήμου Πύδνας – Κολινδρού κ. Μαρία Ναβροζίδου και Δημήτρη Κοεμτζή .
 • Τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου π. Γεώργιο Μιάουρα και της Ενορίας Αποστόλου Παύλου Μεθώνης π. Ευάγγελο Καρακάση.
 • Τις κυρίες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου Μακρυγιάλου.
 • Τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Μεθώνης κ. Θωμά Γαβριηλίδη.
 • Τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Μακρυγιάλου κ. Σταύρο Κάβουρα.
 • Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ν. Πιερίας και ιδιαίτερα την κ. Ευπραξία Δουλγκέρη.
 • Το ΑΛΦΑ Νεφρολογικό Κέντρο Κατερίνης για την διάθεση του ασθενοφόρου.
 • Το Σώμα Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Παράρτημα Κατερίνης).
 • Τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης και ιδιαίτερα του Ιατρό του αγώνα κ. Δημήτριο Παγωνίδη.
 • Τον Εθελοντικό Σύλλογο Μεθώνης «Η Κυψέλη» και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κ. Χαρά Τσιτσοπούλου και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
 • Τον υπεύθυνο πρώτου σταθμού υδροδοσίας κ. Κώστα Καλογεράκη.
 • Τον Φιλανθρωπικό Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Μακρυγιάλου «Η Στέγη της Αγάπης».
 • Την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Πιερίας.
 • Τον Αθλητικό Σύλλογο Ν. Αγαθούπολης ΝΟΝΑΜ
 • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Αγαθούπολης «Οι Αγάθωνες»
 • Τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Π. Ελευθεροχωρίου «η Αγάπη» και ιδιαίτερα το μέλος κ. Γιώργο Σαλπιγγίδη
 • Τον Αθλητικό  Γυμναστικό Σύλλογο Μακρυγιάλου «ΚΕΡΑΥΝΟΣ».
 • Τον Ποντιακό Σύλλογο Σφενδάμης «Ο Πυρρίχιος».
 • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Π. Ελευθεροχωρίου «Κοινότητα Νέων».
 • Τον Σύλλογο Γυναικών Π. Ελευθεροχωρίου
 • Τους υπαλλήλους της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Δήμου Πύδνας Κολινδρού όπως και τον αρχαιοφύλακα της Αρχαίας Πύδνας κ. Θανάσης Γκιουλμεντάνογλου.
 • Ευχαριστίες απευθύνονται σε όλους τους μεμονωμένους εθελοντές που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του αγώνα αλλά και σε όλους τους δημοσιογράφους (ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο) που προέβαλαν τον φετινό αγώνα.

Για τις χορηγίες, ευχαριστίες απευθύνονται στους:

 • Στην Κάβα Ποτών Ιωακειμίδου Μαρία από Κατερίνη.
 • Την εταιρεία Dole για τις μπανάνες που προσέφερε.
 • Καθώς και όλους τους ανώνυμους χορηγούς.

Όλοι οι παραπάνω φορείς θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Μακρύγιαλο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος Zagori Mountain Running επιστρέφει στις 19-21 Ιουλίου 2024

Το Zagori Mountain Running, το μεγαλύτερο trail running event βουνού της χώρας επιστρέφει πιο ανανεωμένο από ποτέ, γεμάτο προκλήσεις, για τον 13ο χρόνο του «στον τόπο πίσω από το βουνό», στο Ζαγόρι, στις 19-21 Ιουλίου 2024.

Tymfi’s 7 Summits

Τα βουνά αποτελούν σημαντικό στοιχείο της ανθρώπινης ζωής και οι ορεινοί αγώνες του Ζαγορίου που ξεκίνησαν το 2011 συγκεντρώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες και τους κορυφαίους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι κορυφές τους συμβολίζουν την ανθρώπινη επιμονή και θέληση, καθώς και το μοναδικό αίσθημα της ελευθερίας. Το 13o Zagori Mountain Running μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε το μαγευτικό τοπίο της Τύμφης, ένα από τα πιο εντυπωσιακά ορεινά συγκροτήματα της Ελλάδας, μέσα από τις 7 πιο εμβληματικές κορυφές της. Εντός των ορίων της περιλαμβάνεται ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου, προστατευόμενος βιότοπος Natura 2000, μια περιοχή με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, το φαράγγι του Βίκου, η χαράδρα του Αώου και μια σειρά από τα μοναδικά γραφικά χωριά του Ζαγορίου τα οποία αποτελούν πλέον μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η περιοχή έχει ονομαστεί «Δρυμός των μεγάλων κορυφών» λόγω των πολλών απότομων και υψηλών κορυφών που έχει, με υψηλότερη αυτή της Γκαμήλας (2497m). Η αφίσα του 13ου Zagori Mountain Running εμπνέεται από την Τύμφη και τις 7 πιο εμβληματικές κορυφές της, Γκαμήλα, Αστράκα, Πλόσκος, Καρτερός, Μεγάλα Λιθάρια, Τσούκα Ρόσα, Γκούρα, προσπαθώντας να καταφέρει έστω και λίγο, να αποτυπώσει τη μαγεία και την επιβλητικότητα αυτού του μοναδικού τόπου.

6+1 μοναδικά πακέτα διαδρομών

Η φετινή διοργάνωση υπόσχεται νέες συγκινήσεις και εμπειρίες, μέσα από τις νέες χαραγμένες διαδρομές. Πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον, δημιούργησε νέες προκλήσεις για δρομείς όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει 6+1 μοναδικά πακέτα διαδρομών για να επιλέξει ο κάθε δρομέας την πρόκληση που του ταιριάζει καλύτερα:

 • Challenge (60+33km) Για πρώτη φορά το 2024 θα διεξαχθεί ο αγώνας Challenge, που είναι στην ουσία ο συνδυασμός 2 αγώνων: του TeRA (60km) και του Zagori Classic Race 33km (33km). Δημιουργήθηκε για όλους εκείνους τους αθλητές που επιθυμούν να έρθουν αντιμέτωποι με την πρόκληση του να τρέξουν 2 αγώνες back-to-back, ξεπερνώντας τα προσωπικά τους όρια!
 • Tera (60km) Το TeRA είναι ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος με μήκος 60 χιλιομέτρων και θετική υψομετρική διαφορά κοντά στα 4.000 μέτρα. Αποτελεί τον κορυφαίο αγώνα του Zagori Mountain Running και φέτος επιστρέφει ανανεωμένος και πιο απαιτητικός από ποτέ. Η εκκίνηση γίνεται στις 05:00 και οι συμμετέχοντες έχουν 15 ώρες ως χρονικό όριο ολοκλήρωσης, με ένα ενδιάμεσο χρονικό όριο αποκλεισμού.
 • Zagori Classic Race (33km) Σε μια περιπέτεια γεμάτη πρόκληση και ομορφιά, η νέα διαδρομή των 33 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει 2.100 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς, αποτελεί μια απίστευτη ευκαιρία να ανακαλύψετε τα όριά σας και να απολαύσετε την ομορφιά του ορεινού τοπίου. Η μοναδική αυτή διαδρομή περνάει από πολλά χωριά, σκάλες & γεφύρια του Ζαγορίου.
 • Half Marathon (21km) Ο φετινός αγώνας HALF MARATHON 21km του Zagori Mountain Running αλλάζει μέρα και ώρα και επιστρέφει ανανεωμένος. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα αυτή την εμπειρία, τότε αξίζει να δηλώσετε φέτος συμμετοχή στον συγκεκριμένο αγώνα. Μια μοναδική διαδρομή που διασχίζει παραδοσιακά χωριά και γεφύρια όπως του Χάτσιου, του Κόκκορου και το Τρίτοξο.
 • Forest (10km) Ο αγώνας Forest 10km, είναι ένας από τους ομορφότερους αγώνες επιλογής στη φετινή διοργάνωση του Zagori Mountain Running καθώς δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να τρέξουν σε ένα μοναδικό δασικό τοπίο, αλλά είναι και μια ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν για τη σημασία των δασών και την ανάγκη να διατηρούμε την ισορροπία μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της φύσης. Διαθέτει +430 μέτρα υψομετρικής και θέα τη μοναδική χαράδρα του Βίκου.
 • Fun (5km) Μια κυκλική διαδρομή (+240 μέτρα θετικής υψομετρικής), μέτριας δυσκολίας, ιδανική για όλους όσοι θέλουν να ξεκινήσουν την ενασχόλησή τους με το ορεινό τρέξιμο.
 • Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει ο αγαπημένος αγώνας των μικρών φίλων, το ΖΑΓΟΡΑΚΙ με την υποστήριξη του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ.

Δείτε εδώ το teaser video της διοργάνωσης: https://youtu.be/t8mHTF4BJbc?si=dSG1KH2Uwnc5_-wH

Κάντε εδώ την εγγραφή σας: https://www.zagorirace.gr/registration/

 Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ ενυδατώνει και αναζωογονεί όλους τους δρομείς και εθελοντές!

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ στηρίζει και φέτος τον αγώνα Zagori Mountain Running, ως Μεγάλος Χορηγός, προσφέροντας την απαραίτητη ενυδάτωση και αναζωογόνηση σε όλους τους αθλητές, ενώ παραμένει και Ονομαστικός Χορηγός του παιδικού αγώνα ΖΑΓΟΡΑΚΙ. Το ΖΑΓΟΡΙ δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη διοργάνωση δεδομένης της σταθερής προσήλωσης της εταιρείας στην προώθηση του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας, παράλληλα με την υγιεινή διατροφή την οποία υπηρετεί με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα του. Και σε αυτόν τον τόπο, «πίσω από το βουνό», το νερό το λέμε ΖΑΓΟΡΙ.

Δώρα finisher & δράσεις από τη The North Face

Για ακόμη μια χρονιά, η κορυφαία outdoor εταιρεία ένδυσης και εξοπλισμού, The North Face, θα βρίσκεται στο πλευρό του 13ου Zagori Mountain Running ως Μεγάλος Χορηγός με πολλές δράσεις και εκπλήξεις για το κοινό. Οι αθλητές που θα ολοκληρώσουν τους αγώνες TeRA και Classic Race 33km θα λάβουν μοναδικά δώρα της The North Face, που θα τους θυμίζουν τη δύναμη, την επιμονή, το πάθος και τις προκλήσεις που ξεπέρασαν με επιτυχία. Στο TeRA οι αθλητές που θα τερματίσουν έγκαιρα τον αγώνα, θα λάβουν το σακίδιο πλάτης THE NORTH FACE® – Vault 26.5L, ενώ στο Classic Race 33km τα συλλεκτικά THE NORTH FACE® REAXION AMP T-Shirts. Παράλληλα, θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς explorers να δοκιμάσουν, για ακόμα μία χρονιά, τις δυνατότητές τους και να διασκεδάσουν με ασφάλεια στον τοίχο αναρρίχησής της.

Το κορυφαίο κατάστημα της Fifth Element πρωταγωνιστεί και ευαισθητοποιεί

Η εταιρεία Fifth Element, παραμένει σταθερά Μεγάλος Χορηγός του Zagori Mountain Running από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση, προσφέροντας χρηματικά έπαθλα και δωροεπιταγές στους αθλητές. Όλα αυτά τα χρόνια, δραστηριοποιείται με πάθος στο εμπόριο ποιοτικών αθλητικών & outdoor ειδών. Το κατάστημα Fifth Element συμβάλλει και φέτος ενεργά στην προστασία της φύσης και τον σεβασμό προς στο περιβάλλον, ενισχύοντας το έργο του Εθνικού Δρυμού Βίκου–Αώου. Μέρος των εσόδων από την αγορά του φετινού συλλεκτικού Buff® του Zagori Mountain Running 2024, Tymfi’s seven summits, που είναι αφιερωμένο στις 7 πιο εμβληματικές κορυφές του όρους Τύμφη, θα δοθούν για τον σκοπό αυτό. Το Buff® είναι διαθέσιμο για αγορά από το ηλεκτρονικό και το φυσικό κατάστημα Fifth Element: https://www.fifthelement.gr/el-buff-zagori-race-2024-original-136694-555-10-00

Ενίσχυση του Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών

Το συλλεκτικό βραχιολάκι του Zagori Mountain Running 2024 θα ενισχύσει φέτος το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε ζωή», διαθέτοντας όλα τα έξοδα για την εργαστηριακή ανάλυση και αποθήκευση των δειγμάτων που θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια των ημερών του αγώνα από την εθελοντική ομάδα “Dream Team – Χάρισε ζωή”. To ΚΕΔΜΟΠ βοηθά ασθενείς με καρκίνο του αίματος ή άλλες σοβαρές αιματολογικές παθήσεις, για τους οποίους η μόνη ελπίδα ζωής είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών από ένα συμβατό δότη. Η ομάδα θα ενημερώνει και θα πραγματοποιεί δειγματοληψία κατά τις ημέρες διεξαγωγής του αγώνα. Το συλλεκτικό βραχιολάκι μπορείτε να το προμηθευτείτε: α) στη ZMR EXPO, β) στο κατάστημα Fifth Element (Δαγκλή 2 & Παπάζογλου, Ιωάννινα), γ) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Νοσηλευτικής και δ) ηλεκτρονικά στο eshop της Fifth Element.

Στον Παγκόσμιο Χάρτη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Ζαγόρι πλέον έχει κεντρικό ρόλο στον παγκόσμιο χάρτη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Σε μια ιστορική απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Unesco στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, το Ζαγόρι αναδείχθηκε ως το πρώτο πολιτιστικό τοπίο της Ελλάδας που θα κοσμεί την παγκόσμια κληρονομιά. Αυτή η απόφαση αποτελεί την κορύφωση μιας πολυετούς προσπάθειας από την ελληνική κυβέρνηση και τους φορείς της Ηπείρου. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας και της αφοσίωσης προς τη διατήρηση και προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Το Ζαγόρι, με τα εντυπωσιακά του τοπία, τα παραδοσιακά χωριά και την πλούσια ιστορία, πλέον αναγνωρίζεται ως πολιτιστικό κειμήλιο παγκόσμιας σημασίας. Αυτή η αναγνώριση δείχνει τη σημασία της διαφύλαξης των πολιτιστικών θησαυρών και της προώθησης του πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μεγάλοι Χορηγοί είναι οι Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, The North Face, Fifth Element.

Χορηγός είναι η JEEP AUTOLINEA Ιωάννινα.

 Επίσημοι Υποστηρικτές είναι οι NOMAD Premium Greek Honey, Melissa, Neversecond, PINDOS, Costa Coffee, Dole, Υφαντής, Green Cola, Igloo, APU, RACE FACTORY, Ostracon, Astraka Refuge.

Διοργανωτής του Zagori Mountain Running είναι η My Adventure με Συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ζαγορίου.

Θεσμικοί Υποστηρικτές είναι το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και το Γεωπάρκο Βίκου – Αώου.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Πως να έρθετε στο Ζαγόρι:

https://www.zagorirace.gr/xrisimes-plirofories/

#zagorirace2024 #zagorimountainrunning #zmr2024 #tymfissevensummits #theplacebeyondthemountain

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend