Αν πίνετε καφέ το ξέρετε πολύ καλά: το καλοκαίρι και γενικά τις περιόδους που το κλίμα είναι ζεστό ελάχιστα πράγματα συγκρίνονται με τον κρύο καφέ.
Μια μέθοδος για να πίνετε κρύο καφέ πολύ υψηλής ποιότητας είναι να φτιάξετε παγάκια από… καφέ!
Πως ετοιμάζουμε τα παγάκια καφέ;
Η συνταγή για τα παγάκια καφέ δε θα μπορούσε να είναι περισσότερο απλή, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να ετοιμάσουμε τον αγαπημένο μας καφέ και, αφού τον αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, να γεμίσουμε τις παγοθήκες μας και να τις τοποθετήσουμε στην κατάψυξη. Μετά από μερικές ώρες, θα έχουμε έτοιμα παγάκια καφέ, εύκολα και απλά.
Τροφές και ροφήματα που σε κρατάνε ξύπνιο το βράδυ όπως ο καφές
Ένας τομέας που χρειάζεται προσοχή, είναι το πόσο καφέ χρησιμοποιούμε. Η όλη φιλοσοφία γύρω από τη χρήση καφέ σε παγάκια είναι η διατήρηση της γεύσης του παγωμένου μας καφέ για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι χρησιμοποιώντας πολλά παγάκια φτιαγμένα από δυνατό καφέ, η γεύση θα αλλοιωθεί επίσης, καθώς ο καφές μας θα γίνει σημαντικά πιο δυνατός, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί σημαντικά και η περιεκτικότητα του σε καφεΐνη.
Υπάρχει τρόπος να ρυθμίσουμε αυτή την παράμετρο, είτε προσέχοντας πόσα παγάκια χρησιμοποιούμε είτε αραιώνοντας τον καφέ που θα χρησιμοποιήσουμε για τα παγάκια μας. Φυσικά, αυτό απαιτεί έναν σχετικό πειραματισμό, τόσο με την αραίωση του καφέ όσο και με την ποσότητα του πάγου που θα χρησιμοποιήσουμε για κάθε ρόφημά μας, όμως μετά από μερικές δοκιμές, είναι σίγουρο πως θα απολαμβάνουμε τον πιο νόστιμο παγωμένο καφέ που έχουμε δοκιμάσει.
Φυσικά ο καφές που θα περιέχεται στα παγάκια θα πρέπει να είναι ο ίδιος με τον καφέ που πίνουμε. Δεν γίνεται δηλαδή να βάζουμε στον freddo espresso παγάκια φραπέ, ούτε το αντίθετο.
Μερικά tips
- Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε εύκαμπτες θήκες σιλικόνης για να ετοιμάσουμε τα παγάκια καφέ μας
- Δεν βάζουμε καυτό καφέ στην κατάψυξη, καθώς η μεγάλη διαφορά της θερμοκρασίας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κατάψυξη μας. Περιμένουμε πάντοτε να έρθει ο καφές σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μπορούμε να πρωτοτυπήσουμε, προσθέτοντας στα παγάκια καφέ που θα φτιάξουμε ζάχαρη, γάλα (κανονικό ή ζαχαρούχο), σιρόπι κλπ. Δεν ξεχνάμε ότι όλες αυτές οι προσθήκες αλλάζουν την τελική γεύση και προσέχουμε τις θερμίδες.
Καλή απόλαυση…
Διαβάστε επίσης: Ο καφές μετά την άσκηση μειώνει τους μυϊκούς πόνους!
Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News