O Γ. Μαυρωτάς απαντά στις ερωτήσεις του runnfun.gr για τη σωματική άσκηση

Σε μια προσπάθεια έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης από τη συντακτική μας ομάδα, συγκεντρώσαμε τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις που έγιναν από αναγνώστες μας σχετικά με τη σωματική άσκηση των ερασιτεχνών στην καραντίνα.

Απευθυνθήκαμε στη ΓΓΑ προκειμένου να πάρουμε απαντήσεις και να ενημερώσουμε σωστά.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς ανταποκρίθηκε έδωσε τις απαντήσεις-κατευθύνσεις για τους αθλούμενους σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Ας δούμε τις ερωτήσεις σας και τις απαντήσεις του Γ. Μαυρωτά στο runnfun.gr:

– Υπάρχει χρονικός περιορισμός στη σωματική άσκηση;

Προς το παρόν όχι, δεν υπάρχει ούτε στον αριθμό των μηνυμάτων ούτε στον χρόνο ανά μήνυμα.

– Μπορώ να τρέξω ή να κάνω ποδήλατο από Δήμο σε Δήμο όταν κάνω προπόνηση πολλών χιλιομέτρων ή πρέπει αυστηρά να βρίσκομαι στα όρια του δήμου μου;

Για το τρέξιμο είναι σίγουρα πλησίον της κατοικίας εντός του Δήμου. Για το ποδήλατο δεν έχει ξεκαθαρισθεί ακόμα, αλλά νομίζω είναι λογικό επειδή γίνονται μεγαλύτερες διαδρομές να μπορεί κάποιος να βγει και εκτός ορίων του Δήμου. Αρκεί να είναι φανερό ότι κάνει άθληση και δεν έχει βγει για ψώνια.

– Αν για παράδειγμα μένω στο κέντρο, μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου, να πάω στην Πάρνηθα να τρέξω και να επιστρέψω σπίτι μου;

Όχι, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε.

– Αν μένω στα βόρεια προάστεια μπορώ να πάω στη Βουλιαγμένη για άσκηση κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα;

Και πάλι όχι με βάση τις πληροφορίες που έχουμε. Αν και προτείναμε συγκεκριμένο μοντέλο μετακινήσεων, η Πολιτική Προστασία είναι κάθετα αντίθετη στο να επιτρέψει εκτεταμένες μετακινήσεις με αυτοκίνητο λόγω μετάβασης σε χώρους άθλησης.

– Επιτρέπεται η προπόνησή μου σαν ερασιτέχνης σε ανοικτή αθλητική εγκατάσταση;

Ναι επιτρέπεται.

– Μπορώ να μεταβώ σε ανοικτή αθλητική εγκατάσταση για τρέξιμο σε άλλη περιοχή;

Με βάση τις οδηγίες πρέπει να χρησιμοποιούμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στα όρια του Δήμου κατοικίας μας ώστε να αποτρέπονται οι εκτεταμένες μετακινήσεις.

– Μπορώ να κάνω δύο προπονήσεις την ημέρα αν είναι απαραίτητο;

Ναι, αρκεί να υπάρχει διαθέσιμη χωρητικότητα στο στάδιο και γι αυτό μπήκε η σύσταση για maximum χρόνο 1 ώρα σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις την ώρα του peak. Για εξωτερικό χώρο δεν υπάρχει περιορισμός.

– Μετά τις 9 το βράδυ μπορώ να βγω για προπόνηση και αν ναι, υπάρχει χρονικός περιορισμός;

Όχι μετά τις 9 δεν μπορείτε, εκτός και αν προπονητής είναι το κατοικίδιό σας 😊

Ευχαριστούμε πολύ τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά για την συνεργασία. Ελπίζουμε οι οδηγίες όχι μόνο να εφαρμοστούν, αλλά όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα να έχουν αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να σταματήσουμε να θρηνούμε δεκάδες θύματα κάθε μέρα.

Previous ArticleNext Article

“Εφυγε” από τη ζωή ο Θοδωρής Διαμαντόπουλος

Μια ακόμη σημαντική απώλεια μετράει από σήμερα η οικογένεια του ελληνικού στίβου, αφού έφυγε από τη ζωή μία σπουδαία προσωπικότητα, ένας άνθρωπος με αδιάλειπτη προσφορά στο χώρο του στίβου, ο Θοδωρής Διαμαντόπουλος.

Στην πολύχρονη παρουσία του στο χώρο του αθλητισμού, διατέλεσε πρόεδρος του ΓΑΣ Αρχέλαου Κατερίνης, αλλά και για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΑΣ Πιερίας- Ημαθίας. Στη διάρκεια της θητείας του ανέλαβε σπουδαίες διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών μαραθωνίου, διεθνείς και Βαλκανικούς αγώνες και φυσικά μεγάλο αριθμό Πανελληνίων και περιφερειακών διοργανώσεις στην πόλη της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής δράσης του.

Ο Θοδωρής Διαμαντόπουλος αγάπησε και στήριξε τον αθλητισμό της χώρας και της πόλης Κατερίνης και πρόσφερε σπουδαίο έργο, ενώ εξίσου σπουδαία ήταν και η επαγγελματική του δράση ως τοπογράφος μηχανικός. Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε αθλητής ποδοσφαίρου στον Πιερικό και του στίβου στον αγαπημένο του ΓΑΣ Αρχέλαο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους, αλλά και σε όλη την οικογένεια του ελληνικού στίβου, που έχασε έναν σπουδαίο υποστηρικτή και φίλο.

Συλλυπητήριες επιστολές εξέδωσαν τόσο η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και ο το διοικητικό συμβούλιο του ΓΑΣ Αρχέλας Κατερίνης.

φωτογραφία: https://www.olympusmera.gr/

Πότε “ασπρίζει” η σοκολάτα και τι σημαίνει όταν συμβαίνει αυτό;

Όταν μια συσκευασία σοκολάτας έχει μείνει μία ανοιγμένη στο ντουλάπι για αρκετό καιρό, τότε όταν την αναζητήσετε θα δείτε ότι η σοκολάτα έχει ένα ελαφρύ άσπρο χρώμα. Γιατί άραγε σμβαίνει αυτό;

Η απάντηση είναι ότι πρόκειται απλά για λεύκανση της λιπαρής ουσίας και έχει να κάνει αποκλειστικά με τον τρόπο με τον οποίο την έχετε αποθηκεύσει.

Αν δηλαδή αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας πλάκες σοκολάτας σε υπερβολικά κρύα ή υπερβολικά ζεστά μέρη, τα λιπαρά της σοκολάτας διαχωρίζονται από το υπόλοιπο “σώμα” της και ανεβαίνουν στην επιφάνεια, γίνονται κρύσταλλοι και δημιουργούν κάτι σαν στρώμα λευκής πούδρας.

4 λόγοι που η σοκολάτα είναι ευεργετική για τους δρομείς

Βέβαια, πρέπει να ξέρετε ότι παρά την περίεργη όψη τους, οι σοκολάτες που έχουν εμφανίσει αυτό το φαινόμενο είναι ασφαλείς προς κατανάλωση.

Για να το αποφύγετε ωστόσο, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συντηρείτε τις σοκολάτες σε μέρη με θερμοκρασία μεταξύ 14οC και 18oC.

Διαβάστε επίσης: Είναι αληθινή σοκολάτα η… λευκή σοκολάτα;

x
Send this to a friend