Τρέξαμε με το Reebok Floatride και σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά του!

Γράφει ο Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

Το παπούτσι σίγουρα δεν κάνει τον δρομέα. Είναι, όμως, το βασικό εργαλείο για να γίνει σωστά η “δουλειά” και το Reebok Floatride είναι δεδομένο ότι είναι το κατάλληλο «εργαλείο» για τους δρομείς και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών.

Το πρώτο πράγμα που αντιληφθήκαμε παίρνοντας στα χέρια μας το Reebok Floatride είναι πως είναι πανάλαφρο. Τα 254 γραμμάρια που ζυγίζει το ανδρικό μοντέλο (σ.σ το γυναικείο είναι 196 γραμμάρια) δεν του στερούν σε ποιότητα υλικών, αφού το μυστικό είναι στη σόλα.

Διαβάζοντας μάθαμε ότι το Floatride Foam είναι πιο ελαφρύ κατά 50% σε σχέση με τις συνηθισμένες EVA σύμφωνα με την εταιρία, κάτι που αναφέρει και το παγκοσμίου φήμης περιοδικό περιοδικό Runnersworld.com.

Με δεδομένο ότι με αυτή τη σόλα εξαιρετικής τεχνολογίας η Reebok κατάφερε να γλιτώσει αρκετά γραμμάρια βάρους και μάλιστα βελτιώνοντας την αντικραδασμική προστασία και ταυτόχρονα την επιστροφή ενέργειας, επένδυσε στη συνέχεια στα υπόλοιπα υλικά.

Mε την πρώτη ματιά

Όταν φορέσει κανείς το παπούτσι αντιλαμβάνεται αμέσως την άνεση. Με ένα μαγικό τρόπο παρά το γεγονός ότι το Floatride είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, το μπρος και το πίσω, σου δίνει μια συμπαγή αίσθηση άνεσης.

Από την καμάρα και μπροστά στα δάχτυλα που έχουν χώρο να… αναπαυθούν όπου αυτά επιθυμούν, αφού η ελαστικότητα του ζακάρ υφάσματος τους το επιτρέπει. Χωρίς ραφές για να μη δημιουργεί δυσάρεστες αισθήσεις στο κότσι και σε άλλα σημεία του ποδιού που είναι μεν σταθερά, αλλά δεν πιέζονται.

Η άνεση συνεχίζεται και στο πίσω μέρος παρά το γεγονός ότι το υλικό αλλάζει. Ένα αφρώδες λεπτό υλικό προσφέρει εκπληκτική στήριξη στη φτέρνα, χωρίς να κουράζει, να σφίγγει και να “χτυπάει”.

Όλα αυτά συνδέονται με ένα πλέγμα, το οποίο στόχο έχει να προσφέρει περισσότερη σταθερότητα. Κορδόνια εύκολα, χωρίς μεγάλες διαδρομές.

Η διαδρομή

Μετά από προπονήσεις αρκετών χιλιομέτρων (σ.σ. τουλάχιστον 60) κυρίως σε άσφαλτο επιλέξαμε μια διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας για να τεστάρουμε το Reebok Floatride. Ο βασικός λόγος είναι ότι μας αρέσει το κέντρο και είμαστε κάτοικοι εκτός από θαμώνες, το δεύτερο είναι ότι στο τρίγωνο Ακρόπολη-Πλάκα, Θησείο, Σύνταγμα μπορεί κανείς να συνδυάσει: Άσφαλτο, πλακόστρωτο και χώμα.

Τι καλύτερο, λοιπόν, να δυσκολέψουμε λίγο την κατάσταση για το παπούτσι της Reebok.

Αν και η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε εμείς περισσότερο λόγω της ζέστης, καταλήξαμε σε ορισμένα χρήσιμα, η αλήθεια είναι, συμπεράσματα, ενώ δεν σας κρύβουμε ότι μείναμε εντυπωσιασμένοι από την απόδοση του παπουτσιού. Ας τα πάρουμε όμως με μια σειρά.

Το… test drive

Ξεκινώντας από τον πεζόδρομο μπροστά από το μουσείο της Ακρόπολης, τρέξαμε με κατεύθυνση τον Λουμπαρδιάρη. Το πλακόστρωτο, δεν φάνηκε να δυσκολεύει το Floatride, το ποίο εκτός από την πλήρη στήριξη και την προστασία από τους κραδασμούς, δεν είχε πρόβλημα να ανταποκριθεί και στο πάτημα πάνω σε ένα μη επίπεδο έδαφος. Η εξωτερική σόλα με τις παράλληλες γραμμές από καουτσούκ, φαινόταν να προσαρμόζεται στο έδαφος.

Στρίβοντας προς τον πεζόδρομο του Θησείου και φτάνοντας στο ύψος του θερινού Σινεμά, κάναμε δεξιά στο χωμάτινο δρομάκι που περνάει δίπλα από την αρχαία αγορά. Η αντίδραση του Floatride στο χώμα, ήταν αντίστοιχη με το πλακόστρωτο. Κανένας προβληματισμός μιας και η ενδιάμεση σόλα (EVA) κράταγε το πόδι μας σε ισορροπία.

Συνεχίζοντας μέσα στα στενά της πλάκας, το τερέν αλλάζει. Άσφαλτος και ήπιο πλακόστρωτο χωρίς ανωμαλίες. Φυσικά στην άσφαλτο δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα και το είχαμε διαπιστώσει και από τις προπονήσεις μας. Το παπούτσι της Reebok μας… καλούσε να ανεβάσουμε λίγο ρυθμό, κάτι που κάναμε και τότε ήταν που μας αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Η… αποκάλυψη

Μια ελαφριά αναπήδηση, μια επιστροφή ενέργειας ανάλογη με το πάτημα, σου έδινε τη δυνατότητα να φύγεις με τα ταχύτητα για το επόμενο βήμα. Την ίδια στιγμή η στήριξη γινόταν ακόμα καλύτερη, καθώς το Floatride άρχιζε να εφαρμόζει όλο και καλύτερα στο πόδι.

Σκαλάκια, ανηφόρες και κατηφόρες κάτω από την Ακρόπολη, η ίδια αίσθηση ακόμα και στα τσιμεντένια στενάκια.

Βγαίνοντας από την Πλάκα πάνω στη Φιλελλήνων, συνεχίζουμε με πορεία προς το Σύνταγμα. Κατεβαίνουμε τη Μητροπόλεως, στροφή αριστερά στην Αιόλου, περνάμε το Φετιχιέ Τζαμί και τη Ρωμαϊκή αγορά και ξανά το χωμάτινο στενάκι παράλληλα με την αρχαία αγορά για να τερματίσουμε μετά από 11 χλμ. στον θερινό του Θησείου.

Συμπέρασμα

Τα πόδια δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα. Δεν ήταν “χτυπημένα” πουθενά ενώ για τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής ο χρόνος μας που ήταν κάτω από ώρα ήταν εξαιρετικός. Η προπόνηση η αλήθεια είναι ήταν λίγο… διαλειμματική. Με πολύ γρήγορες διαδρομές και άλλες πιο αργές, θέλαμε να διαπιστώσουμε αν το συγκεκριμένο παπούτσι είναι αυτό που λέμε… μπαλαντέρ.

Και η αλήθεια είναι πως αυτό που αντιληφθήκαμε και δεν έχουμε καμία αμφιβολία είναι ότι το Reebok Floatride είναι ένα παπούτσι που μπορεί να απευθυνθεί σε όλους. Στους αργούς δρομείς που ζητούν στήριξη και αντοχή στα παπούτσια τους. Στους γρήγορους που θέλουν ένα τεχνικό προϊόν, για να τους δίνει ενέργεια στο επόμενο βήμα τους. Και ως εκ τούτου στους δρομείς μικρών και μεγάλων αποστάσεων, ακόμα και σε εκείνους που θεωρούνται βαριά κορμιά.

Ένα παπούτσι που σίγουρα δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο λόγω σχεδίασης, αλλά μπορεί και να σε καταπλήξει με τις δυνατότητές του. Δεν είναι τυχαίο που το Runnersworld.com έδωσε στο Reebok Floatride τον χαρακτηρισμό “Best Debut” για το καλοκαίρι του 2017.

Extra

Μεγάλη εντύπωση μας έκανε, ότι το πόδι δεν ήταν τόσο ιδρωμένο και το παπούτσι δεν κράτησε υγρασία. Το εσωτερικό του ήταν σχεδόν στεγνό και με ελάχιστη υγρασία η κάλτσα μας. Αυτό σημαίνει ότι το πόδι αναπνέει σωστά και αερίζεται, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά το καλοκαίρι.


Τα νέα χρώματα του Floatride Run είναι διαθέσιμο από 01.08.2017 στο http://www.reebok.com/gr και σε επιλεγμένους συνεργάτες.


 

Previous ArticleNext Article

Βελονισμός: Θαυματουργός και χωρίς ρίσκο στα σωστά… χέρια

Επιμέλεια κειμένου Γιώργος Καραμάνος

Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ (acupuncture) είναι πανάρχαια τεχνική που δεν εμπεριέχει κανένα ρίσκο, είναι απολύτως ασφαλής (εφόσον γίνεται απο εξειδικευμένο θεραπευτή με αποστειρωμένες, μιας χρήσης βελόνες βελονισμού και μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο και από διάφορα είδη ασθενειών.

Πριν όμως την εφαρμογή του, ενημερωθείτε , εάν ο βελονισμός είναι η κατάλληλη αγωγή για την περίπτωσή σας.

Ο βελονισμός (acupuncture) μπορεί να μην έχει ενταχθεί πλήρως στην καθημερινή ζωή της ελληνικής ιατρικής και φυσικοθεραπείας και οι ασθενείς να μην γνωρίζουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται, αλλά στην πραγματικότητα είναι μία πανάρχαια θεραπευτική μέθοδος, η οποία έχοντας υποστεί με την πάροδο των αιώνων πολλές τροποποιήσεις και βελτιώσεις, σήμερα έχει κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο για τη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων.

Οι ρίζες του βελονισμού εντοπίζονται στην αρχαία Κίνα και η φιλοσοφία του στηρίζεται στην παρατήρηση ότι… στη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος σημαντικό ρόλο παίζουν μερικοί ενεργειακοί δρόμοι, οι οποίοι ακολουθούν τις διαδρομές βασικών νεύρων ή ομάδων νευρώνων, που στο βελονισμό ονομάζονται «μεσημβρινοί». Σε αυτή τη διαδρομή τους υπάρχουν μερικά σημεία, στα οποία επεμβαίνοντας και εισάγοντας βελόνες στο δέρμα, βελτιώνεται η διαταραγμένη ροή της ενέργειας με θεραπευτικό αποτέλεσμα και η αποκατάσταση της σωστής ροής της ενέργειας της ζωής (σ.σ.: του γνωστού chi ή chee).

Οι πολύ λεπτές αυτές ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ (Acupuncture needles), εισάγονται ουσιαστικά σε στρατηγικά σημεία του σώματος. Η συνηθέστερη χρήση  τους αφορά τη μείωση του πόνου, αλλά έχει τεράστιο εύρος εφαρμογών που φτάνει ακόμα και μέχρι την καταπολέμηση του στρες ή ακόμα και στη δημιουργία καλής διάθεσης-ενέργειας και αυτό γιατί καθώς η βελόνες εισέρχονται στο δέρμα ενεργοποιούν τις μεταβολικές διαδικασίς , βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος , και παράγωντας αναλγητικά χημικά. Σε αντίθεση με τους Ασιάτες, στη Δύση, οι περισσότεροι που  εφαρμόζουν τον βελονισμό, βλέπουν την πρακτική της χρήσης του σε πιο σωματικό επίπεδο, ως μέρη όπου υπάρχουν μύες, νεύρα, συνδετικός ιστός. Και ότι μέσω αυτόν ο βελονισμός μπορεί να γίνει το απόλυτο… painkiller.

Γενικότερα, υπάρχουν πολλές και διάφορες τεχνικές βελονισμού που στηρίζονται σε διαφορετικές φιλοσοφίες και με διάφορα είδη απο βελόνες βελονισμού (ενδοδερμικές βελονες , sujok, βελόνες ωτοβελονισμού κτλ). Συνήθως ο βελονισμός χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα θεραπευτικά μέσα, όπως…

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΣΤΙΣ ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ: ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ – ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο βελονισμός προσφέρει τεράστια ανακούφιση σε περιπτώσεις ημικρανίας και πονοκεφάλων τάσης. Γενικότερα όμως τα οφέλη του έχουν αναγνωριστεί ευρέως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), αλλά και τον αντίστοιχο Αμερικανικό, οι οποίοι έχοντας παρουσιάσει επισήμως μία λίστα, παραδέχονται ότι συμβάλει στη θεραπεία των ακόλουθων δυσλειτουργιών…

ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ…

 • Χημειοθεραπείες
 • Μείωση κινδύνου εγκεφαλικού
 • Μείωση φλεγμονών
 • Μείωση πιθανοτήτων αιματώματος στον εγκέφαλο
 • Βοήθεια σε μετεγχειρητικά στάδια
 • Απεξάρτηση από καπνό, αλκοόλ, ναρκωτικά
 • Αιμορραγικός πυρετός
 • Σύνδρομο Τουρέτ (κληρονομική νευροψυχιατρική διαταραχή)
 • Καθώς και σε πλήθος μολύνσεων, πυρετών και επιδημιολογικών νόσων!

ΡΙΣΚΑ – ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Τα ρίσκα του βελονισμού είναι σχεδόν μηδαμινά. Αρκεί βέβαια εκείνος που θα τον εφαρμόσει, να είναι ένας έμπειρος γιατρός ή φυσιοθεραπευτής, να έχει την απαιτούμενη εξειδίκευση και οι ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ φυσικά να είναι μιας χρήσης ,απολύτως αποστειρωμένες, και πιστοποιημένες με CE και FDA (Προσοχή και στην ημερομηνία λήξης) . Υπάρχει πάντα μία μικρή πιθανότητα να δημιουργηθεί κάποιος μικρός ερεθισμός ή μελάνιασμα στο σημείο που θα εφαρμοστεί η θεραπεία και θα εισχωρήσει η βελόνα. Πλέον βέβαια οι περισσότεροι χρησιμοποιούν βελόνες μίας χρήσης κι αυτό από μόνο του εξαλείφει τις πιθανότητες μόλυνσης.

Ωστόσο, δεν είναι κάθε ασθενής υποψήφιος για να κάνει βελονισμό. Καλύτερα είναι όσοι πάσχουν από κάποια αιμορραγική διαταραχή ή εάν παίρνουν αντιπηκτικά αίματος, να αποφύγουν τον βελονισμό, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητές τους για κάποια αιμορραγία ή μώλωπες. Επίσης, όσοι έχουν βηματοδότη, μιας και μπορεί οι βελόνες να επηρεάσουν τη λειτουργία του, ενώ και για τις γυναίκες που κυοφορούν, ορισμένοι τύποι βελονισμού ενδέχεται να διεγείρουν τον τοκετό.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΣΑΣ

Από την πλευρά του ασθενή δεν απαιτείται καμία απολύτως προετοιμασία. Ωστόσο, η επιλογή του θεραπευτή που θα εφαρμόσει τον βελονισμό, δεν μπορεί να γίνεται με κλειστά μάτια. Το πιο σωστό είναι ο ασθενής να ακολουθήσει ορισμένα βήματα…

 1. Ρωτήστε άτομα που εμπιστεύεστε για να σας δώσουν συστάσεις.
 2. Ενημερωθείτε για την εκπαίδευση και την εμπειρία του πρακτικού.
 3. Ρωτήστε τα πάντα. Μάθετε τι ακριβώς περιλαμβάνει η θεραπεία και πώς θα σας βοηθήσει.
 4. Μάθετε για το εάν η ασφάλειά σας καλύπτει τις συνεδρίες.
 5. Δείτε αν βελόνες βελονισμού είναι μιας χρήσης και αποστειρωμένες
 6. Μην ξαπλώσετε στο ιατρικό κρεβάτι έχοντας άλυτες απορίες.

ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο θεραπευτής τοποθετεί τις βελόνες σε πολύ συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Αυτή η αίσθηση είναι κάπως ενοχλητική, ίσως και ελαφρώς επώδυνη σε ορισμένες περιπτώσεις. Κάθε πρακτικός έχει το δικό του στιλ και το δικό του… χέρι. Αλλοι ακολουθούν Ανατολίτικες μεθόδους και άλλοι Δυτικές. Ο πρακτικός πριν κάνει το οτιδήποτε, οφείλει να δημιουργήσει ένα ιστορικό για…

 • Τα συμπτώματα
 • Τα σημεία όπου εμφανίζεται ο πόνος
 • Το σχήμα ή το χρώμα της γλώσσας
 • Τον καρδιακό παλμό, τη δύναμη και τον ρυθμό του, μετρώντας τον μέσω του καρπού

Η θεραπεία κατά μέσο όρο διαρκεί μία ώρα, ενώ κάποια σημεία χρειάζονται τον μισό χρόνο. Συνήθως, ένα θεραπευτικό πλάνο καταρτίζεται με βάση τις δύο συνεδρίες ανά βδομάδα. Ο συνολικός αριθμός των επισκέψεων εξαρτάται από πολλά δεδομένα, αλλά συνήθως 6-8 είναι αρκετές. Στις περισσότερες των περιπτώσεων χρησιμοποιούνται 5-20 βελονεσ βελονισμου, τοποθετούνται σε διαφορετικό βάθος και μένουν εκεί για 10-20 λεπτά.

Εάν έπειτα από τις επαναλαμβανόμενες θεραπείες δεν υπάρχει βελτίωση, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό ο βελονισμός να μην είναι η κατάλληλη αγωγή για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Γενικότερα, τα ευεργετικά αποτελέσματα του βελονισμού δεν είναι πάντα ευδιάκριτα και άμεσα ορατά. Ωστόσο, σε βάθος χρόνου οι περισσότεροι τα βρίσκουν ανακουφιστικά. Καθώς όμως ο βελονισμός δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις, ακόμα και οι δύσπιστοι ίσως είναι καλό να κάνουν μία δοκιμή, ώστε να κοντρολάρουν τον πόνο με μία αγωγή που δεν περιλαμβάνει φάρμακα και δεν κάνει κακό στην υγεία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, απευθυνθείτε σε έναν ειδικό και πάρτε πληροφορίες για το επίπεδο της δουλειάς του…

Μπορείτε να δείτε και κάποια σχετικά βιντεάκια για τον βελονισμό:

“Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ” 

οπου εξηγείται , το πώς ο βελονισμός , βοηθάει τον οργανισμό σε μεταβολικό επίπεδο να παράξει τα δικά του “αναλγητικά” ενώ ταυτόχρονα να χαλαρώσει το νευρικό σύστημα. Επιπλέον βοηθάει στη καλύτερη αιμάτωση και κυκλοφορία του αίματος.

ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Παρουσιάζονται θέματα όπως αν πονάει ο βελονισμός ή πώς μοιάζουν οι βελόνες βελονισμού (λεπτότερες απο μια τρίχα) κτλ.

* Βρείτε ότι χρειάζεστε στο Physiomart.gr

Πως θα σπάσετε τον φαύλο κύκλο χάνω-ξαναπαίρνω κιλά;

Από τον Δημήτρη Ανδριώτη

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν καταφέρει να χάσουν πολλά κιλά. Ακόμα και 100! Πριν ξεκινήσετε να σκέφτεστε πως έγινε αυτό, αφήστε με να σας πω ότι το έκανε με… δόσεις.

Έχασε 25 τον ένα χρόνο, πήρε 25 τον άλλο, έχασε ξανά 25 τον επόμενο και έτσι έφτασε σιγά σιγά να έχει χάσει 100. Πήρε, ωστόσο, άλλα τόσα.

Είναι κλασική περίπτωση “χάνω-ξαναπαίρνω” κιλά. Το βάρος της ανεβοκατεβαίνει και σπάνια μένει σταθερό για πολύ. Έχει αποδειχθεί πως οι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στο φαινόμενο “χάνω-ξαναπαίρνω” κιλά όταν υιοθετούν πολύ αυστηρά προγράμματα διαχείρισης βάρους που διαρκούν πολύ.

Μόλις ένα διατροφικό ολίσθημα μετατραπεί σε αποτυχία, επιστρέφουν οι παλιές συνήθειες, το βάρος αυξάνεται και πάλι και ο κύκλος ξεκινάει από την αρχή.

Nα είστε ρεαλιστές

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να είστε φιλόδοξοι και να θέλετε να έχετε το βάρος σας υπό έλεγχο. Η επιθυμία και η προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου σας είναι η μισή μάχη για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι το να προσπαθείτε να κάνετε πάρα πολλά, πολύ γρήγορα θα μπορούσε να είναι η καταστροφή σας. Να είστε ρεαλιστές σχετικά με το πόσα μπορείτε να αλλάξετε ταυτόχρονα, και αποδεχθείτε ό,τι επιφέρουν αυτές οι αλλαγές από άποψη διαχείρισης βάρους.

Η παρακολούθηση της προόδου σας είναι μια δοκιμασμένη και καλή στρατηγική για να μην παρεκκλίνετε από την πορεία σας. Και η εύρεση πηγών υποστήριξης είναι πάρα πολύ χρήσιμη επίσης. Η άσκηση μαζί με φίλους είναι υπέροχη και κάποιοι θεωρούν πολύτιμη την υποστήριξη που έχουν μέσω των online κοινοτήτων. Τέλος, να είστε ευέλικτοι και να μαθαίνετε από τα λάθη σας. Αν δοκιμάσετε ένα πρόγραμμα άσκησης ή ένα νέο φαγητό που πραγματικά δε σας αρέσει, τότε δοκιμάστε κάτι άλλο.

Ο σωστός στόχος…

Να θυμάστε ότι ο στόχος δεν είναι να χάσετε όσο βάρος μπορείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε – θέλετε να δημιουργήσετε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και άσκησης που θα σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας και να συνεχίσετε να το διατηρείτε στα επιθυμητά επίπεδα.

Προφανώς, ένα μεγάλο μέρος της επίλυσης του φαύλου κύκλου “χάνω-ξαναπαίρνω” κιλά έχει να κάνει με την αλλαγή της συμπεριφοράς σας. Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα, φροντίζοντας να συμπεριλαμβάνετε πρωτεΐνες σε κάθε γεύμα και σνακ.

Σχεδιάστε το μέλλον, παρακολουθήστε την πρόοδό σας και κρατήστε λίστα με ότι σας βοηθάει. Αυτά είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Μια επιτάχυνση προς τη γραμμή του τερματισμού – που ακολουθείται από ένα πισωγύρισμα προς την άλλη κατεύθυνση – δεν πρόκειται να σας οδηγήσει πουθενά. Όταν πρόκειται για την επιτυχή διαχείριση βάρους, τα αργά και σταθερά βήματα κερδίζει σίγουρα τον αγώνα.

Διαβάστε ακόμα: 4O τρόποι για να χάσουν κιλά άτομα άνω των 40 ετών

x
Send this to a friend