Σάρωσε με 46 μετάλλια η Ελλάδα στους Μεσογειακούς Παράκτιους

Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων

Mε την Ελλάδα να πλειοδοτεί στον πίνακα των μεταλλίων και να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, έπεσε απόψε η αυλαία των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.

Η ολοκλήρωση της διοργάνωσης βρήκε την οικοδέσποινα να φιγουράρει στην κορυφή  με συνολική συγκομιδή 46 μεταλλίων, εκ των οποίων τα 19 είναι χρυσά, τα 16 ασημένια και τα 11 χάλκινα.

Συνολικά από τις 26 χώρες που έλαβαν μέρος στους Αγώνες, κατέκτησαν μετάλλιο οι  13.

Στη δεύτερη θέση του τελικού πίνακα κατατάχθηκε η Ιταλία με 39 (15 χρυσά -13 ασημένια- 11 χάλκινα) και στην τρίτη η Γαλλία με 32 (13-7-12)

Ακολούθησαν –με κριτήριο κατάταξης τον αριθμό των χρυσών μεταλλίων- η Ισπανία με 18 (6-5-7), η Πορτογαλία με 6 (1-5-0), η Τουρκία με 4 (1-0-3), η Αλβανία με 1 (1-0-0), η Τυνησία με 6 (0-4-2), η Κροατία  με 5 (0-3-2), η Συρία με 3 (0-1-2), η Κύπρος με 2 (0-1-1), το Μονακό με 2 (0-0-2) και το Σαν Μαρίνο με 1 (0-0-1)

Η Ελλάδα κατέκτησε μετάλλια σε επτά από τα 11 αθλήματα του προγράμματος. Εκτός βάθρου έμειναν οι αθλητές και οι αθλήτριες στο Aquathlon, στο Canoe Ocean Racing, στο Beach Soccer και στο Βeach Tennis.

Τη μερίδα του λέοντος έχει να επιδείξει το Finswimming με 23 μετάλλια, (12 χρυσά, 10 ασημένια, 1 χάλκινο, ενώ ακολούθησαν το Beach Wrestling με 9 (2-4-3), το Water Skiing με 6 (2-0-4), το Rowing Beach Sprint με  3 (1-2-0), το  Beach Handball με 2 (2-0-0), το Οpen Water Swimming με 2 (0-0-2) και το Βeach Volleyball με 1(0-0-1)

Σε ατομικό επίπεδο τα περισσότερα μετάλλια έδρεψαν δυο μέλη της ομάδας του Finswimming: η Σοφία ΚΤΕΝΑ και ο Νικόλαος ΠΙΠΙΝΙΑΣ, με τέσσερα, δυο χρυσά και δυο ασημένια

Πριν από τέσσερα χρόνια στην Πεσκάρα, στους πρώτους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες είχε κυριαρχήσει πάλι η διοργανώτρια χώρα.

Τότε η Ιταλία συγκέντρωσε 70 μετάλλια, εκ των οποίων τα 33 ήταν χρυσά, τα 23 ασημένια και τα 14 χάλκινα. Δεύτερη είχε καταταγεί η Γαλλία με 27 (13-5-9) και τρίτη η Ελλάδα με 21 (5-7-9).

Στο Νο 4 είχε βρεθεί η Αλγερία με 19 (2-4-4), στο Νο 5 η Αίγυπτος με 11 (1-6-4) και στο Νο 6 η Τυνησία με 12 (1-4-7).

Ως γνωστόν, το κριτήριο στην κατάταξη των χωρών στις αθλητικές διοργανώσεις, είναι ο αριθμός των χρυσών μεταλλίων που έχουν κατακτήσει.

Previous ArticleNext Article

Τεντόγλου και Φιλιππίδης δίνουν ραντεβού στη Μαδρίτη

Τεντόγλου και Φιλιππίδης δίνουν ραντεβού στη Μαδρίτη

Η φετινή χειμερινή σεζόν μπορεί να είναι μικρότερη απ’ όσο αναμενόταν, ωστόσο το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο με μεγάλη μερίδα αθλητών και αθλητριών σε όλο τον πλανήτη να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο.

Σε μια από τις τελευταίες στάσεις της περιόδου, αύριο στη Μαδρίτη, στον τελευταίο αγώνα της σειράς Indoor Tour θα συγκεντρωθούν σπουδαίοι αθλητές, την Παρασκευή (21/2). Ανάμεσα σε αυτούς και δύο Έλληνες, ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Κωστας Φιλιππίδης, που έχουν ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια τους με τις εμφανίσεις τους.

Ο Τεντόγλου εκμεταλλεύεται την απουσία μεγάλης διοργάνωσης, προκειμένου να κάνει κάποιες αλλαγές που θα του φανούν χρήσιμες για το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά δεν είχε κανένα πρόβλημα να ολοκληρώσει όλους του τους αγώνες με επιδόσεις πάνω από τα 8,00 μ., με καλύτερο όλων των 8,07 μ., το οποίο σημείωσε στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν, στο Μπόχουμ. Στο μήκος θα αγωνιστούν ακόμη οι Γιαν Ετσεβαρία (Κούβα) και Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία).

Σε καλή κατάσταση έδειξε και ο Κώστας Φιλιππίδης, με φετινό 5,70 μ. και σταθερά καλές παρουσίες στο σύνολο των διοργανώσεων όπου έχει συμμετάσχει. Ο αυριανός είναι ο τελευταίος αγώνας των αθλητών μας, πριν το ραντεβού τους με το κορυφαίος εγχώριο γεγονός, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού, το οποίο θα γίνει 28-29/2 στο ΣΕΦ.

Οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος

Οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος

Ιδιαίτερα συναρπαστικό αναμένεται να είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο δρόμο, την Κυριακή (23/2).

Σε ένα γνώριμο για τους αθλητές και τις αθλήτριες μέρος, στο αθλητικό κέντρο Σκαμνιές στην Πηγή Τρικάλων, θα δώσουν το παρών ορισμένοι από τους κορυφαίους και τις κορυφαίες των αποστάσεων, που αναμένεται να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για δυνατούς αγώνες.

Δείτε τις συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες

x

Send this to a friend