Απίστευτη γκάφα «κόβει» τη Ζαπουνίδου από το Ρίο!

Η πρωταθλήτρια του βάδην Δέσποινα Ζαπουνίδου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όπως ενημέρωσαν οι διοργανωτές τον ΣΕΓΑΣ αν και άπαντες θεωρούσαν δεδομένη τη συμμετοχή της.

Οι αρμόδιοι της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου όταν έστειλαν το σχετικό e-mail για να μπει στο σύστημα διαπίστωσαν ότι η έμπειρη Ελληνίδα βαδίστρια δεν γίνονταν δεκτή και δεν μπορούσε να μετάσχει στους Αγώνες.

Όταν ζήτησαν περισσότερες διευκρινίσεις ενημερώθηκαν αρμοδίως ότι η Ζαπουνίδου δεν γίνεται δεκτή διότι η επίδοση που (θα) της έδινε πρόκριση επετεύχθη σε διοργάνωση που δεν είναι μεταξύ αυτών που «σφραγίζουν» το εισιτήριο στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού.

Η Ζαπουνίδου αγωνίστηκε στις 12 Ιουνίου 2015  σε μίτινγκ στο Αλιτους , στη Λιθουανία και πέτυχε στα 20 χλμ. Βαδην 1:33.07 με όριο πρόκρισης στο Ρίο τα 1:36.00.
(*Τα όρια πρόκρισης για το βάδην έπρεπε να σημειωθούν από 01/01/15 έως 11/07/16).

Τότε μάλιστα σχεδόν όλοι, ακολουθώντας τον ΣΕΓΑΣ (http://www.segas.gr/index.php/el/new…ina-zapounidou ) έσπευσαν να «πιστοποιήσουν» ότι η Ζαπουνίδου …ξεμπέρδεψε με το όριο πρόκρισης και φυσικά η ίδια επικεντρώθηκε στην προετοιμασία της με ορίζοντα το Ρίο όμως…
Η συγκεκριμένη διοργάνωση, το 2014 και φέτος ήταν σε αυτές που πιστοποιούν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά… ΟΧΙ και το 2015.

Όπως γίνεται πανεύκολα αντιληπτό ο εφησυχασμός τόσο της αθλήτριας όσο πρωτίστως των αρμοδίων του ΣΕΓΑΣ δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο που φέρνει τον άδοξο αποκλεισμό της Δέσποινας από τη μεγάλη αθλητική γιορτή.

Πρόκειται για τεράστια γκάφα που δυστυχώς «καίει» και τη συνολική προσπάθεια της αθλήτριας αλλά και αρκετούς ανθρώπους στον ΣΕΓΑΣ που σαφώς έχουν εμπειρία αλλά σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται να την πάτησαν από μια… λεπτομέρεια που όμως κάνει τη διαφορά.

Πηγή: www.stivoz.com

Σχόλια