Έτσι γεννήθηκε το “RNF Challenge”

Έτσι γεννήθηκε το "RNF Challenge"

Μέσα Σεπτέμβρη, ένα ζεστό μεσημέρι καλοκαιριού, σε ένα καφέ των βορείων προαστείων… Με αφορμή την ολοκλήρωση της Συνέντευξης Τύπου μιας ακόμα επερχόμενης αθλητικής διοργάνωσης αλλά και τη νέα σεζόν που έχει μόλις ξεκινήσει, φλυαρούμε με τον Γιώργο για τα τεκταινόμενα στον αθλητικό κόσμο αλλά και τα όσα -καινούργια- μας επιφυλάσσει η χρονιά που έρχεται, συντονισμένοι πάντα στο ρυθμικό τραγούδισμα των τζιτζικιών, που σπάνε την ησυχία του μεσημεριού.

«Έλεγα να εγκαινιάσω μερικά καινούργια πράγματα στο runnfun.gr. Σκεφτόμουν μια λίστα απο Bloggers, έναν από κάθε άθλημα. Ίσως κι ένα προπονητή κι ένα διατροφολόγο, αλλά κάτι μου λείπει για να είναι ενδιαφέρον… », μου λέει.

«Ωραίο, αλλά πολυφορεμένο», απαντώ με αλαζονεία. «Τον τελευταίο καιρό, τριβελίζει το μυαλό μου μια ιδέα. Είναι λίγο απαιτητική αλλά όχι κάτι το ακατόρθωτο. Γιατί να μην βάλεις έναν αρχάριο, με μικρό αθλητικό υπόβαθρο, να μπει στη διαδικασία να προπονηθεί υπό τις οδηγίες ενός προπονητή, για να τρέξει μια σειρά αγώνων που να είναι απαιτητικοί κι όλη αυτή την εμπειρία να την καταγράφει σε ένα Blog; Απλό και συνάμα τόσο ενδιαφέρον», συμπλήρωσα περιμένοντας με ανυπομονησία – μπορώ να το ομολογήσω τώρα- την απόκριση του Γιώργου.

«Πολύ ωραία ιδέα! Αλλά ποιος θα έκανε κάτι τέτοιο;», αναρωτήθηκε εύλογα. Δεν νομίζω ότι μεσολάβησαν περισσότερα από μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου πριν αναφωνήσω: «Εμείς!».

Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα….

Μέσα στο καταμεσήμερο, στη καρδιά του Σεπτέμβρη (Παρθενάκι κι αυτό όπως κι εγώ!), γεννήθηκε το project του #runnfunchallenge. Από δυο ανθρώπους που αγαπούν όσο τίποτα άλλο τα outdoor sports, είτε λέγεται τρέξιμο, είτε τρίαθλο, είτε ανοιχτή θάλασσα κλπ. Η Αγγελική κι ο Γιώργος, ο Γιώργος κι η Αγγελική είναι ο «ιθύνων νους» πίσω από αυτή τη πρωτοβουλία, που μοναδικό στόχο έχει να παροτρύνει κι άλλους σαν εμάς να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να μπουν στο μαγικό χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και να βιώσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Την εμπειρία του να γνωρίζεις διαφορετικά μέρη, να έρχεσαι σε επαφή με νέους ανθρώπους, να δημιουργείς φιλίες αλλά πάνω απ’ όλα να δεις τον εαυτό σου να μετατρέπεται σε ένα καλύτερο άτομο. Δοκιμάζοντας τα όρια μας, συνηθίζοντας να προπονούμαστε κάτω από δύσκολες συνθήκες, γνωρίζουμε τον εαυτό μας, ανακαλύπτουμε μέχρι που είμαστε ικανοί να φτάσουμε και βλέπουμε πτυχές του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας, που ενδεχομένως να μας ήταν κι άγνωστες.

Φυσικά, στο «ταξίδι» μας αυτό, που θα είναι μακρύ και δύσκολο, δεν θα μπορούσαμε να μη διαλέξουμε ένα σωστό «καπετάνιο». Μιλάμε φυσικά για τον προπονητή μας, Νίκο Σπυριδαντωνάκη, με την καθοδήγηση του οποίου, ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να…πιάσουμε με ασφάλεια λιμάνι στις 10 του ερχόμενου Μαΐου στις Σπέτσες, και το Spetsathlon, ένας αγώνας που αποτελεί τον πρώτο μας αγωνιστικό στόχο για το 2019.

Και φυσικά δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε τη Garmin, τη Saucony, τo Swimmingshop.gr και την GrammariosBikes, που έχουν πιστέψει σε μας και το project, αλλά και τον Νίκο Καφετζόπουλο που θα μας φέρνει στο σωστό δρόμο διατροφικά.

Μέχρι τότε, θα έχετε την ευκαιρία να μαθαίνετε για τις «περιπέτειές» μας μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη, αλλά και τα social media του runnfun.gr.

Καλή μας αρχή!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Ρέθυμνο και… βουνό: Το Keep Running επιστρέφει και τρέχει παντού

Με δύο εκπομπές επέστρεψε στις οθόνες του starX.gr το Keep Running. Η μοναδική εκπομπή για το τρέξιμο, τον μαζικό αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό στην Ελληνική τηλεόραση έτρεξε στο Ρέθυμνο και έκανε ρεπορτάζ για τους αγώνες βουνού που κράτησαν ζωντανό το τρέξιμο μέσα στην πανδημία.

Στην παρουσίαση Γιώργος Παπαδημητρόπουλος και Ραφαηντίνα Πατρικέλλη.

Δείτε τις δύο εκπομπές παρακάτω 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Το Keep Running τρέχει με τον Δημήτρη Τζεφαλή

To Keep Running επιστρέφει με αισιοδοξία και ένα επιμορφωτικό για τους δρομείς επεισόδιο.

Μαζί μας ο προπονητής μεγάλων αποστάσεων Δημήτρης Τζεφαλής μας ανεβάζει τη διάθεσή με τη θετική του ενέργεια και το χαμόγελό του και δίνει πολύτιμες συμβουλές

Δίνουμε απαντήσεις σε ερωτήσεις δρομέων για τον Κορωνοϊό

Η Ραφαηντίνα Πατρικέλλη σας γυμνάζει και σας συμβουλεύει με ασκήσεις ειδικά για τους δρομείς.

Κάντε like στη fb page της εκπομπής για running & fitness tips που έρχονται τις επόμενες μέρες

Στην παρουσίαση Γιώργος Παπαδημητρόπουλος και Ραφαηντίνα Πατρικέλλη

Χορηγός επικοινωνίας της εκπομπής το runnfun.gr

Δείτε τη νέα εκπομπή του Keep Running στο Starx.gr ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend