Επίσημη διαμαρτυρία Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης

Ο Ν.Ο.Βουλιαγμένης συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία κατά του καρκίνου

Με το παρόν Δελτίο Τύπου, θέτουμε δημόσιο προβληματισμό αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του βοηθού προπονητή της ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού κου Ευάγγελου Ιωάννη Δελακά, ο οποίος στο σημερινό τελικό αγώνα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, εκτελούσε επισήμως χρέη βοηθού προπονητή.

Διαπιστώνοντας από τις επίσημες λίστες με τους αδειοδοτημένους προπονητές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την αγωνιστική περίοδο 2019, ότι δεν βρίσκεται καταχωρημένος ο κος Δελακάς, μετά την ολοκλήρωση ενός τελικού – ντέρμπυ, όπου ο Ν.Ο.Βουλιαγμένης πάλεψε σκληρά για τη νίκη, δείχνοντας έμπρακτα την αξία του, καταθέσαμε ένσταση κατά του αποτελέσματος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ν.Ο.Βουλιαγμένης, σεβόμενος απόλυτα το εγχώριο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τον αθλητισμό, έχει καταθέσει προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αίτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή για τον κο Χέρβο Κόλιανιν, από 06/09/2018 με αριθμό πρωτοκόλλου ΥΠΠΟΑ/432030. Από εκείνη την ημερομηνία, η επίσημη απάντηση με επιστολή που έχει λάβει το σωματείο μας από τη Γ.Γ.Α. είναι ότι το αρμόδιο σώμα της Επιτροπής Ισοτιμιών δεν συνεδριάζει από τον Οκτώβριο του 2018, ως εκ τούτου δεν μπορούν να παρασχεθούν οι υπό αίτηση άδειες. Αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσκολία που φέρνει αυτή η καθυστέρηση στην αγωνιστική απόδοση της ομάδας μας, αφού η έλλειψη της άδειας “κοστίζει” την πολύτιμη προπονητική καθοδήγηση του προπονητή μας σε σημαντικούς αγώνες. Ίσως να κόστισε και το Κύπελλο.

Η ίδια καθυστέρηση όμως δεν φαίνεται να ίσχυσε για την ομάδα του Ολυμπιακού, αφού ο κος Δελακάς έλαβε το πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το Δεκέμβριο του 2018, όταν η Επιτροπή Ισοτιμιών μας έχει ενημερώσει επισήμως ότι δεν συνεδριάζει από τον Οκτώβριο του 2018.

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε τη δημοσιοποίηση του κου Σκανδαλάκη – Manager του Ολυμπιακού και Μέλους του Δ.Σ. – στα επίσημα social media μας και σε συνέχεια της ένστασής μας, όπου κοινοποιεί την κάρτα διαπίστευσης προπονητή της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την αγωνιστική περίοδο του 2019 του κου Δελακά, σχολιάζοντας με τρόπο που τον εκφράζει.
Το εύλογο ερώτημα είναι: πώς είναι δυνατόν για τον Ν.Ο.Β. επισήμως η Επιτροπή Ισοτιμιών να μην συνεδριάζει από τον Οκτώβριο του 2018 έως και σήμερα, αλλά για τον Ολυμπιακό να μην ισχύει το ίδιο; Ή μήπως παρακάμφθηκε;

Διαπιστώνοντας αυτές τις εξελίξεις, επόμενο είναι να κλονίζεται η πίστη μας στη διαφάνεια του αθλητικού συστήματος, ειδικότερα στη στάση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Θεωρούμε ότι ο ρόλος της θα έπρεπε να είναι η διαφύλαξη της δίκαιης, ισότιμης και αντικειμενικής μεταχείρισης όλων των ομάδων που αγωνίζονται, υπό το πλαίσιο του “ευ αγωνίζεσθαι”.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα θέλαμε να πληροφορηθούμε τον τρόπο με τον οποίο ο κος Δελακάς απέκτησε την κάρτα διαπίστευσης της ΚΟΕ, καθώς και τα σχετικά έγγραφα που το πιστοποιούν από τη Γ.Γ.Α.

Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης

Previous ArticleNext Article

Συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεωργίου με μέλη του Δ.Σ. του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»

Με τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιο συναντήθηκαν χθες στο επισκοπικό μέγαρο, μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», με αφορμή την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως στη διοργάνωση και διεξαγωγή  του 11 Διεθνούς αγώνα δρόμου «KATERINI RUN 2020», ο οποίος θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου στην πόλη της Κατερίνης.

«Αγκαλιάζουμε τις δράσεις του συλλόγου δρομέων, ο οποίος συνιστά ένα υγιές κύτταρο για την τοπική κοινωνία και συμβάλλει στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού. Παράλληλα οι αγώνες οι οποίοι διεξάγει ή συνδιοργανώνει τονίζουν το ιδιαίτερο κάλλος της Πιερίας και αναδεικνύουν τον αθλητικό τουρισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος.

Επιπλέον, ο κος Γεώργιος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διεθνή διάσταση την οποία έχει λάβει ο αγώνας, μιας και ο σύλλογος έχει τη χαρά να φιλοξενεί δρομείς τόσο των Βαλκανίων όσο και των χωρών της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη διαχρονικά εποικοδομητική συνεργασία και στήριξη του συλλόγου, ενώ εξήγησε στον κ. Γεώργιο τις δράσεις και τις εργασίες οι οποίες συντελούνται για την επιτυχία του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος.

Στην επίσκεψη παρέστησαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Ευάγγελος Γερομιχαλός, Μιχαήλ Γεωργιάδης και Δημήτριος Βαρνάς.

Ο κορωνοϊός «απειλεί» με ακύρωση τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει με την εξάπλωση του κορωνοϊού με τη ΔΟΕ να αποφασίζει σε λίγους μήνες για ενδεχόμενη ακύρωση των Ολυμπιακών αγώνων!

Η μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου. Το γεγονός ότι θα διεξαχθούν στο Τόκιο σε συνδυασμό με την ραγδαία μετάδοσή του στην Ασία θέτουν σε αμφιβολία τη διεξαγωγή τους.

Ήδη μετατέθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα γινόταν στην πόλη Νανζίνγκ ενώ ακυρώθηκε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ που θα διεξαγόταν στην Κίνα.

Όπως αναφέρει το Associated Press, ο παλαίμαχος Καναδός κολυμβητής και νυν μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντικ Πάουντ, υποστήριξε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα υπάρξει οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή τους: «Γύρω σε αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους» σημείωσε σχετικά.

Ωστόσο, ο Πάουντ προτρέπει τους αθλητές να συνεχίσουν κανονικά την προετοιμασία τους: «Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα βρεθείτε στο Τόκιο. Όλες οι ενδείξεις λένε ότι η δουλειά θα γίνει κανονικά. Συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας».

x

Send this to a friend