HardSun Agistri Road Race στις 29 Ιουνίου

Η ατομική επιχείρηση με επωνυμία «ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΠΑΝ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ» σε συνεργασία με τον ΟΑΚ Αίγινας και  υπό την αιγίδα του Δήμου Αγκιστρίου προκηρύσσει για το 2024 δύο αγώνες δρόμου καθώς κι έναν παιδικό αγώνα με τις ακόλουθες επωνυμίες: «HardSun Agistri Road Race», «HardSun Agistraki Road Race» και «Saronic Ferries Kids Race». Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στο Αγκίστρι. Οι αγώνες σχεδιάστηκαν με σκοπό να γνωρίσει το κοινό τις ομορφιές του Αγκιστρίου και να του δοθεί η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την φύση. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες της διοργάνωσης.

Διαδρομές

 HardSun Agistri Road Race6km

Ο αγώνας «HardSun Agistri Road Race» έχει μήκος 15.6χλμ. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η κεντρική πλατεία της Σκάλας. Η διαδρομή διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, περνάει από χωριά, παραλίες και φτάνει μέχρι τη μοναδική λίμνη του Αγκιστρίου, «Απόνησο».

Τα κομβικά σημεία της διαδρομής είναι:

Κεντρική Πλατεία Σκάλας – ΔΕΗ – Πλατεία Μεγαλοχωρίου – Αγία Βαρβάρα – Πλατεία Λιμεναρίων – Λίμνη Απονήσου – Αναστροφή – Πλατεία Λιμεναρίων – Αγία Βαρβάρα –

Πλατεία Μεγαλοχωρίου – Εκκλησία Μεγαλοχωρίου – Δημοτικό Σχολείο Αγκιστρίου –

Κεντρικός δρόμος Μεγαλοχωρίου Σκάλας – Κατάβαση από κεντρικό δρόμο Σκάλας –

Επιστροφή στην Κεντρική Πλατεία της Σκάλας.

HardSun Agistraki Road Race8km

Ο αγώνας «HardSun Agistraki Road Race» έχει μήκος 4.8χλμ. και θετική υψομετρική διαφορά μ. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η κεντρική πλατεία της Σκάλας. Η διαδρομή του αγώνα είναι κυκλική, διασχίζοντας όλο τον παραλιακό δρόμο Σκάλας και Μεγαλοχωρίου και περνώντας μέσα από τις περιοχές του Μεγαλοχωρίου και της Σκάλας.

Τα κομβικά σημεία της διαδρομής είναι:

Πλατεία Σκάλας – ΔΕΗ – Δεξιά στροφή στο τέλος της ανηφόρας – Ανάβαση από το

δρόμο του καρνάγιου – Αριστερή στροφή στο τέλος του δρόμου – Πλατεία Μεγαλοχωρίου –

Εκκλησία Μεγαλοχωρίου – Δημοτικό Σχολείο Αγκιστρίου – Κεντρικός δρόμος Μεγαλοχωρίου

Σκάλας – Κατάβαση από κεντρικό δρόμο Σκάλας – Επιστροφή στην Κεντρική Πλατεία της

Σκάλας.

Saronic Ferries Kids Race 1.06km

Ο αγώνας έχει ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία της Σκάλας. Οι μικροί μας αθλητές θα έχουν κατεύθυνση την περιοχή Μεγαλοχώρι. Η διαδρομή ακολουθεί την κεντρική παραλία του Αγκιστρίου, σε πλακόστρωτο κι επίπεδο δρόμο χωρίς εμπόδια και κανέναν βαθμό δυσκολίας. Μετά από 500μ (στο «ποτάμι») οι μικροί δρομείς θα κάνουν επιτόπια αναστροφή και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης.

Συμμετοχή

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν άνδρες και γυναίκες που την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Μαθητές Λυκείου μπορούν να συμμετέχουν και στους δύο αγώνες εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τους κηδεμόνες τους.

Μαθητές Γυμνασίου, που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να συμμετέχουν μόνο στο «HarSun Agistraki road race» εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τους κηδεμόνες τους.

Σε περίπτωση που ένας αθλητής δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του αλλά έχει προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα, η συμμετοχή του γίνεται δεκτή.

Έναρξη εγγραφών:

(https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=771304e32f0a9b4ba117e682bebaf9a7&l=GR) . Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι να καλυφθούν όλες οι θέσεις (250 άτομα συνολικά).

Παροχές:

Η διοργάνωση παρέχει στους αθλητές:

  • Τον αριθμό του αθλητή (bib)
  • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • Σνακ κατά την διάρκεια του αγώνα, στα σημεία ανεφοδιασμού.
  • Αναμνηστικό μετάλλιο
  • Υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα

Εκκίνηση:

Η ώρα εκκίνησης των αγώνων θα είναι στις 19:00. Και οι τρεις αγώνες έχουν ως σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία στο χωριό της Σκάλας. Το μέγιστο χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα των 15.6 χλμ. είναι οι 3:30 ώρες, και οι 2 ώρες για τον αγώνα των 4.8 χλμ.

Γραμματεία:

Η γραμματεία θα λειτουργεί τρεις (3) ώρες πριν από την έναρξη κάθε αγώνα. Η γραμματεία θα βρίσκεται στην πλατεία του χωριού της Σκάλας.

Έπαθλα:

Όλοι οι αθλητές που θα καταφέρουν να φτάσουν στον τερματισμό θα λάβουν ένα αναμνηστικό μετάλλιο. Και στους τρεις αγώνες θα γίνει απονομή επάθλων στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες αθλητές / αθλήτριες.

 Ιατρική Περίθαλψη:

Η διοργάνωση έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων κι έχει προσλάβει το κατάλληλο προσωπικό (ιατρό, ομάδα διασωστών του Ερυθρού Σταυρού, ομάδα εθελοντών). Επίσης, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο. Σε περίπτωση που κάποιος από τους ειδικούς απαγορεύσει σε αθλητή να συμμετάσχει στον αγώνα εξαιτίας κάποιου τραυματισμού ο αθλητής οφείλει να συμμορφωθεί με τη σύσταση των ειδικών και να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Ακτοπλοϊκά:

Θα υπάρχει έκπτωση 50% από την εταιρία Saronic Ferries (αναχώρηση από πύλη Ε8) για όλους τους αθλητές και συνοδούς και η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει τρεις (3) ημέρες πριν από την ημερομηνία του αγώνα. Σύντομα θα ανακοινωθούν και τα δρομολόγια.

Κανόνες Διεξαγωγής Αγώνων

  1. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα.
  1. Αρμόδιος για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος καθώς και για ό,τι δεν θα προβλέπει η επίσημη προκήρυξη του αγώνα θα είναι ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής, Σπύρος Λογοθέτης.
  1. Η παρουσία των αθλητών στην τεχνική ενημέρωση (race briefing) το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 κρίνεται επιβεβλημένη καθώς θα γίνει ενημέρωση για όλες τις (τυχόν) τελευταίες λεπτομέρειες και θα λύνονται απορίες αθλητών.
  1. Για συμμετοχή ανηλίκου, ο κηδεμόνας θα πρέπει να υπογράψει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση.
  1. Θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για το δελτίο καιρού.
  1. Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση ακουστικών και συσκευές αναπαραγωγής ήχου συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων.
  1. Ο αριθμός κάθε αθλητή πρέπει να φαίνεται κατά την διάρκεια του αγώνα.
  1. Το chip χρονομέτρησης θα πρέπει να φοριέται σε ένα από τα δύο παπούτσια του κάθε αθλητή.
  1. Τροφοδοσία / Υδροδοσία: Ένας κεντρικός σταθμός με νερό και αναψυκτικά θα υπάρχει στο σημείο της εκκίνησης / τερματισμού και στη Κεντρική Πλατεία Λιμεναρίων για τους αθλητές που θα τρέξουν τα 15,63 χλμ.
  1. Κατά τον τερματισμό του αγώνα θα δοθεί σε κάθε αθλητή αναμνηστικό μετάλλιο, νερό και μπανάνα.
  1. Έπαθλα θα δοθούν στους 6 νικητές της γενικής κατάταξης (3 άνδρες & 3 γυναίκες) καθώς και από ένα στον πρώτο άνδρα Αγκιστριώτη και στην πρώτη γυναίκα Αγκιστριώτισσα.
  1. Αναβολή / Ακύρωση αγώνα: Σε περίπτωση ακύρωσης της διοργάνωσης για τον οποιονδήποτε λόγο, οι αγώνες θα διεξαχθούν τον Ιούνιο 2025.
  1. Τροποποίηση Κανονισμών: Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποίηση τους κανονισμούς των αγώνων χωρίς κάποια προηγούμενη ενημέρωση.
  1. Αθλητής που δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς του αγώνα θα ακυρώνεται.
  1. Έναρξη του αγώνα γίνεται με το συριγμό της κόρνας, μετά το <<Λάβετε Θέσεις>>.

Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών του αγώνα, για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.

Επίσης, ρητώς αποδέχονται και παρέχουν τη συναίνεσή τους στη λήψη φωτογραφιών, υλικού βίντεο και στην προβολή του γεγονότος, του ονόματός τους και της εικόνας τους σε οποιοδήποτε ενημερωτικό έντυπο, μέσο μαζικής επικοινωνίας ή κοινωνικό δίκτυο εφόσον το επιλέξουν οι συνδιοργανωτές για την προβολή της διοργάνωσης.

Πώς να έρθετε:

Ο μοναδικός τρόπος προσέγγισης του νησιού είναι μέσω θαλάσσης με συμβατικό πλοίο ή με Aero Highspeed από το λιμάνι του Πειραιά.

Το συμβατικό πλοίο (Ferry Boat) αναχωρεί από την πύλη Ε8 (διάρκεια ταξιδιού 1ω και 45 λ.). Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει μαζί με την Saronic Ferries ειδική έκπτωση για μετάβαση και επιστροφή των αθλητών καθώς και για έναν συνοδό (δεν υπάρχει έκπτωση για μεταφορικό μέσο), περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκπτωση θα αναρτηθούν σύντομα.

Από τον διοργανωτή

Σπυρίδων Λογοθέτη

Ατομική επιχείρηση «ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΠΑΝ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ»

Αγκίστρι

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Saucony Triumph 22: Η απόλυτη εμπειρία Running που θέλεις στα πόδια σου

Το νέο Saucony Triumph 22 είναι εδώ και υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα στο running! Αν ψάχνεις ένα παπούτσι που συνδυάζει κορυφαία απόκριση, απαράμιλλη άνεση και αντοχή, τότε το Triumph είναι η απόλυτη επιλογή σου. Η νέα έκδοση αυτού του θρυλικού μοντέλου έρχεται πιο αναβαθμισμένη από ποτέ και στοχεύει να σε κάνει να ανακαλύψεις τον καλύτερο ευατό σου!

Κορυφαία Τεχνολογία

Το Saucony Triumph 22 είναι εξοπλισμένο με τη νέα τεχνολογία  PWRRUN PB, έναν αφρό που προσφέρει ακόμα πιο μαλακή απορρόφηση κραδασμών και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Τρέχοντας ή περπατώντας με το Triumph 22, θα νιώσεις πως κάθε βήμα σου γίνεται ελαφρύτερο και πιο ομαλό, με την ενέργεια να ρέει ασταμάτητα. Αυτό το παπούτσι είναι κατασκευασμένο για να προσφέρει μέγιστη άνεση ακόμα και στις μεγαλύτερες αποστάσεις, χωρίς να σου στερεί την ταχύτητα και την ανταπόκριση που χρειάζεσαι. Η διαπνέουσα mesh κατασκευή του επιτρέπει την απαραίτητη ροή αέρα, κρατώντας τα πόδια σου δροσερά και φρέσκα ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Απόλυτη Σταθερότητα και Αντοχή

Για τους δρομείς που χρειάζονται σιγουριά σε κάθε τους βήμα, η σόλα από καουτσούκ προσφέρει ασύγκριτη πρόσφυση, διατηρώντας σταθερότητα και αντοχή, είτε τρέχεις σε άσφαλτο είτε σε πιο τραχιά εδάφη. Δεν πρόκειται απλώς για ένα παπούτσι που αντέχει στη φθορά – είναι ένα παπούτσι που θα σε πάει παρακάτω, πέρα από κάθε όριο που έχεις θέσει.

Το Saucony Triumph 22 είναι για σένα που στοχεύεις ψηλά!

Αν είσαι έτοιμος να πάρεις την προπόνησή σου στο επόμενο επίπεδο, το Saucony Triumph 22 είναι ο ιδανικός σύμμαχος. Κάθε του λεπτομέρεια, από τη σχεδίαση μέχρι τα υλικά του, είναι φτιαγμένη για να δώσει στον δρομέα την απόλυτη αίσθηση απόδοσης και άνεσης. Ό,τι κι αν ζητάς από ένα running shoe, το Triumph 22 το προσφέρει σε υπερθετικό βαθμό.

Έτοιμος να κατακτήσεις τον δρόμο με το νέο Saucony Triumph 12; Τότε, δέσε τα κορδόνια σου και ξεκίνα την επόμενη πρόκληση.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Πέντε παράξενες αλλαγές στο σώμα σας όταν αρχίζετε να τρέχετε

Το τρέξιμο έχει ένα κακό: όταν είσαι αρχάριος, το σώμα σου – από τα γόνατα μέχρι τα νύχια των ποδιών σου- θα βιώσει ορισμένες πολύ επώδυνες αλλαγές και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για αυτές.

Συγκεκριμένα, να ορισμένες παράξενες αλλαγές στο σώμα σας όταν αρχίζετε να τρέχετε:

Τα νύχια των ποδιών σας μπορεί να γίνουν μαύρα

Δυστυχώς, τα μαύρα νύχια των ποδιών είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, ιδίως όσο αρχίζετε να προσθέτετε χιλιόμετρα στο πρόγραμμα σας ή αρχίζετε να τρέχετε πιο τακτικά. Τα μαύρα νύχια στα πόδια μπορούν να προκληθούν είτε από ένα παπούτσι που είναι πολύ μικρό είτε από ένα νύχι που έρχεται σε επαφή με την οροφή του παπουτσιού πολύ συχνά είτε όταν ένας δρομέας επιβαρύνει τα δάχτυλά του για να τρέξει πιο γρήγορα.

Πέντε ενοχλητικά πράγματα που συμβαίνουν σε όσους τρέχουν

Πιθανότατα θα εμφανιστούν φουσκάλες στα πόδια σας

Οι φουσκάλες προκαλούνται από την τριβή ανάμεσα στο δέρμα σας και τις κάλτσες σας ή τα παπούτσια σας ή έναν συνδυασμό και των δύο. Αν εμφανίζετε επώδυνες φουσκάλες, πρέπει να εξετάσετε αν τα παπούτσια σας ταιριάζουν σωστά καθώς και την πιθανότητα να φορέσετε πιο λεπτές κάλτσες. Αν ωστόσο συνεχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες, ίσως πρέπει να δείτε έναν ποδίατρο.

Μπορεί να έχετε πονοκεφάλους

Οι πονοκέφαλοι προκύπτουν από μια σειρά αιτιών – από το πολύ απλό (το καπέλο σας είναι πολύ σφιχτό) μέχρι το πιο περίπλοκο (όπως μια φυσική τάση για ημικρανίες). Δύο από τους πιο συνηθισμένους λόγους είναι οι σφιγμένοι μύες (ειδικά στο λαιμό και τους ώμους) και η κακή ενυδάτωση. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε επαρκείς ποσότητες νερού και πως δεν είστε καμπουριαστοί όταν τρέχετε, ενώ όταν βρίσκεστε στο σπίτι, προσπαθήστε να χαλαρώσετε τους μύες του αυχένα γέρνοντας απαλά το αριστερό σας αυτί προς τον αριστερό ώμο και το δεξί αυτί προς τον δεξιό σας ώμο.

Τρέξιμο: Κράμπες και άλλοι επώδυνοι πόνοι και οι λύσεις

Τα γόνατά σας μπορεί να πονάνε πολύ καθώς κατεβαίνετε τις σκάλες

Ο πόνος στα γόνατα είναι απολύτως φυσιολογικός όταν πρόκειται για δρομείς. Ειδικότερα όταν είστε νέος δρομέας, η φθορά στα γόνατα είναι πολύ απότομη και έντονη. Βεβαιωθείτε ότι ενισχύετε μέσω της γυμναστικής σας τους μύες που ελέγχουν τους γοφούς και τα γόνατα σας. Αυτό θα κρατήσει το κάτω μισό σας ευθυγραμμισμένο και θα ελαχιστοποιήσει τις φθορές.

Θα αρχίσει να αποκτά μια μεταλλική γεύση το στόμα σας

Η γεύση αίματος στο πίσω μέρος του λαιμού σας είναι και κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ως νέος δρομέας. Είναι κάτι που προκαλείται από το σκάσιμο των ερυθρών αιμοσφαιρίων και την απελευθέρωση σιδήρου, που έχει γεύση μετάλλου. Συνήθως είναι ένα σημάδι ότι κάνετε σκληρή προπόνηση και αν συμβαίνει μόνο μια φορά στο τόσο, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα γι ‘αυτό. Αν ωστόσο συμβαίνει αίμα κάθε φορά που τρέχετε, θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας για να αποκλείσετε τυχόν υποκείμενες λοιμώξεις.

Διαβάστε επίσης: Τρέξιμο: Οι 4 μεγάλες αλλαγές που θα δεις στη ζωή σου όταν ξεκινήσεις

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend