Πως θα “προπονήσεις” το μυαλό σου να “αντέχει” στις μεγάλες αποστάσεις

Όποιον στόχο και αν κυνηγάς, οι επίμονες μέθοδοι δύο επαγγελματιών υπερμαραθωνοδρόμων και προπονητών μπορούν να σε βοηθήσουν να τον πετύχεις.

Προς το παρόν, μην σκεφτείς τι μπορεί να κάνει μια μεγάλη απόσταση στο σώμα σου. Αντιθέτως, εστίασε στο τι θα απαιτούσε από το μυαλό σου. Στη θέληση να ξεπεράσεις τον φόβο. Στην πειθαρχία που χρειάζεται για να εστιάσεις σε μια δραστηριότητα. Στην προοπτική του να γνωρίζεις ότι ο πόνος θα περάσει.

Πρόκειται για πνευματικούς πόρους που όλοι χρησιμοποιούν στην καθημερινή ζωή. Αλλά οι υπερμαραθωνοδρόμοι, που συνήθως τρέχουν 56-161 χλμ. και μερικές φορές πολύ περισσότερο, φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερα αποθέματα.

Πώς τα καταφέρουν; Και πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτήν τη νοοτροπία της επιμονής για να αντέξεις μέχρι το τέλος, όποιον στόχο και αν κυνηγάς; Μπορείς να το μάθεις ρίχνοντας μια ματιά στις απόψεις των κορυφαίων υπερμαραθωνοδρόμων και προπονητών της Nike, Sally McRae και David Laney.

Αφυδάτωση: Εκτός από αθλητική απόδοση επηρεάζει και το μυαλό μας

1. Προσηλώσου σε έναν λόγο

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο “Psychology Research and Behavior Management”, ενώ οι δρομείς μικρότερων αποστάσεων συνήθως έχουν ως κίνητρο κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα, όπως τη νίκη σε αγώνες, οι υπερμαραθωνοδρόμοι βρίσκουν σκοπό στο να πιέζουν τη δική τους πνευματική και σωματική αντοχή, ενώ αναπτύσσουν δεσμούς με όσους κάνουν το ίδιο. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι αυτό μπορεί να έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής που απαιτεί ο υπερμαραθώνιος.

Ο Laney λέει ότι τρέχει πολύ, πολύ μακριά επειδή απολαμβάνει πραγματικά τα πάντα σε αυτό. “Λατρεύω το τρέξιμο”, δηλώνει. “Λατρεύω τη σκληρή προπόνηση. Λατρεύω το να είμαι στα βουνά. Στόχος μου είναι να εστιάζω απόλυτα σε αυτό που κάνω. Όπως είπε ο Churchill, θέλω να ‘διατάζω τη στιγμή να παραμένει'”.

Στο μεταξύ, η McRae υποστηρίζει αυτό το κίνητρο της συντροφικότητας που αναγνωρίστηκε στη μελέτη και υποβαθμίζει ενεργά τα μετάλλια που έχει κερδίσει (στα οποία περιλαμβάνονται έντεκα μετάλλια πρώτης θέσης). “Αυτό που με κάνει να συνεχίζω είναι ότι όταν τρέχω έναν υπερμαραθώνιο, συνδέομαι με άλλους δρομείς από ολόκληρο τον κόσμο”, αναφέρει. “Λατρεύω το ότι μπορώ να χρησιμοποιώ το άθλημά μου για να συναντώ νέους ανθρώπους και, αν όλα πάνε καλά, να τους εμπνέω και να τους ενθαρρύνω στην πορεία. Για εμένα, αυτό ήταν πάντα πιο σημαντικό από οποιοδήποτε μετάλλιο”.

Σκέψου τον υπερμαραθώνιο μεταφορικά ως έναν οποιονδήποτε μακροπρόθεσμο στόχο, είτε πρόκειται για μια πρόκληση υγιεινής διατροφής διάρκειας 30 ημερών είτε για την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας. Αν βρεις κίνητρο στην ίδια την εμπειρία αντί για την έκβαση ή αν αναπτύξεις έναν δεσμό με κάποιον που ακολουθεί μια παρόμοια διαδρομή, ίσως είναι πιθανότερο να πετύχεις αυτόν τον μεγάλο στόχο.

“Λατρεύω το ότι μπορώ να χρησιμοποιώ το άθλημά μου για να συναντώ νέους ανθρώπους και, αν όλα πάνε καλά, να τους εμπνέω και να τους ενθαρρύνω στην πορεία. Για εμένα, αυτό ήταν πάντα πιο σημαντικό από οποιοδήποτε μετάλλιο”.
Sally McRae
Κορυφαία υπερμαραθωνοδρόμος και προπονήτρια της Nike

2. Προετοιμάσου για τα χειρότερα

“Για να αντέξεις σε έναν υπερμαραθώνιο, πρέπει να περιμένεις ότι θα αντιμετωπίσεις πρωτόγνωρες προκλήσεις”, λέει η McRae. “Όταν φτάνεις στο 114ο χλμ. και ξεσπά καταιγίδα, όταν πρέπει να ανέβεις ακόμα ένα βουνό ή όταν το στομάχι σου δεν είναι καλά, αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν. Έτσι, πρέπει να έχεις προετοιμαστεί πνευματικά για αυτά”.

Ένας τρόπος με τον οποίο ο Laney προπονεί το μυαλό του για να χειρίζεται καλύτερα τον αναπόφευκτο πόνο που θα βιώσει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι τα συχνά παγόλουτρα. “Γεμίζω μια μπανιέρα με παγωμένο νερό και απλώς κάθομαι εκεί”, αναφέρει. “Σε πέντε λεπτά, παλεύω με το μυαλό μου που με προτρέπει να βγω από εκεί μέσα. Αλλά απλώς κάθομαι και απορροφώ αυτές τις σκέψεις, μερικές φορές για μέχρι και 15 λεπτά. Ηρεμώ την αναπνοή μου. Φτάνω σε ένα σημείο όπου σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι όλα είναι εντάξει”.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις παγάκι για να βελτιώσεις τη δύναμη της θέλησής σου. Μπορείς να ξεκινήσεις εξασκώντας μια τεχνική της ψυχολογίας που ονομάζεται “ρεαλιστική αισιοδοξία”, δηλαδή το να κάνεις μια πνευματική απογραφή κάθε μικρού πράγματος που θα μπορούσε να πάει στραβά και να αναπτύξεις ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για καθένα από αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, όταν αντιμετωπίσεις κάτι που είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, οι πιθανότητες να βγεις εκτός πορείας είναι μικρότερες.

3. Δες το πριν το κάνεις

Όπως οι περισσότεροι κορυφαίοι δρομείς, τόσο η McRae όσο και ο Laney χρησιμοποιούν κάποια μορφή οραματισμού πριν από έναν αγώνα. “Λατρεύω να κάνω αναγνώριση της πορείας”, αναφέρει η McRae. “Φαντάζομαι κάθε κομμάτι της πορείας καθώς πηγαίνω για ύπνο: πού βρίσκεται κάθε λόφος, πού βρίσκονται οι σταθμοί βοήθειας. Με φαντάζομαι να τρέχω προς τους σταθμούς βοήθειας και τι ακριβώς θα κάνω σε καθέναν από αυτούς”.

Στο μεταξύ, η προσέγγιση του Laney είναι αυτό που θα περίμενες από έναν αθλητή που κάθεται σε παγωμένο νερό για να ενισχύσει τη θέλησή του. “Πηγαίνω κατευθείαν στο πρόβλημα”, λέει. “Ξέρω ότι δεν χρειάζεται να κάνω εξάσκηση στο να νιώθω καλά. Έτσι, με φαντάζομαι να νιώθω απίστευτη ζέστη και δίψα και το στομάχι μου να είναι χάλια. Και να είμαι 8 χλμ. μακριά από έναν σταθμό βοήθειας”.

Οι μέθοδοι οραματισμού και των δύο δρομέων εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό: την προετοιμασία του μυαλού τους για το αναμενόμενο και το απροσδόκητο, ώστε όταν έρθει η ώρα, τα αντανακλαστικά τους να είναι πιο οξεία και η συγκέντρωσή τους πιο δυνατή. Και αυτό δεν εφαρμόζεται μόνο σε επικές διαδρομές. Το βράδυ πριν από το πρωινό σου τζόκινγκ, δοκίμασε να φανταστείς κάθε στροφή της πορείας σου, το αεράκι στο δέρμα σου και κάθε τραγούδι στην playlist σου. Όταν δένεις τα κορδόνια σου το πρωί, δες αν κινείσαι λίγο γρηγορότερα ή αν απλώς διασκεδάζεις περισσότερο.

“Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι εσύ έχεις τον έλεγχο της κατάστασης. Αν λες απλώς στον εαυτό σου ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και ότι αυτά συμβαίνουν”, μπορείς να έχεις κάποιον έλεγχο όταν τα πράγματα αρχίζουν να κλιμακώνονται”.
David Laney
Κορυφαίος υπερμαραθωνοδρόμος και προπονητής της Nike

10 απλές ασκήσεις που προπονούν το μυαλό!

4. Γίνε προπονητής του εαυτού σου

“Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι εσύ έχεις τον έλεγχο της κατάστασης”, αναφέρει ο Laney. “Αν λες απλώς στον εαυτό σου ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και ότι αυτά συμβαίνουν”, μπορείς να έχεις κάποιον έλεγχο όταν τα πράγματα αρχίζουν να κλιμακώνονται”. Όταν ο Laney λέει “αν λες απλώς στον εαυτό σου”, αναφέρεται σε μια πρακτική που είναι γνωστή ως “εσωτερικός διάλογος”, μια στρατηγική που είναι ουσιαστικά σημαντική όταν είσαι μόνος σου με τις σκέψεις σου για άπειρες ώρες (δηλαδή, όπως σε έναν υπερμαραθώνιο). Αυτό σημαίνει ότι συνειδητά διαμορφώνεις τον εσωτερικό σου διάλογο, εμπνέοντας τον εαυτό σου όταν το χρειάζεσαι περισσότερο.

Και η McRae χρησιμοποιεί τον εσωτερικό διάλογο. “Ένα από τα πιο εμψυχωτικά πράγματα που λέω στον εαυτό μου είναι, “Μην σκέφτεσαι, απλώς πήγαινε'”, λέει. “Πολλές φορές, το μυαλό σου μπορεί επίσης να είναι ο χειρότερος εχθρός σου. Μπορείς να αρχίσεις να σκέφτεσαι συνέχεια πως μια δυσκολία που αντιμετωπίζεις δεν θα τελειώσει ποτέ. Αλλά αν μπορείς να την ξεπεράσεις, θα φτάσεις στη γραμμή του τερματισμού. Θα κάνεις κάτι εκπληκτικό”.

Η κοινή γραμμή φαίνεται να είναι ότι όσο δύσκολη και αν είναι η στιγμή, είναι μόνο μια στιγμή. Προσπάθησε να το θυμίζεις αυτό ήρεμα στον εαυτό σου την επόμενη φορά που μια προπόνηση, μια διαδρομή, ένας αγώνας ή οτιδήποτε άλλο γίνει πολύ έντονο. Αν μπορεί να βοηθήσει τον Laney και τη McRae να ολοκληρώσουν μια διαδρομή, μπορεί να βοηθήσει και εσένα να τα βγάλεις πέρα σε μια δύσκολη μέρα.

Διαβάστε επίσης: Μπορεί το μυαλό να “ντοπάρει” το σώμα σου όταν ξεμένεις από δυνάμεις;

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Taygetos Challenge 2022: Άνοιξαν οι εγγραφές!

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, το Taygetos Challenge επιστρέφει! Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την διοργάνωση του 11ου Taygetos Challenge στις 26-27 Μαρτίου 2022 στην Καρδαμύλη της δυτικής Μάνης.

Οι εγγραφές άνοιξαν σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2021, και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις  11 Μαρτίου 2022.

Το Taygetos Challenge, με φόντο το πανέμορφο μανιάτικο τοπίο της Καρδαμύλης ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού, είναι από τους πιο επιτυχημένους αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, θεσμός πλέον. Φιλοξενεί την αφρόκρεμα των αθλητών ορεινού τρεξίματος και παράλληλα αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους όσους θέλουν να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία στην αγκαλιά του Ταϋγέτου μόνοι ή με την οικογένεια τους και την παρέα τους το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Η ιδέα του αγώνα εξαρχής είχε ως στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μάνης και την “άγνωστη” αυτή πλευρά του Ταϋγέτου, καθώς συνδέει κάποια από τα ομορφότερα και αρχαιότερα μονοπάτια της περιοχής, τα οποία ξεκινούν και καταλήγουν στην Καρδαμύλη. Το Taygetos Challenge, εδώ και δεκατρία χρόνια, συμβάλλει με ήπια μέσα, στη συντήρηση, την αναβάθμιση και προβολή των αρχαίων αυτών μονοπατιών ως ιδιαίτερο τμήμα της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του επετειακού 10ου Taygetos Challenge τον Μάρτιο του 2019, με ρεκόρ συμμετοχών, επισκεπτών και με την παρουσία όλων των μεγάλων αθλητών του ορεινού τρεξίματος και μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας,  η διοργάνωση του 2022 αποτελεί πρόκληση! Έτσι, για το 2022 το Taygetos Challenge εμπλουτίζεται με την προσθήκη ακόμα μιας διαδρομής!

Το “Taygetos Challenge” παρέχει την επιλογή των παρακάτω 4+1 αγωνισμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

  • Taygetos Marathon – 37 χλμ με θετική υψομετρική 2154μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 2/3 των μονοπατιών του αγώνα διέρχονται μέσα από την προστατευόμενη ζώνη Natura 2000. Οι διαδρομές περνούν μέσα από το φαράγγι του Βυρού το οποίο πέρα από τη φυσική του ομορφιά, ξεχωρίζει και λόγω της ιστορικής του σημασίας καθώς κατά μήκος του διερχόταν η αρχαία Βασιλική Οδός που ένωνε την αρχαία Σπάρτη με το λιμάνι της Καρδαμύλης. Το πέρασμα από τα Ντουμπίτσια αποτελεί επίσης εμβληματικό τμήμα του αγώνα αλλά και της προστατευόμενης περιοχής: πρόκειται για ένα υψίπεδο με ιδιαίτερη χλωρίδα αλλά και απομεινάρια αλλοτινών καιρών, πεζούλες, κτίσματα και στέρνες, να συνθέτουν το φυσικό τοπίο. Μία από τις “μυστικές” γωνιές του Ταϋγέτου η οποία, καθόλου άδικα, έχει χαρακτηριστεί “Καταφύγιο Άγριας Ζωής”.
  • Taygetos Experience – 20 χλμ με θετική υψομετρική 1.731μ. Θα έλεγε κανείς ότι είναι μια διαδρομή επίσης απαιτητική, αν και με τα μισά υψομετρικά σε σύγκριση με το Marathon. Αν όχι για έμπειρους αθλητές σίγουρα για καλά προπονημένους. Υπάρχουν κοινά σημεία με το Marathon, όπως το πέρασμα από το φαράγγι του Βυρού και μέρος της διαδρομής του περάσματος από τα Ντουμπίτσια.
  • Για πρώτη φορά φέτος, Taygetos Basic 10 χλμ με θετική υψομετρική 460μ για όσους ξεκινούν τώρα το ορεινό τρέξιμο. Μια γεύση από τα καλντερίμια και τα πετρόχτιστα μονοπάτια, ιδανική για μια πρώτη αγωνιστική επαφή με το ορεινό τρέξιμο.

  • Taygetos Fun 5χλμ με θετική υψομετρική 201μ. H Fun διαδρομή κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται. Διασκέδαση και απόλαυση σε μια ήπια διαδρομή γύρω από την Καρδαμύλη. Θα έλεγε κανείς πως το να πάρει μέρος στη fun διαδρομή είναι οικογενειακή υπόθεση. Κατάλληλη για όλους, προσελκύει κάθε χρόνο κυρίως παιδιά και οικογένειες που θέλουν να συμμετέχουν στο δρώμενο και να έρθουν σε επαφή με τη φύση και το μανιάτικο τοπίο. Η θέα αποζημιώνει τις ανηφόρες και τα περάσματα μέσα από ρεματιές και τα μονοπάτια κάνουν την εμπειρία αξέχαστη.
  • Vertical Speed – 650μ. με θετική υψομετρική 150μ. Να μια πρόκληση για μαραθωνοδρόμους! Συνηθισμένοι στις μεγάλες αποστάσεις, πόσο εύκολα μπορούν να διανύσουν μια γρήγορη αναβατική διαδρομή; Η συμμετοχή στο Vertical Speed είναι υποχρεωτική για τους αθλητές που ενδιαφέρονται να πάρουν κατάταξη στο Taygetos Challenge το οποίο είναι ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων του Vertical που γίνεται το Σάββατο και μίας από τις διαδρομές της Κυριακής (Marathon, Experience, Basic).

Οι διαδρομές του αγώνα ακολουθούν άσφαλτο, πετρόκτιστα καλντερίμια, μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους, φαράγγια και βραχώδες έδαφος. Είναι σηματοδοτημένες σε όλο τους το μήκος και δεν απαιτούν γνώσεις προσανατολισμού. Στη συνέχιση της σωστής διαδρομής βοηθά η κανονική σηματοδότηση των μονοπατιών (χρωματιστές ενδείξεις σε βράχους) καθώς και το φυσικό τους ανάγλυφο όπου υπάρχει.

Τον αγώνα “TAYGETOS CHALLENGE” διοργανώνει η εταιρεία 2407 Outdoor Experience. Η εταιρεία έχει έδρα στην Καρδαμύλη, με δυο καταστήματα λιανικής προϊόντων outdoor στην Καρδαμύλη και ενοικίασης ποδηλάτου και ποδηλατικού εξοπλισμού στη Στούπα.

Η 2407 Outdoor Experience έχει διοργανώσει ήδη 10 επιτυχημένους αγώνες προσελκύοντας τους ελίτ αθλητές του ορεινού τρεξίματος. Επιπλέον, έχοντας τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις και την τεχνογνωσία, διοργανώνει δραστηριότητες και εξατομικευμένες σχεδιασμένες ξεναγήσεις στην Μάνη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, όπως περιηγήσεις πεζοπορίας και ποδηλασίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://www.2407m.com

H διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σεβόμενη τις συνθήκες της πανδημίας COVID-19.

Σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης του Αγώνα λόγω έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς πολιτείας, οι αθλητές θα έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Taygetos Challenge είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.taygetoschallenge.com/

Facebook: Taygetos Challenge

Instagram: @taygetoschallenge

Video διοργάνωσης επετειακού 10ου Taygetos Challenge 2019

Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους από κοντά σε μια υπέροχη διοργάνωση.

Μείνετε συντονισμένοι…

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Το Ναύπλιο γιόρτασε την 6η διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου με την άλωση των ρεκόρ

Με την τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων και το  πλήθος των εγγεγραμμένων – συμμετεχόντων να ξεπερνά τους 1.100 δρομείς, από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, πάρα τις αντίξοες πρωινές καιρικές συνθήκες, με εξαιρετική επιτυχία ο 6ος Παλαμήδειος Άθλος.

Στις αγωνιστικές εκδηλώσεις και σε όλα τα αγωνίσματα μετείχαν και οι Ευέλπιδες με την διάκριση του σπουδαστεί της ΣΣΕ από την Σενεγάλη Tine Jean Bernard στην 2η Θέση του αγωνίσματος των 10χλμ.

Εξαιρετικά τιμητική για μια ακόμη χρονιά (από το 2014) για τις διοργανώσεις του Ναυπλίου η Συμμετοχή του Γρήγορη Σκουλαρίκη και της Ντενιζ Δημάκη. Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης έτρεξε τον Ημιμαραθώνιος μαζί με την Αγγελική σε χρόνο 1ωρ.22.15 αποσπώντας τον θαυμασμό! όλων μας.

Εκκωφαντική πτώση …ρεκόρ στο Ναύπλιο!

Τελικά εφέτος στους αγώνες του Ναυπλίου, στον Παλαμήδειο Άθλο, οι πολυάριθμοι δρομείς νίκησαν και την πανδημία και τα χρονόμετρα, καθώς τα ρεκόρ στον «Παλαμήδειο Άθλο»  (castle Run) «γκρεμίστηκαν» εκκωφαντικά!

Συνολικά 5 ρεκόρ αγώνων έγιναν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, αποδεικνύοντας ότι οι δρομείς (άντρες και γυναίκες) είναι έτοιμοι για όλα!

Στην Αγωνιστική Ανάβαση Κάστρου:

Στους άνδρες ο Γιώργος Διαλεκτός επιστρέφοντας στην κορυφή μετά το 2016, θριάμβευσε με νέο ρεκόρ της συνολικής διαδρομής 5χλμ. με 19.40 (παλαιό δικό του απ’ το 2016 με 19.53)! Στην «ανάβαση» όμως στο κάστρο με εντυπωσιακό χρόνο 7.09 ο Γιώργος Λουφέκης του πήρε το ρεκόρ (προηγούμενο 7.14/2016)!

Στις γυναίκες η Μαρία Μαλάϊ τα πήρε όλα απ’ τη προηγούμενη κάτοχο Νεφ. Παπαγεωργίου… Ρεκόρ διαδρομής με 23.16 (παλιό 24.02/2019) και ανάβασης με 8. 44 (παλιό 9.04/2019)!

Στον αγώνα 10χλμ.: η Ντενίζ Δημάκη σημείωσε το εντυπωσιακό 38.21 (προηγούμενο ρεκόρ Κατ. Μπερδούση 38.58 από το 2018) και λίγη ώρα μετά είδε την 12χρονη κόρη της (Λυδία Βαξεβάνη) να παίρνει την 3η θέση στη γενική κατάταξη των 5χλμ!

Ημιμαραθώνιος: Αξιοσημείωτη η επιτυχία ο χρόνος του νικητή του Ημιμαραθωνίου Ευαγγελου Μαλιόγλου 1ωρ.13.23 που ισοφαρίζει την 6η καλύτερη επίδοση στα χρονικά των  διοργανώσεων του Ναυπλίου! Και της Παναγιώτας Τόκα να είναι 3η συνεχή φορά στο βάθρο του «Παλαμήδειου Άθλου».

Αναλυτικά τα ανεπίσημα αποτελέσματα του 6ου Παλαμηδείου Άθλου https://www.nafpliocastlerun.gr/results-2021/

Την παραμονή του αγώνα η Λαμπαδηδρομία του κάστρου με την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων να συμμετέχει τιμητικά για μια ακόμη χρονιά στην έναρξη των εκδηλώσεων μας ενέπνευσε και μας συγκίνησε.

Δρομείς έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα της ανάβασης του κάστρου στα πλαίσια του Παλαμήδειου Άθλου στην πόλη του Ναυπλίου που γιορτάζει την απελευθέρωση της από τον Τούρκικο ζυγό ,Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021. Η αγωνιστική εκδήλωση, μοναδική στην Ελλάδα του είδους της με την άνοδο του κάστρου του Παλαμηδίου, που αριθμεί 999 σκαλοπάτια (850μ. με ανωφέρεια), και στη συνέχεια συνδυάζεται με την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή 4,15 χιλιομέτρων καθόδου από το κάστρο αποτελώντας έναν ενιαίο αγώνα 5 χιλιομέτρων., τον Παλαμήδειο Άθλο. Φέτος οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στο κοινωνικό έργου του συλλόγου «ΑμεΑ Αργολίδας» .Σε όλα τα αγωνίσματα συμμετέχει τιμητικά και η Σχολή Ευελπίδων.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το επιβλητικό και μοναδικό κάστρο του Παλαμηδείου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί για την πολύ σημαντική συμβολή τους:

  • την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας και ιδιαίτερα την Τροχαία Ναυπλίου, το Λιμενικό Σώμα, τον Ιατρικό Σύλλογο και Φαρμακευτικό σύλλογο και τον ΣΥΦΑΠΕΛ, το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, το ΕΚΑΒ , το Ερρίκος Ντυνάν και τις διασωστικές εθελοντικές δυνάμεις της ΕΟΔ και του ΕΕΣ και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.
  • Το προσωπικό του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλίου που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση και όλους τους Εθελοντές και εθελόντριες οι οποίοι δήλωσαν ατομικά και ομαδικά το παρόν για να προσφέρουν στη Διοργάνωση.
  • Τους χορηγούς: ΦΟΥΓΑΡΟ, AMSTEL Free, Οικογένεια Χριστοδούλου. Τους Υποστηρικτές: ΒΙΚΟΣ, New Balance, Tottis

Τους Δημότες και Επαγγελματίες του Ναυπλίου για την υποστήριξη τους και όλους τους συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, για την τιμητική για τον αγώνα μας συμμετοχή τους.

Καλή αντάμωση στον 7ο Παλαμήδειο Άθλο στις 27/11/2022,  μαζί με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την άλωση του Κάστρου και την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου

George Spyros
George Spyros
George Spyros

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend