10 απλές ασκήσεις που προπονούν το μυαλό!

10 απλές ασκήσεις που προπονούν το μυαλό όσων τρέχουν!

Του Colin Robertson 

Σύμφωνα με αρκετές έρευνες η δύναμη της θέλησης μπορεί να αυξηθεί με τη κατάλληλη εξάσκηση όπως ο οποιοσδήποτε μυς του ανθρωπίνου σώματος.

Μάλιστα είναι δεδομένο ότι η θέληση είναι αυτή που τις περισσότερες φορές, σπρώχνει το σώμα στην επιτυχία. Το παιχνίδι του μυαλού, είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δρομείς.

Αν λοιπόν κανείς προπονηθεί και σε αυτόν τον τομέα, τότε μπορεί να βοηθήσει την προπόνησή του και να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Προειδοποίηση: Όπως όλες οι προπονήσεις και η συγκεκριμένη είναι απαιτητική. Στο τέλος όμως, θα είστε σε θέση να διαχειρίζεστε τη θέληση σας με τον ίδιο τρόπο που το κάνετε με τα πόδια σας κατά την διάρκεια του τρεξίματος.

Οι ασκήσεις αυτές είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως φέρνουν αποτέλεσμα και φυσικά θα το διαπιστώσετε και στις δραστηριότητές σας.

1. Δέκα λεπτά διαλογισμού

Ο διαλογισμός θα σας δώσει τα πιο γρήγορα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη άσκηση της λίστας. Με αυτόν προπονείται το μυαλό ώστε να επικεντρώνεται σε έναν στόχο και να αντιστέκεται στον πειρασμό της περιπλάνησης.

Ερευνες έχουν δείξει πως έπειτα από 2-3 ημέρες διαλογισμού για 10 λεπτά, το μυαλό σας θα είναι σε θέση να συγκεντρώνεται πιο εύκολα, θα έχετε περισσότερη ενέργεια και λιγότερο άγχος. Μπορείτε να μάθετε ΕΔΩ (http://www.willpowered.co/learn/benefits-of-meditation-on-willpower) περισσότερα για τα οφέλη του διαλογισμού.

2. Δουλέψτε με την στάση του σώματος

Κατά την εξάσκηση για την ενδυνάμωση της θέλησης, ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα συμμετεχόντων να δουλέψουν με την στάση του σώματός τους για 2 εβδομάδες. Κάθε φορά που έπιαναν τον εαυτό τους να καμπουριάζει, άμεσα έπρεπε να το διορθώσουν επιστρέφοντας σε κανονική θέση.

Αυτή η απλή άσκησε βοήθησε στην βελτίωση της επιμονής τους σε διάφορα τεστ σχετικά με την δύναμη της θέλησης.

Ξεκινώντας, διορθώστε την στάση του σώματός σας κάθε φορά που καμπουριάζετε στην δουλειά ή στο σπίτι. Ακούγεται απλό αλλά χρειάζεται θέληση για να σταθείτε στην σωστή θέση.

3. Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων

Η ίδια μελέτη έχει δείξει πως όσοι κρατούν ένα ημερολόγιο τροφίμων, αυξάνουν την δύναμη της θέλησης. Ξεκινώντας, σας προτείνω να κατεβάσετε την εφαρμογή «MyFitnessPal». Διαθέτει μια μεγάλη βάση με τρόφιμα και πληροφορίες αναφορικά με την θρεπτική τους αξία. Κρατώντας το ημερολόγιο για 2 εβδομάδες, αυτόματα αυξάνεται η ικανότητα αντίστασης στους πειρασμούς.

4. Χρησιμοποιήστε το αντίθετο χέρι σας

Χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία όπως με την στάση του σώματος, οι ερευνητές προχώρησαν με περισσότερες μελέτες που είχαν ως αντικείμενο άλλες διορθωτικές ενέργειες. Μια από αυτές που λειτούργησε αρκετά καλά είχε να κάνει με την χρήση του αντίθετου χεριού.

Ο εγκέφαλος είναι προπονημένος για να δίνει εντολή αναφορικά με την χρήση του «καλού» χεριού, συνεπώς απαιτείται η δύναμη της θέλησης για να χρησιμοποιήσετε το αντίθετο. Για αρχή επιλέξετε ένα χρονικό σημείο μέσα στην ημέρα όπου θα χρησιμοποιείτε το αντίθετο χέρι. Δεν χρειάζεται περισσότερη από μια ώρα για να δείτε αποτέλεσμα πάνω σε αυτό. Αν το επιχειρήσετε για πάνω από μια ώρα, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να κουράσετε τον «μυ» της δύναμης της θέλησης.

5. Διορθώστε την ομιλία σας

Ένα ακόμη τεστ των ερευνητών είχε ως στόχο να αλλάξουν οι μετέχοντες τον τρόπο που μιλούν συνήθως. Σε αυτό περιλαμβάνεται η αντίσταση στον πειρασμό των προσβλητικών λέξεων ή στο να πουν “Καλημέρα” αντί για “γεια”.

Και εδώ χρειάζεται η δύναμη της θέλησης για να πάει κάποιος αντίθετα από τα ένστικτά του. Ξεκινώντας, διαλέξτε ένα χρονικό σημείο της ημέρας για εξάσκηση και βρείτε τις λέξεις που θα αλλάξετε. Προσωπικά επέλεξα να αποφεύγω τις συνηρημένες λέξεις όσο βρισκόμουν στην δουλεία. Με εξάσκηση 2 εβδομάδων θα δείτε σίγουρα αποτέλεσμα.

6. Δημιουργήστε και τηρήστε προθεσμίες

Στα μαθηματικά σας χρόνια όλοι θυμόσαστε πόσο δύσκολη ήταν η στιγμή που προσπαθούσατε να ολοκληρώσετε ένα τεστ ή να παραδώσετε μια εργασία την τελευταία στιγμή. Με το να βρίσκετε διάφορες αφορμές ώστε να έρθετε αντιμέτωποι με μια διορία, μπορείτε να εξασκήσετε την δύναμη της θέλησης.

Για αρχή επιλέξτε μια υποχρέωση από την λίστα που έχετε καταρτίσει με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε και αναβάλετε διαρκώς. Βάλτε μια διορία αναφορικά με τον χρόνο πραγματοποίησης και προσπαθήστε να την τηρήσετε.

Όσοι συμμετείχαν σε αυτή την δοκιμασία για 2 εβδομάδες, βελτίωσαν την διατροφή τους, άρχισαν να ασκούνται περισσότερο και μείωσαν το αλκοόλ και το τσιγάρο.

7. Κάντε καταγραφή των εξόδων σας

Ακόμη και αν δεν περιορίσετε τις δαπάνες (που αποτελεί τρόπο να εξασκήσετε την δύναμη της θέλησης), οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως εφόσον ελέγχετε το που ξοδεύονται τα χρήματά σας, θα αυξήσετε με τον τρόπο αυτό την δύναμη της θέλησης.

Ξεκινώντας, κατεβάστε μια σχετική εφαρμογή όπως το «Mint»Η εφαρμογή αυτή δύναται να συνδεθεί με τον τραπεζικό σας λογαριασμό, τις πιστωτικές κάρτες κλπ και αυτομάτως να καταγράψει τις αγορές σας. Ελέγχοντάς το συχνά, θα δείτε βελτίωση στην συγκέντρωση αλλά και στην αντίσταση σε πειρασμούς όπως τα γλυκά.

8. Πιέστε ένα ελατήριο καρπού

Η άσκηση αυτή κουράζει τον βραχίονα, οπότε θα χρειαστεί η δύναμη της θέλησης προκειμένου να συνεχίσετε να την εκτελείτε. Ξεκινώντας, αγοράστε ένα ελατήριο καρπού και πιέστε το με το κάθε σας χέρι μέχρι να κουραστείτε. Πιέζοντας τον εαυτό σας να συνεχίσει, αυξάνετε την επιμονή σε άλλα πιο απαιτητικά τεστ.

9. Κουβαλήστε μαζί σας κάτι δελεαστικό

Μπορείτε να βελτιώσετε την ικανότητά σας στο να λέτε «όχι», κουβαλώντας μαζί σας όλη μέρα κάτι που θεωρείται δελεαστικό. Ξεκινώντας, μάθετε να αντιστέκεστε στην λιγούρα. Στην συνέχεια κουβαλήστε πάνω σας κάτι μικρό αλλά λαχταριστό. Αν δεν το κάνετε για ολόκληρη την ημέρα, επιχειρήστε το τουλάχιστον για ένα μεγάλο διάστημα μέσα σε αυτήν και συγκεκριμένα για τόσο χρόνο όσο απαιτείται για να σας έρθει η όρεξη να το δοκιμάσετε. Λέγοντας «όχι» με συνέπεια, θα μπορέσετε στην συνέχεια να δείξετε εγκράτεια σε άλλους πειρασμούς και δεν θα επηρεάζεστε από πράγματα που αποσπούν την προσοχή σας.

10. Σκεφτείτε περισσότερο τις στιγμιαίες αποφάσεις

Είμαστε συχνά χαμένοι μέσα στις σκέψεις μας, με αποτέλεσμα πολλές ενέργειες να γίνονται αυτόματα. Αφιερώνοντας χρόνο στο να σκεφτείτε για ποιον λόγο παίρνετε μια απόφαση, θα αυξήσετε την συγκέντρωση αλλά και την ικανότητα να μένετε μακριά από πειρασμούς.

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να δώσετε απάντηση για ποιον λόγο βάζετε δύο κύβους ζάχαρης στον καφέ σας ή γιατί τρώτε δημητριακά και όχι αυγό για πρωινό.

Συμπέρασμα

Όπως όλοι οι μύες στο σώμα, η δύναμη της θέλησης μπορεί νε ενισχυθεί με την σωστή πρακτική. Μην δοκιμάσετε και τους 10 τρόπους που αναφέρθηκαν παραπάνω με την μία. Σκεφτείτε πως η εξάσκηση της δύναμης της θέλησης είναι σαν την προπόνηση για τον Μαραθώνιο.

Η πρώτη σας προπόνηση δεν μπορεί να έχει ως στόχο τα 26 μίλια ή κάτι αρκετά κοντά σε αυτό. Συνεπώς, διαλέξτε για αρχή μια από τις ασκήσεις αυτές και εντάξτε την στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Παρατηρείστε ποια από αυτές ανταποκρίνεται καλύτερα στον στόχο που έχετε θέσει και γίνετε πνευματικά δυνατότεροι με τον καιρό.

Διαβάστε ακόμα: Όταν σε προδίδουν οι αντοχές σου χρησιμοποίησε το μυαλό σου!

Πηγή: willpowered.co

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Diabeat: Η νέα ελληνική εφαρμογή για τη διαχείριση και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη

Στην ανάπτυξη του Diabeat, μιας νέας καινοτόμα ψηφιακής εφαρμογής, η οποία έχει ως στόχο να συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση, παρακολούθηση και διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη, προχώρησε η ομάδα της ελληνικής νεοφυούς επιχείρησης ψηφιακής υγείας Docandu, με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim.

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Docandu Δρ Πέτρος Πανδής και ο συνιδρυτής και Chief Medical Officer Δρ Γιάννης Γεωργόπουλος, παρουσίασαν τη νέα εφαρμογή στο πλαίσιο του Innovation Forum 2021, το οποίο διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Γερμανική Πρεσβεία, παρουσία επιχειρηματικού κόσμου από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Τα δύο στελέχη της Docandu, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Diabeat, μεταξύ άλλων, ανέπτυξαν τους τρόπους με τους οποίους οι ψηφιακές εφαρμογές υγείας μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη και στη βελτίωση της υγείας των χρηστών τους, για τις δυνατότητες σύμπραξης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με ιδιωτικές πρωτοβουλίες καθώς και για τα εμπόρια αλλά και τις προκλήσεις των εταιρειών στο να εφαρμόσουν ψηφιακή καινοτομία.

«Η ψηφιακή υγεία, είναι ένα ακόμη μέσo και ίσως το καλύτερο, ώστε ο χρήστης να εκπαιδευτεί αλλά και να δει στην πράξη αυτό που λέμε “πρόληψη”. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη, καθοδηγούν τον χρήστη χωρίς τη μεσολάβηση γιατρού, έτσι ώστε να έχει πρόσβαση σε αξιόπιστη ιατρική πληροφορία, αποφεύγοντας να αναζητούν τύφλα στο διαδίκτυο και ως εκ τούτου να παίρνουν -συνήθως- λανθασμένες πληροφορίες» τόνισε ο Δρ Πέτρος Πανδής ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Docandu.

«Οι σύγχρονες τεχνολογίες έχουν φέρει στην ιατρική μια επανάσταση αλλάζοντας ριζικά όλες τις εκφάνσεις της ιατρικής σε λίγα χρόνια. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο καμπής στον κλάδο όπου η κλινική εμπειρία δεν είναι η μόνη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη καριέρα. Οι γιατροί που εξοικειώνονται και ενσωματώνουν τη νέα τεχνολογία στις πρακτικές τους θα είναι πιθανότατα σε καλύτερη θέση για να παρέχουν τη βέλτιστη φροντίδα στους ασθενείς τους και θα είναι και αυτοί που θα αναζητούν οι ίδιοι οι ασθενείς» σημείωσε ο Δρ Γιάννης Γεωργόπουλος συνιδρυτής της Docandu.

Πώς λειτουργεί το Diabeat και σε ποιους απευθύνεται

Η εφαρμογή, απευθύνεται τόσο στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, όσο και σε όλους όσοι επιθυμούν να μάθουν εάν έχουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο.

Κύριος στόχος του Diabeat είναι η πρόληψη και η κινητοποίηση του χρήστη-ασθενή να πάρει την υγεία στα χέρια του και να διαχειριστεί με τον βέλτιστο τρόπο την πάθησή του, παρέχοντάς του μια σειρά από έξυπνα εργαλεία, ειδοποιήσεις, υπενθυμίσεις και συστάσεις βάσει των προσωπικών του ιατρικών δεδομένων που έχει καταχωρήσει.

Δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη, εφόσον δεν γνωρίζει αν πάσχει από διαβήτη, μέσα από το Diabeat να κάνει έναν έλεγχο και να διαπιστώσει εάν έχει αυξημένη πιθανότητα να νοσεί ή να νοσήσει από διαβήτη, ενώ παράλληλα μπορεί μέσα από την εφαρμογή να κάνει έναν έλεγχο των συμπτωμάτων που τον απασχολούν και μέσα από μια σειρά ερωτήσεων να οδηγηθεί σε χρήσιμες ιατρικές πληροφορίες με την βοήθεια τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στην περίπτωση που ο χρήστης έχει διαγνωστεί με σακχαρώδη διαβήτη, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα έξυπνα εργαλεία του Diabeat προκειμένου να αναζητήσει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρδιαγγειακές επιπλοκές της νόσου και πώς θα τις αποφύγει. Μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του λογαριασμό καταχωρώντας το ιατρικό του ιστορικό, με τη δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης στα Αγγλικά ή Ελληνικά.

Επιπλέον ο χρήστης θα μπορεί να προσθέσει τις καθημερινές του μετρήσεις που σχετίζονται με τον διαβήτη, όπως τη γλυκόζη στο αίμα, τα φάρμακα π.χ. μετφορμίνη, ινσουλίνη (ταχείας και βραδείας δράσης), τις διατροφικές του συνήθειες, το βάρος, τα δεδομένα άσκησης / δραστηριότητας, την καθημερινή του διάθεση, την αρτηριακή του πίεση, τα επίπεδα χοληστερίνης, την τιμή γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης ΗbA1C κ.α.

Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να προσθέσει οποιαδήποτε υπενθύμιση, όπως η μέτρηση διαβήτη, η άσκηση, για να τον βοηθήσει στην διαχείριση του διαβήτη και της υγείας του, ενώ μέσω της ενότητας self-care, δίνονται οδηγίες και συμβουλές υγείας που θα πρέπει ιδανικά ο χρήστης να εφαρμόζει στην καθημερινότητά του. Οι ενότητες αυτές θα περιλαμβάνουν, Συμβουλές διατροφής, Συμβουλές άσκησης, Συμβουλές λήψης φαρμάκων κ.α.

Τέλος, θα μπορεί μέσα από την λίστα αναζήτησης ιατρών και νοσοκομείων να βρει και να συνδεθεί με νοσοκομεία και εξειδικευμένους ιατρούς ανά την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό project ανήκει στην οικογένεια των ψηφιακών εφαρμογών υγείας της Docandu (www.docandu.com) και αναπτύχθηκε από την Docandu σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ), την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών και την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim.

Οι διαδικασίες αυτές δεν υποκαθιστούν τους επιστήμονες υγείας, αλλά αποτελούν ένα εργαλείο μιας πρώιμης εκτίμησης και μιας πρώτης καθοδήγησης που συνδυάζονται με την δυνατότητα δωρεάν τηλεσυμβουλευτικής από την ιατρική ομάδα της Docandu.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Στην Αθήνα το Gala της Βαλκανικής Ένωσης του 2022

Ο πρόεδρος της ΕΑ Ντόμπρι Καραμαρίνοφ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Βελιγράδι

Στην Αθήνα θα φιλοξενηθεί το Gala της Βαλκανικής Ένωσης (ABAF) του 2022, όπως αποφάσισαν να μέλη της στη διάρκεια του συνεδρίου στο Βελιγράδι, αποδεχόμενα την πρόταση της ελληνικής πλευράς. Η καρδιά του ευρωπαϊκού στίβου χτύπησε τις προηγούμενες ημέρες στην πρωτεύουσα της Σερβίας, που είναι και αυτή που θα φιλοξενήσει το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Παρουσία του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόου και του προέδρου της ΕΑ Ντόμπρι Καραμαρίνοφ έγινε το συνέδριο της ABAF, τα εγκαίνια των ανακαινισμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου θα φιλοξενηθεί το Μάρτιο το Παγκόσμιο, αλλά και το Gala των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών των Βαλκανίων.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα είχε προσκληθεί και ήταν παρούσα στο σύνολο των εκδηλώσεων. Κατά την παραμονή της στο Βελιγράδι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόου, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Ντόμπρι Καραμαρίνοφ, αλλά και τον πρόεδρο της σερβικής ομοσπονδίας Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς.

Ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν στον κλασικό αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο περιείχε η κουβέντα της συνάντησης της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Μάλιστα οι δύο τους είχαν την ευκαιρία ανατρέξουν σε αναμνήσεις της δικής τους αθλητικής εποχής, όπου αμφότεροι κυριαρχούσαν σε στάδια της Ευρώπης.

Σε εγκάρδιο κλίμα έγινε η συνάντηση Σακοράφα- Καραμαρίνοφ, στη διάρκεια της οποίας μπήκαν οι βάσεις συνεργασίας για το εγγύς μέλλον σε πολλά επίπεδα. Σοφία Σακοράφα και Ντόμπρι Καραμαρίνοφ επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα στη δυνατότητα ίδρυσης Βαλκανικού Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Στίβου στην Ελλάδα, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς του κλασικού αθλητισμού στα Βαλκάνια. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΑ υποσχέθηκε ότι μέσω της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, θα συμβάλλει στην προμήθεια του αθλητικού εξοπλισμού που θα απαιτηθεί. Απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί δίκτυο προπονητικών κέντρων στα βαλκάνια, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι αθλητές της Ευρώπης και να γίνονται μεικτά καμπ.

Ο πρόεδρος της WA Σεμπάστιαν Κόου με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακαρόφα και το μέλος της ΕΑ Παναγιώτη Δημάκο
Στη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο, ο Κόου τόνισε πως στις αρμοδιότητες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, είναι η ενασχόληση με όλο το φάσμα της αθλητικής δραστηριότητας – πυραμίδας, από τον αθλητισμό κορυφής μέχρι και τον αθλητισμό βάσης, που περιλαμβάνει δρομείς που ασχολούνται με τον αθλητισμό αναψυχής, για τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και κατ’ επέκταση της υγείας τους. Η ενασχόληση αυτή είναι κύρια και μοναδική υποχρέωση των Εθνικών Ομοσπονδιών, οι οποίες διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία καθώς και αίσθημα ευθύνης στο ρόλο που διαδραματίζουν στην ανάπτυξη των παραπάνω δραστηριοτήτων.

Στη διάρκεια του Gala o Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε δικαίως κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων για το 2021, ενώ το αντίστοιχο βραβείο απέσπασε στις γυναίκες η επίσης αθλήτρια του μήκους, Ιβάνα Σπάνοβιτς. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η στιγμή της βράβευσης του προπονητή Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος τιμήθηκε από τον Καραμαρίνοφ, τόσο για το χρυσό μετάλλιο του αθλητή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και για την προσφορά στον κλασικό αθλητισμό των Βαλκανίων και της Ευρώπης γενικότερα.

Στην Ελλάδα το Βαλκανικό βάδην του 2022, αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία της ABAF

Το πρωί της Παρασκευής (26/11) έγινε το συνέδριο της ΑΒΑF όπου έτυχαν θετικής ανταπόκρισης οι προτάσεις του ΣΕΓΑΣ, οι οποίες θα συζητηθούν σε επόμενη συνάντηση. Οι προτάσεις αφορούσαν την οριστικοποίηση των ημερομηνιών διεξαγωγής των Βαλκανικών Πρωταθλημάτων στα πρότυπα της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, προκειμένου να διευκολύνονται οι Εθνικές Ομοσπονδίες στην κατάρτιση του εθνικού καλενταριού, καθώς και η ενίσχυση και επιβράβευση των διοργανωτών αγώνων της σειράς World Athletics Tour/Europe από την ABAF.

Στη διάρκεια του συνεδρίου οριστικοποιήθηκε το αγωνιστικό Καλεντάρι της ABAF για το 2022 με την Ελλάδα να επιστρέφει στην ανάληψη Βαλκανικής διοργάνωσης, αναλαμβάνοντας το Πρωτάθλημα Βάδην, σε ημερομηνία που θα οριστικοποιηθεί το αμέσως χρονικό διάστημα και θα είναι περίπου στο τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η Ελλάδα να υποβάλει πρόταση για ανάληψη Βαλκανικού Πρωταθλήματος στο εγγύς μέλλον.

Ο Ντόμπρι Καραμαρίνοφ προέδρευσε για τελευταία φορά σε συνέδριο της ABAF, αφού αποσύρθηκε και πλέον παραμένει ως επίτιμος Πρόεδρος. Στη θέση του ως προσωρινοί πρόεδροι τοποθετήθηκαν οι μέχρι σήμερα αντιπρόεδροι της ABAF Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία) και Φατίχ Συντιμάρ (Τουρκία). Δεκτό έγινε το αίτημα της Μάλτας, που αποτελεί πλέον το 22ο μέλος της Βαλκανικής Ένωσης, ενώ αποφασίστηκε πως από το 2022 στους Βαλκανικούς αγώνες, θα μπορούν να μετέχουν εκτός συναγωνισμού και αθλητές από χώρες, που δεν ανήκουν στην Ευρώπη. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από αίτημα που είχαν καταθέσει οι ομοσπονδίες του Ιράν και του Κιργιστάν. Στο πρόγραμμα των Βαλκανικών Αγώνων βάδην προστέθηκαν τα 35χλμ. και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών το αγώνισμα της μικτής σκυταλοδρομίας 4Χ400 μέτρα.

Τα μέλη του συνεδρίου αποφάσισαν να μην συμπεριληφθεί στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 το αγώνισμα της Μεικτής Σκυταλοδρομίας (100μ. – 200μ. – 300μ. – 400μ.), καθώς το συγκεκριμένο Πρωτάθλημα διεξάγεται σε μία ημέρα. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συμμετοχής στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα της Ομάδας Προσφύγων, αποφασίσθηκε πως αρχικά θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία και σε επόμενο στάδιο να επιτραπεί η συμμετοχή.

Η Σερβία θα διοργανώσει τον Απρίλιο του 2023 το έκτακτο Συνέδριο στο οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές της ABAF, ενώ η Τουρκία θα διοργανώσει το φθινόπωρο του 2023 το Συνέδριο και το Gala.

Το πρόγραμμα των Βαλκανικών Αγώνων του 2022

12/2 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20, Βελιγράδι (Σερβία)
5/3 Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού, Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)
Τέλη Μαρτίου – Αρχές Απριλίου – Βαλκανικό Πρωτάθλημα πρωτάθλημα βάδην (Ελλάδα)
10/4 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου, Τίρανα (Αλβανία)
14/5 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινού δρόμου, Κάμπουλουγκ Μολντοβένεσκ (Ρουμανία)
10/6 Βαλκανικό Πρωτάθλημα 10χλμ., Κάρλοβατς (Κροατία)
18-19/6 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Α/Γ, Κραϊόβα (Ρουμανία)
16-17/7 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20, Ντενιζλί (Τουρκία)
Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 (Σερβία) (Δεν έχει οριστεί ημερομηνία)
18/9 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, Κιστεντίλ (Βουλγαρία)
25/9 Βαλκανικό Πρωτάθλημα 10χλμ., Σλοβένσκε Κόνιτσ (Σλοβενία)
6/11 Βαλκανικό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, Ουζορόντ (Ουκρανία)
Βαλκανικό Πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών, Ερζουρούμ (Τουρκία) (δεν έχει οριστεί ημερομηνία)

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend