Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν αθλητές και θεατές στο 2nd TRIMORE M.T. Kastoria | ISOMAN

Το 2nd TRIMORE M.T. Kastoria | ISOMAN, που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά στις 17 – 19 Ιουνίου, από την TRIMORE Sport Events σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ήταν  ένα ραντεβού με την περιπέτεια στη φύση, ένα δυναμικό και ανταγωνιστικό event, που πρόσφερε αξέχαστες εμπειρίες σε αθλητές και θεατές και εγχάραξε την μοναδική ομορφιά της παραλίμνιας πόλης της Καστοριάς σε όλους!

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της υγειονομικής κρίσης, το TRIMORE Multisports TOUR επέστρεψε στην εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς πόλη της Καστοριάς, προσφέροντας ένα αθλητικό, ψυχαγωγικό και πολιτιστικό τριήμερο με αγώνες Tριάθλου δύο αποστάσεων και ISOMAN Equalized Triathlon, για ενήλικες και παιδιά, αγώνες κολύμβησης Open Water διαφόρων αποστάσεων για πρώτη φορά στη λίμνη της Καστοριάς, αγώνες ορεινού τρεξίματος και άλλες παράλληλες αθλητικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Με στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη της περιοχής και την παρακίνηση όλο και περισσότερων ανθρώπων να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες γεμάτες περιπέτεια και ξεχωριστή ομορφιά, με την οικογένεια, την παρέα και τους φίλους τους, σε εξαιρετικούς ελληνικούς προορισμούς, σχεδιάστηκε ένα διαφορετικό τριήμερο αθλητικό και ψυχαγωγικό event, με επίκεντρο το επιβλητικό πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.

Στο αγωνιστικό μέρος, στις πρώτες θέσεις κάθε αθλήματος, αναδείχθηκαν οι:

 • Half Ironman Distance Triathon – Άνδρες: Κωνσταντίνος Βέρδες, Κυριάκος Λιακόπουλος. Γιάννης Μανασάκης / Γυναίκες: Ευαγγελία Δούμα, Ασημίνα Ιγγλέζου
 • Olympic Distance Triathlon – Άνδρες: Γιώργος Καραγιάννης, Νικήτας Καλλίτσης, Θωμάς Ντελιόπουλος / Γυναίκες: Ελευθερία Πουλιοπούλου, Ελίνα Χριστοφόρου, Κέλλυ Ζαράνη
 • ISOMAN Triathlon Quarter – Άνδρες: Μιχάλης Κλαδής, Αριστοτέλης Τσαγκάρης, Βασίλης Μαλιγκούδης / Γυναίκες: Νικολέτα Αγγελέτου, Αθηνά Μιχαλοπούλου
 • ISOMAN Triathlon Quarter Relay: Ινώ Στεφανή- Σπύρος Χρυσικόπουλος / Βιβή Θωμάκου-Μάγδα Παλλίδου-Πέπη Παστογιάννη
 • Olympic Distance Triathlon Relay: Δημήτρης Καλόγηρος – Γιώργος Καλόγηρος
 • Open Water Swimming 10k (με στολή): Σπύρος Χρυσικόπουλος
  (χωρίς στολή): Γιώργος Παπαδόπουλος, Τρύφωνας Κούστας, Γιώργος Μαθάς
 • Open Water Swimming5k (με στολή) – Άνδρες: Ραφαήλ Μαλίδης, Αριστοτέλης Τσαγκάρης, Θεοφάνης Κόλλιας / Γυναίκες: Νικολέτα Αγγελέτου, Αθηνά Μιχαλοπούλου, Ελίνα Χριστοφόρου
  (χωρίς στολή) – Άνδρες: Γιώργος Γκανούρης, Γιάννης Μανασάκης, Απόστολος Καρτέρης / Γυναίκες: Βίκυ Κουβέλη, Μαρία Μπακρινιώτη, Ραμπέα Ιατρίδου
 • Open Water Swimming 0,5k (με στολή): Δημήτρης Καλόγηρος, Θεοδόσιος Κεχίδης
  (χωρίς στολή) Άνδρες: Βασίλης Κεχίδης, Μάξιμος Κεχίδης, Ιωάννης Κωτσίδης / Γυναίκες: Μάγδα Παλλίδου
 • Trail Running 8k – Άνδρες: Δημήτρης Χαλαγιάννης, Βασίλειος Σπυρόπουλος, Τάσος Ροβυθάκης /
  Γυναίκες: Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Χριστίνα Αμανατίδου, Ινώ Στεφανή

 Ξεχωριστή και δυναμική κατηγορία αποτέλεσαν οι Braves, δηλαδή αθλητές που συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα δοκιμάζοντας τις αντοχές και τα όριά τους: Θεοφάνης Κόλλιας, Νίκος Βλάχος, Ελίνα Χριστοφόρου & Ραμπέα Ιατρίδου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούν τα ονόματα των Πρώτων & Ύστατων Καστοριανών που συμμετείχαν στον αγώνα Olympic Distance Triathlon: Ελευθερία Πουλιοπούλου, Γιάννης Αλεξόπουλος & Βασίλης Πολυχρονίου, Ραμπέα Ιατρίδου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ευρηματικές αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, όπως stress running, σκυταλοδρομίες τρεξίματος, παιδική ποδηλατική βραδυπορία, yoga με την εξαιρετική Φωτεινή Λιάπη και πολλές ακόμη δράσεις, ειδικά για τα παιδιά, επίδειξη Tae Kwon Do από την ομάδα «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Καστοριάς και παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος».

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, δήλωσε για τη διοργάνωση: «Μετά από δύο χρόνια παύσης, με πολύ χαρά φιλοξενήσαμε το 2ο TRIMORE M.T. Kastoria |ISOMAN 2022, μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στον Δήμο μας. Με πολύ χαρά, επίσης, ακούσαμε τα σχόλια των αθλητών που συμμετείχαν, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι, τόσο από τη διοργάνωση όσο και από το φυσικό κάλλος της Καστοριάς, την οποία χαρακτήρισαν ιδανική για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Θέλω να συγχαρώ θερμά την TRIMORE Sport Events για την άψογη διοργάνωση, όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης,  μέσα από την οποία αναδεικνύονται τα ιδεώδη του αθλητισμού, η αξία του εθελοντισμού και της συμμετοχής».

Ραντεβού για τη διοργάνωση του 2022 έδωσε ο Race Director της TRIMOREXTERRA GreeceISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής TRIMORE Multisport TOUR, επισημαίνοντας σχετικά: «Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, ταγμένοι στο όραμά μας. Πολύτιμη συμβολή μας προσέφεραν τόσο οι ανεξάρτητοι εθελοντές μας όσο και οι εθελοντές μέσω των επικεφαλής των Κοινοτήτων γύρω από τη λίμνη, οι οποίοι κατάφεραν με το πάθος, την προσήλωση και το χαμόγελο να προσφέρουν ασφάλεια και άριστη εμπειρία στους αθλητές κυρίως, πάντα υπό την εποπτεία και την αρωγή της Τροχαίας Καστοριάς που συνετέλεσε καθοριστικά στην επιτυχία. Η πόλη της Καστοριάς είναι ξεχωριστή και πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί, πέραν της καθιέρωσης μεταξύ των πιο συγκινητικών θεσμών Τριάθλου, Κολύμβησης Open Water και ορεινού τρεξίματος να διεκδικήσει να αποτελεί το διεθνές προπονητικό κέντρο Τριάθλου και κολύμβησης Open Water της Ευρώπης. Παράλληλα, σίγουρα εντάσσεται ανάμεσα στους πέντε πιο όμορφους προορισμούς της χώρας μας, προτείνοντας και ορεινές εικόνες Ελλάδος, πέραν των γνωστών της θαλάσσης. Το TRIMORE Multisports TOUR συνεχίζεται τώρα στο υπέροχο Ρέθυμνο το οποίο στάθηκε όρθιο στην υγειονομική κρίση, στη Βούλα με το ανανεωμένο XTERRA Open Warer Swimming Challenge που αλλάζει “γήπεδο” και περνά σε νέα εποχή και ολοκληρώνεται στην αγαπημένη μας Ύδρα, με ιδιαίτερα δυνατές συγκινήσεις και περιπέτεια για κάθε επίπεδο αθλητών.. σε ζευγάρια όμως!!».

Το 2nd TRIMORE M.T. Kastoria | ISOMAN διενεργήθηκε υπό την Αιγίδα/Έγκριση του ΕΟΤ, ο οποίος ήταν και Χρυσός Χορηγός, καθώς και των αρμοδίων Ομοσπονδιών (Ε.Ο.Μο.Π., Κ.Ο.Ε. και Ε.Ο.Π.). Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, ανέφερε σχετικά: «Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού κι εγώ προσωπικά στηρίζουμε πάντοτε τα αθλητικά γεγονότα που δείχνουν και προβάλλουν ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα είναι και η υποστήριξη των αθλητικών διοργανώσεων και, κατ’ επέκταση, του αθλητικού τουρισμού που βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης παγκοσμίως.  Η Καστοριά είναι μια μαγευτική πόλη με ιδιαίτερο χαρακτήρα, απλωμένη δίπλα σε μια από τις πιο όμορφες λίμνες της Ευρώπης. Ένας ορεινός τουριστικός προορισμός, ιδανικός για διακοπές χειμώνα -καλοκαίρι. Στόχος μας στον ΕΟΤ είναι να αναδείξουμε τους ξεχωριστούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας που αξίζει να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας. Το TRIMORE Multisports Kastoria | ISOMAN είναι μια σύγχρονη αθλητική διοργάνωση που αναδεικνύει αυτό το διαφορετικό «πρόσωπο» της Ελλάδας. Ο ΕΟΤ στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες που προάγουν τις αθλητικές δραστηριότητες και τον τουρισμό εμπειρίας, σε όλη τη χώρα και όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν θα σταματήσω να το λέω παντού όπου ταξιδεύω: Η Ελλάδα μας δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Η χώρα μας είναι ένας τοπ προορισμός που μπορεί να προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες στους επισκέπτες σε όλους τους προορισμούς».

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:      diaplous s.s.d.a. LtdTRIMORE Sport Events, Δήμος Καστοριάς, Εταιρεία τουρισμού δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς)

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 ΕΤΕΜ, Elval Colour 

Χρυσοί Χορηγοί:                              Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ),  Mercedes Benz Γ. Κεσίδης A.E.

Αθλητικοί Χορηγοί:                         TURBO, On Shoes             

Ασημένιοι Χορηγοί:                        Divoted more than media, Frigodelia “Mobility Sponsor”

Χάλκινοι Χορηγοί:                           Ασφάλειες ΜΙΝΕΤΤΑ, , Microsports, Maurten, True Bites, Bella Frutta – F.lli Orsero,  ΑΝΕΚ lines – Blue Star

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                         ΕΟΤ, Ε.Ο.Μο.Π., KOE, Ε.Ο.Π.

Media Partner:                                In News

Υποστηρικτές:                                 Marathon Bikes, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, Kastoria Cycling Club, 1MATION, Check A Bike, Eval, D. Koronakis S.A., Protypo, PoufMakers, Lalizas, North Adventure, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ταεκβοντο “Αναγέννηση” Καστοριάς, ANASA, Aperta, SUSAMI, Epilekton delicatessen

Hospitality &Food Sponsors:         Anesis Hotel, Hotel Anastassiou, Hotel Keletron, Αρχοντικό Ωρολογόπουλου, Europa Hotel, Αρχοντικό Αλεξίου Βεργούλα, Ξενώνας Βυσσινόκηπος, Doltso Luxury Hotel, Αλλοτινό Εστιατόριο-Ταβέρνα, Pasatempos, Street Food Junkies, Daydin Cafe Bar Food, REV3L coffee & more, EnjoyFood Bar, Family Restaurant, Παραδοσιακό εστιατόριο Παλιά Πόλη-Palia Poli, Gaitanis Μeat Ηouse, Γραμμόφωνο, Ψηστηρι Καστορια, Cibo, Roma Pizza Καστοριάς, Γκιζερίσματα, Λαδόκολλα Ψαροταβέρνα – Ψησταριά, Ντολτσό Εστιατόριο, ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΑ Μουσικοταβερνα “Τα Κοψιδια”

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Navarino Challenge: Στο επίκεντρο η νέα γενιά με πάνω από 15 παιδικές δραστηριότητες!

Η πιο δημοφιλής διοργάνωση αθλητικού τουρισμού για παιδιά και οικογένειες, το  Navarino Challenge, γιορτάζει τα 10 χρόνια της στις 21-23 Οκτωβρίου 2022, στην Costa Navarino και την Πύλο, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στις νέες γενιές.

Η φετινή διοργάνωση φέρνει τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και στο παιχνίδι, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα της με περισσότερες παιδικές δραστηριότητες. Ακολουθώντας τον σκοπό του Ολυμπιακού Κινήματος, συμβάλει κάθε χρόνο στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και στην οικοδόμηση ενός καλυτέρου κόσμου μέσω της εκπαιδευτικής αξίας του αθλητισμού, χωρίς διακρίσεις, με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, παγκόσμιων πρωταθλητών και προσωπικοτήτων από το χώρο του αθλητισμού, ευαισθητοποιώντας παράλληλα το κοινό για τα οφέλη της Μεσσηνιακής διατροφής.

Πάνω από 15 παιδικές αθλητικές δράσεις

Η σπουδαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού θα προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις ακόλουθες δραστηριότητες:

 • Τρέξιμο 1χλμ για παιδιά έως 9 ετών
 • Τρέξιμο 1χλμ για παιδιά 10 έως 14 ετών
 • Μαθήματα Μπάσκετ σε παιδιά ηλικίας 5 έως 16 ετών, με την Ολυμπιονίκη & MVP του Ευρωμπάσκετ Εβίνα Μάλτση και τον EuroLeague legend Joe Arlauckas
 • 4x4 Μπάσκετ by Tracen Chase για γονείς και παιδιά
 • Beachathlon (Παιχνίδια Στίβου για γονείς & παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών) από τον Ολυμπιονίκη και Πρωταθλητή Ευρώπης Περικλή Ιακωβάκη
 • Tennis Induction για παιδιά 6 έως 9 ετών και 10 έως 13 ετών με την υποστήριξη του Mouratoglou Tennis CenterCosta Navarino
 • Tennis Half day Kids Camp σε παιδία ηλικίας 5 έως 15 ετών με την υποστήριξη του Mouratoglou Tennis Center – Costa Navarino
 • Ποδηλατάδα στη Βοϊδοκοιλιά σε συνεργασία με το Navarino Outdoors
 • Aναρρίχηση με τη Χριστίνα Φλαμπούρη, που έχει κατακτήσει τις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου και την υποστήριξη του Navarino Outdoors
 • Baby Swimming για παιδία έως 3 ετών, συνοδεία γονέα με την υποστήριξη των Red Swim Academy και Swim OClock
 • Μαθήματα Πυγμαχίας από τον πρωταθλητή Χρήστο Γάτση και το Vizantinos Target Sport Club
 • Μαθήματα Kick boxing από τον πρωταθλητή Αλέξανδρο Νικολαΐδη
 • Pilates από τη γυμνάστρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη
 • Yoga από το FitnessArt
 • Καγιάκ στη νήσο Σφακτηρία συνοδεία γονέα με την υποστήριξη του Explore Messinia

Επιπλέον δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δες εδώ το βίντεο με τις παιδικές δραστηριότητες.

Κάνε την εγγραφή σου στο τρέξιμο

Τρέξε σε έναν από τους κορυφαίους Ημιμαραθωνίους στην Ελλάδα μαζί με τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο Κωνσταντίνο Καρνάζη, διασχίζοντας την πανέμορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, ή επίλεξε τη διαδρομή των 10χλμ. ή τη διασκεδαστική διαδρομή των 5χλμ. Powered by Samsung την οποία μπορείς να ακολουθήσεις ακόμα και με δυναμικό βάδισμα. Για τους μικρότερους φίλους του τρεξίματος η παιδική διαδρομή του 1χλμ, θα αποζημιώσει παιδιά 10-14 ετών και παιδιά έως 9 ετών. Λάβε μέρος τώρα μέσα από την ειδική φόρμα που είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο link.

Ζήσε την πιο ολοκληρωμένη αθλητική εμπειρία μένοντας στο The Westin Resort Costa Navarino

Απόλαυσε ένα τριήμερο γεμάτο με υπαίθριες δραστηριότητες ευεξίας για μικρούς και μεγάλους. Απόκτησε το πλήρες πακέτο αθλητικών δράσεων, που περιλαμβάνει ημιδιατροφή και ζήσε τη μοναδική αθλητική και πολιτιστική εμπειρία της χρονιάς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πακέτα διαμονής στο The Westin Resort Costa Navarino μπορείς να στείλεις το email σου στο booking(at)navarinochallenge.com ή να καλέσεις το Vita N Travel στο +30 210 3249070. Δες εδώ τα πακέτα.

Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας είναι η Costa Navarino και το ξενοδοχείο The Westin Resort Costa Navarino.

Η Samsung Electronics Hellas στηρίζει τη διοργάνωση ως Official Technology Partner.

Official Sponsor της διοργάνωσης είναι η Miele.

Official Water είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος.

Επίσημος Προμηθευτής Αθλητικού Υλικού είναι η Luanvi.

Επίσημοι Υποστηρικτές του Navarino Challenge είναι το Εστιατόριο Ποσειδωνία, το Karalis Beach Hotel και το Bombay Sapphire.

Official Optics Partner της διοργάνωσης είναι τα Kois Optics.

Official Beauty Partner είναι η Messinian Spa.

Συνεργάτες της διοργάνωσης είναι η εταιρεία μεταφορών με έδρα την Πύλο, Pilia Express και η Phee.

Premium TV Partner είναι ο ΣΚΑΪ.

Αθλητικοί Συνεργάτες του Navarino Challenge είναι οι Explore Messinia, FitnessArt, F45 Barrio Salamanca, Mouratoglou Tennis Center – Costa Navarino, Navarino Golf Academy, Navarino Outdoors, Pilates by Mandy, Red Swim Academy, Swim O’ Clock, Triantafyllidis Beach Arena, Vizantinos target sport club.

Αρωγοί του Navarino Challenge είναι οι Vita N Travel και Kayak.

Το Navarino Challenge θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η διοργάνωση έχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2022 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Τη διοργάνωση και το sports production έχει αναλάβει η ActiveMedia Group.

Hashtags: #navarinochallenge #costanavarino #sportsunitespeople #10yearsNavarinoChallenge #eatwell #runwell #livewell

Website: www.navarinochallenge.com

Facebook: www.facebook.com/Navarinochallenge

Instagram: http://instagram.com/navarinochallenge

Twitter: https://twitter.com/NavarinoC

YouTube: http://www.youtube.com/user/NavarinoChallenge

TikTok: https://www.tiktok.com/@navarino_challenge

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Santorini Experience 2022: Αθλητισμός & Πολιτισμός στη Σαντορίνη

Η καρδιά του τουρισμού της Σαντορίνης «χτυπά» και πάλι με το Santorini Experience 2022, καθώς μέσω του αθλητικού τουρισμού, ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές και δρομείς αναμένεται να επισκεφτούν για ακόμα μία φορά έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Το Santorini Experience θα διεξαχθεί στις 23-25 Σεπτεμβρίου για 6η χρονιά και θα περιλαμβάνει μοναδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης με φόντο το μαγευτικό τοπίο της Σαντορίνης.

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου έγινε η επίσημη παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, κας. Σοφίας Ζαχαράκη, της Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κας. Άντζελας Γκερέκου, του Δημάρχου Θήρας, κ. Αντώνη Σιγάλα, της Αντιδημάρχου Θήρας και Υπεύθυνης Πολιτισμού κας. Σοφίας Κίτσου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ActiveMedia Group κ. Άκη Τσόλη ενώ τον χαιρετισμό του απηύθυνε μέσω βίντεο ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή του κολυμβητικού αγώνα Νίκου Γέμελου, της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Εκπροσώπου των αθλητών της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.) και μέλους του Δ.Σ. της Κ.Ο.Ε., Κέλλυς Αραούζου, του Προέδρου του Π.Σ.Α.Τ., κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου καθώς και πλήθους δημοσιογράφων.

Ο Δήμος Θήρας δεν περιορίζεται φέτος απλά σε μία μεγάλη τουριστική διοργάνωση στο νησί, αλλά μέσα από αυτή αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο της Σαντορίνης, διοργανώνοντας μετά από δύο χρόνια πανδημίας το Santorini Experience.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Αντώνης Σιγάλας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Σαντορίνη κατέχει μία ζηλευτή θέση στο παγκόσμιο στερέωμα και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους και πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών. Στόχος μας είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και ο εμπλουτισμός του με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρουν πρωτόγνωρες εμπειρίες. Η σημειολογία της ονομασίας των δύο αθλητικών δραστηριοτήτων που έχουμε ανακοινώσει για το Santorini Experience είναι προφανής. Θέλουμε να συνδέσουμε την αυθεντική εμπειρία με την ιστορία και τα στοιχεία του πολιτιστικού αποθέματος καθώς επίσης, να τιμήσουμε τους ιδρυτές του ομώνυμου ιδρύματος «Λούλας & Ευάγγελου Νομικού».

Αντίστοιχα η Υφυπουργός Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε σχετικά: «Το αθλητικό γεγονός του Santorini Experience αφενός εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν πέραν του δίπτυχου ήλιος και θάλασσα ενώ έχει όλα τα στοιχεία που θα κάνουν αυτή την εμπειρία ξεχωριστή έτσι ώστε ο επισκέπτης να επιστρέψει σε αυτό το υπέροχο νησί και σε αυτή τη χώρα. Παράλληλα διαθέτει τα στοιχεία της επανάληψης της επίσκεψης για όποιον συμμετάσχει σε αυτό το γεγονός. Στη Σαντορίνη δεν σου λείπουν οι λόγοι να επιστρέψεις στο νησί, έχεις όμως πάρα πολλούς λόγους για να πας πρώτη φορά. Θα είμαστε εκεί και με την αιγίδα και με τη φυσική παρουσία, κυρίως όμως με το μήνυμα που θα μεταφέρουμε σε όλο τον κόσμο, ότι αυτό το γεγονός συμβαίνει στην Ελλάδα μας, το οποίο προσθέτει στη συνολική μας προσπάθεια, για ποιότητα, βιωσιμότητα, ισορροπία».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης απηύθυνε μέσω βίντεο τον χαιρετισμό του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Θήρας, στην ActiveMedia Group και σε όλους όσους έχουν εργαστεί για την υλοποίηση και της φετινής διοργάνωσης. Αυτό που καθιστά ξεχωριστή τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ο άψογος συνδυασμός του πολιτισμού, της ιστορίας και του φυσικού πλούτου της Σαντορίνης, με κύριο μοχλό τον αθλητικό τουρισμό της περιοχής».

Η Προέδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κα. Άντζελα Γκερέκου τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια η Σαντορίνη απέδειξε ότι μπορεί να συνδυάσει όλο το καλειδοσκόπιο του τουρισμού που εμείς εργαζόμαστε και προάγουμε για τη χώρα μας. Το εξαιρετικό event του Santorini Experience που συνδυάζει τον αθλητισμό, τον τουρισμό, τον πολιτισμό θα μπορέσει να δώσει μια πολύ δυναμική ώθηση στον τουρισμό της Σαντορίνης».

Επίσης, η Αντιδήμαρχος Θήρας και Υπεύθυνη Πολιτισμού κα. Σοφία Κίτσου δήλωσε στο πλαίσιο της συν. Τύπου: «Η μαρμάρινη Δαιδαλική Κόρη της Θήρας, είναι ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα υπερφυσικού μεγέθους, που χρονολογείται στα 640 π.Χ. και η οποία βρέθηκε διατηρημένη σε εξαιρετική κατάσταση στη θέση Σελλάδα της Αρχαίας Θήρας. Το εύρημα αυτό ύψους 2,30μ. και βάρους 750 κιλών, πρόκειται να εκτεθεί στον αίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήρας και θα δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα στο παγκόσμιο κοινό να το δει. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η ActiveMedia Group μοιράστηκε μαζί μας το όραμα αυτό και συναποφασίσαμε να δοθεί το όνομα της Δαιδαλικής Κόρης στον Ημιμαραθώνιο. Φέτος θα έχετε έναν ακόμα λόγο συμμετοχής σας στο Santorini Experience για να δείτε από κοντά και τη Δαιδαλική Κόρη».

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ActiveMedia Group κ. Άκης Τσόλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε συνδυασμό με όλες τις νέες τάσεις του τουρισμού, το τουριστικό πλάνο των προορισμών και μέσα από αυτό, το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνεται από το Υπουργείο Τουρισμού, στοχεύει στη δημιουργία ελληνικών επώνυμων τουριστικών προϊόντων στον χώρο του αθλητικού τουρισμού. Οι διοργανώσεις υψηλής ποιότητας και διαφοροποίησης που δημιουργούνται, είναι αθλητικές εκδηλώσεις με ελληνική ταυτότητα, είναι εθνικός πλούτος από τον οποίο άμεσα εξαρτάται το εθνικό μας εισόδημα, η εργασία και συνολικά βοηθούν στην ευημερία της χώρας μας. Μην ξεχνάμε επίσης, ότι δεν διαμορφώνουμε εμείς το brand μας αλλά το κοινό που συμμετέχει. Δεν έχουμε λόγο εμείς αλλά οι συμμετέχοντες μας, γιατί αφορά εκείνους. Για αυτόν τον λόγο είμαστε αισιόδοξοι για το νέο εγχείρημά μας».

«Ταξίδεψε» μέσα από τις υπέροχες εικόνες του τοπίου της Σαντορίνης και τη μελωδία που επιμελήθηκε η γνωστή Ελληνίδα καλλιτέχνις Kid Moxie που ακολουθεί διεθνή καριέρα, με βάση το Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Tη μουσική εμπνεύστηκε από το σαντούρι. Ένα αρχαίο μουσικό όργανο, που συνιστά αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής παράδοσης και είναι διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο τόσο προς Ινδία, Κίνα όσο και δυτικά, σε Μέση Ανατολή, Βαλκάνια κ.α.

Δες εδώ το teaser video: https://youtu.be/NUaOiwE548E

Κάνε την εγγραφή σου – Δωρεάν συμμετοχή για τους Δημότες Θήρας

Οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν άμεσα την εγγραφή τους και να λάβουν μέρος στις εντυπωσιακές διαδρομές του Ημιμαραθώνιου «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας» και Κολύμβησης «L & E Nomikos» 1,5 μιλίου. Οι δημότες Θήρας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος δωρεάν. Κάνε εδώ την εγγραφή σου: https://bit.ly/3Sgj4tk

Τρέξε στον Ημιμαραθώνιο «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας»

Ο Ημιμαραθώνιος «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 και θα περάσει από τις μαγευτικές περιοχές της Οίας, του Ημεροβιγλίου και των Φηρών. Θα ανακοινωθούν και άλλες διαδρομές και εκπλήξεις.

Λάβε μέρος στην Κολυμβητική Διαδρομή «L & E Nomikos» 1,5 μιλίου, από το Ηφαίστειο προς τον Όρμο Φηρών

Οι συμμετέχοντες αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στη μοναδική κολυμβητική διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης «L & E Nomikos», 1,5 μιλίου (2,4 χλμ) του Santorini Experience, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, με την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους.

Official Water της διοργάνωσης είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος.

Επίσημοι Υποστηρικτής είναι οι Englobia και Esperisma bar restaurant.

 Οι Χορηγοί Φιλοξενίας, που προσφέρουν τεράστια υποστήριξη στη διοργάνωση μέχρι στιγμής είναι τα ξενοδοχεία: Kivotos Santorini, The Tsitouras Collection, Vedema, A Luxury Collection Restort Santorini, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Colombo’s Beachfront Hotel, Sienna Eco Resort, 270 Oia’s View – Lydia’s House, West East Suites, Marvarit Suites, Loizos Stylish Residences, Athina Luxury Suites.

Το Santorini Experience, γίνεται φέτος για 6η χρονιά και αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας και του τμήματος Αθλητικού Τουρισμού της ActiveMedia Group.

 Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για νέες εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης και τις ειδικές προσφορές για την πρόσβαση στη Σαντορίνη, θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες στο: www.santorini-experience.com

Sports Production: ActiveMedia Group

 #SantoriniExperience

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend