16ος Ορεινός Μαραθώνιος Ηρακλής: Εκατοντάδες αθλητές απόλαυσαν τα μονοπάτια της Οίτης

Ο  16ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (Hercules Mountain Marathon), κορυφαίο γεγονός του συνόλου των εκδηλώσεων αγώνων Ορεινού τρεξίματος που συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Λαμιέων, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας ( ΠΕΔ )  και τον Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» με αφετηρία και τερματισμό την  Ιστορική , όσο και Μαρτυρική  Υπάτη, ανήκει πια στην ιστορία.

Τα μονοπάτια της Οίτης φιλοξένησαν εκατοντάδες αθλητές, οι οποίοι, δοκιμάστηκαν σε όλες τις διαδρομές και  αποζημιώθηκαν με το παραπάνω, από  τα εκπληκτικά μονοπάτια και την εναλλαγή των τοπίων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο στις 15:00 με το άνοιγμα της γραμματείας και την υποδοχή των αθλητών στα Λουτρά της Υπάτης.  Το απόγευμα τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στον αγώνα χιλίων μέτρων, τον  «Λαγοπόδαρο», στο πάρκο των Λουτρών Υπάτης. Ο αγώνας είχε χαρακτήρα μη ανταγωνιστικό και όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικό μετάλλιο,  αλλά και δώρα συμμετοχής.

Στη συνέχεια οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στην πλατεία της  Υπάτης, όπου και έγιναν οι τεχνικές ενημερώσεις των αγώνων, ενώ, στον ίδιο χώρο, προσφέρθηκε το προαγωνιστικό γεύμα  με ζυμαρικά και γλυκό, σε φιλοξενούμενους αθλητές και συνοδούς,  από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «Αινιάνες».

Στις  8:00 το πρωί της Κυριακής, δόθηκε η εκκίνηση του Μαραθωνίου ενώ στις 08:30 του ημιμαραθωνίου «Ελλέβορου» 16χλμ. και στις 09:00 του μικρότερου αγώνα 6,2χλμ. με την ονομασία «Μονοπάτι Φαρμακίδων».

Νικητή στον μαραθώνιο είχαμε τον Δημήτρη Ελευθερίου της Dynafit, με χρόνο 4:40:52, τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της διαδρομής και πολύ κοντά πλέον στο ρεκόρ του Φώτη Ζησιμόπουλου, ενώ  στις γυναίκες, η Μαρία Ξανθή έκανε ρεκόρ διαδρομής , με χρόνο 5:41:17

Τη 2η θέση των ανδρών, κατέλαβε άλλος ένας αθλητής της Dynafit, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, με χρόνο 5:10:51 και την 3η θέση ο Σταύρος Στεφανής, με χρόνο 5:21:25. Στις γυναίκες τη 2η θέση με χρόνο 6:22:00 πήρε η Παναγιώτα Δημακάκου της ομάδας Mad Goats και την 3η, η Ειρήνη Μαυρίκου του Τελμησσού, με χρόνο 7:09:15

Στη μεσαία και απαιτητική διαδρομή, τον Ελλέβορο των 16,5χλμ και 1180μ υψομετρικής, νικητής αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Τσουκανάς της ομάδας L-Crew / Dynafit Greece, με χρόνο 1:43:55, με 2ο, σε απόσταση αναπνοής, τον Άγγελο Φραγγούλη με χρόνο 1:44:13 , ενώ  την 3η θέση με χρόνο 1:47:16, κατέλαβε ο Μανώλης Ξηνταράκος της Brooks / Krommidas Trail Team.

Στην  τριάδα  των γυναικών του Ελλέβορου, 1η αναδείχτηκε η Λεμονιά Παναγιώτου Chalandri FitnessBox, με χρόνο 1:56:39, δεύτερη η Νατάσα Σπανού με 2:00:58 και 3η η Χρυσούλα Βλησαρούλη της Vmaxtraining, με χρόνο 2:02:36

Στη μικρότερη διαδρομή της διοργάνωσης, τις Φαρμακίδες των 6,5χλμ, με σχεδόν 400μ υψομετρικής, αναδείχτηκε ο Δημήτρης Ρήγας της Kasimis Training /Τραχίνα με χρόνο 0:43:58, έχοντας στη 2η θέση τον Ιωάννη Βαμβάτσικο του 5ου Γυμνασίου Λαμίας με χρόνο 0:50:06 και στην 3η τον Ελευθέριο Μπακατσέλο με χρόνο 0:54:13

Στην 1η θέση των γυναικών και 3η γενικής, με χρόνο 0:53:43 ήρθε η Αναστασία Παππά της Vmaxtraining, 2η η Θεοδώρα Κουρέτση της L-Crew, με χρόνο 0:56:53 και 3η η Αριστέα Λάγγαρη με χρόνο 0:58:25

Για το άρτιο αποτέλεσμα της 16ης διοργάνωσης, των αγώνων της Οίτης, την “ευθύνη” φέρουν οι δεκάδες εθελοντές, συλλογικά, η μεμονωμένα, οι οποίοι, υπήρξαν ιδιαίτερα υποστηρικτικοί, στην προσπάθεια των αθλητών. Επίσης, οι χορηγοί και δωροθέτες μας, οι οποίοι με την ευγενική τους προσφορά, είτε σε είδος, είτε σε υπηρεσίες, αγκάλιασαν την προσπάθεια του συλλόγου και  οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε για αυτό.

Υποστηρικτές 

Δήμος Λαμιέων :Συνδιοργανωτής

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας ( ΠΕΔ ) :Συνδιοργανωτής

Τοπική Κοινότητα Υπάτης

Ίδρυμα Ρούσκα : για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του

Vtria.gr – Αρχιτεκτονικό Γραφείο για τη σχεδίαση των επάθλων

Portion nutrition lab -Πέτρος Σωτηρίου : Για τη διατροφική υποστήριξη των αγώνων

Ιατρός του αγώνα : Γιώργος Ευσταθίου

Σύλλογος Δράσεις Ζωής και διασωστική ομάδα πρώτων  βοηθειών Emergency Rescue Team, για την κάλυψη της διοργάνωσης με απινιδωτή και έμπειρους διασώστες.

Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Φθιώτιδας:  Ασφάλεια αγώνα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός : Παράρτημα Λαμίας

Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Aλλαγής

Τμήμα Εθελοντισμού Δήμου Λαμιέων : Σταθμός ανεφοδιασμού στο Νεοχώρι

Πολιτιστικός Σύλλογος Αινιάνες Υπάτης : Προετοιμασία Pasta party και Σταθμό ανεφοδιασμού στο Καπνοχώρι

8o Δημοτικό σχολείο Λαμίας ( Ροδίτσα ) για τη δωρεάν παραχώρηση απινιδωτή

Σύλλογος Καστανιάς : Σταθμός ανεφοδιασμού στην Καστανιά

Vodafone Κινιάκος : Σταθμός ανεφοδιασμού στην Πάθενα

ΕΠΟΣ Μακρακώμης : Σταθμός ανεφοδιασμού στα Δρακοπηδήματα

Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κωσταλεξίου : Σταθμός Ανεφοδιασμού Λιβαδιές

Φιλογυμναστικός Σύλλογος Λαμίας Νίκη : Σταθμός ανεφοδιασμού στην Περδικόβρυση

Γυμναστήριο Διάπλασις Crossfit  και Υγεία : Σταθμός Ελέγχου στον Πύργο

Point Ceative Παπασταμάτης Παναγιώτης : Σταθμός ανεφοδιασμού Διάσελο

Χορηγοί – Δωροθέτες

Up Cyclestore.gr – Fit & Shape Ενεργειακά προϊόντα

Mitera Home ΑσθενοφόροΛαμίας

I Repair  : Δωρo 2 ρολόγια  Garmin

Elta Courier Λαμίας

Υγεία : Καταστήματα εξοπλισμού υγείας

Φαρμακείο Αντζουλη. Διάθεση Φαρμακευτικού υλικού

Vodafone Κινιάκος : Δώρα κλήρωσης αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας

Dynafit

Ξενοδοχείο Alexakis για τη γραμματεία του αγώνα

Presto Καθαριστήρια

Ελίν : Πρατήριο καυσίμων  Κοτσιλίτης

New Holland Βελισσαρίδης

Time Out Καραγιώργος

Ταβέρνα Μουριές στα Λουτρά Υπάτης

Ταβέρνα Ρεντίφη Καλύβια Λαμίας

Τσιάτσος Παραδοσιακά προίόντα Λαμίας

Αργυρίου Βασίλη Φαρμακείο Μακρακώμης.

Ιμπριξής Κώστας Βιολογικά Φρούτα

Δείτε τα προσωρινά αποτελέσματα εδώ : https://results.chronolog.gr/resultsv3.aspx?ev=bf389c9268541d1fb90883e7aaf2cd69&pp=47d0&c=0

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ : https://www.facebook.com/mountain.oiti

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Στις 08/02 κλείνουν οι εγγραφές για το 8ο Lycabettus Run

Η Οργανωτική Επιτροπή ενημερώνει ότι οι εγγραφές για συμμετοχή στην διοργάνωση θα είναι διαθέσιμες μέχρι και την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 στις 24:00.

Οι εγγραφές είναι διαθέσιμες μόνο μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.lycabettusrun.gr στο ειδικό πεδίο εγγραφών.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία.

Πέρα από τις ατομικές συμμετοχές ενηλίκων διατίθενται και αντίστοιχες ομαδικές για γκρουπ 5 ατόμων και άνω. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας υπεύθυνος της ομάδας, ο οποίος εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.

Αποστάσεις αγώνων

– Αγώνας Road (άσφαλτος) 5,5 χλμ

– Αγώνας Road (άσφαλτος) 11 χλμ

– Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 4,5 χλμ

– Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 9 χλμ

– Αγώνας Lycabettus Road Relay (άσφαλτος) 11 χλμ (Σκυταλοδρομία  2 x 5,5 χλμ)

– Αγώνας Lycabettus Trail Relay (άσφαλτος) 9 χλμ (Σκυταλοδρομία 2 x 4,5 χλμ)

Οι δρομείς επιλέγουν την γραμματεία παραλαβής από την διαδικασία των εγγραφών και η παραλαβή θα πραγματοποιείται μόνο το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στις αναφερόμενες ανά γραμματεία ώρες.

  • Lobby George Lycabettus Lifestyle Hotel |Αθήνα, Κλεομένους 2 – 10:00 17:00
  • Κατάστημα RUNDOME|  Κέντρο Αθήνας, Μητροπόλεως 76   – 10:00 17:00
  • Κατάστημα Cosmos Sport | Αγία Παρασκευή, Λ. Μεσογείων 433   – 10:00 17:00
  • Κατάστημα Cosmos Sport | Κηφισιά, Αργυροπούλου 4   – 10:00 17:00
  • Κατάστημα Cosmos Sport | Κορυδαλλός, Ταξιαρχών 57   – 10:00 17:00
  • Κατάστημα Outrun | Παλαιό Φάληρο, Mαρίνα Φλοίσβου – 10:00 17:00
  • Κατάστημα Top Cycles | Περιστέρι, Βασ. Αλεξάνδρου 72 – 10:00 15:00
  • Φαρμακείο ΚΑΤΡΗ | Γλυφάδα, Γούναρη 227 & Ηφαίστου – 10:00 – 17:00

Το 8ο Lycabettus Run τελεί Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και προβάλετε μέσα από τα κανάλια του Visit Greece. Επίσης τελεί Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).

Αποτελεί διοργάνωση και υλοποιείτε από την My Sportevent, με την αμέριστη υποστήριξη του St. George Lycabettus Lifestyle Hotel.

Περισσότερες πληροφορίες:

Site: www.lycabettusrun.gr

Facebook Page: www.facebook.com/lycabettusrun

Instagram: https://www.instagram.com/lycabettusrun/

Στις 19 Φεβρουαρίου 2023 τρέχουμε στην κορυφή της πόλης!! Run the Hill

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Άνοιξαν οι εγγραφές στο No Finish Line με προσφορά -50%

Το No Finish Line πιστό στο ανοιξιάτικο ραντεβού του επιστρέφει στην Αθήνα το ερχόμενο Μάϊο (17-21) στη μοναδική Αγορά Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

Ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός αγώνας του κόσμου αφιερωμένος στο «Μαζί για το Παιδί», στον οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, αθλητές και αθλούμενοι, σύλλογοι και σχολεία, οργανισμοί και εταιρείες, ανοίγει σήμερα τις εγγραφές για 10.000 θέσεις.

Οι διοργανωτές καλούν για 7η συνεχόμενη χρονιά τον κόσμο να στηρίξει το μοναδικό στο είδος του αγώνα, συμμετέχοντας και καταγράφοντας χιλιόμετρα είτε τρέχοντας είτε περπατώντας, ετοιμάζοντας όπως κάθε πολλές παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, χάρη στις οποίες το No Finish Line πέραν του φιλανθρωπικού του χαρακτήρα, έχει καθιερωθεί και ως το κορυφαίο αθλητικό-κοινωνικό-ψυχαγωγικό γεγονός της χρονιάς.

Οι εγγραφές για τον αγώνα του Μαίου 2023 άνοιξαν για τον 100ωρο φιλανθρωπικό αγώνα με πενθήμερη προσφορά εγγραφής -50% (έως και 3 Φεβρουαρίου). Οι εγγραφές άνοιξαν επίσης και για τους δύο αγωνιστικούς υπερμαραθωνίους 100 και 24 ωρών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαιρέτως, σε έναν αγώνα όπου το κάθε χιλιόμετρο μετράει!

Για την εγγραφή σας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα nflathens.com και επιλέξτε τον αγώνα που επιθυμείτε να συμμετέχετε εφόσον έχει ανοίξει η διαδικασία εγγραφής για το συγκεκριμένο αγώνισμα.

Ακολουθήστε το No Finish Line Athens:

https://www.facebook.com/NoFinishLineAthens

https://www.instagram.com/nflathens/

https://twitter.com/NFLAthens

Επικοινωνήστε με το No Finish Line Athens: [email protected]

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend