Ο ΠΣΑΤ βραβεύει το 42.195, το runnfun.gr γράφει… ιστορίες!

Αποκτήστε το "42,195" στην έκθεση του Μαραθωνίου

Θα γράψω σε πρώτο πρόσωπο αν και τις περισσότερες φορές στο ρεπορτάζ απαγορεύεται. Μια τέτοια στιγμή, όμως, δεν μένεις στους κανόνες.

Άλλωστε το 42,195 πέτυχε γιατί πέρυσι τέτοια εποχή, έσπασε τον… κανόνα της εποχής που θέλει τη δημοσιογραφία σε ύπνωση.

Ήταν μια δουλειά που στηρίχθηκε στο πάθος τριών τρελών δημοσιογράφων και μιας έξαλλης γραφίστριας που σε ένα ατελείωτο brain storming στη… γιάφκα του runnfun.gr στα Σεπόλια, δεν έψαχναν ένα τρόπο να βγάλουν λεφτά, αλλά το όχημα για να εκφραστούν.

Το χαρτί γραφής και το μελάνι είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος και έτσι το 42,195 που εμπνεύστηκε, σχεδιάστηκε, δουλεύτηκε και από το “0” και τυπώθηκε στις καρδιές των αναγνωστών.

Μοιραστήκαμε όμορφες ιστορίες ανθρώπων που τρέχουν. Ανθρώπων που στην πλειονότητά τους δεν είναι επαγγελματίες δρομείς. Ιστορίες που μας έκαναν να γελάσουμε, να κλάψουμε, να προβληματιστούμε, να σκεφτούμε, να γουστάρουμε.

Και όσοι το διάβασαν δεν το κράτησαν για τον εαυτό τους. Το μοιράστηκαν με τους φίλους τους και δημιούργησαν μια όμορφη κοινότητα. Μια ωραία ιστορία…

Αυτό είναι το 42,195. Μια ιδέα που έγινε πράξη από εμάς και διαδόθηκε από όλους εσάς και αυτό είναι που μας σηκώνει στα ουράνια.

Αυτή την όμορφη ιστορία, λοιπόν, αποφάσισε να βραβεύσει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με το Ειδικό Έπαθλο «Θεαγένης ο Θάσιος». Η ανακοίνωση έγινε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Μια μεγάλη αναγνώριση για το runnfun.gr και το 42,195. Μια μεγάλη τιμή από τους συναδέλφους μας. Από τον Νίκο Συνοδινό και τον Μάνο Χρυσό που μας πρότειναν, από το ΔΣ του ΠΣΑΤ και την επιτροπή των βραβείων που εκτίμησαν τη δουλειά μας.

Οι δύο Γιώργηδες που είμαστε μέλη του ΠΣΑΤ και “αναγκαστικά” τα ονόματά μας φιγουράρουν στην ανακοίνωση, δεν θα καταφέρναμε τίποτα χωρίς τον Αντώνη Κυρίκο και τη Μαρία Καραγιάννη. Teamwork makes the dreamwork.

Είναι κάποιες φορές που τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν ένα συναίσθημα. Και τούτη είναι μια τέτοια στιγμή.

Το ευχαριστώ είναι λίγο. Ευχαριστώ, όμως. Όλους μας και όλους σας.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά έτσι όπως μόνο εμείς ξέρουμε. Με τη στήριξη των ανθρώπων που μας πιστεύουν και των χορηγών μας που μα στηρίζουν και που χωρίς αυτούς η τρέλα μας δεν θα γινόταν πράξη.

ΥΓ: Βασούλα είμαι σίγουρος ότι χαμογελάς από εκεί ψηλά. Να μου φιλήσεις τη Ρηνούλα μου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση γα τα δημοσιογραφικά βραβεία ΠΣΑΤ 2019:

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Επιτροπής Δημοσιογραφικών Βραβείων του Συνδέσμου, που συνεδρίασε σχετικά, στις 24 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου 2019, οι συνάδελφοι – μέλη του ΠΣΑΤ που βραβεύονται για το 2019, με βάση τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν, είναι:

ΕΝΤΥΠΑ ΜΕΣΑ

Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Πάνος Γεραμάνης»: Συντακτική ομάδα (Νίκος ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ, Αντώνης ΦΟΥΝΤΗΣ, Σάββας ΛΙΒΑΝΙΟΣ), Εφημερίδα «Documento» για το ένθετο «Hot Doc» με θέμα: «Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο: 40 χρόνια στο βούρκο»
Έπαθλο «Κώστας Μότσης»: Βαγγέλης ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ, Εφημερίδα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ» Ιωαννίνων, για την τριλογία αφιερωμάτων: α) «Το τουρνουά Χριστουγέννων στα παλιά Γιάννινα», β) «Απόκριες στα γήπεδα με τον ΠΑΣ Γιάννινα», γ) «Τσουγκρίζοντας αυγά στα γήπεδα της Ηπείρου»
Έπαθλο «Λάζαρος Πατσουράκος»: Γιάννης ΛΑΜΠΙΡΗΣ, Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», για το θέμα «Λεφτά πεταμένα στο Σαρωνικό»
Ειδικός Έπαινος: Συντακτική ομάδα (Βαγγέλης ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, Παναγιώτης ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, Κώστας ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, Χρήστος ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗΣ), Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Πατρών, για το Ένθετο των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Έπαθλο ΕΣΗΕΑ: Νίκη ΜΠΑΚΟΥΛΗ, Ιστοσελίδα «Contra.gr», για τη Συνέντευξη «Ο Ντίνο Ράτζα άλλαξε τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ»
Έπαθλο ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ : Λουκάς ΜΑΣΤΡΟΔΗΜΟΣ, Ιστοσελίδα «athletestories.gr», για τη Συνέντευξη του βολεϊμπολίστα Παναγιώτη Πελεκούδα: «Θα σας πω ένα μυστικό»
Έπαθλο «Νίκος Αντωνιάδης»: Κάρολος ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ, Ιστοσελίδα «stivosspor.blogspot.com», για την παρουσίαση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στη Ντόχα
Έπαθλο «Χρήστος Ράπτης»: Στέφανος ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ, Ιστοσελίδα «fosonline.gr», για τη Συνέντευξη του Ζόραν Γκάετς: «Να γιατί οι Σέρβοι κυριαρχούν στα ομαδικά αθλήματα»
Ειδικός Έπαινος: Παντελής ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ – Ηλίας ΚΑΛΛΟΝΑΣ , Ιστοσελίδα «Sport24.gr», για την Έρευνα : «Ωμή βία και σεξισμός στη συνθηματολογία»

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Έπαθλο ΠΟΕΣΥ : Σωτήρης ΤΑΜΠΑΚΟΣ, Ραδιοφωνικός Σταθμός «Sport FM», για τη Συνέντευξη με το διεθνή διαιτητή ποδοσφαίρου Τάσο Σιδηρόπουλο

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Χρήστος Σβολόπουλος» : Βαγγέλης ΙΩΑΝΝΟΥ, Τηλεοπτικό Κανάλι «ΕΡΤ», για το Ντοκιμαντέρ: «100 χρόνια ΧΑΝΘ, 100 χρόνια Μπάσκετ στην Ελλάδα».
Έπαθλο «Νικήτας Γαβαλάς»: Γιάννης ΓΙΑΓΚΙΝΗΣ, Τηλεοπτικό Κανάλι «Euronews», για τη Συνέντευξη με τον προπονητή Ντέιβιντ Μπλατ

WEB-TV

Έπαθλο «Ανδρέας Μπόμης»: Μανώλης ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΠΑΕ ΟΦΗ, για την ταινία μικρού μήκους «Trust the Process»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έπαθλο «Νίκος Σωτηρίου» : Πάρης ΣΑΡΡΗΚΩΣΤΑΣ, για στιγμιότυπο του αθλήματος Θαλάσσιο Σκι, από τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες.
Ειδικός Έπαινος: Δημήτρης ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ, για στιγμιότυπο με τον Γιάννη Αντετοκούμπο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας

Ειδικό Επαμειβόμενο Έπαθλο

«Θεαγένης ο Θάσιος»: Γιώργος ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – Γιώργος ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ, για την Περιοδική έκδοση «42.195» με θέμα: «Αυθεντικές ιστορίες για τον Μαραθώνιο της Αθήνας»

Την Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ, η οποία λειτουργεί βάσει του Καταστατικού μας (άρθρο 20, παρ. γ’) και οι αποφάσεις της δεσμεύουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, απαρτίζουν οι συνάδελφοι μέλη: Πέτρος Λινάρδος, Νίκος Κατσαρός, Παύλος Γερακάρης, Κώστας Μυλωνάς, Φαίδων Κωνσταντουδάκης, Κώστας Κομίνης, Στράτος Σεφτελής, Ζήσης Καραβάς, Βάσω Μώραλη και εκ μέρους του Δ.Σ. ο Α’ Αντιπρόεδρος Φώντας Χήτας.

Η φετινή εκδήλωση των Δημοσιογραφικών Βραβείων, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για 22η χρονιά, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 12:00, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Ενυδάτωση για δρομείς και τριαθλητές: Τα λάθη, τα προβλήματα και οι λύσεις

Γράφει ο Νίκος Καφετζόπουλος*

Κανένας παράγοντας δεν επηρεάζει τόσο άμεσα έναν αθλητή, όσο η ενυδάτωση. Η αθλητική απόδοση μειώνεται δραστικά όταν σημειωθεί απώλεια υγρών της τάξης του 2% του σωματικού βάρους (π.χ. αθλητής των 75 κιλών, να χάσει 1,5 κιλό του βάρους του).

Παρά τη μεγάλη της σημασία, πολύ συχνά υποτιμάται από τους αθλητές, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της άσκησης. Δεν είναι πάντα εφικτό βέβαια να αναπληρωθεί εξ’ ολοκλήρου αυτή η απώλεια, αλλά στόχος είναι να γίνεται η μέγιστη δυνατή αναπλήρωση, ώστε να αποφεύγεται η αφυδάτωση.

Πολλοί αθλητές κάνουν το λάθος να περιμένουν να διψάσουν για να ξεκινήσουν να καταναλώνουν υγρά. Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι το αίσθημα της δίψας δεν είναι το πιο ασφαλές «σήμα», για να αντιληφθεί κανείς τα χαμηλά επίπεδα υδάτωσης και την ανάγκη πρόσληψης νερού. Υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα τα χαμηλά επίπεδα υδάτωσης να µην αντικατοπτρίζονται στο αίσθημα της δίψας. Κοινώς, είναι πολύ πιθανό να είναι κανείς αφυδατωμένος και να µη διψάει.

Αφυδάτωση και αθλητική απόδοση

Οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης δεν περιορίζονται µόνο στην αναστολή της απόδοσης, αλλά είναι ικανές να προκαλέσουν επικίνδυνες θερμικές βλάβες, όπως η θερμοπληξία. Οι κύριες αιτίες που η αφυδάτωση επηρεάζει την αθλητική απόδοση είναι οι εξής:

  • μείωση του όγκου πλάσματος αίματος
  • μειωμένη επιδερμική ροή αίματος
  • μειωμένη εφίδρωση
  • μειωμένη διασπορά θερμότητας
  • αυξημένη θερμοκρασία πυρήνα
  • αυξημένη χρήση γλυκογόνου

Η αφυδάτωση προκαλεί πτώση του όγκου πλάσματος, μείωση της φλεβικής επιστροφής του αίματος στην καρδιά και τελικά μείωση της πλήρωσης της καρδιάς. Όλοι οι παραπάνω παράγοντες επιφέρουν μείωση της μέγιστης καρδιακής παροχής και της μέγιστης πρόσληψη οξυγόνου (VO2max) με αποτέλεσμα την κόπωση και την μειωμένη δυνατότητα παραγωγής έργου. Επιπλέον, η αφυδάτωση περιορίζει την ικανότητα του σώματος να μεταφέρει θερμότητα από τους μυς στην επιφάνεια του δέρματος, και τελικά στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα την μη ικανοποιητική θερμορύθμιση.

Η διαδικασία της εφίδρωσης και κατά συνέπεια η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος εξαρτώνται από τα επαρκή επίπεδα υδάτωσης πριν και κατά τη διάρκεια της άσκησης. Τα φυσιολογικά επίπεδα υγρών στο σώμα εξασφαλίζουν σταθερό όγκο αίματος, γεγονός που επιφέρει διπλό όφελος για τον οργανισμό. Αφενός εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος ρυθμός εφίδρωσης, αφετέρου η σταθερή αιμάτωση των μυών (μεταφορά οξυγόνου) για την παραγωγή έργου. Όταν οι ανάγκες σε υγρά δεν ικανοποιούνται, προκαλείται μια σειρά θερμικών διαταραχών, όπως:

  • Κράμπες: ακούσιοι μυϊκοί σπασμοί των ενεργών μυών
  • Εξάντληση: ασθενής και γρήγορη καρδιακή συχνότητα, χαμηλή αρτηριακή πίεση, κεφαλαλγία, ζάλη, μειωμένη εφίδρωση
  • Θερμοπληξία: απώλεια θερμορυθμιστικών μηχανισμών, υπερβολική άνοδος της σωµατικής θερμοκρασίας, παύση εφίδρωσης, ξηρό και ζεστό δέρμα, κυκλοφορική καταπληξία, βλάβη κεντρικού νευρικού συστήματος.

Ενυδάτωση και αθλητικά ποτά για τριαθλητές και δρομείς

Συστάσεις για την πρόσληψη υγρών κατά τη διάρκεια της άσκησης

Η βέλτιστη κατάσταση υδάτωσης μπορεί να επιτευχθεί με την κατανάλωση  150-350 ml υγρών σε μεσοδιαστήματα 15-20 λεπτών, αρχίζοντας από την έναρξη της άσκησης. Για αθλητικά γεγονότα μεγάλης έντασης που διαρκούν περισσότερο από μία ώρα συστήνεται η κατανάλωση 600 – 1.200 ml/ ώρα διαλύματος που να περιέχει υδατάνθρακες σε συγκεντρώσεις 4% – 8%.

Όσον αφορά την αναπλήρωση ηλεκτρολυτών (κυρίως νατρίου), αρκετές μελέτες αναφέρουν ότι ακόμα και σε επίπονες, παρατεταμένες δραστηριότητες όπως ο μαραθώνιος, η προσθήκη ηλεκτρολυτών μπορεί να προκαλέσει αντίθετα αποτελέσματα και τελικά την εμφάνιση ηλεκτρολυτικών διαταραχών.

Οι μικρές ποσότητες, όπως αυτές που περιέχονται στα εμπορικά αθλητικά ποτά είναι επαρκείς και δεν φαίνεται να είναι επιζήμιες. Αυτό που πρέπει να κάνει ο αθλητής είναι να αλατίζει επαρκώς το φαγητό του, αφού ένα συνηθισμένο αλατισμένο γεύμα περιέχει 2-3 γραμμάρια νατρίου, ποσότητες επαρκείς για την κάλυψη των απωλειών.

* Ο Νίκος Καφετζόπουλος είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Έχει γράψει το βιβλίο “Πρακτικός οδηγός Αθλητικής Διατροφής”. Στο www.nutribase.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δουλειά του:

Photos: FOTOTrexoume
Πηγή: xterragreece.com

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Απώλεια λίπους και γράμμωση σε 10 βήματα

Του Νίκου Καφετζόπουλου*

Η απώλεια λίπους και η γράμμωση δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά θέλει συστηματική προσπάθεια. Ας δούμε ποια είναι τα συστατικά εκείνα της διατροφής που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο της απώλειας λίπους και της γράμμωσης του σώματος σας.

Μια αυστηρή δίαιτα από μόνη της δεν είναι σίγουρα η λύση, γιατί θα έχει ως επακόλουθο την αναπόφευκτη απώλεια μυικής μάζας και σίγουρα δεν θα έχετε το αποτέλεσμα που περιμένετε. Τι πρέπει να κάνετε:

1: Κάντε παράλληλα άσκηση

Το τρέξιμο είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να κάψετε λίπος εύκολα, αφού όχι μόνο βοηθά στην καύση του, αλλά επιπλέον ενισχύει τον μεταβολισμό και αυξάνει την προσκόλληση σας στο πρόγραμμα διατροφής. Τα βάρη έχουν εξίσου καλά αποτελέσματα γιατί εκτός από την ανάπτυξη της μυικής μάζας έχουν και την ικανότητα να αυξάνουν τον μεταβολισμό για ώρες μετά.

Υποκατάστατα ζάχαρης: Τα υπέρ και τα κατά

2: Κοιμηθείτε καλά

Η έλλειψη ύπνου είναι ικανή να γκρεμίσει τις προσπάθειές σας να χάσετε λίπος, δεδομένου ότι η έκκριση γκρελίνης προκαλεί έντονη επιθυμία για ζάχαρη και άλλα λιπαρά τρόφιμα. Επίσης η κόπωση την επόμενη μέρα θα σας κάνει πιο υποτονικούς και λιγότερο δραστήριους με αποτέλεσμα την επιβράδυνση του μεταβολισμού σας. Μη ξεχνάτε τέλος, ότι όσο πιο αργά κοιμηθείτε, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες για μια βραδινή επιδρομή στο ψυγείο.

3: Ενυδάτωση

Το νερό είναι φυσικός καταστολέας της όρεξης. Ο εγκέφαλος πολύ συχνά δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ των αισθημάτων της πείνας και της δίψας ή η διάκριση αυτή είναι θολή και συγκεχυμένη. Έτσι έλλειψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε αχρείαστη πρόσληψη τροφής. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σωστή ενυδάτωση βελτιώνει την σωματική, την πνευματική απόδοση, ακόμα και την ευεξία μας.

4: Αυξήστε τις πρωτεΐνες

Για να προστατέψετε τον μυϊκό σας ιστό, συμπληρώστε τη διατροφή σας με άπαχο κρέας, ξηρούς καρπούς, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Θα σας βοηθήσει να μείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να περιορίσετε τις “junk” επιλογές σας.

5: Αποφύγετε το αλκοόλ

Μείνετε μακριά από το αλκοόλ, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να προσθέσετε 100-150 θερμίδες ανά ποτό (300-400 θερμίδες τα κοκτέιλ), οι οποίες και μετατρέπονται απ’ ευθείας σε σπλαχνικό λίπος.

6: Αποφύγετε το φαγητό εκτός σπιτιού

Όσο πιο πολύ προτιμάτε το σπιτικό φαγητό, τόσο καλύτερα θα πάτε. Οι μερίδες στα εστιατόρια μπορεί να είναι διπλάσιες και τριπλάσιες από αυτές που χρειάζετε το δικό σας σώμα. Αρκεί να σκεφτείτε ότι μια μακαρονάδα σε εστιατόριο μπορεί να ξεπερνά τις 1.200 θερμίδες, χωρίς τα παρελκόμενα.

7: Να τρώτε λιγότερο, αλλά όχι υπερβολές

Καταναλώνοντας λιγότερες από 1000 θερμίδες την ημέρα προκαλείτε το σώμα σας να ξεκινήσει την αποθήκευση λίπους και την επιβράδυνση του μεταβολισμού με σκοπό την επιβίωση. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κάποιο αρχικό βάρος, αλλά μόλις αρχίσετε να τρέφεστε κανονικά, θα το κερδίσει όλο πίσω και με το παραπάνω. Σίγουρα το έχετε ξανακούσει.

Έτσι θα κάνετε υγιεινή διατροφή με μικρό κόστος

8: Δείπνο, το μικρότερο γεύμα της ημέρας

Βασική και εύκολη συμβουλή. Αν το καταφέρνετε, δύσκολα θα ξεπερνάτε τα ενεργειακά όρια σας και το πιο πιθανό είναι τελικά να αποφεύγετε την καθημερινή μικρή εναπόθεση λίπους, η οποία όσο περνάει ο καιρός γίνεται κάτι περισσότερο από εμφανής. Βραδινό κανονικό με ασφάλεια μπορούν να καταναλώνουν μόνο αθλητές.

9: Επιλέξτε φρούτα

Τα φρούτα αποτελούν ιδανικά σνακ, καθώς θα σας γεμίσουν με βιταμίνες και ενέργεια. Αν θέλετε να κάψετε λίπος, επιλέξτε τα έναντι των χυμών, οι οποίοι προσδίδουν περισσότερες θερμίδες, λιγότερες φυτικές ίνες και μικρότερο κορεσμό. Εννοείται ότι αποφεύγετε και άλλα συνηθισμένα σνακ, όπως κριτσίνια, κρακεράκια, μπισκοτάκια, αναψυκτικά με ζάχαρη, τυποποιημένους χυμούς, ζαχαρούχα ice tea κλπ. Ειδικά για άτομα με χαμηλή φυσική δραστηριότητα, το σνακ δεν μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από 1-2 μικρά φρούτα.

10: Γευματίστε πριν πεινάσετε και σταματήστε πριν χορτάσετε

Καταναλώστε 3 κυρίως γεύματα και 1-2 σνακ την ημέρα μόνο αν πεινάτε. Τα σνακ δεν είναι υποχρεωτικό να γίνονται, βοηθούν όμως κάποια άτομα να φτάνουν στο τραπέζι με ελεγχόμενη όρεξη. Ξεκινήστε πάντα με την σαλάτα, τρώτε με αργό ρυθμό για να αντιληφτείτε εγκαίρως το κορεσμό και σηκωθείτε αμέσως από το τραπέζι.

Το λίπος δεν φεύγει τοπικά, αλλά συνολικά. Συνδυάστε τα παραπάνω με ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής αλλά να θυμάστε το εξής: Οι κοιλιακοί φτιάχνονται στη κουζίνα σας, όχι στο γυμναστήριο!

Διαβάστε επίσης: Η κατάλληλη διατροφή για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

* Ο Νίκος Καφετζόπουλος είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Έχει γράψει το βιβλίο “Πρακτικός οδηγός Αθλητικής Διατροφής” και είναι συνεργάτης του runnfun.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend