Kωνσταντίνος Μητρόπαπας: «Πάθος και αφοσίωση σε ότι κάνουμε!»

Kωνσταντίνος Μητρόπαπας: «Πάθος και αφοσίωση σε ότι κάνουμε!»

Μια σειρά από τα μεγαλύτερα multisports events που γίνονται στην Ελλάδα έχουν την σφραγίδα του Κωνσταντίνου Μητρόπαπα. Ο επικεφαλής της Trimore Sports Events «ταξιδεύει» αθλητές και οικογένειες  στους πιο όμορφους προορισμούς της Ελλάδας μέσα από διοργανώσεις με μια ξεχωριστή φιλοσοφία ανταγωνιστικού επιπέδου, πνευματικής ψυχαγωγίας, οικογενειακής εμπειρίας και αθλητικού τουρισμού. Λίγο πριν το «νέο στοίχημα» στο  Ρέθυμνο, σταθμός της TRIMORE MultisportsTour , μας ξεδίπλωσε ιδέες και σχέδια !

RNF: Γιατί επιλέξατε τo Ρέθυμνο ως νέο τριαθλητικό προορισμό της TRIMORE;

 K.M: Το Ρέθυμνο είναι πλέον ένα δυναμικό κομμάτι του TRIMORE Multisports TOUR. Η επιλογή του δεν είναι καθόλου τυχαία! Είναι μια από τις ομορφότερες Ελληνικές πόλεις, αντιπροσωπευτική του ξεχωριστού που προσφέρει η Ελλάδα. Πέραν της ιδιαίτερης ομορφιάς της πόλης και του Ενετικού λιμανιού, διαθέτει άριστες υποδομές φιλοξενίας, απίθανο – γρήγορο και συναρπαστικό Τριαθλητικό τερέν που δίνει την ευκαιρία παρακολούθησης της αθλητικής δράσης και ασφαλώς ξεχωριστό άρωμα της παράδοσης της Κρήτης (γεύση – διασκέδαση – φιλοξενία).

RNF: Πόσο συνεργάσιμη είναι η τοπική κοινωνία σε ένα τόσο φιλόδοξο project;

 Κ.Μ: Η αγκαλιά που προσεφέρθη από το Δήμο, την Περιφέρεια – Περιφερειακή Ενότητα, τις Αρχές, τους Αθλητικούς Συλλόγους, τους Επαγγελματίες και τους πολίτες ήταν εξαιρετική! Περιουσία πραγματική στη διοργάνωση ενός τόσο απαιτητικού event, την οποία αξιοποιήσαμε στην κατεύθυνση της επίτευξης του μέγιστου αποτελέσματος.

RNF: Το ISOMAN είναι ένα καινούργιο στοίχημα στο χώρο του Τριάθλου. Λίγους μηνες μετά την πρεμιέρα στην Καστοριά και λίγες μέρες πριν το Ρέθυμνο, πιστεύετε πως κερδήθηκε;

 Κ.Μ:  Πιστεύουμε ακράδαντα σε αυτό το νέο σπορ και έχοντας τη στήριξη μιας τόσο μεγάλης και δυναμικής επικοινωνιακά εταιρείας (ΓΕΡΜΑΝΟΣ), είμαστε σίγουροι ότι κάθε επόμενη ημέρα, ακόμη πιο ψηλά θα θέτουμε το στόχο. Είμαστε χαρούμενοι με την μέχρι σήμερα πορεία εισαγωγής του σπορ στην Ελλάδα, μην ξεχνάμε όμως ότι η Καστοριά και το Ρέθυμνο είναι μόνο η αρχή!! Έρχεται η Αθήνα που θα κάνει κάθε κολυμβητή – Τριαθλητή να θέσει νέες αθλητικές προκλήσεις στον εαυτό του και να δώσει εξαιρετική δυναμική στο τόσα υποσχόμενο νέο σπορ!

 

RNF: Από το Ναύπλιο, που ήταν η αφετηρία των αγώνων της TRIMORE και τη Σύρο όπου για τρία χρόνια διοργανώσατε μια αθλητική γιορτή υψηλότατου επιπέδου, έχετε δυναμική παρουσία σε όλη την Ελλάδα. Πως επιλέγετε τους προορισμούς;

Κ.Μ: Αν δει κανείς το Χάρτη της Ελλάδος και σκεφτεί τις πόλεις που επιλέγονται.. είναι δύσκολο να μην καταλάβει το concept! Ναύπλιο, Σύρος, Χαλκιδική, Βουλιαγμένη, Ύδρα, Βάρκιζα, Καστοριά, Ξάνθη, Ρέθυμνο! Είναι σα να στήνεται μια διαφήμιση της Ελλάδος στο εξωτερικό και να επιλέγεις τους πιο όμορφους προορισμούς! Αγωνιστικά, τα τερέν που επιλέγουμε είναι ασφαλή, γρήγορα, γεμάτα εικόνες και πάντα με δυναμική κερκίδα! Πρεσβεύουμε τον Αθλητικό Τουρισμό -είτε ερχόμενο από το εξωτερικό, είτε από την χώρα μας- και τον εξυπηρετούμε με κάθε τρόπο! Σχεδιάζουμε και προσφέρουμε ανεξίτηλες εμπειρίες στο μυαλό εκείνων που μας εμπιστεύονται!

RNF: Τι νέο θα δούμε στο ISOMAN presented by G – TRIMORE M.T. Rethymno;

 Κ.Μ.: Πέραν του νέου τερέν στην παραλία, το λιμενοβραχίονα και την πόλη του Ρεθύμνου που δίνει τη δυνατότητα γρήγορης κίνησης και παρακολούθησης από θεατές στο σύνολο του αγώνα, θα δούμε για πρώτη φορά στον κόσμο ISOMANvsTRIATHLON! Πρόκειται λοιπόν να δοθεί ταυτόχρονη εκκίνηση στα δύο σπορ και να διεξαχθεί επίσης ταυτόχρονα ο αγώνας στο ίδιο τερέν, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα όπου «ο πρώτος, δεν είναι σίγουρο πρώτος»!

RNF: Αθλητικός τουρισμός για όλη την οικογένεια αλλά και υψηλού επιπέδου ανταγωνισμός. Πως συνδυάζονται στις διοργανώσεις σας;

Κ.Μ:  Ήταν εξ’ αρχής ο στόχος μας: «Αγώνες και δραστηριότητες υψηλότατου επιπέδου για όλα τα επίπεδα και ηλικίες αθλητών/αθλουμένων (περιλαμβανομένων των ELITE/PROαθλητών)», που θα κερδίζουν και θα διατηρούν το ενδιαφέρον όλων αυτών από την αρχή μέχρι το τέλος και κάθε φορά θα προσφέρουν κάτι διαφορετικό.. κάτι παραπάνω! Σήμερα, εξετάζοντας κανείς τη δομή των eventsμας, είναι εύκολο να αντιληφθεί τη συνταγή: «Πάθος και αφοσίωση σε ότι κάνουμε»!

RNF: Ποιες είναι οι επόμενες TRIMORE εμπειρίες για το 2019;

ΚΤο TRIMORE Multisports TOURσυνεχίζεται! Κατόπιν του Ρεθύμνου έρχεται το XTERRA Open Water Swimming Challenge στη Βάρκιζα στις 2-3 Νοεμβρίου και συνεχίζουμε το ταξίδι του 2019 με την μαγική Ύδρα: TRIMORE M.T. SwimRunHydra στις 15-17 Νοεμβρίου! Το κάθε ένα ξεχωριστό στο είδος του, μοναδική εμπειρία, πλούσιο σε αθλητική και ψυχαγωγική δράση! Αφήνουμε την έκπληξη για το τέλος, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα του TRIMORE Multisports TOUR για το 2020!

Previous ArticleNext Article

O όγκος στον εγκέφαλο τον έκανε 190 κιλά, αλλά η θέλησή του Μαραθωνοδρόμο!

Η ιστορία του Carl Dudley που έχασε 45 κιλά και τερμάτισε σε Μαραθώνιο

Του Γιώργου Αράπογλου

Σε πολύ μικρή ηλικία ο Carl Dudley βρέθηκε αντιμέτωπος με τον θάνατο. Παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε τον κίνδυνο, μια σημαντική παρενέργεια που επηρέασε τον οργανισμό του, τον έφερε σε σημείο να ζυγίζει περίπου 190 κιλά.

Νέος άνθρωπος, με όρεξη για ζωή και δημιουργία, αποφάσισε πως άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία. Είχε ένα όνειρο. Να τρέξει κάποτε σε έναν Μαραθώνιο. Παρακάτω, ο Carl εξιστορεί με αφοπλιστικό τρόπο, πώς κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Η συγκλονιστική αφήγηση του 34χρονου Βρετανού στο runnersworld.

Τότε

Σε ηλικία 9 ετών, το 1995, διαγνώστηκα με όγκο στον εγκέφαλο. Παρ’ όλο που χειρουργήθηκα με επιτυχία, το κομμάτι του εγκεφάλου μου που επηρεάζει την όρεξή μου, καταστράφηκε.

Όταν ήμουν μικρός, λάτρευα το τρέξιμο, αλλά μετά το χειρουργείο μου άρχισα σταδιακά να παίρνω βάρος. Ένα μέρος της κατάστασης αυτής οφειλόταν στην φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνα – και ακόμα παίρνω μέχρι και σήμερα – και στο γεγονός ότι δεν μπορούσα να αντιληφθώ ότι ήμουν πλήρης τροφής.

Στην εφηβεία μου και από τα είκοσι μου και μετά, έγινα αρκετά τεμπέλης. Σε αυτό συντέλεσε και η δουλειά μου στην τράπεζα, που προϋπέθετε πολλές ώρες καθιστικής ζωής πίσω από ένα γραφείο. Ήμουν τρομερά λιχούδης και είχα ιδιαίτερη αδυναμία σε σοκολάτες και πατατάκια που έπαιρνα από αυτόματους πωλητές. Το βάρος μου έφτασε ακόμα και τα 190 κιλά.Ο γιατρός μου με προειδοποίησε πως η υγεία μου κινδύνευε και κινδύνευα να αναπτύξω διαβήτη τύπου 2 ή καρδιακά προβλήματα, παρ’ όλα αυτά, εγώ συνέχιζα να τρώω υπερβολικές ποσότητες.

Για γεύμα έτρωγα πολλές φορές μια ολόκληρη πίτα και πουρέ, ενώ το δείπνο μου ήταν γενναίες ποσότητες από τα μαγειρευτά φαγητά της μαμάς μου.

Η μεταστροφή

Ένα Κυριακάτικο πρωινό τον Αύγουστο του 2014, αποφάσισα να προσπαθήσω να περπατήσω όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Κατά κάποιον τρόπο, μου έδωσε κίνητρο να γίνω πιο ενεργητικός. Σύντομα, αποφάσισα να προσπαθήσω να κάνω το επόμενο βήμα και να κάνω λίγο jogging.

Τον Φεβρουάριο του 2015 γράφτηκα στην ομάδα πρωινού τρεξίματος του τοπικού καταστήματος αθλητικών ειδών. Την πρώτη φορά που πήγα, μπορούσα να τρέξω μόλις 50 μέτρα από ένα ελαφρύ τρέξιμο 5 χιλιομέτρων. Κοκκίνιζα και μου κοβόταν η αναπνοή. Αλλά επέμεινα και δεν το παράτησα και πρόσθεσα και ένα μεσοβδόμαδο τρέξιμο.

Αφού πήρα μέρος σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα 5 χιλιομέτρων, έτρεξα στον κλασικό αγώνα 10K τον Ιούλιο 2015. Ακόμα ζύγιζα περίπου 185 κιλά κι έτσι ήμουν ευχαριστημένος που κατάφερα και τερμάτισα σε 01:45:00. Γράφτηκα στην ομάδα Wimbledon Windmilers και στους Backpackers και πλέον τρέχω τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Ο πρώτος μου Ημιμαραθώνιος ήταν στο Royal Parks το 2016. To φθινόπωρο toy 2018 πήρα μέρος στον Μαραθώνιο του Βερολίνου και τερμάτισα σε 07:06:00 κερδίζοντας μόνο το βανάκι που μάζευε όσους εγκατέλειπαν! Από τότε που άρχισα να τρέχω συστηματικά, η μέση μου έπεσε σε νούμερο από το 58 στο 44 και το στήθος μου από το 60 στο 50 και ζυγίζω 145 κιλά.

Στόχος μου είναι να χωρέσω σε κάποια από τα μπλουζάκια όσων τερμάτισαν στους περίπου 40 αγώνες που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Το μέλλον…

Το τρέξιμο μου άλλαξε ολοκληρωτικά την εμφάνιση και τα ενδιαφέροντα μου. Το junk food και τα ποτά με κενές θερμίδες είναι πλέον παρελθόν. Τώρα τα σνακ μου είναι φρούτα, καρύδια και μπάρες δημητριακών. Γράφτηκα επίσης και σε μαθήματα γυμναστικής. Η αυτοπεποίθησή μου έχει αυξηθεί πάρα πολύ και συνεχώς κάνω καινούριους φίλους χάρη στο τρέξιμο. Αυτό που θα ήθελα είναι να τρέχω περισσότερο και, ελπίζω, γρηγορότερα.

Θα ήθελα να καταφέρω να τρέξω στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, όπως ο μπαμπάς μου ο Roy, που το είχε κάνει πολλές φορές. Είναι πολύ περήφανος για μένα και θα ήθελα να τρέχω μαζί του όποτε μου δίνεται η ευκαιρία. Απολαμβάνω να ταξιδεύω στο εξωτερικό για να τρέχω και έχω θέσει μεγάλο στόχο να τρέξω και τους έξι μεγάλους Μαραθωνίους, καθώς επίσης και τον Μαραθώνιο της Σιγκαπούρης, που είναι μια από τις αγαπημένες μου πόλεις. Πραγματικά μου αρέσει πολύ η χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα των trail races και γι’ αυτό θα ήθελα να κάνω όσο περισσότερους μπορώ.

Μπορεί να μην κερδίσω ποτέ σε κάποιον αγώνα, αλλά το αληθινό επίτευγμα για μένα είναι η γραμμή τερματισμού και όχι ο χρόνος τερματισμού.

Η ριζική αλλαγή

Ξεκινήστε θέτοντας ταπεινούς στόχους. Ακόμα και ένας αγώνας ενός μιλίου, είναι καλύτερος από το τίποτα. Μην αλλάξετε μονομιάς την δίαιτα σας. Εγώ άλλαξα τα ανθρακούχα αναψυκτικά με αρωματισμένο νερό πριν πιο κανονικό νερό. Όταν νιώσετε έτοιμοι, γραφτείτε σε κάποιον αγώνα και ακολουθείστε πιστά ένα πρόγραμμα προπόνησης. Αυτό θα σας δώσει κίνητρο.

Κοινωνικοποιηθείτε κατά τη διάρκεια του τρεξίματος, καθώς το να συνομιλείτε με άλλους δρομείς, θα σας κάνει να βγάλετε από το μυαλό σας ότι το κάνετε μόνο για να χάσετε βάρος.

Διαβάστε ακόμα: Από υπέρβαρος ο Αυγουστίνος έγινε ρέκορντμαν αγώνων δρόμου!

Σπάει καρδιές το αγόρι με εγκεφαλική παράλυση που ολοκλήρωσε μαραθώνιο!

Του Μάνου Χατζηγιάννη-“Κουζουλοί Δρομείς-Ομάδα Αλληλεγγύης”

Ο Tobias Weller είναι ο μικρός ήρωας σε καιρούς που η ανθρωπότητα τους έχει ανάγκη όσο τίποτε άλλο! Ο εννιάχρονος, με εγκεφαλική παράλυση, συγκέντρωσε 60.000 λίρες (100.000 δολάρια) για φιλανθρωπικούς σκοπούς περπατώντας πάνω και κάτω στο δρόμο του σπιτιού του στο Σέφιλντ για 70 ημέρες

Με επευφημίες από πλήθη που παρέμεναν σε απόσταση λόγω κορονοϊού υποδέχτηκαν οι περίοικοι τον εννιάχρονο Tobias Weller, ένα αγόρι με αυτισμό και εγκεφαλική παράλυση, όταν ολοκλήρωσε την αξιοσημείωτη πρόκληση του να περπατήσει απόσταση μαραθωνίου για να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαβάστε αναλυτικά στο coverstories.gr

x
Send this to a friend