Η σύλληψη του διοργανωτή του 19ου Δρόμου Αργολικού κόλπου και η θέση του runnfun.gr 1001

Στο αστυνομικό τμήμα προσήχθη το πρωί της Κυριακής ο διοργανωτής εδώ και 19 χρόνια του Δρόμου Αργολικού Κόλπου Παναγιώτης Παπαβασιλείου.

Αιτία, σύμφωνα με τις αρχές, ότι ο αγώνας δεν είχε τις απαιτούμενες άδειες από την αστυνομία και την Περιφέρεια για να διεξαχθεί.

Πριν την εκκίνηση του αγώνα δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, με την αστυνομία να ζητά να μη γίνει ο ιστορικός αγώνας, ωστόσο, οι δρομείς αντέδρασαν και η εκκίνηση δόθηκε τελικά κανονικά με 800 συμμετοχές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Λιμενικό είχε δώσει άδεια για το σημείο που έγινε τελικά ο τερματισμός, σε αντίθεση με τους άλλους φορείς που δεν είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Ο κύριος Παπαβασιλείου μετά την προσαγωγή του στο Αστυνομικό τμήμα αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως γίνεται αντιληπτό η ιστορία ξεκινά από τους κανόνες που προσπαθεί να θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ αναφορικά με την τέλεση αγώνων σε δρόμο και βουνό. Το νέο στάτους έχει οδηγήσει σε αναβολή ή σε ματαίωση.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ RUNNFUN.GR

Η θέση του runnfun.gr είναι ότι ο ΣΕΓΑΣ και η πολιτεία πρέπει να ακούσουν τους διοργανωτές. Έχουμε ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα σε αγώνες και το επίπεδο στους περισσότερους από αυτούς, είναι εξαιρετικό για τους απλούς αθλούμενους.

Οι αγώνες αυτοί σε όλη την Ελλάδα, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και βοήθησαν και τον ΣΕΓΑΣ να γιγαντώσει τη μεγάλη γιορτή που λέγεται Αυθεντικός Μαραθώνιος. Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ, λοιπόν, να δοθεί μια λύση, έτσι ώστε το δρομικό κύμα να συνεχίσει με την ίδια ορμή στη χώρα μας.

Υπάρχουν αθλούμενοι που η ζωή τους έχει αλλάξει μέσα από αυτή τη διαδικασία, άνθρωποι που βρήκαν ένα νέο νόημα και μια νέα κατεύθυνση. Η μεγάλη παρέα των δρομέων που σαρώνει ολόκληρη την Ελλάδα, έχει δώσει ζωή σε “νεκρές” περιοχές, προσφέροντας έσοδα στους επαγγελματίες.

Σε ότι αφορά τους αγώνες βουνού, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα ορεινά μονοπάτια συνεχίζουν και υπάρχουν, εξαιτίας των διοργανωτών και των δρομέων που τα συντηρούν εδώ και χρόνια.

Αρωγοί στο πλευρό των διοργανωτών, οφείλουν να σταθούν οι φορείς των τοπικών κοινωνιών, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, οι οποίοι καρπώνονται περισσότερο απ΄ όλους τα οφέλη της μαζικής μετακίνησης δρομέων στις περιοχές τους.

Δεν πρέπει κανείς να κλείσει τα μάτια και να αφήσει τους διοργανωτές στη μοίρα τους. Καλούμε τους δρομείς να ενεργοποιηθούν ακόμα περισσότερο, να στηρίξουν τις προσπάθειες των Συλλόγων Δρομέων και τον διοργανωτών, προκειμένου η δυναμική να γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Οφείλουμε όλοι να σταματήσουμε να κλείνουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας και να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα να τρέχουμε ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς.

Είμαστε σίγουροι, ότι οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ που έχουν αποδείξει με πράξεις ότι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα, η ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Το τρέξιμο και η γιγάντωση του δρομικού κινήματος, είναι ένα από τα ελάχιστα θετικά πράγματα που δημιουργήθηκαν εν καιρώ κρίσης. Ας μην επιστρέψουμε στη μιζέρια.

O Αργολικός ας γίνει η αρχή…

Ο Δρόμος Αργολικού Κόλπου διεξήχθη για 19η συνεχομένη χρόνια, από τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ναυπλίου, με τη συμμετοχή περίπου 800 αθλητών όλων των ηλικιών από όλη την Ελλάδα.

Οι αθλητές διανύουν μια πολύ όμορφη διαδρομή ,περίπου 15χιλ, που ξεκινάει από την περιοχή Αρδάμη στο Κιβέρι και αφού περάσουν τους Μύλους, το Τημένιο, τη Νέα Κίο ,τερματίζουν στο κολυμβητήριο του Ναυπλίου, μια φανταστική διαδρομή δίπλα στην θάλασσα.

Οι φωτογραφίες είναι από το: STUDIO B & G – ΡΑΣΣΙΑΣ Γ. -ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ Ε.

Δείτε βίντεο από το argonafplia.gr και από το www.argolikeseidhseis.gr

Previous ArticleNext Article

Πόσο πιθανό είναι να κολλήσετε τον COVID-19 από τα παπούτσια σας; 9

Η βασικές συμβουλές για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, εκτός από το… μένουμε σπίτι, είναι να πλένουμε καλά τα χέρια μας, να χρησιμοποιούμε αντισηπτικά υγρά και μαντιλάκια, να μην βήχουμε ή φτερνιζόμαστε στον αέρα και να αερίζουμε τα ρούχα και τα παπούτσια μας, όταν επιστρέφουμε σπίτι.

Eιδικά για τους δρομείς που έτσι κι αλλιώς καταγράφουν αρκετά χιλιόμετρα, αλλά ακόμα και όλους εκείνους τους ανθρώπους που περπατούν πια καθημερινά για να ασκηθούν και να βγουν για λίγα λεπτά εκτός σπιτιού, λίγες είναι οι πληροφορίες που υπάρχουν για το πόσο μπορεί να μείνει ο ιός πάνω σε μια σόλα.

Μελέτη που διεξήχθη στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ιός μπορεί να ζήσει μέχρι δύο ή τρεις ημέρες σε σκληρές πλαστικές επιφάνειες.

Με δεδομένο ότι οι σόλες των παπουτσιών είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά, μη πορώδη υλικά όπως το πλαστικό, καουτσούκ, PVC και το λάστιχο, είναι πιθανό ο ιός να μπορεί να επιβιώσει και εκεί.

Η ψύχωση ενός δρομέα: Συλλέγοντας παπούτσια τρεξίματος

Μπορεί να εξαπλωθεί ο COVID-19 στα παπούτσια σας;

Υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθείτε τους γενικούς κανόνες υγιεινής γύρω από τα παπούτσια, δεν πρέπει να ανησυχείτε πολύ.

Καθώς το COVID-19 εξαπλώνεται μέσω επαφής με σταγονίδια αναπνοής από κάποιον που έχει μολυνθεί, η πιθανότητα εξάπλωσης ή μόλυνσης του ιού από τα παπούτσια είναι χαμηλή.

«Πρέπει να συμβούν διάφορα παράδοξα»

Συμφωνα με τα όσα είπε η Δρ Adwoa Danso, που ζει και εργάζεται  στο Λονδίνο στο runnersworld.co.uk:

«Γνωρίζουμε ότι ο ιός μπορεί να ζει σε επιφάνειες για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτή η διαπίστωση σίγουρα ισχύει και για τα παπούτσι μας. O κίνδυνος, πάντως, να κολλήσει κανείς εξακολουθεί να είναι χαμηλός, αφού θα πρέπει να έχουν πέσει σταγονίδια πάνω στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Αν αφήνουμε τα παπούτσια μας εκτός σπιτιού ή τα βγάζουμε στο μπαλκόνι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Θα πρέπει να φροντίζουμε να μην βάζουμε το ένα παπούτσι πάνω στο άλλο, ώστε να αποφύγουμε να περάσουμε το μικρόβιο από τη σόλα, σε άλλη επιφάνεια του παπουτσιού.

Έτσι θα συντηρήσετε τα αθλητικά σας παπούτσια για να “τρέξουν” περισσότερο

Για να κολλήσει κανείς από τα παπούτσια του, θα πρέπει να συμβούν διάφορα παράδοξα. Πρώτον οι αναπνευστικές εκκρίσεις ενός ατόμου που μολύνθηκε να επιβιώσουν στο πεζοδρόμιο, να μεταφερθούν παπούτσια σας και στη συνέχεια, από τα παπούτσια σας στο στόμα ή τη μύτη σας. Και ειδικά το τελευταίο το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο».

Και η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανείς που να πλησιάζει τόσο πολύ τη σόλα του παπουτσιού του στο στόμα ή τη μύτη του. Και αν υπάρχει, είναι μια καλή ευκαιρία να σταματήσει τώρα αυτήν την κακή… συνήθεια.

Διαβάστε επίσης: Zita, Strike, Sportex: Όταν τα παπούτσια δεν ήταν φετίχ

Απεβίωσε λόγω κορωνοϊού ο Ισπανός βετεράνος δρομέας Γιορέντε! 41

Ένα ακόμα θύμα του κορωνοϊού καταγράφηκε στην Ισπανία, καθώς ο δρομέας Σαντιάγκο Γιορέντε απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών μετά την προσβολή του από τον ιό Covid-19!

O εκλιπών ήταν από τους κορυφαίους αθλητές των δρόμων σε ανώμαλο έδαφος στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στα μέσα αυτής του 1980, έχοντας στο παλμαρέ του πολλές εγχώριες αλλά και διεθνείς διακρίσεις.

Παράλληλα, μετά το τέλος της «πλούσιας» καριέρας του εργάστηκε ως μασέρ και φυσιοθεραπευτής ενώ συμμετείχε σε αποστολές των εθνικών ομάδων της Ισπανίας σε διεθνείς διοργανώσεις, ειδικότερα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

x
Send this to a friend