Γκοτζιάς-Δημόπουλος: Οι πρώτοι SwimRunners νίκησαν δεμένοι

Γκοτζιάς-Δημόπουλος: Οι πρώτοι SwimRunners νίκησαν δεμένοι

«Είναι τρελοί για δέσιμο;» θα πρέπει να αναρωτιούνταν οι ανυποψίαστοι, που απολάμβαναν τον πρωινό καφέ τους φορώντας παλτό και σκούφους λόγω του ψύχους, κάτω από θερμάστρες «μανιτάρια» στις καφετέριες του λιμανιού της Ύδρας. Ψιλόβροχο, συννεφιά, άνεμοι 6 μποφόρ και ξαφνικά, μέσα στο γκρι του χειμωνιάτικου τοπίου, σαν πινελιές από φωτεινά χρώματα, 60 αθλητές και αθλήτριες, δεμένοι μεταξύ τους με σκοινί ανά ζευγάρι, με πορτοκαλί κολυμβητικά σκουφάκια, γαλάζιες και κίτρινες ολόσωμες στολές, γέμισαν το χώρο μπροστά στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας. 

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ήταν εκεί από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό ενός ιδιαίτερα απαιτητικού αγώνα, απόστασης 11 χιλιομέτρων, με τέσσερις εναλλαγές από κολύμπι σε τρέξιμο, το 1ο Trimore SwimRun Hydra. Πρώτοι τερμάτισαν οι τριαθλητές Σπύρος Γκοτζιάς και Παναγιώτης Δημόπουλος. Στο ΑΠΕ ΜΠΕ, μιλούν για την εμπειρία τους σε αυτόν τον αγώνα που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Μεσόγειο, αλλά και την παιδική φιλία τους που ξεκίνησε από το τμήμα κολύμβησης του ΑΝΟ Αργυρούπολης. Στις σπουδές οι δρόμοι τους χώρισαν: Ο Σπύρος αποφοίτησε από τη σχολή Ευελπίδων και έγινε πιλότος στα ελικόπτερα CHINOOK, ο Παναγιώτης σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Τους ένωσε ξανά το τρίαθλο πριν βρεθούν… δεμένοι μαζί να αγωνίζονται στην Ύδρα! Ο ένας να εξαρτάται από τον άλλον. Ο ένας να βοηθά τον άλλον. Άλλοτε δίπλα-δίπλα, άλλοτε ο ένας να παρακινεί και άλλοτε να περιμένει τον άλλον. Και στο τέλος, δεμένοι μαζί… νίκησαν!

Αναλυτικά η συνέντευξη των Σπύρου Γκοτζιά και Παναγιώτη Δημόπουλου στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

-Τι διαφορές έχει το SwimRun εν συγκρίσει με άλλα αγωνίσματα που σχετίζονται με το Τρίαθλο ή το Δίαθλο; 

ΓΚΟΤΖΙΑΣ: «Το SwimRun είναι multi sport, όπως και το τρίαθλο. Δεν είναι Ολυμπιακό αγώνισμα, αλλά πρόκειται για μία καινούρια σειρά αγώνων που βασίζεται στην ομαδικότητα. Δεν είσαι μόνος σου. Απαιτεί να έχεις κάποιον άλλον μαζί σου. Ο ένας εξαρτάται από τον άλλον. Χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός, αφού πρέπει να κολυμπήσεις με παπούτσια, μπορείς να χρησιμοποιείς χεράκια στο κολύμπι για να σε βοηθούν και είναι υποχρεωτικό να φοράς στολή neoprene, η οποία σε προστατεύει από το κρύο στη θάλασσα. Αυτό, όμως σημαίνει πως σε κρατά ζεστό και στο τρέξιμο. Αν κάνει ζέστη, τότε σε ζεσταίνει περισσότερο από το επιθυμητό».

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μια διαφορετική, εξαιρετική ομαδική εμπειρία, όπως είπε ο Σπύρος, αφού δεν αγωνίζεσαι μόνος σου. Διαφέρει επίσης στο γεγονός πως ό,τι χρειάζεσαι, από τον εξοπλισμό μέχρι και τον ανεφοδιασμό, θα πρέπει να το κουβαλάς πάνω σου καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Προβλεπόταν ποινή, αν μόλυνες το περιβάλλον με σκουπίδια. Έπρεπε δηλαδή ακόμη και το άδειο μπουκάλι από το νερό να το επιδείξεις στους κριτές κατά τον τερματισμό».

-Στην πράξη είναι θετικό ή πιεστικό να είσαι δεμένος με τον συναθλητή/τριά σου;
ΓΚΟΤΖΙΑΣ: 
«Είναι θετικό! Ιδιαίτερα στους αρχάριους αθλητές προσδίδει ασφάλεια. Αν κουραστεί κάποιος ή νιώσει αδιαθεσία στο κολύμπι που δεν έχεις οπτική επαφή, το σκοινί θα τεντώσει και ο αθλητής που προπορεύεται και είναι πιο δυνατός, θα κόψει ρυθμό, θα βοηθήσει το συναθλητή του. Στο τρέξιμο έχεις μια επαφή, τον ακούς, αλλά στο νερό το σκοινί είναι ακόμη πιο σημαντικό».

-Τι ήταν αυτό το… κάτι παραπάνω που είχατε για να αφήσετε στη δεύτερη θέση, με διαφορά 6 λεπτών, τον κορυφαίο εν ενεργεία Έλληνα τριαθλητή Γρηγόρη Σουβατζόγλου και τον συναθλητή του, Γιώργο Αλυφαντή;

ΓΚΟΤΖΙΑΣ: «Νομίζω ότι μέτρησε πολύ πως γνωριζόμασταν με τον Παναγιώτη πολλά χρόνια, αφού κολυμπούσαμε μαζί από παιδιά, στο σύλλογό μας, τον ΑΝΟ Αργυρούπολης, από το 2001. Είμαστε συναθλητές και στην ίδια ομάδα τριάθλου τα τελευταία τρία χρόνια, την Athens Triathlon Team, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Γιάννη Ψαρέλη. Κάνουμε μαζί τις προπονήσεις μας στο τρέξιμο και την ποδηλασία. Αν και κάθε μέτρο του αγώνα ήταν καινούριο για εμάς, δεν είχαμε κάποιο ατύχημα, αφού προσέχαμε πολύ στα σημεία που είχε στροφές ή σκαλιά και γλιστρούσε λόγω της βροχής».

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Νομίζω πως το γεγονός ότι καταφέραμε να νικήσουμε το No 1, τον Γρηγόρη (σ.σ. Σουβατζόγλου) οφείλεται στη χημεία που έχουμε με τον Σπύρο, όπως σας εξήγησε ήδη, αλλά και στο ότι κάναμε κάποια πράγματα καλύτερα κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ εκείνοι έχασαν σε κάποιες λεπτομέρειες. Ίσως να έκαναν κάποια λάθη».

-Ποια γεύση σας αφήνει η συμμετοχή στο 1ο SwimRun της Ύδρας;
ΓΚΟΤΖΙΑΣ:
 «Ήταν μια μοναδική εμπειρία! Οι συνθήκες ταίριαζαν πολύ στον αγώνα: είχε κύματα, είχε βροχή, οι συνθήκες δηλαδή ήταν απαιτητικές. Η Ύδρα ταιριάζει απόλυτα στο concept του SwimRun, συγκρίνοντας με όσα έχω δει στις σκανδιναβικές χώρες, απ’ όπου ξεκίνησε το συγκεκριμένο αγώνισμα. Οι διαδρομές στην Ύδρα είναι δίπλα στη θάλασσα. Μπορεί να μην έχουμε τις λίμνες που έχουν στη Φινλανδία ή τη Σουηδία, αλλά έχουμε τη θάλασσα και είναι ακόμη καλύτερα σε σχέση με το εξωτερικό, καθώς μπορούν και οι θεατές να παρακολουθήσουν τον αγώνα, λόγω της πρόσβασης που έχουν στην ακτή. Στο εξωτερικό, οι αθλητές διασχίζουν μεγάλες εκτάσεις. Είναι ένας μοναχικός αγώνας, ενώ στην Ύδρα, εμείς είχαμε υποστήριξη από τον κόσμο που μας χειροκροτούσε».

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Η Ύδρα είναι ένα πανέμορφο, γραφικό νησί και είναι σημαντικό για το άθλημά μας πως εκεί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Οι κάτοικοι ήταν πολύ φιλόξενοι και χάρηκαν και οι ίδιοι τη διοργάνωση. Επειδή δεν απομακρυνόμασταν από τις ακτές στο κολύμπι, ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να μας βλέπει και να μας εμψυχώνει».

-Τι θα συμβουλεύατε τους διοργανωτές για να είναι ακόμη καλύτερο το 2ο SwimRun;
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: 
«Θα πρόσθετα λίγα περισσότερα χιλιόμετρα. Η ικανοποίηση ότι κουβαλάς όλα τα πράγματά μαζί σου, εν αντιθέσει με τους αγώνες τριάθλου, είναι κάτι που θα ήθελε ένας αθλητής να βιώσει λίγο παραπάνω. Ως προς τις παροχές, πραγματικά, οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να τα έχουν όλα! Σε λίγους αγώνες έχουμε δει τόσα πολλά!»

ΓΚΟΤΖΙΑΣ: «Νομίζω πως του χρόνου θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση. Πιστεύω πως θα έχει τριπλάσιες συμμετοχές εν συγκρίσει με φέτος! Ήταν μόλις η πρώτη φορά! Να φανταστείτε πως εγώ έμαθα από αυτόν τον αγώνα ότι υπάρχει αυτό το άθλημα. Ευτυχώς, το είδα εγκαίρως και πήρα τον εξοπλισμό μου. Πολλοί δεν προλάβαιναν να πάρουν τη στολή. Υπάρχουν ειδικές στολές για το SwimRun που είναι κοντομάνικες και έχουν το φερμουάρ μπροστά, αντί πίσω. Αυτό σε βοηθά να τρέχεις πιο άνετα, ενώ οι στολές του τριάθλου είναι σχεδιασμένες καθαρά για κολύμπι».

-Πως προέκυψε η ενασχόλησή σας με το Τρίαθλο, αν και συναθλητές στην κολύμβηση από παιδιά στον ΑΝΟ Αργυρούπολης;
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ:
 «Όταν αποφοίτησα από τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, ήθελα να συμμετάσχω σε έναν Μαραθώνιο. Άρχισα να προπονούμαι στο τρέξιμο και έκανα τρεις Μαραθωνίους (Αθήνα, Πράγα και Παρίσι). Επειδή έτρεχα καλά, ο Σπύρος που ασχολείτο ήδη με το τρίαθλο μου είπε “ γιατί δεν δοκιμάζεις;” Πήγα στον προπονητή του, εκείνος είδε τους χρόνους μου στο τρέξιμο και μου ανακοίνωσε, δεν με ρώτησε καν, απλά μου ανακοίνωσε: “ Ξεκινάς τρίαθλο!”».

ΓΚΟΤΖΙΑΣ: «Κολυμπούσα στα 400μ. και τα 1.500μ., αποστάσεις που ταίριαζαν με αυτές του τριάθλου και είχα αναδειχτεί πρωταθλητής Ελλάδας στην ηλικιακή κατηγορία των 13 ετών. Μετά αφοσιώθηκα στις σπουδές μου στη σχολή Ευελπίδων και ήταν το 2011, όταν αποφάσισα να ξεκινήσω το τρίαθλο. Ανέπτυξα και τα άλλα δύο αθλήματα (τρέξιμο, ποδηλασία) σταδιακά και έφτασα σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

-Πως συνδυάζεται, αλήθεια, η ενασχόληση με το τρίαθλο σε τόσο υψηλό επίπεδο, με την επαγγελματική σταδιοδρομία;
ΓΚΟΤΖΙΑΣ: 
«Είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Προσωπικά, απασχολούμαι πολλές ώρες την ημέρα στην εργασία μου, που αποτελεί και το βασικό μου μέλημα, αφού έμφαση δίνω πρωτίστως στο επάγγελμά μου. Το τρίαθλο είναι ένα χόμπι που με βοηθά να έχω ψυχοσωματική υγεία. Δεν αφοσιώνομαι μόνο σε αυτό, κρατάω μια ισορροπία και στην προσωπική ζωή μου. Προπονούμαι καθημερινά τα απογεύματα μετά τη δουλειά, αλλά τα σαββατοκύριακα λίγο περισσότερο αφού έχω πιο πολύ χρόνο. Η καθοδήγηση του προπονητή μου Γιάννη Ψαρέλη είναι ιδιαίτερα σημαντική και τον ευχαριστώ! Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και τον Παναγιώτη. Κάναμε μία πολύ καλή προσπάθεια, ο ένας βοηθούσε τον άλλον».

Τέλος, γιατί δεν «καλλιεργείται» μεθοδικά το τρίαθλο στις μικρές ηλικίες στην Ελλάδα;
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
: «Το άθλημα του τριάθλου είναι ένα σύνθετο, απαιτητικό άθλημα και απαιτεί αρκετό χρόνο. Ίσως, επειδή τα παιδιά είναι επιβαρυμένα με το σχολείο και τα φροντιστήρια και οι γονείς επιλέγουν να τα γράψουν σε ένα από τα τρία αθλήματα. Παράλληλα, είναι και ένα σχετικά καινούριο άθλημα στην Ελλάδα. Μπορώ να πω ότι έχει αρχίσει να “ ανθίζει” τα τελευταία πέντε χρόνια και πάμε όλο και καλύτερα. Γίνονται και περισσότεροι αγώνες. Ως προς τους συλλόγους έχουν αρχίσει πολύ δειλά να εμφανίζονται, ενώ κάποιοι άλλοι συζητούν τώρα τη δημιουργία τμημάτων τριάθλου. Υπάρχει κινητοποίηση, λοιπόν από τους συλλόγους, αλλά το θέμα είναι ότι και η Πολιτεία πρέπει να κάνει κάτι γι’ αυτό, μέσω της Ομοσπονδίας».

*** Οι δύο τριαθλητές θέλησαν στο τέλος της συνέντευξης στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων να ευχαριστήσουν δημόσια τους χορηγούς τους, οι οποίοι τους στηρίζουν στις προσπάθειές τους.

ΣΠΥΡΟΣ ΓΚΟΤΖΙΑΣ: ΣΠΑΝΟΣ Α.Ε., Power Health, Compressport Greece, PowerBar in Athens, Onrunning, Aquasphere, Cryosauna-Icetube, Egalaxy, Matcha Ninja Greece, Οπτικά Οραμα, BikeMe.gr

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: Terranova-bionat, Swimmingshop.gr, Garmin Greece, The Saint Kitchen, Cryosauna Studio, Wd-40 greece team

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Previous ArticleNext Article

Το παιδί-θαύμα στο τρέξιμο που στα επτά του θυμίζει Μπολτ! (vid)

Το παιδί-θαύμα στο τρέξιμο που στα επτά του θυμίζει Μπολτ! (vid)

Ένας 7χρονος από την Φλόριντα που ασχολείται με τον στίβο σε κάθε του αγώνα προκαλεί θαυμασμό σε βαθμό που πλέον όλοι τον αποκαλούν το παιδί – αστραπή.

Ο Rudolph ‘Blaze’ Ingram τρέχει την απόσταση των 100 μέτρων σε μόλις 13,48 δευτερόλεπτα και οι ειδικοί του αθλητισμού τον συγκρίνουν με τον «βασιλιά της ταχύτητας» Γιουσέιν Μπολτ.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη ομοσπονδία αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για την ηλικία του.

 

View this post on Instagram

 

My Father Told Me (@ftf_kool ) That You Win Mentally Before You Win Physically I’m #1 Before The Race Start #Focus #BeGreat

A post shared by Blaze The Great (@blaze_813) on

Ο μικρός σπρίντερ έχει λογαριασμό στο Instagram και δημοσιεύει βίντεο με τις απίστευτες επιδόσεις του στους αγώνες.

Το εκτόπισμά του είναι τέτοιο που αφήνει μέτρα μακριά τα υπόλοιπα παιδάκια, γι’ αυτό και του έχει δοθεί ήδη το προσωνύμιο «Blaze» δηλαδή αστραπή.

Σαντιάγκο Ίτος Ολιβέρα: Ένα σύμβολο του δρομικού κινήματος στον “Μέγα Αλέξανδρο”

Σαντιάγκο Ίτος Ολιβέρα: Ένα σύμβολο του δρομικού κινήματος στον "Μέγα Αλέξανδρο"

Ένας αθλητής – σύμβολο του δρομικού κινήματος, ο 61χρονος Ισπανός Σαντιάγκο Ίτος Ολιβέρα που έχει συμμετάσχει και τερματίσει σε 288 Μαραθωνίους, θα βρεθεί στην εκκίνηση του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ την Κυριακή 14 Απριλίου, δίνοντας πρόσθετη λάμψη στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κάτοχος του ρεκόρ συμμετοχών σε Μαραθωνίους στην Ισπανία θα έρθει στη χώρα μας για να ζήσει την εμπειρία του Μαραθωνίου της Ιστορίας, ο οποίος ενώνει την Αρχαία Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη.

Ο Σαντιάγκο Ίτος Ολιβέρα αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση δρομέα, αφού από το 1991 μέχρι σήμερα έχει τρέξει σε 288 Μαραθωνίους, στην Ισπανία και στην Ευρώπη, καταφέρνοντας επιπλέον να τερματίζει κάθε φορά! Μόνο μέσα στο 2018, κάλυψε τη απόσταση των 42,195 χλμ. σε 35 διαφορετικές διοργανώσεις.

Συνολικά, μάλιστα, έχει διανύσει περισσότερα από 15.000 χιλιόμετρα σε αγώνες αντοχής, εάν σε όλα τα υπόλοιπα κατορθώματά του προστεθούν και οι 35 δρόμοι υπεραποστάσεων στους οποίους έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις του, συμπεριλαμβανομένου ενός αγώνα διάρκειας 24 ωρών στη Βαρκελώνη.

«Ξεκίνησα το τρέξιμο σε ηλικία 28-29 ετών και εξελίχθηκε σε τρόπο ζωής. Οι Μαραθώνιοι είναι το πάθος μου, με συναρπάζουν. Ζω για την στιγμή που θα ακούσω την πιστολιά της εκκίνησης. Θέλω να απολαμβάνω κάθε διαδρομή και έχω όμορφες αναμνήσεις από κάθε μέρος που επισκέπτομαι», τονίζει ο Ισπανός ρέκορντμαν, ο οποίος βάζει τη χαρά της συμμετοχής πάνω από όλα:

«Πλέον δεν δίνω σημασία στις επιδόσεις μου, ούτε έχω χρονόμετρο μαζί μου όταν τρέχω. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να χαρώ τη διαδρομή και να περάσω τη γραμμή του τερματισμού. Δεν υπάρχει αγώνας τον οποίο να έχω εγκαταλείψει. Μόνο σε δύο περιπτώσεις έφτασα κοντά στην εγκατάλειψη, αλλά η υποστήριξη του κόσμου μου έδωσε δύναμη και ο πόνος έφυγε».

Η συμμετοχή σε διαδοχικούς αγώνες είναι κάτι το συνηθισμένο για τον 61χρονο δρομέα από την πόλη Καστεγιόν, ο οποίος πέρσι έτρεξε 15 Μαραθωνίους σε ισάριθμα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου!

«Είμαι πάντοτε έτοιμος να τρέξω. Κάνω έγκαιρα τον προγραμματισμό μου και προσπαθώ να παίρνω μέρος σε αγώνες σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Τα έξοδα δεν είναι λίγα, αλλά προσπαθώ να τα περιορίζω όσο μπορώ. Δεν είναι εύκολο πράγμα να συμμετέχεις σε Μαραθωνίους επί 15 συνεχόμενες εβδομάδες, για εμένα όμως ήταν κάτι που ήρθε με φυσικό τρόπο, χωρίς να πιεστώ υπερβολικά».

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ θα είναι ο 295ος της καριέρας του Σαντιάγκο Ίτος Ολιβέρα, καθώς θα έχουν μεσολαβήσει άλλοι έξι μέσα στο προσεχές δίμηνο, αλλά και ο πρώτος φετινός εκτός των ισπανικών συνόρων, επιλέγοντάς τον ανάμεσα σε αρκετούς άλλους:«Ήθελα ο πρώτος φετινός αγώνας μου στο εξωτερικό να είναι ξεχωριστός. Στο διεθνές καλεντάρι υπάρχουν αρκετοί Μαραθώνιοι προγραμματισμένοι για τις 14 Απριλίου, στην Ιταλία, τη Γαλλία και αλλού. Επέλεξα όμως να έρθω στην Ελλάδα και στον Μαραθώνιο που φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ήταν ένας αγώνας που μου κέντρισε το ενδιαφέρον και ήθελα να τον γνωρίσω, επειδή το 2007 είχα συμμετάσχει στον Μαραθώνιο της Αθήνας και μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι Έλληνες είστε ζεστοί, φιλόξενοι άνθρωποι, όπως και εμείς οι Ισπανοί. Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, για μία νέα αξέχαστη εμπειρία!»

Οι ομαδικές εγγραφές στον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ συνεχίζονται μέχρι τις 15 Μαρτίου και οι ατομικές εγγραφές μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Οι εγγραφές μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο [email protected] και [email protected] ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων).

γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360).

δ. Για εγγραφή μέσω Ιδρύματος-Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης: Ο δρομέας υποβάλλει απευθείας την δήλωσή του στο Ίδρυμα-Φορέα που επιλέγει, εντασσόμενος στην ομάδα του (Running Team).

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δρόμος Ιστορίας, Διαδρομή Πολιτισμού… Θα είμαστε όλοι εκεί!

Βάθρο για τον Νίκο Ροδόπουλο στο Μαραθώνιο Νεκράς Θάλασσας

Βάθρο για τον Νίκο Ροδόπουλο στο Μαραθώνιο Νεκράς Θάλασσας

Aπό τους πιο απαιτητικούς και δύσκολους αγώνες στον κόσμο είναι ο Μαραθώνιος της Νεκράς Θάλασσας, γνωστός παγκοσμίως ως Dead Sea Marathon, στο Ισραήλ.

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δρομείς ορεινού τρεξίματος, ο Νίκος Ροδόπουλος, αθλητής της Tecnica Hellas, ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας τη δεύτερη θέση με χρόνο 2:49:21.

Ο Μαραθώνιος της Νεκράς Θάλασσας, είναι ο πιο χαμηλός υψομετρικά μαραθώνιος στον κόσμο αφού φτάνει μέχρι 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας…

Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας της περιοχής ακόμη και τον χειμώνα, ο αγώνας ξεκινάει 6:30 το πρωί. Από τα 42 χιλιόμετρα του αγώνα, τα 10 είναι πάνω σε άσφαλτο και τα υπόλοιπα 32 πάνω σε χώμα, πέτρα και κρυσταλλωμένο αλάτι.

 

 

Send this to a friend