Γιορτή τριάθλου οργάνωσε στο Σχινιά η Transitions Sports

Γιορτή τριάθλου οργάνωσε στο Σχινιά η Transitions Sports

Έπεσε η αυλαία της φετινής αθλητικής σεζόν για την Transitions Sports  με τον εντυπωσιακό τελευταίο αγώνα , που έγινε στον Σχινιά σαν ένα διήμερο event αφιερωμένο στο Τρίαθλο. Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου,  το πρόγραμμα ξεκίνησε με ποδηλατική αναγνώριση της διαδρομής από την ομάδα της ODD3 και τον πρωταθλητή ποδηλασίας Ανέστη Κουρμπέτη. Στην προπόνηση αυτή δόθηκαν συμβουλές στα σημεία που θέλουν παραπάνω προσοχή κι επίσης δόθηκαν tips για τον αγώνα της επόμενης ημέρας.Ακολούθησε η προπόνηση ανοιχτής θάλασσας από τον προπονητή κολύμβησης Ηλία Πανέτη.

Στις 12:30 ξεκίνησαν οι σχετικές ομιλίες:

-Πρώτα με την διαιτολόγο- διατροφολόγο Ευαγγελία Αυγεράκη και με θέμα Ο Δεκάλογος Των Συμπληρωμάτων.

-΄Επειτα με τον Ανέστη Κουρμπέτη πάνω στο πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε την διαδρομή του αγώνα, αλλά και με ένα live μάθημα αλλαγής λάστιχου.

-Τον λόγο πήρε ο Σπύρος Θεοδώρου της GU Energy Greece μιλώντας μας για τη διατροφή πάνω στο τρίαθλο σε σπριντ, ολυμπιακή και μεγαλύτερη απόσταση.

-Και η εκδήλωση έκλεισε  με τη Βεργίνα Βυζικίδου από το Smoke Free Greece

(Ερευνητικό Εργαστήριο “George ‘D. Behrakis’ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος) με θέμα Παρεμβάσεις Για Την Πρόληψη Του Καπνίσματος Στα Σχολεία. Η Βεργίνα απασχόλησε όλο το διήμερο τα παιδιά με το παιχνίδι Φιδάκι -Τσιγαράκι.

 Race Day-  Moraitis Beach 

H εκκίνηση της σπριντ απόστασης δόθηκε στις 9:00 και 7 λεπτά αργότερα δόθηκε η εκκίνηση της ολυμπιακής. Οι αθλητές της σπριντ απόστασης κάλυψαν μια διαδρομή ‘ορθογώνιου παραλληλόγραμμου’ με 4 σημαδούρες απόστασης 750μ, ενώ αυτοί της ολυμπιακής  έκαναν 2 γύρους των 750μ.

Πρώτος από το νερό στα 1500μ βγήκε ο Δημήτρης Νέγρης, μέλος της Εθνικής Ομάδας κολύμβησης με καλύτερη διάκρισή του την 5η θέση σε παγκόσμιο στα 1500μ. Να σημειωθεί μάλιστα ότι στο νερό μπήκε λίγα λεπτά μετά αφού είχε γίνει η εκκίνηση!  Ο Δημήτρης αγωνιζόταν σε σκυτάλη με ονομασία Transition Sports, με τον Μηνά Μαλάτο στο ποδήλατο και τον Γιώργο Λουφέκη στο τρέξιμο.  Αυτή ήταν και η ομάδα που νίκησε στα ομαδικά στην ολυμπιακή απόσταση.  Δεύτερος από το νερό στα 1500μ βγήκε ο νικητής της στο ατομικό Γιώργος Αλυφαντής.

Στην ολυμπιακή απόσταση οι 3 πρώτοι αθλητές έκαναν ο καθένας και το ρεκόρ του αγώνα σε κάθε άθλημα.

Αλυφαντής Γιώργος κολύμπι 20:17

Αλέξανδρος Σακελλαρίου τρέξιμο 36:08

Βασίλης Γιαννόπουλος ποδήλατο 1:02 (καλύπτοντας πολλές θέσεις,  έτσι ώστε να βρεθεί 3ος στην κατηγορία)

Στα ομαδικά η πρώτη ομάδα με ονομασία Transition Sports είχε το πιο γρήγορο κολύμπι (19:15) και τρέξιμο (32:31).

Το πιο γρήγορο ποδήλατο το είχε η Baltiza Iron (1:04), πρώτη στην     κατηγορία Family και τρίτη overall.

Στην σπριντ απόσταση ο νικητής Παναγιώτης Δημόπουλος είχε το πιο γρήγορο κολύμπι (9:47) αλλά και τρέξιμο (17:07), ενώ το πιο γρήγορο ποδήλατο το είχε ο Στέφανος Μιχάλης (31:56). Στις γυναίκες πρώτη απ’ το νερό βγήκε η Εύα Μπέκα.

Στα ομαδικά η ΦΣΑ Running Τeam είχε το καλύτερο τρέξιμο (18:50) βγαίνοντας και νικήτρια της κατηγορίας Business & Pleasure, ενώ το καλύτερο κολύμπι έκανε η πρώτη ομάδα της Family κατηγορίας, η οικογένεια Κεραμιδά, και συγκεκριμένα η 12χρονη Ήλια Κεραμιδά με χρόνο 11:53. Το πιο γρήγορο ποδήλατο έκανε η ομάδα του Okeanos Sports Center, που ήταν και η νικήτρια Overall με χρόνο 30:01.

Νικητές στην Ολυμπιακή Απόσταση:

ΑΝΔΡΕΣ

 1. ALYFANTIS GEORGE 02:04:44
 2. ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 02:06:26
 3. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 02:07:36

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 1. ΤΣΟΥΡΟΥΚΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 02:31:41
 2. ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ ΒΙΚΥ 02:37:37
 3. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 02:41:21

 

Νικητές στην Sprint Απόσταση:

ΑΝΔΡΕΣ

 1. DIMOPOULOS PANAGIOTIS 01:01:45
 2. ΜΠΙΤΑΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 01:02:54
 3. ΓΚΟΤΖΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ 01:04:23

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 1. ΜΠΕΚΑ ΕΥΑ 01:13:09
 2. ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ ΝΙΚΗ 01:16:04
 3. KREMMIDA IOANNA 01:23:54

 

Οι διοργανωτές ευχαριστούν την  Μoraitis Βeach που βοήθησε να γίνει αυτός ο αγώνας, καθώς και τους φίλους εθελοντές μας, μικρούς και μεγάλους!  Υπεύθυνοι της ζώνης αλλαγής δύο αθλητές με κορυφαίες διακρίσεις, μία εβδομάδα μετά την επιστροφή τους από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ironman στη Χαβάη, και αυτοί είναι ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου και ο Βασίλης Μπαμπανίκας. Μαζί τους και άλλος ένας αθλητής που έλαβε μέρος στο Ιronman Βαρκελώνης πριν 2 εβδομάδες, ο Γιάννης Φανάκης.

Previous ArticleNext Article

Ακολούθησε τις προπονήσεις της XTERRA Greece

Ακολούθησε τις προπονήσεις της XTERRA Greece

Η XTERRA Greece προσφέρει σε όλους όσους θέλουν να είναι σωστά προετοιμασμένοι για το XTERRA World Championship την μοναδική ευκαιρία να προπονηθούν  στις διαδρομές του ποδηλάτου και του τρεξίματος στην μαγευτική Βουλιαγμένη.  Από την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή μέχρι τη μεγάλη στιγμή της εκκίνησης στις 21 Απριλίου 2019 .

Το αθλητικό ραντεβού δίνεται στις 10:00 μπροστά από το ξενοδοχείο Vouliagmenis Suites( Πανος 8 και Χλόης, Βουλιαγμένη)

Σκοπός των XTERRA προπονήσεων είναι να δοθεί η  ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν την προπόνηση ποδηλασίας και τρεξίματος στις διαδρομές του αγώνα για την καλύτερη προετοιμασία τους πριν το μεγάλο Off Road Τρίαθλο, το XTERRA World Championship  που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλιαγμένη 20-21 Απριλίου 2019.

XTERRA Greece Championship

Το XTERRA Greece Championship αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA και συνδιοργανώνεται από την XTERRA Greece και τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (Ο.Α.Π.Π.Α.).

Στόχος της διοργάνωσης για το 2019, είναι να καταγράψει νέο ρεκόρ συμμετοχών  και να δώσει την δυνατότητα συμμετοχής σε ακόμη περισσότερους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία μιας κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, με τη σφραγίδα της XTERRA.

Η διοργάνωση ενταγμένη στη φιλοσοφία της TRIMORE Multisports Tour  θα είναι ένα διήμερο με ξεχωριστές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, με έμφαση στα παιδιά. Μια γιορτή  ψυχαγωγίας και σπορ.

Πληροφορίες: www.xterragreece.com

Porosea 2019- Αθλητική γιορτή τον Ιούνιο

Porosea 2019- Αθλητική γιορτή τον Ιούνιο

Ο  Δήμος Πόρου, το Saronic Triathlon Club και η εταιρεία whynot διοργανώνουν στις 8 & 9 Ιουνίου 2019, την αθλητική εκδήλωση multisport POROSEA 2019 (τριάθλου, aquathlon, κολύμβησης και δρομικά) στο πανέμορφο νησί του Πόρου. Η κοσμοπολίτικη ομορφιά του Πόρου, με τις καταπληκτικές διαδρομές και την μοναδική περίκλειστη θάλασσα, είναι οι απόλυτες εγγυήσεις για ένα ιδιαίτερο αγωνιστικό και όχι μόνο καλοκαιρινό 2ήμερο.

Σάββατο 8 Ιουνίου

Swim Events (Τα κολυμβητικά είναι ενταγμένα στο Grand-Prix OWS, www.leandrosswim.wordpress.com)
Κολύμβηση Kids 300m, Κολύμβηση 1500m, Κολύμβηση 3000m,

City Runs
Run Kids 1500m Run 5.000m,Run 10.000m

Κυριακή 9 Ιουνίου

Triathlon Events
Standard: (Individual – Relay),  Sprint: (Individual – Relay), Super Sprint:, Kids

Aquathlon Events
Adults Aquathlon: κολύμπι: 750m, Τρέξιμο: 5km, (2003 και πριν)

Υπό την αιγίδα

 • του Υπουργείου Πολιτισμού
 • του Υπουργείου Τουρισμού
 • του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)

 

 

Έρχεται το Spetsathlon 2019, άνοιξαν οι εγγραφές!

Έρχεται το Spetsathlon 2019, άνοιξαν οι εγγραφές!

To μαζικότερο τρίαθλο της Ελλάδας, το Spetsathlon 2019, θα διεξαχθεί για 7 συνεχή χρονιά στο νησί των Σπετσών από τις 10 έως 12 Μαΐου 2019!

Η αντίστροφη μέτρηση έχει πλέον ξεκινήσει και επίσημα με το άνοιγμα των εγγραφών από χθες Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Τα αγωνίσματα

Spetses Triathlon Sprint
750m. κολύμβηση / 25km ποδήλατο / 5km τρέξιμο
Επιτρέπονται οι ομάδες σκυταλοδρομίας
Μετάλλιο συμμετοχής για όλους και age group βραβεύσεις

Spetses Triathlon Endurance
1500m. κολύμβηση / 50km ποδήλατο / 10km τρέξιμο
Επιτρέπονται οι ομάδες σκυταλοδρομίας
Μετάλλιο συμμετοχής για όλους και age group βραβεύσεις

Κολυμβητικοί Αγώνες 1000m. / 3000m
Επιτρέπεται η χρήση wet-suit
Μετάλλιο συμμετοχής για όλους και age group βραβεύσεις
Επιτρέπεται η συμμετοχή από 12 ετών (ΜΟΝΟ ΣΤΑ 1000m.)

Αγώνας Ποδηλασίας 25km
Μετάλλιο συμμετοχής για όλους και age group βραβεύσεις

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν κορυφαίοι πρωταθλητές τριάθλου, κολύμβησης και ποδηλασίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μπείτε στο site της διοργάνωσης (www.spetsathlon.com) και κάντε την εγγραφή σας για να βρεθείτε στη μεγάλη γιορτή του τριάθλου.

Send this to a friend