Έτσι θα αποφύγετε τις αχρείαστες θερμίδες και να χάσετε βάρος!

Τρόποι για να αποφύγετε εκατοντάδες αχρείαστες θερμίδες!

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές ότι για να χάσετε βάρος θα πρέπει να προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε ή να καίτε περισσότερες από όσες παίρνετε με τις τροφές. Ωστόσο το φαγητό που τρώτε δεν καίγεται αυτομάτως σε κάποια σόμπα μέσα στο σώμα σας.

Η τροφή περνά μέσα από μια πεπτική διαδικασία η οποία προκαλεί μεταβολικές αντιδράσεις που επηρεάζουν την όρεξη, το βάρος, την αποθήκευση λίπους και τον μεταβολισμό.

Αυτό σημαίνει πως το σώμα μας αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με το είδος της τροφής που καταναλώνουμε κάθε φορά. Σε μελέτη που διενέργησαν ερευνητές του Purdue, προστέθηκαν 500 θερμίδες από καρύδια σε ημερήσια βάση στην διατροφή σε άνδρες και γυναίκες για διάστημα οκτώ εβδομάδων.

Όχι μόνο όσοι συμμετείχαν στο πείραμα δεν κέρδισαν βάρος, αλλά παράλληλα τα επίπεδα στα τριγλυκερίδια έπεσαν κατά 24%. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να ερευνούν το πώς συνέβη αυτό το αποτέλεσμα. Μια από τις θεωρίες ερμηνείας υποστηρίζει πως οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη δίνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση και κατά συνέπεια καταναλώνουμε λιγότερο πρόχειρο φαγητό.

Οι τροφές αυτές ενισχύουν τον μεταβολισμό και ως αποτέλεσμα καίμε περισσότερες θερμίδες, ενώ αυτές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως οι ξηροί καρποί μας δίνουν άμεσα ενέργεια χωρίς να παρεμβάλλεται στον οργανισμό κάποια διαδικασία επεξεργασίας.

Ένας εύκολος τρόπος για να κατανοήσετε τα παραπάνω είναι να αναρωτηθείτε τι σας κάνει να νιώθετε πιο πλήρεις. 300 θερμίδες χυμού μήλου ή οι ίδιες θερμίδες από ολόκληρα μήλα; Παίρνοντας θερμίδες από ολόκληρα φρούτα και μούρα που σας προστατεύουν από έξτρα κιλά αλλά και από τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ενώ ο χυμός αυξάνει τις πιθανότητες και για τα δύο.

Είναι σημαντικό να προσέχετε τι θερμίδες παίρνετε όταν στοχεύετε στην απώλεια βάρους αλλά και ταυτόχρονα στην βελτίωση της συνολικής σας υγείας, Τηρήστε τις συμβουλές που ακολουθούν για να πετύχετε και τα δυο αλλά και για να μειώσετε παράλληλα τις αχρείαστες θερμίδες που λαμβάνετε καθημερινά.

Φρούτα αντί για χυμό

Ένα ποτήρι 200 ml πορτοκαλιού περιέχει 93 θερμίδες, 16,4 γραμμάρια ζάχαρης και μηδενικές ίνες. Ένα πορτοκάλι έχει μόλις 62 θερμίδες, 12 γραμμάρια ζάχαρης και 3 γραμμάρια ινών. Η κατανάλωση φρούτων συνεπάγεται λιγότερες θερμίδες ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη έως και 26%.

Προτιμήστε τους ξηρούς καρπούς για σνακ

Αφήστε στην άκρη την σακούλα με τα τσιπς και επιλέξτε τους ξηρούς καρπούς ως σνακ καθώς σύμφωνα με έρευνα του Journal of Nutrition, άτομα που καταναλώνουν ξηρούς καρπούς πάνω από δυο φορές την εβδομάδα έχουν μικρότερο κίνδυνο παχυσαρκίας σε διάστημα οκτώ ετών σε σύγκριση με εκείνα τα άτομα που αποφεύγουν αυτό το γευστικό σνακ. Eπίσης είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη η οποία καταπολεμά τις φλεγμονές και παρέχουν βιταμίνες και μέταλλα.

«Όχι» στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Το ένα ποτό την ημέρα δεν πειράζει ποτέ, ωστόσο η υπερκατανάλωση αλκοόλ σίγουρα δεν σας βοηθά. Το αλκοόλ όχι μόνο έχει περισσότερες θερμίδες ανά γραμμάριο (7) σε σχέση με τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες (4), αλλά παράλληλα το σώμα τις καίει πρώτες. Αν λοιπόν αρχίσετε τις μαργαρίτες την μια μετά την άλλη, το σώμα σας δεν θα κάψει τίποτε άλλο για τις επόμενες ώρες.

Προτιμήστε το σπιτικό φαγητό

Ετοιμάστε οι ίδιοι το γεύμα σας ώστε να γλιτώσετε εκατοντάδες θερμίδες, ενώ οι διατροφικές συνήθειες θα γίνουν περισσότερο ποιοτικές. Τα εστιατόρια συχνά σερβίρουν μεγαλύτερες μερίδες από το φυσιολογικό και τα πιάτα περιλαμβάνουν κρυμμένα λίπη και σάκχαρα που αυξάνουν το σωματικό βάρος.

Τρώτε αργά

Έρευνα έχει δείξει πως όσοι καταναλώνουν γρήγορα τις τροφές, προσλαμβάνουν 10% περισσότερες θερμίδες από εκείνους που μασούν αργά το φαγητό τους. Οι δεύτεροι μάλιστα πίνουν 100 ml περισσότερο νερό κατά την διάρκεια του γεύματος, κάτι που βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού.

Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες

Οσο λιγότερο κοιμάστε τόσο πιο πιθανό είναι να αυξήσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε ημερησίως, ενώ ο μη επαρκής ύπνος λέγεται πως ανεβάζει τα επίπεδα ορμονών του στρες όπως η κορτιζόλη και αυτό συμβάλει στην αποθήκευση λίπους στο σώμα σας.

Ασκηση πριν το πρωινό

Ιαπωνική έρευνα έδειξε πως αν κάνετε προπόνησε πριν το πρωινό, μπορείτε να κάψετε 260-280 περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα σε σύγκριση με το αν κάνετε γυμναστική οποιαδήποτε άλλη ώρα.

Ικανοποιήστε την δίψα πριν το φαγητό

Πιείτε νερό πριν το γεύμα σας και ενδεχομένως να καταναλώσετε ακόμη και 92 λιγότερες θερμίδες όταν καθίσετε στο τραπέζι. Κάντε το τρεις φορές την ημέρα και θα καταφέρετε να κάψετε ακόμη και 300 θερμίδες ενώ παράλληλα θα είστε περισσότεροι ενυδατωμένοι.

Φάτε περισσότερα αυγά

Σε έρευνα που δημοσίευσε το περιοδικό International Journal of Obesity, διαπιστώθηκε πως οι άνδρες και οι γυναίκες που έτρωγαν δύο αυγά για πρωινό έχασαν 65 τοις εκατό περισσότερο βάρος μετά από δύο μήνες από τους συνομηλίκους τους που έτρωγαν ένα πρωινό με bagel που περιείχε τον ίδιο αριθμό θερμίδων .

Τρώτε μυαλωμένα

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας κάνει συχνά να τρώμε ενώ παράλληλα μιλάμε στο κινητό ή να τσιμπολογάμε ενώ χαζεύουμε στο ιντερνετ. Κάντε στον εαυτό σας τις εξής ερωτήσεις: «Γιατί τρώω;» «Πόσο πρέπει να φάω;» «Κάνω τις σωστές επιλογές;». Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλές περιττές θερμίδες ημερησίως.

Πείτε «ναι» στα μανιτάρια

Οι περισσότερες ποικιλίες αποτελούν ιδανικά υποκατάστατα του κρέατος σε πιάτα ζυμαρικών, σε σούπες αλλά και σε μπέργκερ. Γλιτώνετε ένα σωρό θερμίδες χωρίς να μένετε ποτέ πεινασμένοι. Απλά δοκιμάστε τα μια μέρα την εβδομάδα αντί για κόκκινο κρέας.

Φτιάξτε το δικό σας αναψυκτικό

Μόλις 350 ml αναψυκτικού του εμπορίου περιέχουν 240 θερμίδες και 15 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρης. Αν σας αρέσουν τα ανθρακούχα ροφήματα, πάρτε ένα ανθρακούχο νερό, προσθέστε στημένο λεμόνι και λάιμ, ρόδι ή φράουλες και εξοικονομήστε εκατοντάδες θερμίδες.

Διαβάστε ακόμα: Τροφές που έχουν τη φήμη του superfood και τελικά είναι junk food!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Τρέξιμο: Τι κάνει τη διαφορά στη διατροφή πριν τον αγώνα

Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας δρομέας για την διατροφή του πριν τους αγώνες

Οι περισσότεροι δρομείς γνωρίζουν ότι πρέπει να τρώνε ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες και άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες πριν από έναν μαραθώνιο. Άλλωστε, οι υδατάνθρακες είναι μια πολύ υψηλή πηγή ενέργειας και το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεστε πολλή ενέργεια για να καλύψετε τα χιλιόμετρα ενός μαραθώνιου.

Για πολλούς δρομείς ωστόσο είναι ασαφής ο αριθμός των υδατανθράκων που πρέπει να τρώνε, αδιευκρίνιστο πόση ώρα πριν τον αγώνα πρέπει να το κάνουν και γενικότερα, είναι στο σκοτάδι για διάφορες άλλες τέτοιες σημαντικές λεπτομέρειες.

«Πολλές φορές εκπλήσσομαι με το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι που είναι έτοιμοι να τρέξουν σε μαραθώνιο δεν έχουν τραφεί σωστά πριν από αυτόν», λέει η Μονίκ Ράιαν, διατροφολόγος και αρθρογράφος για ζητήματα αγώνων δρόμου. «Οι δρομείς των μαραθωνίων τρέχουν πολύ σκληρά για να υποτιμάνε το ζήτημα της διατροφής», τονίζει.

Τα χαρακτηριστικά των υδατανθράκων

Όταν τρώτε ένα πιάτο μακαρόνια, οι περισσότεροι υδατάνθρακες αποθηκεύονται ως γλυκογόνο στους μύες και στο συκώτι. «Το γλυκογόνο είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη μορφή ενέργειας του σώματός σας, αλλά δεν είναι η μόνη πηγή», λέει η Ράιαν. Κατά τη διάρκεια ενός μαραθωνίου καίτε τόσο γλυκογόνο όσο και λίπος. Αλλά όσον αφορά το τελευταίο, το σώμα σας πρέπει να εργαστεί πολύ σκληρότερα για να το μετατρέψει σε καύσιμο.

Όταν εξαντλείται το γλυκογόνο κατά τη διάρκεια μιας κούρσας, ουσιαστικά «χτυπάτε ταβάνι» και το σώμα σας πρέπει να επιβραδύνει καθώς το λίπος μετατρέπεται σε ενέργεια. Ο Μπέντζαμιν Ραποπόρτ, ένας ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος έπεσε θύμα του εν λόγω φαινομένου στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης του 2005 και ύστερα από αυτό αποφάσισε να μελετήσει πώς να το αποφύγει στο μέλλον.

«Το να ενισχύετε τον οργανισμό σας με τη σωστή ποσότητα γλυκογόνου δεν σας κάνει να τρέχετε πιο γρήγορα, αλλά σας επιτρέπει να κάνετε τη σωστή συντήρηση δυνάμεων και να αποφύγετε την κατάρρευση», λέει.

Κάντε τις σωστές επιλογές

«Είμαι πολύ μονότονος. Τρώω ρύζι για πρωινό, για μεσημεριανό και για βραδυνό», λέει ο Ραποπόρτ. Φυσικά, τα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι τόσο περιοριστικά. Το πλιγούρι βρώμης, το ψωμί, οι τηγανίτες, οι βάφλες, το γιαούρτι και ο χυμός αποτελούν επιλογές που μπορούν εύκολα να χωνευτούν.

Επίσης, πολλά φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, αλλά ταυτόχρονα είναι και υψηλά σε φυτικές ίνες, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να προκαλέσουν καούρες στο στομάχι.

«Οι μπανάνες είναι μια επιλογή με χαμηλές ίνες», λέει η αθλητική διατροφολόγος Ιλάνα Κατζ. «Μπορείτε επίσης να ξεφλουδίσετε τα μήλα, τα ροδάκινα και τα αχλάδια για να μειώσετε το περιεχόμενο των ινών τους», τονίζει. Επίσης δίνει στους πελάτες της την άδεια να απολαύσουν λευκό ψωμί και ψητές πατάτες χωρίς τη φλούδα, καθώς πρόκειται για δυο τροφές που χωνεύονται πολύ εύκολα.

Πόσο πρέπει να τρώτε

 «Δεν μπορείτε να γεμίσετε τους μύες με γλυκογόνο μόνο με ένα γεύμα, γι’ αυτό θα πρέπει να ξεκινήσετε το μια ανάλογη διατροφή δύο ή τρεις ημέρες πριν τον αγώνα σας», λέει η Ράιαν. Το γλυκογόνο θα συσσωρευτεί στους μύες σας ενώ τρέχετε.

Γενικά, το 85 με 95% των θερμίδων που προσλαμβάνετε κάθε μέρα πρέπει να προέρχεται από υδατάνθρακες εκείνη την περίοδο. Η Ράιαν συνιστά να τρώτε περίπου τέσσερα γραμμάρια υδατανθράκων για κάθε κιλό σωματικού βάρους.

Διαβάστε ακόμα: Δέκα συμβουλές διατροφής αποκλειστικά για δρομείς

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Η διατροφή του δρομέα

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πλύνετε τα ρούχα της προπόνησης;

Γράφει η Χριστιάνα Αμπατζή (Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, Λέσβος)

Για τον δρομέα, το φαγητό του είναι κάτι περισσότερο από απλή διατροφή, είναι καύσιμο. Ένας δρομέας πρέπει να ξέρει πώς να ταΐσει το σώμα του πριν , κατά τη διάρκεια και μετά το τρέξιμο , έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέρχεται.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως τα τρόφιμα λειτουργούν ως καύσιμο  για το δρομέα. Σε κυτταρικό επίπεδο , οι μύες χρησιμοποιούν δύο βασικές πηγές , τη γλυκόζη και τα λίπη, τα οποία προέρχονται από τη διατροφή και τις αποθήκες ενέργειας τους σώματος.

Πάμε να δούμε τι συμβαίνει με τους υδατάνθρακες 

Οι υδατάνθρακες διασπόνται σε γλυκόζη , η οποία παρέχει άμεσα ενέργεια στο κύτταρο. Η γλυκόζη που περισσεύει , αποθηκεύεται ως γλυκογόνο στους μύες και στο ήπαρ. Στη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα το σώμα αρχικά χρησιμοποιεί τη γλυκόζη του αίματος και καθώς τα επίπεδα πέφτουν στρέφεται στο αποθηκευμένο γλυκογόνο.

Οι διατροφή του δρομέα λοιπόν, πρέπει να αποτελείται κατά 55-60% από υδατάνθρακες. Για παράδειγμα, ένας δρομέας που τρέχει 40 χιλιόμετρα την εβδομάδα, χρειάζεται περίπου 4,5γραμμάρια υδατάνθρακα για κάθε κιλό σωματικού βάρους.

Ποιες τροφές είναι κατάλληλες πριν το τρέξιμο και τι μας προσφέρουν

Πριν τον αγώνα 

Πριν από έναν αγώνα λοιπόν, τι πρέπει να φάει ένας δρομέας;

Εύπεπτες και γρήγορες πηγές υδατάνθρακα για ενέργεια, όπως φρούτα, μέλι και ενεργειακά ποτά. Δε θέλουμε σύνθετους υδατάνθρακες γιατί δεν είναι άμεσα απορροφήσιμα.

Πάμε να δούμε τα λίπη τώρα 

Τα λίπη αποτελούν την άλλη πρώτη ύλη που τροφοδοτεί τους μύες , και χρησιμοποιούνται για μεγάλες διαδρομές. Το διαιτητικό λίπος πρέπει να διασπαστεί σε λιπαρά οξέα για να χρησιμοποιηθεί από το μυ , άρα είναι λιγότερο άμεσα διαθέσιμο από ότι οι υδατάνθρακες (για αυτό λέμε για μεγάλες διαδρομές ). Το σωματικό λίπος από την άλλη, είναι εξαιρετική πηγή καυσίμου για μεγάλες κούρσες , καθώς ακόμα και οι μεγάλοι δρομείς έχουν αρκετό. Αυτό που συμβαίνει στο σώμα ενός δρομέα μεγάλων αποστάσεων είναι πως χρησιμοποιεί περισσότερο λίπος ως ενεργειακό υπόστρωμα. Η πρόσληψη του λίπους θα πρέπει να είναι 20-35% την συνολικής ημερήσιας πρόσληψης.

Πρωτεΐνες στην διατροφή του δρομέα

Οι πρωτεΐνες δεν αποτελούν πηγή καυσίμου για το δρομέα. Ωστόσο, δομούν τους μύες και στη δική μας περίπτωση , αποτελούν μυικό ανασυγκροτητή μετά από μία κούρσα, και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της κούρσας καταστρέφονται μυϊκές ίνες  και η πρωτεΐνη της αναπλάθει.  Η ημερήσια πρόσληψη είναι 10-35% της ημερήσιας. Οι δρομείς, όπως και όλοι οι αθλητές, θα πρέπει να καταναλώσουν την πρωτεΐνη μέσα σε 20 λεπτά μετά την κούρσα , και αυτό γιατί η πρωτεΐνη παρατείνει την έκκριση ινσουλίνης μετά από μία προπόνηση  ενισχύοντας την αποθήκευση γλυκογόνου στους μύες και αποτρέποντας το μυϊκό τραυματισμό.

Υγρά και δρομείς

Ίσως ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την αθλητική απόδοση είναι η ενυδάτωση. Η βέλτιστη απόδοση έρχεται όταν το έχουμε διατήρηση του ισοζυγίου υγρών κατά την άσκηση. Αντίθετα, η υπερβολική κατανάλωση οδηγεί σε υπονατριαιμία , η οποία προκύπτει όταν το σώμα δεν μπορεί να απαλλαγεί από το πλεόνασμα υγρών. 1 ώρα πριν τον αγώνα θα πρέπει να καταναλωθεί 250-500 ml νερό για μικρή κούρσα, ενώ για μεγάλη θα πρέπει να καταναλωθεί 250-500 ml ενεργειακό ποτό με υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες πάλι 1 ώρα πριν. Κατά τη διάρκεια τώρα, κάθε 15-20 λεπτά 100-200 ml νερό ή ενεργειακό ποτό. Τώρα, συνήθως , υπολογίζουμε τις ανάγκες σε υγρά , ελέγχοντας το ρυθμό εφίδρωσης και το σωματικό βάρος πριν και μετά την κούρσα. Θα πρέπει μετά την κούρσα και μέσα στις επόμενες 3 ώρες να αναπληρωθούν 450-700 ml υγρών για κάθε ½  κιλό απώλειας βάρους.

Διατροφή για γυναίκες δρομείς

Αφού , λοιπόν είδαμε τους γενικούς κανόνες, θα πρέπει να τονίσουμε τις ανάγκες όταν πρόκειται για γυναίκα δρομέα. Οι γυναίκες έχουν ειδικές διατροφικές ανάγκες. Με μία κακή διατροφή οδηγούμαστε σε κακή αθλητική απόδοση , κόπωση και σε τραυματισμούς. Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε γυναίκα θα πρέπει να αποτελείται 50-65% από  σύνθετο υδατάνθρακα, πρωτεΐνη 10-25% και υγιεινά λίπη 20%.

Αυτές οι τροφές πρέπει να βρίσκονται στο ψυγείο κάθε δρομέα

Επίσης, επειδή οι γυναίκες τείνουν να παρουσιάζουν ανεπάρκεια σιδήρου και λόγω της εμμήνου ρύσης  και λόγω της παραπάνω εφίδρωσης , θα πρέπει να καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε αυτό. Επιπλέον, έχουν μεγάλη ανάγκη σε ασβέστιο με συνιστώμενη καθημερινή πρόσληψη 1000 mg. Όσον αφορά τον ψευδάργυρο και το μαγνήσιο , θα πρέπει να υπάρχουν στην καθημερινή διατροφή, καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στη σύνθεση, ανάπτυξη και επιδιόρθωση του μυϊκού ιστού , στη σύνθεση των πρωτεϊνών και το μεταβολισμό των υδατανθράκων. Η πρόσληψη του αλατιού θα πρέπει να ελέγχεται και καλό θα είναι η αποφυγή τροφίμων με πολλή ζάχαρη και ο υπερβολικός καφές.

Τρέξιμο το χειμώνα και διατροφή

Καλό θα είναι, τώρα, να αναφερθούμε και στην περίπτωση που κάνουμε το τρέξιμο μας το χειμώνα. Εκεί , λοιπόν, τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς ο χειμώνας δεν προσφέρει ίδιες ευκαιρίες για πλούσια αθλητική διατροφή. Μία από τις πιο συχνές παγίδες είναι η ανεπαρκής ενυδάτωση. Αυτό οφείλεται στη μείωση του αισθήματος της δίψας λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας. Και επειδή η καλή υδάτωση αποτελεί αναγκαία για μια καλή προπόνηση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ακόμα και το χειμώνα να καταναλώνουμε αρκετά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας βλέποντας σα δείκτη το χρώμα των ούρων.

Να μην ξεχνάμε πως ο χειμώνας είναι η εποχή που κρυώνουμε. Θα πρέπει λοιπόν να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας όσο καλύτερα γίνεται. Η ενασχόληση με το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων μπορεί να καθιστά τους αθλητές επιρρεπείς σε κρυολόγημα. Καλό θα ήταν , λοιπόν, το γεύμα πριν την άσκηση να περιλαμβάνει υδατάνθρακες , όπως φρούτα και σιτηρά ολικής αλέσεως. Τελειώνοντας , θα πρέπει η διατροφή του να μην είναι ελλιπής σε πρωτεΐνη γιατί μπορεί να συμβάλλει στην εξασθένηση του ανοσοποιητικού. Αυτό συμβαίνει γιατί τα αμινοξέα που υπάρχουν στη διατροφή μας , αποτελούν δομικά συστατικά των παραγόντων του ανοσοποιητικού.

Διαβάστε επίσης: Οι δέκα πιο υγιεινές τροφές που μπορεί να φάει ένας δρομέας

Πηγή: fmh.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend