Πως ένας παλμογράφος μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση όσων τρέχουν;

Eπιμέλεια: Γιώργος Μενής*

Η χρήση παλμογράφου από τους αθλητές αντοχής κατά τη διάρκεια της προπόνησης, καθώς επίσης, και κατά τη διάρκεια των αγώνων πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην προετοιμασία τους. Με την ορθή του χρήση, ο αθλητής μπορεί να προστατευθεί και να μεγιστοποιήσει την αθλητική του απόδοση.

Ξεκινώντας την αναφορά μας στο θέμα, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να ορίσουμε την έννοια της έντασης της άσκησης. Πιο συγκεκριμένα, στην προπονητική, ο όρος ένταση της άσκησης αναφέρεται στο ποσοστό % επί της μέγιστης καρδιακής συχνότητας στην οποία ο αθλητής καλείται να εκτελέσει την αθλητική του εμφάνιση. Βεβαίως, σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός ανάμεσα στα αγωνίσματα που κυριαρχεί o Αναερόβιος μηχανισμός και σε εκείνα που κυριαρχεί ο Αερόβιος μηχανισμός.

1η κατηγορία

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα αγωνίσματα διάρκειας από 30” – 5′. Στα αγωνίσματα αυτά η αναγωγή στην ένταση της προσπάθειας του αθλητή πραγματοποιείται με βάση το ρυθμό ( pace) που καλείται ο αθλητής να καλύψει τις επιμέρους αποσπάσεις.

Για παράδειγμα, εάν ο αθλητής έχει στο αγώνισμα των 400μ ατομική επίδοση 50”, τότε εφόσον επιθυμεί να βελτιώσει την ανοχή του στο γαλακτικό οξύ θα πρέπει να επαναλάβει την απόσταση (4-6 φορές) και η προσπάθεια του να αντιστοιχεί στο 80% της μέγιστη έντασης, δηλαδή την κάλυψη της απόστασης σε σετ των 60”.

2η κατηγορία

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν τα αγωνίσματα διάρκειας από 5′ – τον μαραθώνιο. Στα αγωνίσματα αυτά, οι αθλητές θα πρέπει να προπονούνται βάσει των καρδιακών τους παλμών. Η καρδιά είναι το μοναδικό αντικειμενικό μέσο το οποίο μπορεί να παρέχει ,ανά πάσα στιγμή, ανατροφοδότηση για το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης. Επίσης, η συστηματική καταγραφή των καρδιακών παλμών των προπονήσεων μπορεί να προφυλάξει τους αθλητές από το να εισέλθουν σε ζώνη παρατεταμένης κόπωσης και να προσδιορίσει τον ιδανικό ρυθμό τον οποίο θα πρέπει να ακολουθούν οι αθλητές, τόσο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, όσο και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Για παράδειγμα, εαν o αθλητής Α επιθυμεί να προπονηθεί στη ζώνη που αντιστοιχεί στο αναερόβιο κατώφλι του (πχ Αναερόβιο Κατώφλι αθλητή Α = 172 bpm) και ο αθλητής αυτός έχει Μέγιστη καρδιακή συχνότητα 200 bpm και παλμούς ηρεμίας 60, τότε η επιτυχία της προπόνησής του μπορεί να διασφαλιστεί με τη χρήση του παλμογράφου, καθώς η ζώνη στην οποία θα πρεπει να προπονηθεί είναι οι 169-174 παλμούς (-3% Α.Κ, +2% Α.Κ). Εάν κατά τη διάρκεια οι παλμοί του ξεπεράσουν τους επιτρεπτούς, τότε η επιβάρυνσή του θα είναι πολύ μεγάλη.

Συνοπτικά οι συνέπειες του παραπάνω είναι οι εξής: O αθλητής προπονείται κατά μεγάλο ποσοστό εκτός της ζώνη του στόχου με αποτέλεσμα να καταναλώνει μεγάλα ποσά ενέργειας , κυρίως εξαντλεί τα αποθέματα του μυικού γλυκογόνου. Ως εκ τούτου, καθυστερεί κατά πολύ η αποκατάστασή του δυσχεραίνοντας την προσπάθειά του στις επόμενες προπονητικές του μονάδες. Επιπλέον, δουλεύοντας σε υψηλότερη ένταση κινδυνεύει να μη μπορεί να πραγματοποιήσει τον στόχο των χιλιομέτρων που απαιτούνται εντός του μικρόκυκλου. Τέλος, η υψηλή ένταση μπορεί να οδηγήσει τον αθλητή σε πρόωρο φορμάρισμα.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποφευχθούν , αν ο αθλητής κάνει συστηματική χρήση παλμογράφου. Στο παράδειγμά μας κάνοντας τη χρήση του τύπου για τον προσδιορισμό του ποσοστού της έντασης βρίσκουμε ότι το ποσοστό έντασης που αντιστοιχεί στο Αναερόβιο Κατώφλι είναι το 80% της Μεγίστης Καρδιακής συχνότητας.

(ΚΣ μεγιστο – ΚΣ ηρεμίας ) * ( ποσοστό έντασης)+ ΚΣ ηρεμίας = Παλμοί που αντιστοιχούν στο επίπεδο έντασης.

Kατά συνέπεια, στο παράδειγμά μας, το ποσοστό της έντασης της άσκησης το οποίο αντιστοιχεί σε 172 παλμούς είναι το 80% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας. Αντίστοιχα, αν η ένταση της άσκησης που καλείται ο αθλητης να εκτελέσει είναι στο 75% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας , που αντιστοιχεί στην οριακή ζώνη της αερόβιας ικανότητας του αθλητή, η προπόνηση θα έπρεπε να ακολουθηθεί σε παλμούς που αντιστοιχούν στους 165 ( ζώνη 162-167bpm).

Στιγμιαίοι παλμοί και μέσοι παλμοί

Σε αυτό το σημείο επίσης, αρκετά συχνά δημιουργείται σύγχυση σχετικά με το αν ο αθλητής πρέπει ή όχι να λάβει υπόψιν του τους στιγμιαίους παλμούς ή τους μέσους. Φυσικά, η απάντηση είναι και τους δύο.

Πιο συγκεκριμένα, όταν αναφερόμαστε στους στιγμιαίους παλμούς αναφερόμαστε στην ένταση του παλμού τη δεδομένη χρονική στιγμή του ενός ή των τριών δευτερολέπτων η οποία αντίστοιχα πολλαπλασιάζεται από το σύστημα επί 60 ή επί 20, ωστε να γίνει η αναγωγή στους παλμούς ανά λεπτό. Ακριβώς, για αυτό τον λόγο παρουσιάζονται κάποιες μικρές αποκλίσεις προς τα πάνω που μπορεί κατά καιρό να έχουμε παρατηρήσει στην καταγραφή των μέγιστων παλμών μας.

Οι στιγμιαίοι παλμοί πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν , ώστε να μη ξεπερνάμε κατά πολύ τους μέσους παλμούς που έχουμε θέσει ως στόχο. Εάν δηλαδή, αγωνιζόμαστε και οι στιγμιαίοι παλμοί παρουσίαζουν απόκλιση μεγαλύτερη της ζώνης του 3-5% , τότε θα πρέπει να μειώσουμε το ρυθμό μας , διότι αγωνιζόμαστε σε άλλη προπονητική ζώνη από την ενδεδειγμένη με αποτέλεσμα οι μέσοι παλμοί μας να είναι πάνω από τη ζώνη στόχο. Από την άλλη πλευρά, οι μέσοι παλμοί μας είναι οι παλμοί που θα ορίσουν τη συνολική μας ένταση και θα πρέπει να καταγραφούν στο ημερολόγιο μας μαζί με τον συνολικό χρόνο της άσκησης, καθώ επίσης και το ρυθμό μας στα επιμέρους χιλιάρια.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι πολύ χρήσιμα για την προπονητική μας πορεία, καθώς καταγράφοντάς τα, μπορούμε να ορίσουμε το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης ανά προπονητική φάση στην οποία βρισκόμαστε και να μπορούμε να κάνουμε εκτίμηση του αν εισερχόμαστε σε φάση κόπωσης, έτσι ώστε να τροποποιήσουμε το προπονητικό μας πρόγραμμα.

Συνοψίζοντας, όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτου επιπέδου καλό είναι να εφαρμόζουν το σύστημα καταγραφής των παλμών κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους, καθώς η μέτρηση των καρδιακών μας παλμών είναι το μοναδικό εργαλείο μέτρησης που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να μας καταδείξει το πραγματικό επίπεδο έντασης με το οποίο μπορεί να δουλεύει ο καθένας.

Διαβάστε ακόμα: Οι χρυσοί κανόνες αποκατάστασης των δρομέων μετά τον Μαραθώνιο


*Με καταγωγή από την Ερμούπολη της Σύρου, πρωτεύουσα των Κυκλάδων ο Γιώργος Μενής αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια σε μικρότερες αποστάσεις (3000 στιπλ, 5000μ -10,000 και Hμιμαραθώνιο (21,1μ)


Βιβλιογραφία διαδικτυακών άρθρων

http://dailyburn.com/life/ tech/heart-rate-training- zones/
http://running.competitor.com/ 2014/07/training/the-right- way-to-train-with-a-heart- rate-monitor_3156
https://www.active.com/ fitness/articles/using-a- heart-rate-monitor-to-improve- fitness-872943?page=1
https://www.wareable.com/ running/how-to-use-garmin- polar-calculate-hrm-max-heart- rate-training

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Με απόλυτη επιτυχία το 3ο Evrytania Trail Races

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Evrytania Trail Races που διοργανώθηκε για τρίτη φορά στα βουνά της Νότιας Ευρυτανίας με επίκεντρο τα χωριά Αμπλιανη, Δομνίστα, Κρίκελλο, Σκοπιά Στάβλοι.

Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση, περίπου 450 αθλητές όλων των ηλικιών, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Evrytania Trail Races διεξήχθη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 22-23 Ιουνίου 2024 και περιλάμβανε 6 αγώνες, 60K, 46Κ, 30Κ, 20Κ , 12K, 6Κ & το EVRYTANAKI.

Η άψογη διοργάνωση, το δυνατό χειροκρότημα των ντόπιων στις πλατείες παραδοσιακών χωριών, το ζεστό χαμόγελο και η ευγένεια των εθελοντών, σε συνδυασμό με τα ελατοσκέπαστα μονοπάτια, το μαλακό τερέν σαν χλοοτάπητας και ο μοναδικός Κρικελλοπόταμος, θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη τους.

Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και ο Δήμος Καρπενησίου.

evrytania trail races

«Evrytania Trail Races» 6 χλμ.

– Ο αγώνας «Evrytania Trail Races» 6 χλμ. διεξήχθη το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 17:30 με αφετηρία το χωριό Κρίκελλο και τερματισμό το χωριό Στάβλοι.

– Στους άνδρες την πρώτη θέση κατέκτησε ο Θεοχάρης Πέτρος με 40:06, τη δεύτερη ο Ιατρόπουλος Κωνσταντίνος με 43:47 και την τρίτη ο Αποστόλου Ηλίας με 47:56.

– Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Μαργαρίτα Κεφαλίδου με χρόνο 1:10:52. Δεύτερη ήταν η Καπετανάκη Θάλεια με 1:12:50 και τρίτη η Γιαννοπούλου Βασιλική με 1:13:18.

 «Evrytania Trail Races» 12 χλμ.

– Ο αγώνας «Evrytania Trail Races» 12 χλμ. διεξήχθη το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 17:00 με αφετηρία το χωριό Κρίκελλο και τερματισμό το χωριό Στάβλοι.

– Στους άνδρες την πρώτη θέση κατέκτησε ο Πετρούτσος Στέλιος με 1:19:41. Δεύτερος ήταν ο Μαντζιούτας Αντώνης με 1:22:57 και τρίτος ο Ούλμερ Μιχάλης Αλέξης με 1:28:08.

– Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Φωτοπούλου Ελένη με 1:43:33, τη δεύτερη η Αναγνωστάκη Δήμητρα με 1:45:33 και την τρίτη η Καλαματιανού Ιωάννα με 1:45:38.

evrytania trail races

«Evrytania Trail Races» 60K, 46K, 30K, 20K, EVRYTANAKI

Οι αγώνες «Evrytania Trail Races» 60K, 46K, 30K ,20K και EVRYTANAKI διεξήχθησαν την Κυριακή 23 Ιουνίου από τις 07:00, με αφετηρία και τερματισμό τη Δομνίστα.

Οι νικητές

60 χλμ.
– Στους άνδρες την πρώτη θέση κατέκτησε ο Πατεράκης Γιώργος με 6:50:48, τη δεύτερη ο Μυλωνάκης Νίκος με 7:38:12 και την τρίτη ο Βρύνιος Θανάσης με 8:03:27.
– Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Φούντα Κωνσταντίνα με 11:01:10, τη δεύτερη η Ζαχαράκη Αγγελική με 11:40:33 και την τρίτη η Σταμούλη Μαρία με 11:58:08.

46 χλμ.
– Νικητής στους άνδρες ήταν ο Μιχαλόπουλος Παύλος με 7:46:57. Ακολούθησαν οι Σιταράς Ανδρέας με 8:09:50 και Παπαντωνίου Χρήστος με 8:37:54.
– Πρώτη γυναίκα ήταν η Αλεξάνδρα Παναγιώτου με 8:27:24. Δεύτερη η Καρζή Αλεξάνδρα με 8:37:53 και τρίτη η Procter Kassandra με 9:23:49.

30 χλμ.
– Πρώτος στους άνδρες ήταν ο Εμμανουήλ Κωνσταντουλάκης με 3:16:09. Δεύτερος ο Μπαλτατζής Χρήστος με 3:19:11 και τρίτος ο Ιωάννης Μαριόλας με 3:26:57.
– Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Beka Eva με 3:47:24, τη δεύτερη η Μπουραζέρη Ευγενία με 4:26:52 και την τρίτη η Δελημήτσου Στεφανία με 4:40:39.

20 χλμ.
– Στους άνδρες την πρώτη θέση κατέκτησε ο Πετρούτσος Στέλιος με 2:02:55, τη δεύτερη ο Sakkas Christos με 2:02:55 και την τρίτη ο Μάρτος Αγγελος με 2:12:12.
– Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Ρήγα Μαριάννα με 2:50:55, τη δεύτερη η Ζάχου Ιουλία με 2:54:03 και την τρίτη η Λαμπαδιάρη Αθανασία με 3:01:56.

Στο EVRYTANAKI όλοι οι μικροί αθλητές έτρεξαν με την ψυχή τους και διασκέδασαν.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Με ρεκόρ συμμετοχών σε όλα τα αγωνίσματα, οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 8ο Αγώνας Δρόμου “Το Πέρασμα του Απ. Παύλου”

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών συνολικά, στο μεγάλο αγώνα δρόμου και τα παράλληλα αγωνίσματα αλλά και με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 8ος αγώνας δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου». Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 με αφετηρία τον Ιερό Ναό Απ. Παύλου (Κεντρική Πλατεία Μεθώνης) και τερματισμό την Αρχαία Πύδνα.

Με την συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε ο 8ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα Του Απ. Παύλου». Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» ενώ τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος μισή ώρα πριν την έναρξη του μεγάλου αγώνα δρόμου, δόθηκε εκκίνηση στον παιδικό αγώνα, με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών από την ευρύτερη περιοχή. Παιδιά όλων των ηλικιών τερμάτισαν καταχειροκροτούμενα από γονείς, δρομείς και άλλους παρευρισκόμενους.

RUN_0720.jpg

Σε ό,τι αφορά τον μεγάλο αγώνα δρόμου, άτομα όλων των ηλικιών απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και από πολλές χώρες του εξωτερικού (όπως Ολλανδία, Γερμανία και Βαλκανικές χώρες),  άτομα με ειδικές ικανότητες, βρέθηκαν στην αφετηρία, στον Ιερό Ναό Απ. Παύλου Μεθώνης (Κεντρική Πλατεία Μεθώνης) και διανύοντας μία απόσταση 10.000 μ. τερμάτισαν στην Αρχαία Πύδνα.

Την εκκίνηση έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μαζί με τον Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού κ. Χρήστο Κομπατσιάρη. Παρέστησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μεθώνης, Τουρισμού και Ακτών κ. Μαρία Ναβροζίδου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πύδνας Κολινδρού κ. Δημήτρης Κοεμτζής, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Στυλιανός Χλεμές, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ηλίας Πολύζος όπως και ο Πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Ν. Πιερίας κ. Δημήτριος Γκόγκος.

Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος καλωσόρισε όλους τους δρομείς που τίμησαν με την συμμετοχής τους τον αγώνα, ενώ ευχαρίστησε τους επικεφαλής των εμπλεκομένων φορέων για τη συμβολή τους στη άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης. « Η μεγάλη συμμετοχή αθλητών από κάθε γωνιά της Ελλάδος και όχι μόνο, αποτυπώνει την  διαρκή προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη του τόπου και του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου στη περιοχή», επισήμανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης. Παράλληλα, ειδική αναφορά έκανε στη συμμετοχή των μικρών παιδιών στον παιδικό αγώνα, τονίζοντας χαρακτηριστικά « τα παιδιά είναι το μέλλον μας, η μεγάλη συμμετοχή στον παιδικό αγώνα, μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία για τη συνέχεια».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Χρήστος Κομπατσιάρης ευχαρίστησε τους δρομείς για την παρουσία τους και δήλωσε ότι ο  Δήμος Πύδνας – Κολινδρού θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την περαιτέρω αναβάθμιση του αγώνα, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο». Παράλληλα έκανε αναφορά και σε μελλοντικές δράσεις στη κατεύθυνση της γενικότερης προβολής του τόπου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους τοπικούς φορείς,  τους εθελοντές και όλους όσοι βοήθησαν για την διεξαγωγή του αγώνα δρόμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ζεστό χειροκρότημα των θεατών έλαβε η Ελευθερία Ναβροζίδου  η οποία έλαβε μέρος στον αγώνα με αναπηρικό αμαξίδιο.

Νικήτριες του αγώνα (Γενική Κατάταξη):

1η Φωτεινή Ηλιάδου Α.Σ. Ο Βερης – Makridis Τeam με 50:06

2η Βαλετίνη Τήλιου Α.Π.Σ. ΤΡΙΑΣ με 51:31

3η Κυριακή Κακαμούκα Ανεξάρτητη με 51:41

RUN_1840.jpg

Νικητές του αγώνα (Γενική Κατάταξη):

1ος Αθανάσιος Παπαδόπουλος Σύλλογος Δρομέων Κοζάνης με 36:00

2ος Πέτρος Μηνάς Minas coaching με 39.28

3ος Χρήστος Καραπουλιτίδης Α.Σ. Ο Βέρης – Μakridis Team με 40.24

RUN_1732.jpg

Κατά τον τερματισμό των δρομέων παρέστησαν ο Βουλευτής Ν. Πιερίας κ. Ξενοφών Μπαλιαράκος, η εκπρόσωπος του Βουλευτή Ν. Πιερίας Σπύρου Κουλκουδίνα κ. Μαρία Κριθαρά, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κατερίνης κ. Μιχάλης Γεωργιάδης οι οποίοι και απένειμαν μετάλλια σε τερματίσαντες αθλητές. Επίσης παρέστησαν Πρόεδροι γειτονικών Κοινοτήτων του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.

RUN_0976.jpg

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά:

  • Τον Διοικητή του Α.Τ. Πύδνας – Κολινδρού κ. Γρηγόριο Κατσαρό  και όλη την αστυνομική δύναμη που συνέβαλε καθοριστικά στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.
  • Τους Αντιδημάρχους Δήμου Πύδνας – Κολινδρού κ. Μαρία Ναβροζίδου και Δημήτρη Κοεμτζή .
  • Τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου π. Γεώργιο Μιάουρα και της Ενορίας Αποστόλου Παύλου Μεθώνης π. Ευάγγελο Καρακάση.
  • Τις κυρίες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου Μακρυγιάλου.
  • Τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Μεθώνης κ. Θωμά Γαβριηλίδη.
  • Τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Μακρυγιάλου κ. Σταύρο Κάβουρα.
  • Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ν. Πιερίας και ιδιαίτερα την κ. Ευπραξία Δουλγκέρη.
  • Το ΑΛΦΑ Νεφρολογικό Κέντρο Κατερίνης για την διάθεση του ασθενοφόρου.
  • Το Σώμα Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Παράρτημα Κατερίνης).
  • Τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης και ιδιαίτερα του Ιατρό του αγώνα κ. Δημήτριο Παγωνίδη.
  • Τον Εθελοντικό Σύλλογο Μεθώνης «Η Κυψέλη» και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κ. Χαρά Τσιτσοπούλου και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Τον υπεύθυνο πρώτου σταθμού υδροδοσίας κ. Κώστα Καλογεράκη.
  • Τον Φιλανθρωπικό Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Μακρυγιάλου «Η Στέγη της Αγάπης».
  • Την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Πιερίας.
  • Τον Αθλητικό Σύλλογο Ν. Αγαθούπολης ΝΟΝΑΜ
  • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Αγαθούπολης «Οι Αγάθωνες»
  • Τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Π. Ελευθεροχωρίου «η Αγάπη» και ιδιαίτερα το μέλος κ. Γιώργο Σαλπιγγίδη
  • Τον Αθλητικό  Γυμναστικό Σύλλογο Μακρυγιάλου «ΚΕΡΑΥΝΟΣ».
  • Τον Ποντιακό Σύλλογο Σφενδάμης «Ο Πυρρίχιος».
  • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Π. Ελευθεροχωρίου «Κοινότητα Νέων».
  • Τον Σύλλογο Γυναικών Π. Ελευθεροχωρίου
  • Τους υπαλλήλους της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Δήμου Πύδνας Κολινδρού όπως και τον αρχαιοφύλακα της Αρχαίας Πύδνας κ. Θανάσης Γκιουλμεντάνογλου.
  • Ευχαριστίες απευθύνονται σε όλους τους μεμονωμένους εθελοντές που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του αγώνα αλλά και σε όλους τους δημοσιογράφους (ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο) που προέβαλαν τον φετινό αγώνα.

Για τις χορηγίες, ευχαριστίες απευθύνονται στους:

  • Στην Κάβα Ποτών Ιωακειμίδου Μαρία από Κατερίνη.
  • Την εταιρεία Dole για τις μπανάνες που προσέφερε.
  • Καθώς και όλους τους ανώνυμους χορηγούς.

Όλοι οι παραπάνω φορείς θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Μακρύγιαλο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend