Οι χρυσοί κανόνες αποκατάστασης των δρομέων μετά τον Μαραθώνιο

Επιμέλεια: Γιώργος Μενής*

H αποκατάσταση από τον μαραθώνιο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας του αθλητή που δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις, από κάποιους δρομείς, αγνοείται εντελώς.

Συνεπώς, παρατηρείται το φαινόμενο της συχνής εμφάνισης τραυματισμών, όσο και η παρατεταμένη  φάση της κόπωσης  που αρκετοί δρομείς διέρχονται ύστερα από την συμμετοχή στον μαραθώνιο.

Για την αποφυγή της παραπάνω κατάστασης συνίσταται συχνά οι δρομείς να ακολουθούν τους εξής χρυσούς κανόνες:

Οι δρομείς πρέπει να μπαίνουν προοδευτικά στη φάση της προπόνησης.

Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει τις πρώτες μέρες να απέχουν από έντονες προσπάθειες. Αυτό που προτείνεται είναι ήπιο περπάτημα, όχι ενδυνάμωση και σαφώς όχι συμμετοχή σε προπονητικά προγράμματα. Ο χρόνος αυτής της φάσης ποικίλει ανάλογα με το προπονητικό επίπεδο του αθλητή, τη διάρκεια της προετοιμασίας του κλπ.

Ο βασικός λόγος που θα πρέπει οι αθλητές να απέχουν τις πρώτες 2-4 μέρες είναι οι μικροτραυματισμοί που έχουν προκληθεί από τη συμμετοχή στο μαραθώνιο, τόσο σε επίπεδο μυοτενόντιου συστήματος, όσο και στις αρθρώσεις , αλλά ακόμα και στα οστά.

Ως εκ τούτου, θλάσεις, τενοντίτιδες, ρίξεις συνδέσμων, αλλά και κατάγματα κοπώσεως θα μπορούσαν να αποφευχθούν τη νέα περίοδο της προετοιμασίας  αρκεί οι αθλητές να “ακούσουν” το σώμα τους και να κάνουν σωστά τη φάση της αποκατάστασης.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα

Φυσικά, η σωστή αποκατάσταση ξεκινά δευτερόλεπτα μετά τον τερματισμό του αθλητή. Το ήπιο περπάτημα βελτιώνει την αιμάτωση των μυών επιταχύνοντας την αποκατάστασή τους. Επίσης η άμεση  και επαρκής ενυδάτωση εξισορροπεί τις απώλειες των υγρών του σώματος επιταχύνοντας την αρμονική και ισόρροπη λειτουργία εντός του μυικού κυττάρου.

Επιπρόσθετα, οι ήπιες διατατικές και η κρυοθεραπεία βοηθούν στην γρηγορότερη αποκατάσταση, μειώνοντας τις φλεγμονές και βοηθούν το μυικό σύστημα να επιταχύνει την αποκατάστασή του. Τέλος, η ποιοτική διατροφή (τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, πρωτεΐνες, για την αποκατάσταση των μυικών ιστών, αλλά και τροφές πλούσιες σε άμυλο για την εξασφάλιση ενέργειας, αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την άμεση και επαρκή αποκατάσταση του δρομέα.

Η συχνότητα σίτισης επίσης παίζει σημαντικό ρόλο. Τα γεύματα θα πρέπει να είναι μικρά (μέχρι 500 θερμίδες), ενώ η συχνότητα τροφοδοσίας θα πρέπει να ανέρχεται στις 2 ώρες.

Όπως αναφέραμε, εάν ο δρομέας ακολουθήσει τους παραπάνω κανόνες  μετά τις πρώτες 72 ώρες θα είναι, ίσως, σε θέση να φορέσει τα αθλητικά του παπούτσια και να βγει για το πρώτο του τρέξιμο.

Από την 4η – 8η ημέρα μετά τον μαραθώνιο ο αθλητής μπορεί να κάνει το πρώτο του 20 λεπτο έως 30 λεπτο συνεχόμενο τρέξιμο, ελεύθερα, “ακούγοντας” το σώμα του και ακολουθώντας έναν ρυθμό ο οποίος να αντιστοιχεί στο (60-65) % του Recovery zone  την μέγιστης καρδιακής συχνότητας ( ΜΚΣ). Πιο συγκεκριμένα, εάν ο αθλητής προπονηθεί την 4η ημέρα, την 5η ημέρα συνίσταται αποχή ή ήπιο πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης του κορμού και των άνω άκρων. Ακολούθως, την 6η ημέρα, εφόσον δεν υπάρχουν ενοχλήσεις η αύξηση της προπονητικής διάρκειας δε θα πρέπει να ξεπερνάει τα 5 λεπτά. Την 7η ημέρα ο αθλητής θα πρέπει να ακολουθεί ρεπό, ενώ από την 8η ημέρα μπορεί να αυξήσει τον προπονητικό του όγκο κατά 5 λεπτά ακόμη, εφόσον δεν υπάρχουν ενοχλήσεις. Ιδιαίτερη προσοχή, θα πρέπει να δίνεται στην ένταση , η οποία θα πρέπει να είναι σταθερή και να μη ξεπερνάει το (60-65)% την ΜΚΣ.

Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι για να υπολογιστεί το % Της ΚΣ ακολουθείται ο ακολούθως τρόπος:

Από την Μέγιστη ΚΣ – ΚΣ ηρεμίας* % έντασης. Παράδειγμα:  200 – 60 * (60-65) %  = 144-151 bpm.

Aρα, η οριακή ζώνη αποκατάσταση στην οποία και θα πρέπει να δουλέψει αυτή την περίοδο ο αθλητής είναι οι 144-151.

Στη φάση αυτή πρέπει ο αθλητής να ξεκινήσει να ελέγχει και το βάρος του. Απαιτείται καλή ενυδάτωση, τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα (φρούτα λαχανικά, φρέσκες σαλάτες), ενώ η αναλογία υδατανθράκων – πρωτεϊνών θα πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό ( 50-30)%.

Προσοχή μεγάλη χρειάζεται στην κατανάλωση λιπαρών , τα οποία ναι μεν οι δρομείς τα έχουν στερηθεί , όμως η κατανάλωσή τους σε μεγάλες ποσότητες , τη συγκεκριμένη περίοδο μπορεί να επιδεινώσει φλεγμονές και να επιβραδύνει τη διαδικασία  αποκατάστασης τραυματισμών , ενώ, τέλος, λόγω της κατάπτωσης του οργανισμού, λόγω της μαραθώνιας προσπάθειας, μπορεί το ανοσοποιητικό σύστημα να εξασθενίσει ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα ο αθλητής να είναι πιο ευάλωτος στις ιώσεις.

Στην επόμενη φάση από την 8η -20η ημέρα, πλέον το σώμα έχει αρχίσει και είναι σε θέση να μπει σε μία καλή ροή. Δυστυχώς, αρκετοί αθλητές αυτό το αντιλαμβάνονται λανθασμένα και αποφασίζουν να συμμετέχουν σε αγώνα ή να αυξήσουν υπέρμετρα τον όγκο ή την ένταση της προπόνησης. Καμιά από τις τρεις περιπτώσεις δεν ενδείκνυται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σύντομα να έρθουν τραυματισμοί ή ο αθλητής να διέλθει σε μία κατάστασης παρατεταμένης κόπωσης. Στην ουσία , όμως, οι αθλητές σε αυτή την περίοδο καλούνται να προετοιμάσουν το σώμα τους για την ερχόμενη αγωνιστική τους δράση. Η αρχή της προοδευτικότητας αποτελεί τη βασική προπονητική αρχή πάνω στην οποία θα πρέπει να στηρίξουν το σχεδιασμό του προπονητικού τους προγράμματος. Η αύξηση του όγκου δε θα πρέπει να ξεπερνάει το 5% στις τρεις  πρώτες εβδομάδες. Από εκείνο το σημείο και πέρα πλέον εξισορροπείται η αυξομείωση του όγκου και της έντασης. Ο πρώτος προπονητικός αγώνας ακολουθεί εντός των 6-8 εβδομάδων από το πέρας του μαραθωνίου, ενώ ο επόμενος αγωνιστικός μαραθώνιος θα πρέπει να αποτελεί στόχο εντός των 4 – 6 μηνών από τον προηγούμενο.


*Με καταγωγή από την Ερμούπολη της Σύρου, πρωτεύουσα των Κυκλάδων και πλέον αθλητής του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, ο δρομέας Γιώργος Μενής αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια σε μικρότερες αποστάσεις (3000 στιπλ, 5000μ -10,000 αλλά και μεγαλύτερες και Hμιμαραθώνιο και Μαραθώνιο)


Βιβλιογραφικές  ηλεκτρονικές πηγές: 

httpq://runnersconnect.net/how-to-recover-after-a-marathon/

https://www.runnersworld.com/recovery

https://www.takethemagicstep.com/training-exercise/beginners/after-the-marathon-a-guide-to-quick-recovery/

https://www.active.com/running/articles/5-golden-rules-of-marathon-recovery

http://running.competitor.com/2017/05/training/right-way-recover-from-marathon_164455

https://www.active.com/fitness/articles/how-to-calculate-your-training-heart-rate-zones?page=1

https://www.runnersworld.com/run-faster/should-i-do-heart-rate-training

http://dailyburn.com/life/tech/heart-rate-training-zones/

http://www.fitdigits.com/personalized-heart-rate-zones.html

https://www.active.com/nutrition/articles/optimal-post-marathon-recovery-nutrition

http://theconversation.com/what-to-eat-and-drink-after-running-a-marathon-58255

https://www.runtothefinish.com/best-post-run-meals/

https://www.shape.com/fitness/training-plans/best-foods-eat-after-running-marathon

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Ο 5ος ημιμαραθώνιος δρόμος Καλαμάτας στις 8 Οκτωβρίου

Ο ΣΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ διοργανώνουν τον 5ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΩΝΩΝ το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022. 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 21,1 χλμ. ώρα 17:00

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 2×10,5 ώρα 17:00

ΑΓΩΝΑΣ 5 χλμ. ώρα 17:10

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1 χλμ. ώρα 17:40

Υποστήριξη

Σύλλογος  ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Τμήμα Εθελοντών Νοσηλευτών ΕΕΣ, Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών ΕΕΣ, Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας,  ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, Πολιτιστικοί Σύλλογοι & Εθελοντικές Ομάδες.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Διαδρομή πιστοποιημένη από την AIMS, γρήγορη, δίπλα στην παραλία. Είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές και με σημείο εκκίνησης την προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας

Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά μέσω της παραλιακής οδού Ναυαρίνου με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο “Elite”, όπου θα γίνει αναστροφή. Επιστρέφοντας από την οδό Ναυαρίνου, θα διέλθουν από το χώρο εκκίνησης και στη συνέχεια από το λιμάνι- Λιμεναρχείο, και θα συνεχίσουν μέσω της Μαρίνας προς τον Κορδία και τη Δυτική Παραλία. Θα διέλθουν από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κάνουν αναστροφή.

Στη συνέχεια και επιστρέφοντας από την ίδια διαδρομή, μετά τη μαρίνα, πορεία στο χιλιόμετρο (φάρο) και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης.

Η διαδρομή παρουσιάζεται αναλυτικά στο χάρτη.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη ανά ένα (1) χιλιόμετρο, καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Κατά μήκος της διαδρομής των 21 χλμ. θα υπάρχουν έξι σταθμοί υποστήριξης των δρομέων με νερά και ισοτονικά.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σε όλα τα αγωνίσματα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσο, έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι το 2004 ή και νωρίτερα) – για μικρότερους απαιτείται υπεύθυνη δήλωση γονέα (παραλαβή από τη Γραμματεία)

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει στις 8/10/22.

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 5/9/22 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr.

Εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως και την Πέμπτη 6/10/22.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Περιορισμένες εγγραφές θα είναι διαθέσιμες την ημέρα του αγώνα (10:00-16:00) στη Γραμματεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ – ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, θα παραλαμβάνουν από τη γραμματεία του αγώνα στην προκυμαία από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο  συμμετοχής: ημιμαραθωνίος  15€ – σκυταλοδρομία 10€ το άτομο – 5χλμ. 10€. Σε όλους τους αγώνες: φοιτητές  5€ (με επίδειξη εγγράφου), άνεργοι δωρεάν (με επίδειξη εγγράφου).

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ

Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι-ες νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 21 χλμ. οι 3 πρώτες αμιγείς και οι τρεις πρώτες μεικτές ομάδες σκυταλοδρομίας, καθώς και οι 3 πρώτοι-ες νικητές των 5 χλμ.

Θα υπάρξουν αποτελέσματα κατηγοριών.

Σε όλους όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Live ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται ζωντανά από το https://ftt.gr, όπου οι τερματίζοντες με το chip χρονομέτρησης θα έχουν  άμεσα τη δυνατότητα να δουν την επίδοσή τους.  Άμεση θα είναι  και η έκδοση αναμνηστικού διπλώματος, αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» στο κινητό τους το αναμνηστικό δίπλωμα αμέσως μετά τον τερματισμό τους, να το ανεβάσουν σε Facebook, Instagram, Twitter  και να μοιραστούν με τους φίλους και συγγενείς τη χαρά του τερματισμού.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που υποδηλώνει στο ηλεκτρονικό σύστημα την ταυτότητα του αθλητή και το οποίο θα παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από την γραμματεία του αγώνα.

Θα υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων στα σημεία αναστροφής.

Μόνο οι αθλητές οι οποίοι: α) συμμετέχουν στον αγώνα έγκυρα, β) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου, γ) τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα και (δ) τηρούν τους κανονισμούς, θα περιληφθούν στα τελικά αποτελέσματα  όπου ανακοινώνεται η τελική επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους.

Εισερχόμενοι στον χώρο του τερματισμού, οι αθλητές ακολουθούν την πορεία που υποδεικνύεται από την οργανωτική επιτροπή και τους  εθελοντές. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής, η είσοδός τους στο τερματισμό θα εμποδίζεται.

Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Από τις 17:00 μέχρι τις 19:30 και για λόγους ασφαλείας, η κυκλοφορία θα διακόπτεται όπου αυτό είναι αναγκαίο με την υπόδειξη της Τροχαίας.

Για την κάλυψη της διαδρομής, τίθεται χρονικός περιορισμός 3 ωρών για την ολοκλήρωση του ημιμαραθώνιου και 45 λεπτών για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς αυτοκίνητα, δίκυκλα ή άλλα οχήματα.

Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνα, θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, η Τροχαία Μεσσηνίας και εθελοντές.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επιπλέον, απαιτείται η αμοιβαία κατανόηση και βοήθεια μεταξύ των δρομέων, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, όπως επιβάλλουν το αθλητικό ήθος και οι αξίες του ευ αγωνίζεσθε. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.  Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν να ακυρώσουν αθλητές και να τους διαγράψουν από τον πίνακα αποτελεσμάτων μετά τον αγώνα, αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.   Η Οργανωτική Επιτροπή καλύπτει υγειονομικά τον αγώνα. Το ΕΚΑΒ είναι ο φορέας της υγειονομικής κάλυψης.

Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να  ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές θα έχουν πάρει όλα τα δυνατά μέτρα ιατρικής βοήθειας προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Τμήμα Υγειονομικής Κάλυψης από Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Εθελοντών Νοσηλευτών ΕΕΣ, εθελοντές, ΕΚΑΒ, Γιατρούς, καθώς και ασθενοφόρα, σε όλη τη διαδρομή του αγώνα όπως και στην εκκίνηση –τερματισμό, παρέχοντας πρώτες βοήθειες και επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους της υγειονομικής κάλυψης των αγώνων.

ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

  1. Όσοι θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα και το ρουχισμό σας σε ειδικό χώρο που θα σας υποδειχθεί .
  2. Κολλήστε το αυτοκόλλητο με τον αριθμό σας πάνω στην τσάντα, η οποία πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και να μην περιέχει αντικείμενα αξίας. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας των.
  3. Αφού τερματίσετε, θα παραλάβετε τον ρουχισμό σας με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής σας.

ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Θα υπάρχουν χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων στο σημείο εκκίνησης – τερματισμού.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά την οργάνωσή του, παρακαλούνται να στείλουν στα e-mail  [email protected] και στη φόρμα συμμετοχής εθελοντών στο site του Συλλόγου.

Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν  Τ-shirts και μετάλλιο της διοργάνωσης, καθώς και υλικό (γιλέκο – σημαίες σήμανσης)  που θα τους παραδοθούν κατά την Τεχνική Ενημέρωση, την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (17:30-21:00) στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό Κέντρο, Κτήριο 31).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αλεξόπουλος Θύμιος 6942553154, Μπένος Χρήστος 6944585039, Ζάννης Αλέξης 6972302265.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Το 1ο Olympic Village Run έρχεται στις 9 Οκτωβρίου

Η MYSPORTEVENT με συνδιοργανωτή το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την νέα δρομική διοργάνωση 1o Olympic Village Run.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί πέριξ και εντός των Αθλητικών εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Προπονητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού και σκοπό έχει να ξανασυστήσει στην αθλητική οικογένεια το μοναδικό αυτό αθλητικό συγκρότημα, το οποίο αναβιώνει μετά από τις ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και την ίδρυση του νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Το 1o Olympic Village Run θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2022

Σύντομα θα δημοσιευτεί η προκήρυξη της διοργάνωσης με περισσότερες πληροφορίες

Το ερχόμενο διάστημα θα ανοίξουν και οι εγγραφές και θα είναι διαθέσιμες μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Περισσότερες πληροφορίες:

Site: www.olympicvillagerun.gr

Facebook Page: https://www.facebook.com/olympicvillagerun

Instagram: https://www.instagram.com/olympicvillagerun

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend