Οι γυμνασμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο

Οι γυμνασμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο

Όλες αυτές οι ώρες που έχετε ξοδέψει στο γυμναστήριο δεν είναι μόνο χρήσιμες μόνο ως προς την εξωτερική σας εμφάνιση αλλά και ως προς τα… χρόνια που θα ζήσετε. Διότι όσο περισσότερο γυμνασμένοι είστε, τόσο περισσότερα χρόνια θα ζήσετε.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έκανε το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν σύμφωνα με την οποία το το επίπεδο εκγύμνασής σας αποτελεί βασικό παράγοντα για την επέκταση της διάρκειας ζωής σας. Συκεκριμένα, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα με χαμηλότερα επίπεδα μυϊκής δύναμης έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα από τα άτομα που είναι πιο γυμνασμένα από τον μέσο όρο του πληθυσμού.

«Η διατήρηση της μυϊκής δύναμης καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής – και ειδικά στην τρίτη ηλικία- είναι εξαιρετικά σημαντική για τη μακροζωία και τη γήρανση ειδικότερα», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ Κέιτ Ντουκόβνι στην εφημερίδα «Michigan News».

Σύμφωνα με την Ντουκόβνι «το επίπεδο εκγύμνασης είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πρόβλεψη της συνολικής υγείας και της μακροζωίας για έναν άνθρωπο. Μάλιστα, είναι πιο αποτελέσματικό από άλλες κοινώς χρησιμοποιούμενες μονάδες μετρήσεις όπως η μυϊκή μάζα».

Πως κατέληξε στο συμπέρασμα η ερευνητική ομάδα

Το επίπεδο εκγύμνασης είναι σχετικά εύκολο να μετρηθεί, καθώς απαιτείται μια απλή ενέργεια κατά την οποία οι ασθενείς πιέζουν ένα εργαλείο που ονομάζεται δυναμόμετρο για να μετρήσει την ένταση της πίεσής τους σε χιλιόγραμμα. Η ερευνητική ομάδα που κατέληξε στα παραπάνω συμπεράσματα ανέλυσε τα δεδομένα που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης για την υγεία και τη συνταξιοδότηση του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, η οποία διενεργήθηκε πάνω σε 8.326 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 46% των ανθρώπων που μελετήθηκε χαρακτηρίστηκε ως «αδύναμοι» είναι και εκείνο που έχει τις μικρότερες πιθανότητες μαρκοζωίας. Άλλωστε αυτό το 46% συνδέθηκε και με άλλους δείκτες προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τη γήρανση, κάτι που σύμφωνα με την Ντουκόβνι και την ομάδα της δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

«Η αντοχή στο χέρι είναι αναπόσπαστο κομμάτι όλων των μεθόδων που οδηγούν σε αύξηση της μακροζωίας. Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματά μας αντανακλούν με μεγάλη ακρίβεια τις τάσεις σε επίπεδο υγείας του συνολικού πληθυσμού των Αμερικανών μεγαλύτερης ηλικίας και ότι η μυϊκή αδυναμία αποτελεί σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας», καταλήγει η Ντουκόβνι.

Διαβάστε ακόμα: Το δεκάλεπτο καθημερινό τρέξιμο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής κατά τρία χρόνια!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Ο Μίλτος Τεντόγλου υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο

Υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Ο “χρυσός” ολυμπιονίκης στο μήκος στη διοργάνωση του Τόκιο έκανε φέτος εξαιρετική χρονιά και δικαίως βρίσκεται στη λίστα με τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη. Η ψηφοφορία για το κοινό είναι ανοιχτή στους λογαριασμούς της WA σε FacebookInstagram και Twitter και οι φίλοι του στίβου, μπορούν να στηρίξουν τον αθλητή μας κάνοντας Like ή share στη σχετική ανάρτηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Τεντόγλου αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους ανερχόμενους αστέρες του παγκόσμιου στίβου, έναν αθλητή, που είναι ικανός να βρίσκεται στο προσκήνιο για πολλά χρόνια. Υποψήφιοι για τον ίδιο τίτλο είναι ακόμη οι Τζόσουα Τσεπτεγκέι (5.000μ./10.000 μ.- Ουγκάντα), Ράιαν Κρούζερ (σφαιροβολία – ΗΠΑ), Μόντο Ντουπλάντις (επί κοντώ- Σουηδία), Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν (1.500 μ. – Νορβηγία), Έλιουντ Κιπτσόγκε (μαραθώνιος – Κένυα), Πέδρο Πιτσάρδο (τριπλούν – Πορτογαλία), Ντάνιελ Σταλ (δισκοβολία- Σουηδία), Ντέιμιαν Γουόρνερ (10αθλο- Καναδάς), Κάρστεν Γουόρχολμ (400 μ. εμπ. – Νορβηγία). Η ψηφοφορία του κοινού θα είναι ανοιχτή έως τις 6 Νοεμβρίου όπου θα γίνει γνωστή η τελική πεντάδα.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

6ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Κάλεσμα για εθελοντές

4ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Live Αποτελέσματα

Ο σύλλογος μας Α.Π.Σ. ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ διοργανώνει τον «6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο», διεθνή αγώνα απόστασης 490 χιλιομέτρων με εκκίνηση από την Αθήνα έως τη Σπάρτη και επιστροφή στην Αθήνα.

Οι δρομείς ξεκινούν τον αγώνα τους στις 19 Νοεμβρίου, ώρα 06:00 μπροστά από τον  αρχαιολογικό χώρο του  Κεραμεικού στην οδό Ερμού και ο αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης 104 ώρες έως τις 23 Νοεμβρίου, ώρα 14.00.  Ο αγώνας έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις καθώς διαθέτει 126 σταθμούς υποστήριξης και τροφοδοσίας των αθλητών, περνώντας από τόπους με μεγάλο αρχαιολογικό, ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Οι εθελοντές έχουν τη δυνατότητα να «ξαναζήσουν» την ιστορικής σημασία πορεία του Φειδιππίδη, νοιώθοντας παράλληλα την χαρά του εθελοντισμού.  Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά τον  σύλλογό μας στην υποστήριξη του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου, ως εθελοντές σε σταθμό υποστήριξης ή ως επόπτες μπορούν να απευθύνονται στον  υπεύθυνο του εθελοντικού τμήματος Μπέλλο Ηλία στο τηλέφωνο 6972890579 ή στο email [email protected]. Μπορούν επίσης να επισκεφθούν το site του συλλόγου μας ΑΠΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ, όπου υπάρχει και η προκήρυξη του αγώνα και να εγγραφούν στην εθελοντική ομάδα του συλλόγου.

Ο Α.Π.Σ. ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ προχώρησε στην κατάρτιση πρωτοκόλλου για τον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο θέλοντας να συμβάλλει στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των  δρομέων, όσο και των εμπλεκόμενων στη διοργάνωση (οργανωτών, κριτών, εθελοντών κλπ.).

Το σύνολο του προσωπικού / εθελοντών / κριτών / συνεργατών (περίπου 400 άτομα) θα φορά προστατευτική μάσκα και θα είναι πλήρως καταρτισμένο και εκπαιδευμένο αναφορικά με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης, καθώς και με το περιεχόμενο του παρόντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Θα έχει επίσης υποβληθεί σε self-test 24ώρου τις ημέρες του αγώνα, και θα έχει μαζί του το αρνητικό αποτέλεσμα.

Μετακινήσεις: Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων αθλούμενων, προσωπικού, κριτών κτλ. για τους σκοπούς της διοργάνωσης θα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τις μεταφορές.

Η Οργανωτική επιτροπή του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend