Ο Luka Kovacic μιλάει για το ορεινό τρέξιμο

Ο Luka Kovacic χωρίζει ένα έτος σε 2 σεζόν, εκείνη του ορειβατικού σκι & εκείνη του τρεξίματος. Εμείς μιλήσαμε μαζί του & σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα tips, αλλά & τα μυστικά του ορεινού τρεξίματος.

Περιέγραψε μας μια τυπική σου εβδομάδα προπόνησης και τον συνολικό της όγκο σε χιλιόμετρα, ώρες προπόνησης και θετική υψομετρική.

Πριν ξεκινήσω να σας λέω θα πρέπει να διευκρινίσω μερικά πράγματα για να ξέρει ένας αναγνώστης – μέσα σε έναν χρόνο συνήθως έχω δύο σεζόν. Η μία σεζόν αφορά το τρέξιμο και η άλλη το ορειβατικό σκι. Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο μέχρι το τέλος Μαρτίου, είμαι λίγο πολύ συγκεντρωμένος στο ορειβατικό σκι, αλλά τους υπόλοιπους μήνες είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο τρέξιμο.

Στην αρχή της σεζόν, εστιάζω κυρίως στον όγκο, καθώς χρειάζεται μια γερή βάση από την οποία μπορείς μετά να χτίσεις τις επιδόσεις σου μέσα στη χρονιά. Μία σωστή και γερή βάση σου δίνει περισσότερη ελευθερία στα επόμενα στάδια της προπόνησης, όπου εκεί παίζεις με υψηλότερες εντάσεις, ενώ παράλληλα μπορείς να καλύψεις περισσότερους αγώνες και να ανακάμψεις από αυτούς πολύ πιο γρήγορα. Η σωστή βάση είναι η καλύτερη προετοιμασία για μια επιτυχημένη σεζόν, με καλά αποτελέσματα και λιγότερους τραυματισμούς.

Εγώ προτιμώ να μετράω ώρες αντί για χιλιόμετρα, οπότε μία συνηθισμένη μου εβδομάδα αποτελείται από 16 – 20 ώρες προπόνησης, η οποία φτάνει τις 12 – 15 ώρες όταν πλησιάζει η εβδομάδα του αγώνα. Ένας άλλος αριθμός στον οποίο εστιάζω είναι η εβδομαδιαία θετική υψομετρική διαφορά σε κάθετες διαδρομές, δηλαδή, στην περίπτωσή μου, περίπου 8.000-11.000 μέτρα την εβδομάδα. Όσον αφορά το ορεινό τρέξιμο, αυτά τα δύο κάνουν τη διαφορά, καθώς οι αθλητές που έχουν τα υψηλότερα νούμερα, συνήθως πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Luka Kovacic poses for a portrait at Red Bull 400 in Titisee-Neustadt, Germany on September 18, 2021 // Saris Lange / Red Bull Content Pool // SI202109190008 // Usage for editorial use only //

Κάθετες διαδρομές, μαραθώνιοι και πολλές άλλες προκλήσεις. Διαφοροποιείς την προπόνηση σου ανάλογα με τον αγώνα;

Ναι, μου αρέσει πολύ να πιέζω δυνατά στις απότομες πλαγιές (όσο πιο απότομες – τόσο το καλύτερο!), όπου μπορείς πραγματικά να δοκιμάσεις τα όρια του σώματός σου. Δεν μου αρέσουν τόσο οι τακτικές, προτιμώ να τα δίνω όλα, χωρίς να κρύβομαι. Πάντα λέω: «Ας κερδίσει ο πιο δυνατός!»

Ωστόσο, όταν προπονείσαι στα βουνά, ανεβαίνεις ανηφόρες και κατεβαίνεις κατηφόρες, οπότε είναι λογικό να αγωνίζεσαι σε μεγάλες διαδρομές, όπως για παράδειγμα το Skyrunning. Εγώ, ωστόσο, είμαι λάτρης των «μικρότερων» αποστάσεων, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 40χλμ, μιας και μπορώ και τρέχω αρκετά γρήγορα σε όλη τη διαδρομή, και αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο. Πολλοί δεν θα συμφωνήσουν μαζί μου, αλλά κατά τη γνώμη μου για να αγωνιστεί κανείς στο RedBull400 και στο Skyrunning χρειάζεται τις ίδιες ικανότητες, αφού κανένα από τα δύο δεν είναι φτιαγμένο για γρήγορους δρομείς, αλλά για ισχυρούς άνδρες που έχουν πολλές αντοχές.

Όσον αφορά τη φιλόδοξη πρόκληση με τις πέντε υψηλότερες κορυφές της Σλοβενίας, αυτό ήταν ένα όνειρο που πραγματοποίησα, αφού λατρεύω τα βουνά. Ήταν ένα ενδιαφέρον ταξίδι, όπου είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τον εαυτό μου και ταυτόχρονα να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Για αυτό το project χρειάστηκε να το προσεγγίσω λίγο διαφορετικά, με κάποιες μεγαλύτερης διάρκειας προπονήσεις, έτσι ώστε να προετοιμάσω τα πόδια μου για τον πόνο που θα ερχόταν, μετά από μερικές ώρες και κάθετες διαδρομές. Η χρονιά του COVID-19 ήταν ιδανική ευκαιρία για αυτό, καθώς δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου αγώνες και είχα άφθονο χρόνο να προετοιμαστώ για αυτήν την πρόκληση.

Πόσο σημαντική πιστεύεις ότι είναι η αποκατάσταση μετά από μια προπόνηση; Τι θεραπείες κάνεις;

Στο τέλος της ημέρας, μια σωστή και καλή αποκατάσταση είναι πολύ σημαντική όταν κάνεις δυνατές προπονήσεις. Πρέπει να καταναλώνεις αρκετό φαγητό, να κοιμάσαι αρκετά και γενικά να μην έχεις πολύ άγχος στην καθημερινότητά σου. Οι προπονήσεις πρέπει να προσαρμοστούν στον τρόπο ζωής σου και στον χρόνο που διαθέτεις – δεν πρέπει να γίνεται το αντίθετο. Νομίζω ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για μια μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τα αθλήματα αντοχής (ουσιαστικά από τότε που άρχισα να περπατάω…) έχω μάθει ότι πρέπει να ακούω το σώμα μου – αν με πονάνε τα πόδια μου πρέπει να ξεκουραστώ, αν δεν έχω δύναμη πρέπει να το πάω πιο χαλαρά. Έμαθα ότι πρέπει να κοιμάμαι τουλάχιστον 8 ώρες, να τρώω αρκετά μέσα στην ημέρα και πολλά άλλα. Ένα άλλο πολύ σημαντικό είναι ότι δεν προσπαθώ να κάνω τα πράγματα όπως οι άλλοι. Είναι ωραίο να παίρνεις ιδέες από τους καλύτερους, αλλά αν θέλεις πραγματικά να βελτιωθείς, πρέπει να το κάνεις με τον δικό σου τρόπο. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος προς την επιτυχία, αφού κάθε σώμα είναι μοναδικό, γι’ αυτό και χρειάζεσαι μοναδική προσέγγιση στην προπόνηση.

Πες μας για τη διατροφή σου πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα.

Όλα ξεκινούν μερικές μέρες πριν – αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να καταναλώνεις σωστά και θρεπτικά γεύματα, και σίγουρα δεν είναι η ώρα για αυτοσχεδιασμό και για να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο. Όταν φτάσει η ημέρα του αγώνα, στην δική μου περίπτωσή ξεκινάω με πρωινό (μου αρέσει πολύ το γιαούρτι με μούσλι, ή το ψωμί με βούτυρο και μέλι/μαρμελάδα). Μετά τρώω μερικές μπάρες και πίνω κάποια γλυκά ροφήματα (πιστεύω ότι το νερό δεν είναι καλή πηγή ενυδάτωσης, οπότε μου αρέσει να πίνω ισοτονικά ποτά). Πριν από τον αγώνα ένα κουτάκι Red Bull είναι ένα καλό shot ενέργειας, έχει τα ιδανικά συστατικά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα καταναλώνω πάντα ζελεδάκια, γιατί είναι η πιο γρήγορη και με μεγαλύτερη διάρκεια πηγή ενέργειας. Ένα πλεονέκτημα των τζελ είναι ότι είναι τα μόνα που μπορείς να πάρεις όταν είσαι σε κίνηση (τα καταναλώνω και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, γιατί αν θέλω να έχω καλή απόδοση, πρέπει να τα δοκιμάζω όλα όταν υπάρχει χώρος για αποτυχίες, όχι κατά τη διάρκεια του αγώνα!). Αμέσως μετά τον αγώνα, χρειάζεται οπωσδήποτε μια πήγη ενέργειας και πολλά υγρά. Με αυτόν τον τρόπο, θα ανακάμψεις πολύ πιο γρήγορα και θα είσαι σε θέση να προπονηθείς ξανά πολύ πιο σύντομα – στον αθλητισμό κάθε μέρα μετράει, ειδικά αν υπάρχει άλλος αγώνας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Luka Kovacic competes at Red Bull 400 in Titisee-Neustadt, Germany on September 18, 2021 // Saris Lange / Red Bull Content Pool // SI202109190010 // Usage for editorial use only //

Ακολουθείς συγκεκριμένη στρατηγική για τους αγώνες; Ξεκινάς δηλαδή πολύ δυνατά από το 1ο λεπτό ή προτιμάς να κρατήσεις τις δυνάμεις σου για το τέλος;

(Γελάει) Μου αρέσει πολύ να πιέζω από την αρχή, γιατί έτσι βλέπω αμέσως ποιος έχει τα «καλύτερα πόδια». Μου αρέσει να αγωνίζομαι σε απαιτητικούς αγώνες, όπου δεν μπορεί κανείς να «κρυφτεί». Φυσικά, πρέπει να γνωρίζεις το σώμα σου και τους περιορισμούς σου, αυτό είναι ένα πράγμα που το μαθαίνεις στις προπονήσεις. Αλλά ναι, ποτέ δεν κρύβομαι και δεν κρατάω δυνάμεις για τον τερματισμό! Οπότε η τακτική μου είναι λίγο-πολύ εύκολη – όσο πιο δυναμικά γίνεται, για όσο το δυνατόν περισσότερο!

Ο Luka Kovacic θα επισκεφτεί την Ελλάδα πολύ σύντομα, καθώς στο πλαίσιο του Red Bull Σκαλάκια, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου, θα διεξαχθεί ένα μοναδικό workshop για τους νικητές του αγώνα. Συγκεκριμένα, οι νικητές θα έχουν την δυνατότητα να περάσουν άπλετο χρόνο με τον Σλοβένο αθλητή, να μάθουν τα μυστικά του ορεινού τρεξίματος αλλά και να αθληθούν μαζί του.

Πηγή: www.redbull.com.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Η Ασημίνα Ιγγλέζου σε ένα διαφορετικό αγώνα υπεραντοχής στη λίμνη Κόμο, στην Ιταλία

Η Ασημίνα Ιγγλέζου ολοκλήρωσε αυτές τις μέρες έναν ακόμα άθλο ορεινής υπεραντοχής, στην Ιταλία αυτή τη φορά. Τερμάτισε με επιτυχία, σε 84 ώρες συνεχόμενης προσπάθειας, νυχθημερόν, τον αγώνα UTLAC (Ultra Trail Lake Como) και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που τερματίζει αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Το UTLAC αποτελεί τον κύκλο της διάσημης λίμνης Κόμο, στη Λομβαρδία της βόρειας Ιταλίας, μιας νοητής γραμμή 277 χιλιομέτρων που περικυκλώνει τη λίμνη, με αρχή και τέλος το τουριστικό θέρετρο της πόλης Λέκο. Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος αγώνας, χωρίς σηματοδοτημένη διαδρομή και χωρίς μονοπάτια, αναγκάζει τους αθλητές να κινηθούν σε άγριο πεδίο, ανεπεξέργαστο.

Η λίμνη Κόμο είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας και παραδοσιακά, ένας από τους σπουδαιότερους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Ο αγώνας, στον οποίο συμμετείχαν 50 αποφασισμένοι αθλητές από 13 χώρες, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε κάτω από συνεχόμενη βροχή και το κύριο χαρακτηριστικό του ήταν η υποχρέωση των αθλητών να ανιχνεύουν μόνοι τους τη διαδρομή του αγώνα, χρησιμοποιώντας GPS συσκευές, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο τους.

Η διοργάνωση χάραξε τη διαδρομή εκτός μονοπατιών, για να προστατέψει όπως αναφέρει ευαίσθητα μονοπάτια του παρελθόντος αρχαία σύνορα ,χωριά και πολεμικές τοποθεσίες που έμειναν στην ιστορία από την αρχαιότητα,. Η διαδρομή του UTLAC δεν ακολουθεί όμως μόνο την όχθη της λίμνης και τους γραφικούς οικισμούς της αλλά στο μεγαλύτερο ανάπτυγμά της ανεβαίνει και κατεβαίνει τα βουνά που ορθώνονται τριγύρω. Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο των ανήφορων που καλύπτει η διαδρομή στα 277 χιλιόμετρά της, αγγίζει τα 15.000 μέτρα!

Νικητές του φετινού αγώνα ήταν, η Ισπανίδα Σίλβια Τριγκουέρος, διάσημη στον χώρο από τις νίκες της στον φημισμένο «Κύκλο των Γιγάντων» και ο Ελβετός Ρομπέν Φουρνιέ. Στον αγώνα συμμετείχε και ο περσινός νικητής Πέτερ Κίνζλ, που πάλεψε μέχρι το τέλος αλλά τερμάτισε δεύτερος τελικά. Ένας από εκείνους που δεν κατάφεραν να τερματίσουν ήταν και ο αγαπημένος του Ιταλικού κοινού των βουνών Ολιβιέρο Μποσατέλι, γνωστός από τις νίκες του στον «Κύκλο των Γιγάντων».

Η εμπειρία της Ασημίνας από παρόμοιους αγώνες στο παρελθόν, τη βοήθησε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες του UTLAC και να περάσει τη γραμμή του τερματισμού μετά από τέσσερα μερόνυχτα, υπομένοντας τις ιδιαίτερα κακές καιρικές συνθήκες, τη σωματική και ψυχική κόπωση που προκαλεί ένα τέτοιο εγχείρημα. Επόμενες στάσεις για την Ασημίνα μέχρι τον Σεπτέμβριο και τον σπουδαίο «Κύκλο των Γιγάντων» των 350 χιλιομέτρων στις Άλπεις, το στόχο της για τη φετινή χρονιά, υπάρχουν δύο ακόμα μεγάλοι αγώνες τις επόμενες εβδομάδες, σε Βόρεια Μακεδονία και Ελβετία.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

10 χρόνια Tihiorace: Ο Θωμάς Ρούμπας εξηγεί πως το Τείχιο βρέθηκε στην κορυφή του δρομικού χάρτη  

Το Τείχιο είναι το φιλόξενο χωριό στην Ορεινή Δωρίδα όπου πραγματοποιούνται εδώ και 10 χρόνια οι αγώνες ορεινού τρεξίματος Tihiorace. Οι αγώνες διαθέτουν διαδρομές για όλα τα γούστα ξεκινώντας από:

– Rabbit’s Race 10km
– Hawk’s Race 20km
– Deer’s Race 30km
– Wolf’s Race 50km
– Tihiorace Stage “Ermis Theocharopoulos” 100km (ο μοναδικός αγώνας stage στην Ελλάδα)
– 15km Πορεία για αθλητές με αμαξίδιο

Ο Θωμάς Ρούμπας, είναι ο άνθρωπος πίσω από τους αγώνες, η ψυχή των διοργανώσεων. Αθλητής και ο ίδιος,  με καταγωγή από το Τείχιο, και με όραμα να αναδείξει τον τόπο του, ώστε να αποτελέσει πρότυπο παράδειγμα χωριού στην Ελλάδα, αντί να σβήσει από τον χάρτη, να ζωντανέψει, διατηρώντας τον πλούτο της παρθένας φύσης και του περιβάλλοντος.

Και τα κατάφερε. Καθώς εκεί, στην Ορεινή Δωρίδα, χτυπάει κάθε χρόνο η καρδιά του ορεινού τρεξίματος, με αγώνες που πραγματικά ανεβάζουν το επίπεδο των διοργανώσεων στην Ελλάδα και αποτελούν πλέον οδηγό επιτυχίας.

Από την Παρασκευή 5 Μάϊου ξεκινά η επετειακή 10η διοργάνωση του Tihiorace που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή,  και ο Θωμάς Ρούμπας μίλησε στο runnfun.gr

Θωμά, πως ξεκίνησε η ιδέα για τους αγώνες βουνού και συγκεκριμένα για το Tihio Race?

Ξεκινήσαμε  τον Μάιο του 2014 με την 1η εκδήλωση ορεινού τρεξίματος Tihiorace, όπου σχεδόν κανείς δεν ήξερε το χωριό Τείχιο και που βρισκόταν στον χάρτη της Ελλάδας.  Τώρα εννιά χρόνια μετά στη 10η επετειακή εκδήλωση του Tihiorace αναμένουμε περίπου 600 αθλητές και άλλους τόσους θεατές.

Θα υπάρχουν παράπλευρες εκδηλώσεις για τον επετειακό εορτασμό των 10 χρόνων;

Φυσικά, εκτός από την πλούσια αγωνιστική δράση, οι επισκέπτες του Τειχίου θα μπορέσουν να ζήσουν μια αυθεντική εμπειρία TihioRace με μουσική και χορό από το χορευτικό συγκρότημα Ευπαλίου αλλά και την Παπαχαραλάμπειο Φιλαρμονική Ορχήστρα Ναυπάκτου.  Οι αθλητές θα συναντήσουν μια έκπληξη στο βουνό καθώς θα υπάρχουν μουσικοί που θα χρωματίζουν με τους ήχους τους τα μονοπάτια.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν και αυτοί την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Παραδεισόπουλου και του Λευτέρη Παρασκευά αλλά και στον παιδικό αγώνα 1500 μέτρων.

Συλλεκτικές μπλούζες, μετάλλια και έπαθλα θα δοθούν φέτος σε όλους τους αθλητές καθώς και πλούσια δώρα νικητών και κληρώσεων.

Ποιο είναι το όφελος από την άθληση στο βουνό;

Ως γνωστόν, τα οφέλη της άθλησης για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλαπλά και συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των αθλουμένων. Πιο συγκεκριμένα, η άθληση στο βουνό και γενικότερα έξω από το αστικό τοπίο που έχουμε συνηθίσει, οι περισσότεροι, έχει την ιδιότητα να προσφέρει μια ασυνήθιστη ηρεμία σε όσους ασχολούνται με αυτό. Μακριά από την φασαρία και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, οι ήχοι και τα χρώματα της φύσης στις διάφορες εποχές μας ταξιδεύουν σε έναν άλλο κόσμο. Οι απαιτήσεις για τον αθλούμενο είναι διαφορετικές καθώς όλες οι αισθήσεις θα πρέπει να λειτουργούν στο 100% αλλά τελικά η κάθε δραστηριότητα είναι μοναδική. Έτσι και στα μοναδικά μονοπάτια της Δωρίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βουνίσια εμπειρία σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να ζήσουν έναν «επετειακό τερματισμό».

Ποιες αποστάσεις θα υπάρχουν στη φετινή διοργάνωση και ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες κάθε απόστασης;

Οι αποστάσεις των αγώνων ποικίλλουν από τα 10 χιλιόμετρα του entry level Rabbit’s Race μέχρι το απαιτητικό τριήμερο stage “Ermis Theocharopoulos” συνολικής απόστασης 100 χιλιομέτρων με τα 5350 μέτρα θετικής υψομετρικής.

Ο αγώνας 51 χιλιομέτρων Wolf’s Race με 2850 μέτρα θετικής υψομετρικής, όπως και το stage είναι ενταγμένος στο Καλεντάρι της iTRA, της International Trail Running Association δίνοντας πολύτιμους βαθμούς για όσους τους θέλουν. Οι αγώνες των 10, 20 και 30 χιλιομέτρων που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Μαΐου, ποικίλουν σε δυσκολία δοκιμάζοντας έτσι τις αντοχές των συμμετεχόντων και καλώντας τους να ξεπεράσουν τα όριά τους. Ίσως ο σημαντικότερος αγώνας της φετινής διοργάνωσης είναι το stage “Ermis Theocharopoulos” που οι 45 συμμετέχοντες, αριθμός ρεκόρ για τον συγκεκριμένο αγώνα, θα διανύσουν 17 χιλιόμετρα την Παρασκευή, 51 χιλιόμετρα το Σάββατο και 32 την Κυριακή. Μην ξεχνάμε φυσικά και την πορεία 15 χιλιομέτρων για αθλητές ΑΜΕΑ που θα κινηθεί στο οδικό δίκτυο μεταξύ του Τειχίου και της Ποτιδάνειας σε μια διαδρομή με μαγευτική θέα προς την Γκιώνα και τα Βαρδούσια.

Ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνουν οι ορεινοί αγώνες στην τοπική κοινωνία;

Ως οργανωτική επιτροπή του TihioRace, δραστηριοποιούμαστε εδώ και 10 χρόνια από το 2014 στο χωριό μας το Τείχιο. Σε όλο αυτό το διάστημα, καθότι οι δραστηριότητές μας δεν περιορίζονται σε μία μοναδική διοργάνωση αλλά σε μια ποικιλία που περιλαμβάνει αγώνες ορεινής ποδηλασίας και ορεινούς αγώνες υπεραπόστασης, θεωρούμε πως το αποτύπωμα που μένει μετά από κάθε τέτοια δράση, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να προσφέρει. Η προώθηση της τοπικής οικονομίας και της επισκεψιμότητας στα, κατά κάποιον τρόπο, «άγνωστα» ή και «ξεχασμένα» θα μπορούσε να πει κανείς, χωριά της χώρας μας βοηθά στην ενίσχυση του τουρισμού, όχι μόνο ένα τριήμερο μέσα στο έτος αλλά πιο συχνά. Τα όμορφα τοπία και οι μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς στην ευρύτερη περιοχή είναι εκπληκτικές και μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.  Ιδιαίτερα στην Δωρίδα που συνδυάζει το βουνό με την θάλασσα, τις ψηλές κορυφές με τις διαδρομές στην Λίμνη του Μόρνου και τα ιστορικά χωριά της Ρούμελης, ο επισκέπτης μπορεί να αποκομίσει πολλά. Το ίδιο συμβαίνει και με την τοπική κοινωνία φυσικά η οποία ακολουθεί τις εξελίξεις και προσαρμόζεται με όμορφο τρόπο. Να σημειώσουμε πως πριν από μερικά χρόνια το Τείχιο δεν διέθετε κανένα κατάλυμα ενώ σήμερα υπάρχουν, και  εξυπηρετούν επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Ποιο είναι το όραμα για την οργανωτική ομάδα του TIHIO RACE; Μέχρι που θα φτάσετε;

Όραμά μας εδώ στο TihioRace είναι η αδιάκοπη βελτίωση της εμπειρίας που προσφέρουμε στους αθλητές που μας τιμούν με την παρουσία τους κάθε χρόνο. Από το 2014, θεωρούμε πως βαδίζουμε σταθερά σε αυτό το μονοπάτι και χρόνο με τον χρόνο καταφέρνουμε να κατακτήσουμε ακόμη μία από τις κορυφές που στοχεύουμε. Εκτός από την εξέλιξη του ορεινού τρεξίματος, σκοπός μας είναι να προωθήσουμε εθελοντικές και ανθρωπιστικές δράσεις, όπως εθελοντικές αιμοδοσίες, παιδικές δραστηριότητες, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και άλλα, ώστε να δημιουργήσουμε μια εμπειρία στους συμμετέχοντες που θα τους ελκύει ξανά και ξανά. Για να είμαστε ειλικρινείς, μια τάση προς τα «υπέρ-» (υπερμαραθώνιος, υπεραποστάσεις, υπερπροσπάθεια κτλ.) την έχουμε, επομένως στόχοι μας συνεχώς ανανεώνονται και μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend