Ο Luka Kovacic μιλάει για το ορεινό τρέξιμο

Ο Luka Kovacic χωρίζει ένα έτος σε 2 σεζόν, εκείνη του ορειβατικού σκι & εκείνη του τρεξίματος. Εμείς μιλήσαμε μαζί του & σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα tips, αλλά & τα μυστικά του ορεινού τρεξίματος.

Περιέγραψε μας μια τυπική σου εβδομάδα προπόνησης και τον συνολικό της όγκο σε χιλιόμετρα, ώρες προπόνησης και θετική υψομετρική.

Πριν ξεκινήσω να σας λέω θα πρέπει να διευκρινίσω μερικά πράγματα για να ξέρει ένας αναγνώστης – μέσα σε έναν χρόνο συνήθως έχω δύο σεζόν. Η μία σεζόν αφορά το τρέξιμο και η άλλη το ορειβατικό σκι. Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο μέχρι το τέλος Μαρτίου, είμαι λίγο πολύ συγκεντρωμένος στο ορειβατικό σκι, αλλά τους υπόλοιπους μήνες είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο τρέξιμο.

Στην αρχή της σεζόν, εστιάζω κυρίως στον όγκο, καθώς χρειάζεται μια γερή βάση από την οποία μπορείς μετά να χτίσεις τις επιδόσεις σου μέσα στη χρονιά. Μία σωστή και γερή βάση σου δίνει περισσότερη ελευθερία στα επόμενα στάδια της προπόνησης, όπου εκεί παίζεις με υψηλότερες εντάσεις, ενώ παράλληλα μπορείς να καλύψεις περισσότερους αγώνες και να ανακάμψεις από αυτούς πολύ πιο γρήγορα. Η σωστή βάση είναι η καλύτερη προετοιμασία για μια επιτυχημένη σεζόν, με καλά αποτελέσματα και λιγότερους τραυματισμούς.

Εγώ προτιμώ να μετράω ώρες αντί για χιλιόμετρα, οπότε μία συνηθισμένη μου εβδομάδα αποτελείται από 16 – 20 ώρες προπόνησης, η οποία φτάνει τις 12 – 15 ώρες όταν πλησιάζει η εβδομάδα του αγώνα. Ένας άλλος αριθμός στον οποίο εστιάζω είναι η εβδομαδιαία θετική υψομετρική διαφορά σε κάθετες διαδρομές, δηλαδή, στην περίπτωσή μου, περίπου 8.000-11.000 μέτρα την εβδομάδα. Όσον αφορά το ορεινό τρέξιμο, αυτά τα δύο κάνουν τη διαφορά, καθώς οι αθλητές που έχουν τα υψηλότερα νούμερα, συνήθως πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Luka Kovacic poses for a portrait at Red Bull 400 in Titisee-Neustadt, Germany on September 18, 2021 // Saris Lange / Red Bull Content Pool // SI202109190008 // Usage for editorial use only //

Κάθετες διαδρομές, μαραθώνιοι και πολλές άλλες προκλήσεις. Διαφοροποιείς την προπόνηση σου ανάλογα με τον αγώνα;

Ναι, μου αρέσει πολύ να πιέζω δυνατά στις απότομες πλαγιές (όσο πιο απότομες – τόσο το καλύτερο!), όπου μπορείς πραγματικά να δοκιμάσεις τα όρια του σώματός σου. Δεν μου αρέσουν τόσο οι τακτικές, προτιμώ να τα δίνω όλα, χωρίς να κρύβομαι. Πάντα λέω: «Ας κερδίσει ο πιο δυνατός!»

Ωστόσο, όταν προπονείσαι στα βουνά, ανεβαίνεις ανηφόρες και κατεβαίνεις κατηφόρες, οπότε είναι λογικό να αγωνίζεσαι σε μεγάλες διαδρομές, όπως για παράδειγμα το Skyrunning. Εγώ, ωστόσο, είμαι λάτρης των «μικρότερων» αποστάσεων, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 40χλμ, μιας και μπορώ και τρέχω αρκετά γρήγορα σε όλη τη διαδρομή, και αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο. Πολλοί δεν θα συμφωνήσουν μαζί μου, αλλά κατά τη γνώμη μου για να αγωνιστεί κανείς στο RedBull400 και στο Skyrunning χρειάζεται τις ίδιες ικανότητες, αφού κανένα από τα δύο δεν είναι φτιαγμένο για γρήγορους δρομείς, αλλά για ισχυρούς άνδρες που έχουν πολλές αντοχές.

Όσον αφορά τη φιλόδοξη πρόκληση με τις πέντε υψηλότερες κορυφές της Σλοβενίας, αυτό ήταν ένα όνειρο που πραγματοποίησα, αφού λατρεύω τα βουνά. Ήταν ένα ενδιαφέρον ταξίδι, όπου είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τον εαυτό μου και ταυτόχρονα να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Για αυτό το project χρειάστηκε να το προσεγγίσω λίγο διαφορετικά, με κάποιες μεγαλύτερης διάρκειας προπονήσεις, έτσι ώστε να προετοιμάσω τα πόδια μου για τον πόνο που θα ερχόταν, μετά από μερικές ώρες και κάθετες διαδρομές. Η χρονιά του COVID-19 ήταν ιδανική ευκαιρία για αυτό, καθώς δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου αγώνες και είχα άφθονο χρόνο να προετοιμαστώ για αυτήν την πρόκληση.

Πόσο σημαντική πιστεύεις ότι είναι η αποκατάσταση μετά από μια προπόνηση; Τι θεραπείες κάνεις;

Στο τέλος της ημέρας, μια σωστή και καλή αποκατάσταση είναι πολύ σημαντική όταν κάνεις δυνατές προπονήσεις. Πρέπει να καταναλώνεις αρκετό φαγητό, να κοιμάσαι αρκετά και γενικά να μην έχεις πολύ άγχος στην καθημερινότητά σου. Οι προπονήσεις πρέπει να προσαρμοστούν στον τρόπο ζωής σου και στον χρόνο που διαθέτεις – δεν πρέπει να γίνεται το αντίθετο. Νομίζω ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για μια μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τα αθλήματα αντοχής (ουσιαστικά από τότε που άρχισα να περπατάω…) έχω μάθει ότι πρέπει να ακούω το σώμα μου – αν με πονάνε τα πόδια μου πρέπει να ξεκουραστώ, αν δεν έχω δύναμη πρέπει να το πάω πιο χαλαρά. Έμαθα ότι πρέπει να κοιμάμαι τουλάχιστον 8 ώρες, να τρώω αρκετά μέσα στην ημέρα και πολλά άλλα. Ένα άλλο πολύ σημαντικό είναι ότι δεν προσπαθώ να κάνω τα πράγματα όπως οι άλλοι. Είναι ωραίο να παίρνεις ιδέες από τους καλύτερους, αλλά αν θέλεις πραγματικά να βελτιωθείς, πρέπει να το κάνεις με τον δικό σου τρόπο. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος προς την επιτυχία, αφού κάθε σώμα είναι μοναδικό, γι’ αυτό και χρειάζεσαι μοναδική προσέγγιση στην προπόνηση.

Πες μας για τη διατροφή σου πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα.

Όλα ξεκινούν μερικές μέρες πριν – αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να καταναλώνεις σωστά και θρεπτικά γεύματα, και σίγουρα δεν είναι η ώρα για αυτοσχεδιασμό και για να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο. Όταν φτάσει η ημέρα του αγώνα, στην δική μου περίπτωσή ξεκινάω με πρωινό (μου αρέσει πολύ το γιαούρτι με μούσλι, ή το ψωμί με βούτυρο και μέλι/μαρμελάδα). Μετά τρώω μερικές μπάρες και πίνω κάποια γλυκά ροφήματα (πιστεύω ότι το νερό δεν είναι καλή πηγή ενυδάτωσης, οπότε μου αρέσει να πίνω ισοτονικά ποτά). Πριν από τον αγώνα ένα κουτάκι Red Bull είναι ένα καλό shot ενέργειας, έχει τα ιδανικά συστατικά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα καταναλώνω πάντα ζελεδάκια, γιατί είναι η πιο γρήγορη και με μεγαλύτερη διάρκεια πηγή ενέργειας. Ένα πλεονέκτημα των τζελ είναι ότι είναι τα μόνα που μπορείς να πάρεις όταν είσαι σε κίνηση (τα καταναλώνω και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, γιατί αν θέλω να έχω καλή απόδοση, πρέπει να τα δοκιμάζω όλα όταν υπάρχει χώρος για αποτυχίες, όχι κατά τη διάρκεια του αγώνα!). Αμέσως μετά τον αγώνα, χρειάζεται οπωσδήποτε μια πήγη ενέργειας και πολλά υγρά. Με αυτόν τον τρόπο, θα ανακάμψεις πολύ πιο γρήγορα και θα είσαι σε θέση να προπονηθείς ξανά πολύ πιο σύντομα – στον αθλητισμό κάθε μέρα μετράει, ειδικά αν υπάρχει άλλος αγώνας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Luka Kovacic competes at Red Bull 400 in Titisee-Neustadt, Germany on September 18, 2021 // Saris Lange / Red Bull Content Pool // SI202109190010 // Usage for editorial use only //

Ακολουθείς συγκεκριμένη στρατηγική για τους αγώνες; Ξεκινάς δηλαδή πολύ δυνατά από το 1ο λεπτό ή προτιμάς να κρατήσεις τις δυνάμεις σου για το τέλος;

(Γελάει) Μου αρέσει πολύ να πιέζω από την αρχή, γιατί έτσι βλέπω αμέσως ποιος έχει τα «καλύτερα πόδια». Μου αρέσει να αγωνίζομαι σε απαιτητικούς αγώνες, όπου δεν μπορεί κανείς να «κρυφτεί». Φυσικά, πρέπει να γνωρίζεις το σώμα σου και τους περιορισμούς σου, αυτό είναι ένα πράγμα που το μαθαίνεις στις προπονήσεις. Αλλά ναι, ποτέ δεν κρύβομαι και δεν κρατάω δυνάμεις για τον τερματισμό! Οπότε η τακτική μου είναι λίγο-πολύ εύκολη – όσο πιο δυναμικά γίνεται, για όσο το δυνατόν περισσότερο!

Ο Luka Kovacic θα επισκεφτεί την Ελλάδα πολύ σύντομα, καθώς στο πλαίσιο του Red Bull Σκαλάκια, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου, θα διεξαχθεί ένα μοναδικό workshop για τους νικητές του αγώνα. Συγκεκριμένα, οι νικητές θα έχουν την δυνατότητα να περάσουν άπλετο χρόνο με τον Σλοβένο αθλητή, να μάθουν τα μυστικά του ορεινού τρεξίματος αλλά και να αθληθούν μαζί του.

Πηγή: www.redbull.com.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

“H ΣΤΡΟΦΗ”: Το βιβλίο του Δημήτρη Χρόνη από την Sportbook

Οι εκδόσεις Sportbook με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν το βιβλίο του μαραθωνοδρόμου Δημήτρη Χρόνη, με τίτλο:

Η ΣΤΡΟΦΗ

Ο Δημήτρης Χρόνης για τρεις δεκαετίες και μέχρι την ηλικία των 48 ετών υπήρξε μανιώδης καπνιστής και υπέρβαρος, με αποτέλεσμα να εμφανίσει κρίσεις δύσπνοιας και να χρειαστεί ιατρική βοήθεια. Δεν είχε αυτοσκοπό τον αθλητισμό, αλλά με αφορμή αυτή την αρνητική εξέλιξη αποφάσισε να προστατέψει την υγεία του. Έτσι, σταμάτησε το κάπνισμα και, προκειμένου να ελαττώσει το βάρος του, άρχισε να τρέχει. Πρώτα γράφτηκε σε γυμναστήριο. Ο διάδρομος ύστερα από κάποιο διάστημα δεν τον κάλυπτε πλέον, και βγήκε στον δρόμο. Το τρέξιμο έγινε τρόπος ζωής, ώσπου ωρίμασε μέσα του η ιδέα της συμμετοχής σε αγώνες. Το 2002 τόλμησε να συμμετάσχει στον Μαραθώνιο Αθηνών, όπου με δυσκολία τερμάτισε. Ήταν η αρχή της μεγάλης αλλαγής. Ακολούθησαν μαραθώνιοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σήμερα είναι ένας από τους Έλληνες αθλητές που κατέχουν το μετάλλιο των Six Star Finishers, έχοντας τερματίσει και στους έξι μεγαλύτερους μαραθώνιους του κόσμου. Το 2014 ένιωσε έτοιμος για αγώνες υπεραπόστασης, όπου σημασία έχει ο ανταγωνισμός μόνο με τον εαυτό σου και ο τερματισμός. Είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας που τερμάτισε (δύο φορές, το 2017 και το 2019) στο Σπάρταθλον από δημιουργίας του. Έχει την καλύτερη ελληνική επίδοση 186 km σε αγώνα 24h, το 2019 στο No Finish Line (ΝFL Αθηνών) στην ηλικιακή κατηγορία 65-70 ετών.

Μέσα από τα συναισθήματα και τα βιώματά του, μέσα από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της αθλητικής πορείας του, επιχειρεί να στείλει θετικά μηνύματα προς άτομα κάθε ηλικίας για αλλαγή του τρόπου ζωής τους και ΣΤΡΟΦΗ προς τον αθλητισμό.

Ανδρέα Παπανδρέου 172, 56626, Θεσσσαλονίκη

τηλ.: 2310. 629319  www.sportbook.gr, [email protected]

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Φίλιππος Ράπτης: Από τον Πειραιά και το Χαϊδάρι στην Αργεντινή και τη Βραζιλία

Είναι μόλις 16 ετών και δεν θεωρείται ταλέντο είναι ταλέντο. Άλλωστε στην παγκόσμια κολύμβηση υπάρχουν «αστέρες» σε αυτή την ηλικία. Ο λόγος για τον 16χρονο Φίλιππο Ράπτη, που γεννήθηκε κωφός, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε σε τίποτα να βρει τον αθλητικό του δρόμο και να βρίσκεται ήδη στην πρώτη 4άδα της παγκόσμιας κολύμβησης.

Από το Σωματείο Κωφών Πειραιώς και Νήσων και την Α.Ε. Χαϊδαρίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κολύμβησης κωφών στην Αργεντινή (πέρυσι) και τους Αγώνες Νεότητας στη Βραζιλία (εφέτος) δεν έχει κυλήσει πολύ νερό …στην πισίνα καθώς είναι μόλις 2 χρόνια. Οι επιτυχίες όμως είναι σημαντικές και τα αθλητικά όνειρα ενός 16χρόνου δεν έχουν τέλος…

Πόσο καιρό αγωνίζεσαι με την Εθνική ομάδα Κωφών;

Φ.Ρ.: «Με την Εθνική Ομάδα Κολύμβησης Κωφών αγωνίζομαι λιγότερο από να χρόνο και έχω πάρει μέρος σε δύο διεθνείς διοργανώσεις. Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2023, στο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών, που έγινε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής από 13 έως 19 Αυγούστου και η δεύτερη, στους Πρώτους Αγώνες Νεότητας Κωφών, που έγιναν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, από 15 έως 20 Ιανουαρίου 2024».

Πως έμαθες για την Ομοσπονδία; Οι γονείς σου σε στήριξαν στην προσπάθειά σου αυτή;

Φ.Ρ.: « Έμαθα για την Ε.Ο.ΑΚ. από την κ. Στέφανη Κωσταρέλλου, που ήταν η πρώτη μου προπονήτρια στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου, απ’ όπου ξεκίνησα. Μαζί της, πήρα μέρος για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2019 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωφών, που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς μου με στήριξαν και βέβαια εξακολουθούν να με στηρίζουν στη έως τώρα προσπάθειά μου».

Πως έχασες την ακοή σου και πότε άρχισες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό; Άρχισες με κολύμβηση ή με κάτι άλλο;

Φ.Ρ.: «Γεννήθηκα κωφός, λόγω μιας δυσπλασίας του έσω ωτός, που συνέβη κατά την εμβρυογένεση. Αυτό σημαίνει ότι πίσω από το τύμπανο δεν έχει σχηματιστεί ο κοχλίας και επομένως δεν άκουγα τίποτα. Σε ηλικία 2,5 ετών έκανα επέμβαση για κοχλιακό εμφύτευμα και με αυτή τη συσκευή, όταν φοράω τον επεξεργαστή ήχου που είναι το εξωτερικό τμήμα της, μπορώ να ακούω από το αριστερό αυτί μόνο. Με τον αθλητισμό άρχισα να ασχολούμαι από την ηλικία των 6 ετών. Άρχισα με Aikido, μια ήπια πολεμική τέχνη, χωρίς χτυπήματα που θα έθεταν σε κίνδυνο τον επεξεργαστή ήχου που φοράω. Μετά από τρία χρόνια ζήτησα από τους γονείς μου να αλλάξω άθλημα και σκέφτηκαν το κολύμπι, γιατί μου άρεσε να είμαι στη θάλασσα, αλλά και γιατί θεωρούν πως δεν είναι δυνατόν να μεγαλώνεις στην Ελλάδα και να μην ξέρεις να κολυμπάς.

Εκεί, είχα την τύχη να με αναλάβει η κ. Κωσταρέλλου, η οποία στην αρχή μου έμαθε τα βασικά και στη συνέχεια άρχισε να με προπονεί βάζοντάς με στο χώρο της αγωνιστικής κολύμβησης, με την εγγραφή μου στο Σωματείο Κωφών Πειραιώς και Νήσων. Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2021 με δέχτηκαν στην ομάδα της Α.Ε. Χαϊδαρίου, όπου και προπονούμαι από τον Σεπτέμβριο του 2021, με την κ. Βάσω Κρέστα και τον κ. Παναγιώτη Καλογερόπουλο, οι οποίοι και με έχουν βοηθήσει και με βοηθάνε, στο να βελτιώνω την τεχνική μου, αλλά και με στηρίζουν στην προσπάθειά μου, αφού με την ομάδα του Χαϊδαρίου λαμβάνω μέρος και σε γενικούς αγώνες ακουόντων».

Όταν άρχισες να αγωνίζεσαι περίμενες τόσο σύντομα να φθάσεις και να παίρνεις μέρος σε παγκόσμια πρωταθλήματα με τα εθνικά χρώματα;

Φ.Ρ.: «Η αλήθεια είναι πως όχι. Ήταν αρκετά σύντομο το διάστημα για μένα και φυσικά μεγάλη τιμή να αγωνίζομαι στο εξωτερικό και να εκπροσωπώ την Ελλάδα. Όλα άρχισαν από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα της Ε.Ο.Α.Κ. ο κ. Χαράλαμπος Παπανικολάου».

Πόσο σε βοήθησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Χαράλαμπος Παπανικολάου στην προσπάθειά σου αυτή;

Φ.Ρ : «Μετά την πρώτη διοργάνωση των Πανελληνίων Αγώνων Κωφών που έγινε στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2022 (πριν πηγαίναμε στη Θεσσαλονίκη), τον Νοέμβριο, συμμετείχα σ’ένα camp, μια εβδομάδα σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήμασταν συνολικά έξι αθλητές (3 από Θεσσαλονίκη, 2 από Αθήνα, 1 από Ηράκλειο). Εκεί για πρώτη φορά ήμασταν όλοι μαζί και μπόρεσε να δει τις δυνατότητες και τους χρόνους όλων μας, σε κάθε στυλ κολύμβησης. Αυτό ήταν και το «κλειδί» για μένα, αφού μου άνοιξε την πόρτα της Εθνικής Ομάδας Κωφών. Στη συνέχεια ακολούθησαν προπονήσεις με τον κ. Παπανικολάου στο ΟΑΚΑ. Και φτάνουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς, που έγινε τον Ιούνιο του 2023, όπου στη σκυταλοδρομία 4×100 μικτή καταφέραμε να πιάσουμε το όριο για το παγκόσμιο της Αργεντινής, βελτιώνοντας το χρόνο (συνδυαστικά) κατά μισό λεπτό! Οπότε, μπορώ να πω ότι η παρουσία του κ. Χαράλαμπου Παπανικολάου στη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή, ήταν καταλυτική για μένα. Τόσο για την τεράστια εμπειρία που αποκόμισα από τη συμμετοχή μου σε δύο παγκόσμιες διοργανώσεις όσο και γιατί κάνοντας προπονήσεις μαζί του με βοηθάει να βελτιώνω την τεχνική μου και να διορθώνω τυχόν λάθη. Θα ήθελα πολύ να έχουμε περισσότερες ώρες προπόνησης μαζί, γιατί έχω πολλά ακόμη να μάθω».

Τέταρτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής, τρεις 4ες θέσεις στο παγκόσμιο νέων πριν λίγες ημέρες, πότε υπολογίζεις να ανέβεις στο βάθρο;

Φ.Ρ.: «Κάθε φορά που αγωνίζομαι, προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μια θέση στο βάθρο είναι πάντα στόχος, κυρίως επειδή νιώθεις ότι οι προσπάθειές σου απέδωσαν. Όμως ξέρω πως για να φτάσω στο σημείο αυτό, χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη. Ουσιαστικά, κολυμπάω αγωνιστικά μόνο δύο χρόνια. Βέβαια, υπάρχουν και αρκετά πρακτικά προβλήματα, που χρειάζεται να επιλύονται, όπως είναι η διαθεσιμότητα διαδρόμων σε πισίνες (ΟΑΚΑ, Μεταμόρφωση,)».

Του χρόνου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών, βλέπεις τον εαυτό σου στο Τόκιο και μάλιστα να κατακτάς μετάλλιο;

Φ.Ρ. : «Νομίζω πως κάθε αθλητής ονειρεύεται να κατακτήσει ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι η καλύτερη επιβράβευση για μια μεγάλη προσπάθεια. Θα προσπαθήσω πολύ στο χρόνο, που απομένει κι ελπίζω, με τη στήριξη του προπονητή μου, να φτάσω σ’ αυτό το επίπεδο».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στυλ;

Φ.Ρ.: «Τα αγαπημένα μου, γιατί είναι δύο το ελεύθερο και το ύπτιο».

Έως που φθάνουν τα αθλητικά σου όνειρα; 

Φ.Ρ. : «Θέλω να είμαι υγιής για να προσπαθώ κάθε χρόνο να γίνομαι καλύτερος. Αν έχω αυτά θα μπορώ να μη βάζω όρια στα όνειρά μου, αλλά να ανανεώνω διαρκώς τους στόχους μου».

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend