Τρέξιμο: Έτσι θα καταφέρεις να “νικήσεις” την πνευματική κούραση

Προκαλεί βλάβη στα νεφρά των δρομέων ο Μαραθώνιος;

Αν ο άνετος ρυθμός των 6 λεπτών/χλμ. σου φάνηκε σήμερα το πρωί σαν ένας εξαντλητικός ρυθμός των 4 λεπτών/χλμ., το πρόβλημα μπορεί να είναι στον εγκέφαλό σου και όχι στους μύες σου.

Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Medicine & Science in Sport & Exercise, επαγγελματίες δρομείς αντοχής έτρεξαν όσο περισσότερο μπορούσαν, αφού ολοκλήρωσαν μια δραστηριότητα 45 λεπτών στον υπολογιστή που απαιτούσε να πατούν γρήγορα ένα πλήκτρο όταν τους το ζητούσε. Όπως φάνηκε στη συνέχεια, σταμάτησαν νωρίτερα από ό,τι όταν ολοκλήρωσαν την ίδια δοκιμασία τρεξίματος αφού είχαν παρακολουθήσει προηγουμένως ένα ντοκιμαντέρ. Στην αρχή και των δύο δοκιμασιών, οι καρδιακοί τους παλμοί, η κατανάλωση οξυγόνου και τα επίπεδα γαλακτικού οξέος ήταν τα ίδια, κάτι που σημαίνει ότι το σώμα τους δεν είχε επηρεαστεί καθόλου. Αντιθέτως, είχε επηρεαστεί ο εγκέφαλός τους.

“Η πνευματική κόπωση αύξησε την αντιλαμβανόμενη προσπάθειά τους”, κάτι που είναι γνωστό και ως ρυθμός αντιλαμβανόμενης προσπάθειας (RPE) ή αλλιώς πόσο σκληρά ένιωθαν ότι προσπαθούσαν ενώ έτρεχαν, εξηγεί ο Bruno Moreira Silva, PhD, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, που ήταν επικεφαλής της μελέτης. Για αυτόν τον λόγο, δεν μπορούσαν να τρέξουν εξίσου μακριά.

Η επιστήμη της πνευματικής κόπωσης

Όπως μπορείς να κουραστείς σωματικά μετά από τρέξιμο 16 χιλιομέτρων ή μια γρήγορη προπόνηση HIIT, έτσι μπορείς να κουραστείς και πνευματικά μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή μια δύσκολη δραστηριότητα που κράτησε μόλις λίγα λεπτά, σύμφωνα με την Kristy Martin, επίκουρη καθηγήτρια στο University of Canberra Research Institute for Sport and Exercise στην Αυστραλία. Μια δραστηριότητα που προκαλεί πνευματική κόπωση ή πιο απλά, “σου καίει τον εγκέφαλο”, είναι συνήθως “κάτι που θα προτιμούσες να μην το κάνεις, είτε επειδή είναι πραγματικά δύσκολο είτε επειδή είναι τρομερά βαρετό”, λέει η Martin.

Ενώ έχει αποδειχτεί από μελέτες ότι η διανοητική εξάντληση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητά σου να διατηρείς ένα συγκεκριμένο επίπεδο δύναμης σε ένα ποδήλατο γυμναστικής, να μένεις στην ίδια θέση σε μια ισομετρική άσκηση (όπως σε σανίδα) ή να διατηρείς την ταχύτητά σου σε μια απόσταση κολύμβησης 1.500 μέτρων, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να επηρεάσει π.χ. ένα σπριντ 20 δευτερολέπτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αντοχή, ή, σύμφωνα με τη Martin, “οποιαδήποτε δραστηριότητα όπου πρέπει να έχεις ρυθμό”, μπορεί να απαιτεί συνειδητή διανοητική προσπάθεια για να αποφασίσεις να συνεχίσεις. “Και επειδή η πνευματική κόπωση αυξάνει την αντίληψη της προσπάθειας, αυτή η απόφαση γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθώς συνεχίζεις”, λέει η Martin. Από την άλλη πλευρά, στη διάρκεια ενός σπριντ, έχεις λιγότερο χρόνο να σκεφτείς ή να χάσεις το κίνητρό σου.

Είναι εύκολο να προσδιορίσουμε τα συμπτώματα της διανοητικής εξάντλησης: απώλεια ενέργειας, έλλειψη επιθυμίας να πιεστείς, αλλαγές διάθεσης, καθυστερημένες αντιδράσεις, διάσπαση προσοχής, ακόμα και μειωμένη ακρίβεια. Μια θεωρία περί διανοητικής εξάντλησης που περιέγραψαν η Martin και οι συνάδελφοί της σε μια πρόσφατη ανάλυση αφορά τη συσσώρευση μιας ένωσης που ονομάζεται αδενοσίνη στο τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την αντιλαμβανόμενη προσπάθεια, την επιμονή στη δραστηριότητα και την επεξεργασία της προσπάθειας έναντι της ανταμοιβής. Ως γνωστόν, η αδενοσίνη παράγεται από την έντονη διανοητική και σωματική προσπάθεια. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι όσο περισσότερη αδενοσίνη έχεις συγκεντρωμένη στον εγκέφαλό σου τόσο πιο δυνατό είναι το σήμα που πρέπει να στείλει ο εγκέφαλος για να συνεχίσεις να κάνεις πεντάλ, να παραμείνεις σε θέση σανίδας ή να κολυμπάς και αυτό κάνει τη δραστηριότητα να φαίνεται πιο δύσκολη. Η αδενοσίνη μπλοκάρει επίσης την απελευθέρωση ντοπαμίνης, της χημικής ουσίας που ρυθμίζει το κίνητρο, επομένως επηρεάζει διπλά τον τρόπο σκέψης σου.

Τα καλά νέα είναι ότι, αν διευκολύνεις τα πράγματα για τον εγκέφαλό σου, το σώμα σου θα μπορεί να έχει τη βέλτιστη απόδοση. Δες τι πρέπει να κάνεις.

1. Περιόρισε τη διανοητική εξάντληση από την αρχή

Αν θέλεις να τα δώσεις όλα στην προπόνησή σου, είναι πολύ σημαντικό να αποφύγεις την πνευματική κόπωση πριν ξεκινήσεις, λέει ο Samuele Marcora, PhD, καθηγητής στο τμήμα βιοϊατρικών και νευροκινητικών επιστημών στο University of Bologna στην Ιταλία. Για να το πετύχεις, προετοιμάσου όσο καλύτερα μπορείς από πριν (διάλεξε την κυκλική προπόνηση, τα ρούχα και την playlist από την προηγούμενη μέρα) και βρες εναλλακτικές για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, π.χ. αν πατήσεις την αναβολή στο ξυπνητήρι σου ή αν χρειαστεί να μείνεις μέχρι αργά στη δουλειά. Αν μάλιστα έχεις συμπληρώσει επτά έως εννέα ώρες ύπνου, τόσο η προπόνηση όσο και η προετοιμασία θα σου φανούν λιγότερο κουραστικές.

2. Ξεκουράσου πριν από την άσκηση

Μερικές φορές, όταν έχεις π.χ. τη μία σύσκεψη μετά την άλλη όλη μέρα, η πνευματική κόπωση είναι αναπόφευκτη. Δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία σχετικά με την ακριβή διάρκεια της κόπωσης, αλλά η κατάλληλη αποκατάσταση “απαιτεί να αφιερώνεις χρόνο και να αποφεύγεις ό,τι προκαλεί κόπωση”, λέει ο Silva. Η Martin συνιστά τονωτικό ύπνο διάρκειας 20 έως 30 λεπτών, ώστε ο εγκέφαλός σου να μπορέσει να κάνει “επανεκκίνηση”, καθώς και ένα ελαφρύ σνακ πριν από την άσκηση, καθώς ο εγκέφαλος τείνει να συσσωρεύει αδενοσίνη όταν δεν έχεις αρκετή ενέργεια.

3. Πιες ένα φλιτζάνι καφέ

Η καφεΐνη έχει παρόμοια δομή με την αδενοσίνη, επομένως όταν δεσμεύεται με τους υποδοχείς της αδενοσίνης, μπορεί να μπλοκάρει τα αποτελέσματα της ένωσης. Επιπλέον, η καφεΐνη μειώνει τη δραστηριότητα στον προκινητικό και τον κινητικό φλοιό του εγκεφάλου κατά την άσκηση, σύμφωνα με την έρευνα του Marcora, χαμηλώνοντας τον RPE σου εκείνη τη στιγμή. Πιες ένα φλιτζάνι 30 λεπτά περίπου πριν από την άσκησή σου και ίσως καταφέρεις να δουλέψεις πιο σκληρά, για περισσότερη ώρα.

4. Ξεγέλασε το μυαλό σου

Σύμφωνα με έρευνες, μπορείς να μειώσεις την αντιλαμβανόμενη προσπάθειά σου με τη μουσική (όσο πιο σκληρά θέλεις να προπονηθείς τόσο πιο γρήγορος θα πρέπει να είναι ο ρυθμός), με τον εσωτερικό διάλογο (σκέψου στο δεύτερο πρόσωπο, δηλαδή πες “Μπορείς να συνεχίσεις” αντί για “Μπορώ να συνεχίσω”) ή απλώς με ένα χαμόγελο (κάτι που βελτιώνει επίσης την ενέργεια που βάζεις στην προπόνησή σου).

5. Να ξέρεις ότι είναι απλώς μια αίσθηση

Η φωνή μέσα σου που σου λέει ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις ούτε για ένα λεπτό ακόμα είναι απλώς το μυαλό σου, όχι κάποιος μυς ή άρθρωση που σε παρακαλά να σταματήσεις γιατί πονά και δεν μπορεί να συνεχίσει. “Όπως μου έχουν πει αρκετά άτομα, στη σκέψη ότι το όριο είναι αντιληπτικό μπόρεσαν να αυξήσουν τις επιδόσεις τους”, λέει ο Marcora. Αυτή η οπτική μπορεί να αρκεί για να σε βοηθήσει να τα καταφέρεις και εσύ.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Κλείστε θέση για τον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας!

Μετά τη συμπλήρωση 40 ετών του αγώνα «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός», το ενδιαφέρον για τη φετινή 41η διοργάνωση είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2024 είναι προγραμματισμένος για τις 9-10 Νοεμβρίου και είναι μια συνδιοργάνωση του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα, χορηγό αθλητικής εγκατάστασης την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Με ολοκαίνουρια ιστοσελίδα, νέο προγραμματισμό αγώνων και περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε δρομείς από 140 χώρες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι εγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 14:00 και θα κλείσουν αυτόματα με τη συμπλήρωση του ορίου συμμετοχής.

Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε ξανά στην Αθήνα το Νοέμβριο, στην 41η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Εξασφαλίστε την θέση σας στην ιστορική διαδρομή & ξεκινήστε τις προπονήσεις σας σήμερα!!

athensauthenticmarathon.gr

iAMAuthentic

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Run Discover Iraklia 2024 : Ένα αθλητικό γεγονός που γράφει την ιστορία του

Η εκδήλωση «Τρέχουμε / Ανακαλύπτουμε την Ηρακλειά» επιστρέφει για 6η χρονιά.

Ο φετινός αγώνας θα  πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου και για πρώτη φορά θα διεξαχθεί πρωινή ώρα.

Με τον τερματισμό σας, θα κάνετε την βουτιά σας στην παραλία του Αγίου Γεωργίου,  θα ακολουθήσουν οι απονομές των νικητών και μετά έχουμε γλέντι και φαγητό που σας προσφέρουμε, όπως  πάντα. Κρατείστε δυνάμεις για τον χορό.

Όλοι οι αγώνες θα έχουν σημείο εκκίνησης την πλατεία Φάνη Γαβαλά, στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Αγώνας 10 km – Τrail Race mixed with road. 

Ώρα εκκίνησης του αγώνα 11:10′.

Απόσταση διαδρομής: 10km μικτή διαδρομή τα πρώτα 4,5km ασφάλτινη διαδρομή τα τελευταία 5,5 km ορεινά και χωμάτινα μονοπάτια.

Η διαδρομή των 10km είναι κυκλική με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι αθλητές θα κινηθούν προς την παραλία Λιβάδι (1,7km) κα θα συνεχίσουν προς το χωριό του Παναγιά. Οι δρομείς στρίβουν δεξιά σε σηματοδοτημένο μονοπάτι και αφού περάσουν από τον παραδοσιακό οικισμό Άγιος Αθανάσιος τερματίζουν στην Πλατεία Φάνης Γαβαλάς στο λιμάνι του Άγιου Γεώργιου.

Υδροδοσία. Στο 2.5χλμ (υδραγωγείο), στο 5χλμ στην (Παναγία προς μονοπάτι), στο 7χλμ (στον Άγιο Αθανάσιο), στον τερματισμό.

Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα: 2 ώρες.

Αγώνας 10km Road race.

Ώρα εκκίνησης: 11:15′.

Απόσταση διαδρομής: 10km ασφάλτινη διαδρομή.

Η διαδρομή των 10km είναι παλίνδρομη, με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα κινηθούν προς την παραλία Λιβάδι (1,7km) και θα συνεχίσουν προς το χωριό Παναγιά (4,3km), όπου μετά από 700m θα πραγματοποιήσουν αναστροφή και κινούμενοι/ες στην αντίθετη διαδρομή θα τερματίσουν στην Πλατεία Φάνη Γαβαλά στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου.

Το πρώτο κομμάτι είναι ανηφορικό μέχρι να βρεθείτε στο χωριό (Παναγιά) και μετά αντίστροφα κατηφορικό.

Υδροδοσία. Στο 2.5χλμ (υδραγωγείο) , στο 5χλμ στην (Παναγία προς μονοπάτι) , στο 7,5 χλμ (πάλι στο υδραγωγείο) , στον τερματισμό.

Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα: 2 ώρες.

Αγώνας 6km μεικτή διαδρομή.

Ώρα εκκίνησης: 11:20′.

Απόσταση διαδρομής: 6km μεικτή διαδρομή.

Η διαδρομή των 6km είναι κυκλική με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Φάνη Γαβαλά με κατεύθυνση προς τον παραδοσιακό οικισμό Άγιος Αθανάσιος (1.700μ περίπου). Σε προκαθορισμένο σημείο θα υπάρχει εθελοντής που θα υποδεικνύει στους δρομείς να στρίψουν στο μονοπάτι με κατεύθυνση την παραλία Λιβάδι (αριστερά). Εκεί μετά από 1.500μ  (χωματόδρομος/αγροτικός) , θα βρεθείτε στην άσφαλτο και στρίβοντας αριστερά θα κατευθυνθείτε προς το λιμάνι  για τον τερματισμό σας. Ήπιας δυσκολίας αγώνας.

Υδροδοσία: Στο 2.0χλμ (εκεί που στρίβετε για μονοπάτι), στο 3,5χλμ (υδραγωγείο), στον τερματισμό.

Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα: 1.30’λεπτά.

Τα Τ-Shirt για τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στους αγώνες των ενηλίκων είναι προσφορά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αιτήσεις Συμμετοχής:

Παρακαλούμε να καταχωρίσετε τις αιτήσεις συμμετοχής σας ΕΔΩ.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 10/6/2024 στις 15:00.

Την ημέρα του αγώνα οι διοργανωτές θα δεχτούν περιορισμένο αριθμό εγγραφών.

Παιδικός αγώνας.

Ώρα εκκίνησης: 11:00′  από πλατεία Φάνη Γαβαλά στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά με την έγγραφη έγκριση γονέα ή κηδεμόνα.

H διαδρομή των παιδιών είναι κυκλική εντός του οικισμού Αγίου Γεωργίου, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Φάνη Γαβαλά.

Γραμματεία Αγώνων.

Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει στην πλατεία Φάνη Γαβαλά, στο λιμάνι της Ηρακλειάς, την Πέμπτη 27 Ιουνίου το απόγευμα 17.30-19:30, όπως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου από τις 09:30΄ μέχρι την στιγμή της εκκίνησης των αγώνων. Για την δική σας διευκόλυνση, όσοι έχετε έρθει από την Πέμπτη, να περάσετε να παραλάβετε το αγωνιστικό σας πακέτο συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής.

Για όλες τις αποστάσεις (αγώνες) 18 ευρώ, που θα καταβληθούν με την παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου στη Γραμματεία των Αγώνων (στην Ηρακλειά).

Ομαδική εγγραφή με μειωμένο κόστος συμμετοχής στα 15 ευρώ για ομάδες 10 ατόμων και άνω.

Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν.

Όσοι έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή και για οποιαδήποτε αιτία αποφασίσουν να μη συμμετάσχουν παρακαλούνται να το δηλώσουν έγκαιρα στους διοργανωτές για να δοθεί η συμμετοχή σε άλλο δρομέα.

Για σχετικές πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γεώργιο Σταυρουλάκη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ηρακλειατών και Τεχνικό Διευθυντή των αγώνων στο τηλέφωνο 6977004736 τις ώρες 11:00-15:00 και 18:00-21:00 από Δευτέρα έως Σάββατο και στο  E-mail: trexostiniraklia@gmail.com και με τον Γιάννη Αργυρόπουλο, Οργανωτικό Διευθυντή και Συντονιστή του αγώνα στο κιν. 6977120713 και ώρες 11.00 – 15.00 και 18.00-21.00 από Δευτέρα έως Σάββατο και στο E-mail : argyriog@gmail.com.

Παροχές:

 • Party υποδοχής.
 • 3 σταθμοί τροφοδοσίας με νερά.
 • Στον τερματισμό θα διατίθενται νερά, χυμοί, φρούτα και τοπικά προϊόντα.
 • Διάφορα δώρα.
 • Χειροποίητα αναμνηστικά μετάλλια τερματισμού για όλους τους δρομείς.
 • Χειροποίητο αναμνηστικό στους τρεις (3) πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε διαδρομής.
 • Με την λήξη των αγώνων θα ακολουθήσουν τιμητικές απονομές – βραβεύσεις και γλέντι με συνοδεία φαγητού.
 • Συμμετοχή για τους αθλητές σε κληρώσεις δώρων.
 • Για την μετακίνηση των αθλητών από Πειραιά και Κυκλάδες, η BlueStar Ferries προσφέρει έκπτωση στα ατομικά εισιτήρια, όπως και στα οχήματα της τάξης του 40% για εκατό άτομα.

Για κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων επικοινωνήστε έγκαιρα με το πρακτορείο GIOVANTI TRAVEL, τηλ. 210-4119171 ή με το λιμενικό γραφείο στην Ηρακλειά, Γαβαλάς Ευάγγελος, τηλ.22850 71561 αφού έχετε πρώτα πραγματοποιήσει την εγγραφή σας, καθώς θα πρέπει να σταλεί λίστα με τους δικαιούχους από τους διοργανωτές προς τα λιμενικά συνεργαζόμενα γραφεία της εταιρείας.

 • Επίσης η εταιρεία SEAJETS προσφέρει έκπτωση στα ατομικά εισιτήρια της τάξης του 30% για την μετακίνηση μας από το Ηράκλειο, τα νησιά των Κυκλάδων και τον Πειραιά για Νάξο.

Για κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων επικοινωνήστε έγκαιρα με τους διοργανωτές στο  email της διοργάνωσης trexostiniraklia@gmail.com.

Για λεπτομέρειες που αφορούν δρομολόγια μπορείτε να δείτε εδώ.

 • Ειδικές τιμές στα καταλύματα του νησιού (βλέπε λίστα).
 • Παράλληλες δράσεις από Πέμπτη 27/06 έως Κυριακή 30/06 οι οποίες ισχύουν έως τώρα, είναι οι παρακάτω (αναμένονται περισσότερες):

Γνωριμία με το αγώνισμα της ιστιοπλοΐας από τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Αντχο ΛΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ Αντώνιο και Αντχο  ΛΣ ΜΑΝΤΖΑΡΑΚΗ Ευτυχία.

Σάββατο πρωί, στην παραλία Λιβάδι, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά Beach Volley.

Υπεύθυνη συντονισμού η Υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος και γυμνάστρια Κέλλυ Μενελάου από το Γραφείο Αθλητισμού Λιμενικού Σώματος.

Έπαθλα θα δοθούν στις τρείς (03) πρώτες ομάδες προσφορά LUCOZADE.

Παρακολουθείτε νεότερες ενημερώσεις στην σελίδα μας στο FACEBOOK.

Ετοιμαστείτε για έναν όμορφο καλοκαιρινό αγώνα και να παρακαλέσουμε όλους μας, να κρατήσουμε το νησί μας καθαρό.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ:

 1. TAXIARCHIS STUDIOS 6976041548
 2. VILLA PANORAMA 6972430163
 3. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΙΟΛΟΣ 6983694631
 4. MAISTRALI SEAMEN’S CLUB 6974456662
 5. SPEIRES HOTEL 6973027104
 6. VENETIKO STUDIOS 6977273127
 7. AGNADEMA – SOHORO 6978048789
 8. STUDIOS ΝΗΡΗΙΔΕΣ 6972755850
 9. VILLA MOURTO 6978402566
 10. IRAKLIA HORIZON 6974126223
 11. ALEXANDRAS STUDIO’S 6978315028
 12. ΕΝ ΛΕΥΚΩ 6941504445

13 VILLA MELTEMI 6973877936

14.AGGELOS ROOMS 6973637409

 1. VILLA ZOGRAFOS 6977632066

16.KRITAMOS SUITES  6987383898

 1. MARTIN ROOMS 6974916388
 2. ZEFYROS STUDIOS 6977261969
 3. COSMOS STUDIOS IRAKLIA6974899936
 4. ANNAS PLACE 6948108664
 5. SUNSET ROOMS 6973637409

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend