15 προϊόντα… διαίτης που καταστρέφουν την δίαιτα σας!

Ας το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή- επειδή μια δίαιτα είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δεν σημαίνει πως είναι η κατάλληλη για εσάς. Η Michelle Roots, ειδική σε θέματα δίαιτας και διατροφής, υπογραμμίζει πως υπάρχουν πολλές λέξεις που αναγράφονται στις ετικέτες τροφίμων και κάνουν τους καταναλωτές να πιστεύουν ότι είναι υγιεινά ή κατάλληλα για όσους κάνουν δίαιτα.

Για παράδειγμα όταν διαβάσετε «χωρίς γλουτένη», «χαμηλό σε θερμίδες», «διαιτητικό προϊόν» ή «χωρίς πρόσθετα ζάχαρης», συχνά οδηγείστε σε εσφαλμένο συμπέρασμα πως αυτό το προϊόν είναι μια καλή επιλογή ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο.

Αν θέλετε χάσετε βάρος θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να πάρετε τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά ενώ παράλληλα με την άσκηση θα μπορέστε να κάψετε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε.

Μην φοβάστε τους υδατάνθρακες – κινόα, φακές και κριθάρι στην πραγματικότητα βοηθούν στην απώλεια βάρους. Τρόφιμα με αρκετά λιπαρά συχνά δεν είναι εχθροί στην προσπάθεια να αδυνατίσετε. Αντίθετα το αβοκάντο, τα λιπαρά ψάρια και το λάδι καρύδας, αποτελούν μια καλή επιλογή.

Ακολουθεί η λίστα με τα 15 διαιτητικά τρόφιμα που είναι τα χειρότερα για να χάσετε κιλά:

Aρωματισμένο γιαούρτι χωρίς λιπαρά

Όταν οι εταιρίες παρασκευάζουν ένα προϊόν δίχως λιπαρά συνήθως προσθέτουν ζάχαρη. Πολλές φορές μια μερίδα από αυτό το γιαούρτι περιέχει περισσότερα από 15 γρ. ζάχαρη και αυτό μόνο καλό δεν είναι για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.

Έτοιμα Smoothies 

Πολλές εταιρίες φορτώνουν τα smoothies με συστατικά υψηλής θερμιδικής αξίας, συντηρητικά και άλλες τεχνητές ουσίες. Για τον λόγο αυτό καλύτερα να δοκιμάσετε να παρασκευάσετε ένα τέτοιο ρόφημα μόνοι σας στο σπίτι.

Light συνοδευτικά για σαλάτες

Έρευνες έχουν δείξει πως τα light συνοδευτικά για σαλάτες περιέχουν μεν λίγες θερμίδες, ωστόσο μια σαλάτα χωρίς πολλές θερμίδες δεν πρόκειται να σας κρατήσει για πολύ. Για τον λόγο αυτό θα καταλήξετε σύντομα σε κάποιο άλλο σνακ για ξεγελάσετε την πείνα σας και αυτό μόνο καλό δεν θα κάνει στο πρόγραμμα της δίαιτας που ακολουθείτε.

Σαλάτες από εστιατόρια πρόχειρου φαγητού

Θέλετε να φάτε κάτι γρήγορα και υγιεινό και σταματάτε στα MC της γειτονίας σας για μια σαλάτα. Οι θερμίδες που εμπεριέχονται σε πολλές σαλάτες σε τέτοιου είδους καταστήματα είναι πολύ περισσότερες απ΄ όσο νομίζετε.

Μπάρες πρωτεΐνης

Οσο περισσότερα συστατικά αναγράφει η ετικέτα της μπάρας τόσο περισσότερο θα πρέπει να την αποφεύγετε γιατί συνήθως είναι πηγή συντηρητικών και θερμίδων.

Μίγμα ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων και σπόρων

Δείχνει κατάλληλο για όσους ακολουθούν κάποια δίαιτα ωστόσο πολύ δύσκολα μπορεί να διατηρηθεί το σωστό μέγεθος σε μια μερίδα του Τrail Mix. Πολλοί δεν έχουν συναίσθηση του πόσο τρώνε με αποτέλεσμα να προσλαμβάνουν αχρείαστες θερμίδες.

Βιολογικά μπισκότα

Επειδή ένα προϊόν έχει την ονομασία «βιολογικό», δεν συνεπάγεται ότι είναι καλό για την υγεία. Αν ένα πακέτο μπισκότα έχει μόνο 100 θερμίδες, αυτό σημαίνει πως είναι φορτωμένο με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες κα θα ήταν καλύτερο να καταναλώσετε ένα κανονικό μπισκότο.

Διαιτητικά αναψυκτικά

Τα διαιτητικά αναψυκτικά έχουν συνδεθεί με την παχυσαρκία. Έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας έδειξε πως άτομα που έπιναν 2 ή και περισσότερες διαιτητικά ανθρακούχα ποτά την ημέρα είχαν μεγέθη μέσης έξι φορές μεγαλύτερα από τα άτομα που δεν έπιναν τέτοια αναψυκτικά.

Προϊόντα χωρίς γλουτένη

Όταν αγοράζετε τέτοια τρόφιμα διαβάστε πρώτα την ετικέτα με τα συστατικά και τα επίπεδα των θερμίδων. Όσο μεγαλύτερη είναι η λίστα τόσο χειρότερα είναι για την δίαιτα που ακολουθείτε.

Φρουτοχυμοί

Οι χυμοί φρούτων δεν είναι πάντοτε φρέσκοι και φυσικοί όπως νομίζουν πολλοί. Ενδέχεται να περιέχουν περισσότερες θερμίδες και ζάχαρη από ένα αναψυκτικό. Συχνά περιέχουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά από πολλές φυτικές τροφές.

Γκρανόλα

Οι μπάρες από γκρανόλα μπορεί να είναι ένα από τα πιο υγιεινά σκακ, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές είναι φορτωμένες με ζάχαρη και ελάχιστες φυτικές ίνες. Μια κούπα με γκρανόλα περιέχει περίπου 600 θερμίδες, 25 γρ. ζάχαρης, και 30 γρ. λίπους.

Κατεψυγμένα γεύματα

Είναι συχνά φορτωμένα με συντηρητικά και νάτριο και τους λείπουν τα λαχανικά με θρεπτική αξία. Το καλύτερο είναι να ετοιμάσετε σπίτι το γεύμα της δικής σας επιλογής και να το κρατήσετε σε τάπερ στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

Αποξηραμένα φρούτα

 Συχνά περιέχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης και πολλές θερμίδες. Δηλαδή καμία σχέση με τα κανονικά φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.

Μπάρες ρυζιού

Περιέχουν υδατάνθρακες που σας κάνουν να πεινάτε έπειτα από λίγη ώρα, ενώ ανεβάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα στα ύψη.

Μπέργκερ λαχανικών

Τα μπέργκερ αυτά δεν φτιάχνονται μόνο από λαχανικά, βασίζονται στην επεξεργασία της σόγιας. Επίσης περιέχουν συχνά μεγάλες ποσότητες νατρίου και όταν προσθέτετε κάποιο toping, οι θερμίδες ανεβαίνουν στα ύψη.

Διαβάστε ακόμα: Τροφές που έχουν τη φήμη του superfood και τελικά είναι junk food!

Previous ArticleNext Article

Μπορώ να πάρω την πρωτεΐνη που χρειάζομαι από τα λαχανικά;

Γράφει η Ελένη Τσαχάκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος , Γλυφάδα

Αν έχει σκεφτεί να γίνεις χορτοφάγος ή τουλάχιστον να μειώσεις το κρέας στη διατροφή σου, είμαι σίγουρη ότι θα έχεις προβληματιστεί για το πώς να λάβεις την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης την ημέρα σου. Η αλήθεια είναι ότι ναι, τα ζωικά προϊόντα είναι συχνά πλούσια σε πρωτεΐνες. Αυτό δε σημαίνει, όμως ότι τα λαχανικά δε μπορούν να σου δώσουν την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι!

Ο ρόλος της πρωτεΐνης στη διατροφή μας

Η πρωτεΐνη αποτελεί ζωτικής σημασίας στη διατροφή μας, καθώς αποτελεί αυτό το συστατικό το οποίο βοηθάει να «χτίζουμε» και να συντηρούμε τους μυς μας, ειδικά σε αθλητές και αθλούμενους.  Η πρωτείνη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, για να διατηρούμε το αίσθημα του κορεσμού μας μεταξύ των γευμάτων, καθώς και να διασφαλίζουμε ότι κάθε κύτταρο στο σώμα σας λειτουργεί φυσιολογικά.

Φυσικά, η μετάβαση σε μία δίαιτα που μπορεί να περιέχει λιγότερα ζωικά προϊόντα, μπορεί όντως να αποτελεί μία υγιεινή επιλογή. Ωστόσο, είναι σημαντικό αυτό να συνοδεύεται από τις απαραίτητες φυσιολογικές αιματολογικές εξετάσεις, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει έλλειψη σε κάποιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό.

Ο ρόλος των λαχανικών στη διατροφή μας

Τα λαχανικά είναι γνωστό ότι αποτελούν μία βασική ομάδα τροφίμων στη διατροφή μας. Μάλιστα, η σημαντικότητα της ομάδας αυτή φαίνεται καθώς συναντάμε τα λαχανικά στη βάση της Μεσογειακής Πυραμίδας.

Πέρα από τη θέση αυτή, η αυξημένη πρόσληψη λαχανικών στη διατροφή μας μας προφέρει μείωση στις συνολικές θερμίδες, βοηθά στη συντήρηση του βάρους, καθώς και στη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου.

Ένα ισοδύναμο λαχανικών αντιστοιχεί σε ½ φλιτζάνι (240ml) βρασμένα λαχανικά ή 1 φλιτζάνι  (240ml) ωμά λαχανικά. Η ποσότητα αυτή μας δίνει περίπου 25 θερμίδες, 5γρ. υδατανθράκων, καθώς και 2 γρ. πρωτεϊνών.

Μάλιστα, αν λάβουμε υπόψη ότι το θερμιδικό τους περιεχόμενο είναι μικρό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες και νερό, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είναι υψηλής θρεπτικής πυκνότητας. Δηλαδή σε λίγες θερμίδες αποδίδουν πολλά θρεπτικά συστατικά.

Ιδανικά σνακ πρωτεΐνης αντί για junk food για όσους αθλούνται

Τα 9 λαχανικά με την περισσότερη πρωτεΐνη

Πάμε, λοιπόν να δούμε 9 λαχανικά που έχουν φανεί ότι περιέχουν υψηλότερη ποσότητα πρωτεΐνης σχετικά με τα υπόλοιπα.

Σπανάκι
Το σπανάκι αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φυλλώδη πράσινα λαχανικά που μπορεί να έχει κάποιος στη διατροφή του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που το διάλεγε ο Ποπάϋ!

1 φλιτζάνι (25γρ.) ωμό φρέσκο σπανάκι περιέχει 0.7γρ. πρωτεΐνης.
1 φλιτζάνι (180γρ.) βρασμένο σπανάκι περιέχει 5.3γρ. πρωτεΐνης.

Η πρωτεΐνη που υπάρχει μέσα στο σπανάκι περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας. Επιπλέον, 1 φλιτζάνι ωμό σπανάκι περιέχει 121 μg βιταμίνης Κ, που είναι λίγο πάνω από το 100% των καθημερινών μας αναγκών.

Το σπανάκι επίσης αποτελεί μια πλούσια πηγή του φυλλικού οξέος, της βιταμίνης Α, καθώς και της βιταμίνης C. Είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, σιδήρου και καλίου.

Το σπανάκι περιέχει φυτικές ενώσεις που μπορούν να αυξήσουν την αντιοξειδωτική άμυνα και να μειώσουν τη φλεγμονή στον οργανισμό μας.

Μάλιστα, σε μια μελέτη, 10 αθλητές που έλαβαν συμπληρώματα από σπανάκι για 14 ημέρες, εμφάνισαν μειωμένο οξειδωτικό στρες και μειωμένη μυϊκή βλάβη, μετά την εκτέλεση μισού μαραθωνίου, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν λάβει ένα εικονικό συμπλήρωμα (placebo).

Σπαράγγια
Τα σπαράγγια είναι ένα πολύ δημοφιλές λαχανικό, το οποίο μπορεί εύκολα και γρήγορα να το εντάξεις κάποιος στη διατροφή του και να ωφεληθεί από την υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

1 φλιτζάνι (134γρ.) ωμά σπαράγγια περιέχει 3γρ. πρωτεΐνης.
1 φλιτζάνι (180γρ.) βρασμένα σπαράγγια περιέχει 4.4γρ. πρωτεΐνης.

Τα σπαράγγια είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Κ, φυλλικού οξέος και ριβοφλαβίνης. Περιέχει επίσης μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Α. Περιέχει επίσης φρουκτοολιγοσακχαρίτες, τα οποία είναι πρεβιοτικά και βοηθούν την ανάπτυξη των καλών εντερικών βακτηρίων.

Αγκινάρα
Αν και η αγκινάρα αποτελεί ένα λιγότερη σύνηθες λαχανικό στη διατροφή των περισσοτέρων, αποτελεί μία καλή πηγή πρωτεΐνης.

1 μέτρια ωμή αγκινάρα (128γρ.) περιέχει 4.2γρ. πρωτεΐνης.
1 φλιτζάνι (168γρ.) βρασμένη αγκινάρα περιέχει 2.4γρ. πρωτεΐνης.
Οι αγκινάρες αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Κ και φυλλικού οξέος.

Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι ένα πολύ δημοφιλές λαχανικό που τυχαίνει επίσης να περιέχει πρωτεΐνες με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Μπορείτε να το εντάξετε στη διατροφή σας είτε ωμό, είτε ακόμα και μαγειρεμένο.

1 φλιτζάνι (91γρ.) ωμό και ψιλοκομμένο μπρόκολο περιέχει 2.6γρ. πρωτεΐνης.
1 φλιτζάνι (156γρ.) βραστό μπρόκολο περιέχει 1.9γρ. πρωτεΐνης.
Το μπρόκολο είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης K και φυλλικού οξέος. Περιέχει επίσης, φώσφορο και κάλιο, καθώς και ασβέστιο

Κουνουπίδι
Όπως και το μπρόκολο, το κουνουπίδι παρέχει κι αυτό υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης για τον αριθμό των θερμίδων που παρέχει.

1 φλιτζάνι (107γρ.) ωμό κουνουπίδι περιέχει 2γρ. πρωτεΐνης.
1 φλιτζάνι (156γρ.) βραστό κουνουπίδι περιέχει 2.2γρ. πρωτεΐνης.
Το κουνουπίδι, καθώς αποτελεί «ξαδελφάκι» με το μπρόκολο και αυτό μια πλούσια πηγή βιταμίνης C και βιταμίνης Κ. Περιέχει επίσης μικρή ποσότητα ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, καθώς και φώσφορο.

Το κουνουπίδι είναι ένα λαχανικό που μπορούμε να το εντάξουμε με πολλούς τρόπους στη διατροφή μας και είναι κατάλληλο για μια ποικιλία συνταγών.

Πως τα αναψυκτικά «απενεργοποιούν» τα οφέλη της πρωτεΐνης

Λαχανάκια Βρυξελλών
Τα λαχανάκια των Βρυξελλών είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας. Είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών.

1 φλιτζάνι (88γρ.) από ωμά λαχανάκια Βρυξελλών περιέχει 3γρ. πρωτεΐνης.
1 φλιτζάνι (150γρ.) βρασμένα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχει 4γρ. πρωτεΐνης
Επιπλέον, 1 φλιτζάνι περιέχει 3,3γρ. φυτικών ινών που συμβάλλουν θετικά στην υγεία του εντέρου και τον κορεσμό μας. Τα λαχανάκια των Βρυξελλών είναι, επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, καθώς και αποτελούν καλή πηγή φυλλικού οξέος και βιταμίνης Β6.

Κινέζικο Λάχανο
Είμαι σίγουρη ότι όταν σκέφτεστε τη λέξη «πρωτεΐνη», η σκέψη σας δεν πάει στο κινέζικο λάχανο. Κι όμως, το κινέζικο λάχανο, το οποίο αναφέρεται και ως λάχανο bok choy, έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

1 φλιτζάνι (70γρ.) τεμαχισμένου ωμού κινεζικού λάχανου περιέχει 1,1γρ. πρωτεΐνης.
1 φλιτζάνι (170γρ.) βρασμένο κινέζικο λάχανο περιέχει 2.7γρ. πρωτεΐνης.
Το κινέζικο λάχανο είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Κ. Είναι επίσης καλή πηγή φυλλικού οξέος, καθώς και περιέχει μικρή ποσότητα ασβεστίου και καλίου.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το κινέζικο λάχανο σε πολλές ασιατικές συνταγές, όπως σε πατάτες, κιμά, σούπες και ρολά.

Λευκά μανιτάρια
Τα μανιτάρια είναι ήδη γνωστό ότι αποτελεί άλλη μία γνωστή πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα λευκά μανιτάρια μας παρέχουν περίπου 3,5 γρ. πρωτεΐνης.

Όλα τα μανιτάρια, όπως για παράδειγμα το shiitake, περιέχουν καλή ποσότητα πρωτεΐνης σε αυτά. Τα λευκά μανιτάρια, όμως φαίνεται να έχουν περισσότερη ποσότητα πρωτεΐνης.

Συνοπτικά

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα λαχανικά μας προσφέρουν μία ποικιλία θρεπτικών συστατικών, καθώς και πολλά οφέλη στην υγεία μας. Τα άτομα που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια διατροφή με περισσότερα λαχανικά, είναι σημαντικό να προγραμματίσουν προσεκτικά τα γεύματά τους για να διασφαλίσουν ότι λαμβάνουν αρκετά βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας και να αποφύγουν τις ελλείψεις.

Διαβάστε επίσης: Υπολόγισε με μια απλή πράξη πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι καθημερινά

Πηγή: www.fmh.gr

Το τρικ που μειώνει στο μισό τις θερμίδες από τα μακαρόνια!

Δείτε πώς θα μειώσετε στο μισό τις θερμίδες από τα μακαρόνια!

Είσαι μακαρονάς. Θέλεις να τρως ζυμαρικά τα οποία λατρεύεις, όμως, ανησυχείς μήπως πάρεις κιλά. Πως μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου φαγητό, λαμβάνοντας τις μισές θερμίδες;

Για τους δρομείς το… τρικ που θα διαβάσετε παρακάτω, ίσως και να μην έχει ουσία, ωστόσο, αξίζει να το δοκιμάσει κανείς στην πράξη για να το διαπιστώσει.

Νόστιμο και γρήγορο πιάτο

Μια μακαρονάδα είναι ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο που δύσκολα μπορούμε να βγάλουμε από τη ζωή μας. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να το κάνουμε, αφού υπάρχει ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος να απολαύσουμε τα ζυμαρικά χωρίς να ανησυχούμε για τις θερμίδες τους.

Τα ζυμαρικά αποτελούν πηγή σημαντικής ποσότητας επεξεργασμένων (λευκών) υδατανθράκων. Οι υδατάνθρακες που προέρχονται από τα ζυμαρικά διασπώνται γρήγορα από το πεπτικό σύστημα και στη συνέχεια απορροφώνται από τον οργανισμό ως απλά σάκχαρα, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Η αντίδραση του οργανισμού

Ως αντίδραση στην αύξηση αυτή, ο οργανισμός παράγει μαζικά ινσουλίνη ώστε να ρυθμιστούν τα επίπεδα του σακχάρου. Οι απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου με τη σειρά τους πυροδοτούν κρίσεις πείνας και λιγούρας, ακόμη κι αν έχει περάσει λίγη ώρα από τη στιγμή που καταναλώσαμε το τελευταίο μας γεύμα. Τροφές που επιδρούν κατ’ αυτόν τον τρόπο στον οργανισμό είναι τα γλυκά και κάθε είδους αρτοποιήματα, τα ζυμαρικά, οι πατάτες, το ρύζι και το ψωμί.

Για τον λόγο αυτόν, οι διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση τροφών με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συστατικό που προωθεί την αύξηση και επακόλουθη μείωση στα επίπεδα σακχάρου με πολύ πιο αργό ρυθμό απ’ ό,τι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες.

Για τα πρακτικά, θα πρέπει φυσικά να αναφέρουμε ότι μπορείτε να επιλέξετε τα μακαρόνια ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι και το μαύρο ψωμί σε αντιδιαστολή με τα αντίστοιχα λευκά προϊόντα, καθώς τα πρώτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Ακόμη πιο ενδιαφέρον θα ήταν όμως να μπορείτε να «μεταλλάξετε» τα λευκά ζυμαρικά ώστε να συμπεριφέρονται περισσότερο σαν τις φυτικές ίνες!

Το μεγάλο… κόλπο

Αυτό είναι εφικτό με έναν πολύ απλό τρόπο: Μαγειρεύετε το ζυμαρικό της επιλογής σας, το βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες περίπου και το καταναλώνετε αφού το ζεστάνετε.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, η διαδικασία αυτή μεταβάλλει τη δομή των υδατανθράκων, μετατρέποντάς τους σε ανθεκτικό άμυλο (resistant starch). Το ανθεκτικό άμυλο πήρε αυτή την ονομασία επειδή όταν μαγειρεύεται και στη συνέχεια εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες «αντιστέκεται» σε ένζυμα που υπάρχουν στο γαστρεντερικό και τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες διασπούν τους υδατάνθρακες, απελευθερώνοντας τα σάκχαρα που υπάρχουν σε αυτούς.

Ακολουθώντας λοιπόν τη διαδικασία μαγειρέματος και ψύξης, τα ζυμαρικά δεν προκαλούν τη συνήθη απότομη αυξομείωση στα επίπεδα του σακχάρου και παράλληλα ο οργανισμός απορροφά λιγότερες θερμίδες!

Διαβάστε ακόμα: Τα μακαρόνια ομορφαίνουν, δεν παχαίνουν

x
Send this to a friend