Επιστολή ΕΟΣΛΜΑ-Υ σε ΕΟΔΥ και Χαρδαλιά για τους αγώνες δρόμου

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής ΕΟΔΥ κ Παν Πρεζεράκο και το Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδιαλιά απέστειλε η  ΕΟΣΛΜΑ-Υ, ζητώντας την επανεκκίνηση του μαζικού αθλητισμού. Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος Κων/νος Σάμιος και ο Γενικός Γραμματέας Παύλος Λέκκας αναφέρει:

“Κύριοι,

Από το 2006 το δρομικό κίνημα έχει μια εκρηκτική αύξηση. Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι το 2006 ιδρύθηκε και η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Υπολογίζεται ότι έως σήμερα σαφώς περισσότεροι από 150.000 αθλούμενοι, έχουν λάβει μέρος έστω και  σ’ έναν αγώνα μας.

Είμαστε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και δικαιούμεθα της προσοχής της πολιτείας. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση, ούτε κάποια συζήτηση

Επισημαίνουμε ότι είμαστε αθλούμενοι κάθε ηλικίας, χωρίς κάποιο δελτίο Αθλητή. Οι αγώνες στο πλαίσιο της άθλησης για όλους και των Υπεραποστάσεων γίνονται αποκλειστικά σε εξωτερικό χώρο, ασφάλτινους δρόμους ή μονοπάτια σε βουνά, όπου σύμφωνα με την άποψη των ειδικών ο κίνδυνος είναι μειωμένος 18-20 φορές!

Θα θέλαμε να τονίσουμε και την δική μας ευαισθησία στα λαμβανόμενα μέτρα για την πανδημία και η επιτροπή covid 19 της ΓΓΑ μπορεί να σας διαβεβαιώσει για την πληρότητα των υγειονομικών πρωτοκόλλων που υποβάλλουμε.

Η  απαγόρευση αυτών των εκδηλώσεων έχει πολλαπλές συνέπειες για όλους τους εμπλεκομένους φορείς, τις οποίες καλό θα είναι η πολιτεία να τις λάβει σοβαρά υπόψη της:

1)    Σωματικές και Ψυχολογικές για τους αθλούμενους, Είναι γεγονός ότι ο αθλητισμός, με την ευρεία έννοια, είναι το καλύτερο «φάρμακο» που έχουμε στα χέρια μας απέναντι σε κάθε ιό. Πιο συγκεκριμένα:

 • Σωματικά:
  • Η άσκηση βελτιώνει την υγεία του πληθυσμού απέναντι στις παθήσεις της εποχής μας (καρδιοπάθειες, διαβήτης, παχυσαρκία κ.λ.π.) 
  • Θωρακίζει σε σημαντικό βαθμό το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να ανταποκριθεί τόσο στον συγκεκριμένο ιό όσο και σε πολλούς άλλους και είναι βέβαιο ότι οι αθλούμενοι θα επιβαρύνουν λιγότερο το υγειονομικό σύστημα της χώρας.
 • Ψυχικά
  • Είναι το καλύτερο αγχολυτικό. Πόσο μάλλον την εποχή του σχετικού περιορισμού.
  • Δημιουργεί ισορροπημένες αντιδράσεις και ισορροπημένες σκέψεις,
  • Δημιουργεί ευχαρίστηση με την παραγωγή ενδορφινών κ.λ.π.

2)    Οικονομικές επιπτώσεις για τους δρομικούς συλλόγους. Οι ερασιτεχνικοί δρομικοί σύλλογοι που υπηρετούν τον αθλητισμό για όλους, έχουν ως κύρια πηγή εσόδων (ορισμένοι δε εξ αυτών ως μοναδική πηγή εσόδων) τις δρομικές εκδηλώσεις. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι απαγορεύσεις θα οδηγήσει αρκετούς εξ αυτών στη διάλυση τους, διότι θα ευρεθούν σε πλήρη αδυναμία εκπληρώσεως των οικονομικών υποχρεώσεων τους. Στο σημείο αυτό θέλουμε να επισημαίνουμε ότι όλοι οι ανωτέρω ερασιτεχνικοί δρομικοί σύλλογοι επιτελούν λειτούργημα, διότι από την μια μεριά παρέχουν μια διέξοδο στους αθλούμενους η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά για άλλου είδους αναζητήσεις που είναι βλαβερές για τον κάθε άνθρωπο και από την άλλη επιτελούν σημαντικότατο κοινωνικό έργο μιας και μέρος των εσόδων τους το διαθέτουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εκπέμποντας μηνύματα αλληλεγγύης και φιλαλληλίας προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Εάν λοιπόν οι δρομικοί σύλλογοι για τον παραπάνω λόγο εκλείψουν θα γίνει φτωχότερη και η πολιτεία μας, η οποία ήδη παρουσιάζει έλλειμμα πολιτισμού!

3)    Οικονομικές επιπτώσεις σε επιχειρήσεις που συνδέονται με τις ανωτέρω εκδηλώσεις. Όλοι οι επιχειρηματίες των οποίων η δραστηριότητα σχετίζεται με τέτοιες διοργανώσεις (π.χ χρονομέτρηση, κατασκευή μεταλλίων, δρομικών t-shirt κλπ) έχουν υποστεί βαρύτατο οικονομικό πλήγμα, το οποίο ενδεχομένως και να τους οδηγήσει στα πρόθυρα της πτώχευσης εάν η κατάσταση αυτή διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι διαστάσεις του εν λόγω θέματος δεν είναι μόνο αθλητικές αλλά επιπροσθέτως οικονομικές και κοινωνικές.

Επειδή θεωρούμε ότι η δική μας δραστηριότητα είναι η πλέον ακίνδυνη, προσβλέπουμε στην άμεση εξέταση του αιτήματός μας και την θετική απάντηση σας”.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Στο ΟΑΚΑ το 5ο No Finish Line Athens – Άνοιξαν οι εγγραφές

Εκατό ημέρες πριν από την έναρξη του 5ου No Finish Line Athens και η Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώνει ότι άνοιξαν οι εγγραφές στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης nflathens.com. Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από 21 Ιουνίου 2021 έως 8 Σεπτεμβρίου 2021 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα ατομικής συμμετοχής.

Το No Finish Line Athens είναι o μεγαλύτερος φιλανθρωπικός αγώνας τρεξίματος στην Ελλάδα και τον κόσμο και θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, πάντα με την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή ενισχύοντας την Ένωση Μαζί για το Παιδί.

Το No Finish Line Athens, δεν αλλάζει ούτε ως φιλοσοφία ούτε ως αγώνας και θα επαναληφθούν όλα τα αγωνίσματα των προηγούμενων ετών, παράλληλα με το ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Αυτό που αλλάζει είναι ο τόπος διεξαγωγής, καθώς μεταφέρεται από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ), όπου λόγω της πολύ μεγαλύτερης έκτασης αποτελεί εγγύηση ότι θα τηρηθούν με ασφάλεια και ακρίβεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ είναι εύκολα προσβάσιμο από κάθε περιοχή της Αττικής!

Στο No Finish Line, οι συμμετέχοντες τρέχουν και περπατούν για καλό σκοπό, χωρίς χρονικό και χιλιομετρικό περιορισμό και τα χιλιόμετρα μετατρέπονται σε χρήματα για να υλοποιηθούν παιδικά προγράμματα που στηρίζει το «Μαζί για το Παιδί».

Παράλληλα με τον 90ωρο φιλανθρωπικό αγώνα Charity Run του 5ου No Finish Line Athens διεξάγονται και τρείς αγώνες δρόμων υπεραντοχής με αγωνιστικό χαρακτήρα, ο μαραθώνιος αγώνας 42,195μ., ο υπερμαραθώνιος αγώνας 24 ωρών και ο πολυήμερος αγώνας 90 ωρών, όπου συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι δρομείς αντοχής συνδιάζοντας αγώνα και προσφορά, ενώ ξεχωριστής σημασίας διοργάνωση είναι και το Family Run, ένας μοναδικός οικογενειακός αγώνας που είναι ανοικτός σε συμμετοχή πρός όλες τις οικογένειες.

Ομαδικές εγγραφές

 Οι ομάδες υποστήριξης που δημιουργούνται από εταιρείες, οργανισμούς, συλλόγους, σχολεία, αποτελούν τον πυρήνα του Charity Run και παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο No Finish Line Athens, καθώς έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή σε χιλιόμετρα και σε κοινωνική προσφορά.

Για δημιουργία ομάδας υποστήριξης με προβολή επωνυμίας και λογοτύπηση στον αριθμό, απαιτούνται τουλάχιστον 15 άτομα όσον αφορά τις εταιρείες, τους οργανισμούς, τους συλλόγους και τουλάχιστον 30 άτομα όσον αφορά τα σχολεία.

Κάθε εταιρεία, οργανισμός, σύλλογος, σχολείο, έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει απεριόριστο αριθμό ομάδων, ενώ με την ολοκλήρωση του Charity Run του NFL Athens, ακολουθούν βραβεύσεις στις ομάδες με τα περισσότερα χιλιόμετρα και προσφορά.

Δηλώσεις συμμετοχής ομάδων στο Charity Run, γίνονται μόνο μέσω του τμήματος ομαδικών συμμετοχών από 1 Ιουνίου 2021 έως 29 Αυγούστου 2021, σε συνεννόηση του εκπροσώπου κάθε ομάδας με την υπεύθυνη εγγραφών ομάδων Μαίρη Τσιγκοπούλου και με αποστολή λίστας συμμετεχόντων στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

https://nflathens.com

https://www.facebook.com/NoFinishLineAthens

https://www.instagram.com/nflathens

https://twitter.com/NFLAthens

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο THEMISTOCLES TRAIL

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος “THEMISTOCLES TRAIL” στο όρος Αιγάλεω.

Ευχαριστούμε τον Πέτρο Πετρόπουλο για την γεννήτρια , τη FRUTOP για τα ισοτονικά ποτά, τις Υπεραγορές Σκλαβενίτη, το Metropolitan Hospital για τη διάθεση ασθενοφόρου και τον ιατρικό εξοπλισμό, την ομάδα εθελοντών διασωστών ΕΠΟΜΕΑ Αιγάλεω, το My Recovery Lab και τον Πέτρο Μισυρλή για την αποκατάσταση των δρομέων.

Φυσικα τους marc για την πολύτιμη βοήθεια. Ευχαριστούμε για την παρουσία τους, το Δήμαρχο Κορυδαλλού κύριο Νίκο Χουρσαλά, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού κύριο Γιάννη Πάχο καθώς και τους συνεργάτες τους για τη βοήθεια και την υποστήριξη. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τους χρόνου!

Οι νικήτριες και νικητές του 1ου Themistocles trail

1.ΠΑΝΤΕΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑROCKRUNNERS1:38:42
2.ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ1:46:53
3.ΣΠΥΡΟΥ ΕΛΠΙΔΑΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ1:48:02

 

1.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

1:20:00

2.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

DYNAFIT

1:20:04

3.

ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

L CREW

1:24:16

Η Οργανωτική Επιτροπή

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend