6ο Olympic Day Run: Η Θεσσαλονίκη αφετηρία της Ολυμπιακής δρομικής γιορτής!

Την Κυριακή 2 Απριλίου Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές, ελεύθεροι αθλούμενοι συνθέτουν το παζλ της μεγαλύτερης Ολυμπιακής ομάδας που έγινε ποτέ! Ένα… ποτάμι Ολυμπιακού κινήματος, που στο ρεύμα του θα φέρει στην επιφάνεια όλα όσα συμβολίζουν οι 5 Ολυμπιακοί κύκλοι.

«Ο αθλητισμός έχει νόημα μόνο αν συνδέεται με την εκδοχή του πολιτισμού, που έχουν σχέση με τις Ολυμπιακές αξίες και τα Ιδεώδη. Πριν έξι χρόνια ξεκινήσαμε σαν Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ολυμπιακού Μουσείου και την αθλητική κοινωνία της Θεσσαλονίκης να δημιουργήσουμε έναν αγώνα δρόμου διαφορετικό.

Θέλαμε μια Ολυμπιακή γιορτή. Μέσα από αυτό το δρομικό γεγονός στοχεύαμε αφενός η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει μια θέση στην καρδιά της Διεθνούς Ολυμπιακής οικογένειας και αφετέρου μέσα από αυτή τη διαδρομή, κάθε βήμα των συμμετεχόντων να φανερώνει πως ο αθλητισμός είναι ένα σύνολο αξιών. Καταφέραμε ο θεσμός να είναι μόνιμος και μεγάλος» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης.

Η πρέσβειρα του «Family Run» στο 6ο ODR, Βουλευτής Άννα Ευθυμίου τόνισε: «Το Ολυμπιακό Ιδεώδες είναι ένα και δεν αμφισβητείται. Έτσι, και το Olympic Day Run είναι μοναδικό στην χώρα μας! Το σημαντικό είναι ότι ενσαρκώνει αυτό το Ολυμπιακό πνεύμα. Ως πρέσβειρα, θέλω να προσεγγίσουμε νέες οικογένειες και μέλη και να στηρίξουμε την γυναικεία ενδυνάμωση. Να στείλουμε μηνύματα συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Με μεγάλη, ζέση, χαρά και υπευθυνότητα να μεταφέρουμε τα Ολυμπιακά ιδεώδη στους νέους μας. Είναι αξίες αναλλοίωτες. Είναι καιρός να επενδύσουμε στη νέα γένια. Αυτοί είναι το φως. Δεν πρέπει οι νέοι να διεκδικούν το αυτονόητο, αλλά ένα βήμα παραπάνω».

Η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και Γενική Διευθύντρια του ‘’Olympic Day Run’’ Greece, Δρ. Κυριακή Ουδατζή υπογράμμισε:  «Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε απλά έναν ακόμα αγώνα. Αλλά τον  ένα και μοναδικό Ολυμπιακό Αγώνα, που ενώνει τον πολιτισμό και τον Ολυμπισμό με την εκπαιδευτική δύναμη του αθλητισμού. Δεν μας καλύπτει το γεγονός να τρέξουμε απλά μια μέρα. Θέλουμε να καλλιεργήσουμε αθλητικές συνειδήσεις και αξίες στη νέα γενιά, εμπνεόμενοι από τη ρήση και το όραμα του εμπνευστή της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, Πιερ Ντε Κουμπερντέν: «Αν δεν εκπαιδεύσεις σωστά στο παιδί του σήμερα, πώς να περιμένεις έναν υπεύθυνο ενήλικα του αύριο».

Ο «Χρυσός» Χορηγός του 6ου Olympic Day Run, η εταιρεία «Κωτσόβολος», μέσω του εκπροσώπου του Νίκου Τσομπανίδη διεμήνυσε: «Πρόκειται για έναν δρόμο επικοινωνίας με την Θεσσαλονίκη στο παγκόσμιο επίκεντρο. Η εταιρεία μας προωθεί το μήνυμα ‘’ίδιοι στα θέλω, ίσοι στα μπορώ’’. Δίνουμε το παρών στο δρώμενο, που κάνει μια πόλη να τρέχει σε Ολυμπιακούς ρυθμούς!»

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως η κα Ευγενία Μανωλίδου είναι η πρέσβειρα του Πολιτιστικού Προγράμματος του 6ου Olympic Day Run, ενώ ο μικρός ambassador στο 1.5 χλμ. των παιδιών, είναι ο Εμμανουήλ Κουτσάκης, ο οποίος συνέθεσε και τον επίσημο Ύμνο του 6ου ODR: «Καλώ τα παιδιά να έρθουν να τρέξουν! Θα περάσουμε ωραία!»

Οι εγγραφές για το 6ο «Olympic Day Run» Greece συνεχίζονται στο olympicdayrun.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν θέση για να ζήσουν την απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία καθώς το Olympic Day Run αποτελεί τον επίσημο θεσμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που υλοποιείται σε άλλες 200 χώρες στον κόσμο με τη συμμετοχή πλέον των 5,5 εκατομμυρίων δρομέων ετησίως.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει πιστοποιημένους Αγώνες από την AIMS 10 χλμ. για ενήλικες, 5 χλμ. για ενήλικες και εφήβους και 1,5 χλμ. για όλες τις ηλικίες, τις οικογένειες και τα σχολεία. Στον Αγώνα του 1,5χλμ. oι σχολικές ομάδες συμμετέχουν δωρεάν, ενώ για όλους τους Αγώνες ισχύουν Ομαδικές Εγγραφές.

Η διοργάνωση στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες,  τον ΣΕΓΑΣ  και το ΔΚΟ OLYMPiA.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής από την Διεθνή και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ οι νικητές θα λάβουν τα ειδικά έπαθλα του 6ου «Olympic Day Run» Greece.

Στην Ελλάδα, ο μοναδικός στη χώρα Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου, το «Olympic Day Run» Greece μόνον για το 2022 συγκέντρωσε αθλητές από 74 χώρες και 5 ηπείρους!

Πληροφορίες και Εγγραφές: http://olympicdayrun.gr/ ή αυτοπροσώπως στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου, Τ.Κ. 54636, Θεσσαλονίκη, Τ 2310-968531).

 Κάντε like & follow στα ΜΚΔ (facebook, instagram) για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του απόλυτου Ολυμπιακού δρομικού γεγονότος της χώρας !!!

Hashtag: #olympicdayrun #olympicdayrun_greece

“Not Just A Run.. Τhe Olympic Run”

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Γλιτώνεις τους τραυματισμούς όταν τρέχεις αργά;

Είναι μια διάγνωση που κανένας δρομέας δεν θέλει να ακούσει: τόσο το υπερβολικό άγχος όσο και διάφορα προβλήματα των οστών προκαλούνται συχνά από τις έντονες και πολλές προπονήσεις.

Αν και όσον αφορά τα κατάγματα κόπωσης υπάρχουν πολλές αιτίες, όπως για παράδειγμα, η κακή διατροφή, η ελλιπής ανάκαμψη, τα παπούτσια που έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ κ.α., πολύ συχνά το πολύ τρέξιμο θεωρείται ο νούμερο ένα παράγοντας.

Άπειροι δρομείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού έχουν ακούσει από ειδικούς πως πρέπει να μειώσουν το τρέξιμο για να μην χειροτερέψει η κατάστασή τους.

Πολλοί φυσικά αγνοούν αυτή τη συμβουλή καθώς θεωρούν ότι μια μέρα ανάκαμψης, έπειτα από μια σκληρή προπόνηση, φτάνει και περισσεύει για τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού.

Ρίχνεις την ένταση αλλά…

Για πολλούς μάλιστα, φαίνεται λογική η υπόθεση πως όσο πιο πολύ ρίχνεις τους ρυθμούς και την ένταση με την οποία τρέχεις, τόσο λιγότερους τραυματισμούς έχεις. Αυτό όμως, απέχει από την πραγματικότητα σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Στη μελέτη, 43 ερασιτέχνες δρομείς, 29 γυναίκες και 14 άνδρες από 18 έως 49 ετών, κλήθηκαν να τρέξουν μια διαδρομή 50 μέτρων, τρεις φορές με γρήγορη ταχύτητα, τρεις φορές με μέτρια ταχύτητα και τρεις φορές με αργή. Οι ερευνητές ενδιαφέρθηκαν να βρουν το σωρευτικό φορτίο τραυματισμών στην κνήμη των δρομέων, την πιο κοινή περιοχή καταγμάτων δηλαδή, στις διάφορες ταχύτητες.

Οι μεταβλητές…

Για τον υπολογισμό αυτό συνυπολογίστηκαν τρεις μεταβλητές: το κνημιαίο φορτίο (δηλαδή η πίεση που ασκήθηκε στην κνήμη κατά τη διάρκεια της επαφής με το έδαφος), ο κάθετος ρυθμός φόρτισης (δηλαδή πόσο γρήγορα εφαρμόζεται το σώμα με το πόδι καθώς το πόδι έρχεται σε επαφή με το έδαφος) και η εναέρια στιγμή (η κίνηση του κάτω μέρους του ποδιού όταν απομακρύνεται από το έδαφος).

Η συγγραφέας της μελέτης Τζέσικα Χάντερ και οι συνάδελφοί της, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το συνεχές τρέξιμο με μέτρια ταχύτητα έχει τον ίδιο αντίκτυπο στα πόδια με την διάνυση της ίδιας απόστασης κατά το ήμισυ με γρήγορο και κατά το έτερο ήμισυ με αργό ρυθμό. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι ο πιο αργός ρυθμός που δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση καθώς όσο πιο αργά τρέχει ένας δρομέας τόσες περισσότερες οι πιθανότητες τραυματισμών, αφού τα πόδια χτυπούν στο έδαφος πιο συχνά.

Η έρευνα ήταν ξεκάθαρη: το γρήγορο τρέξιμο δεν συμβάλλει περισσότερο στο σωρευτικό κνημιαίο φορτίο σε σχέση με το αργό τρέξιμο άρα το συμπέρασμα πως με αργό τρέξιμο μειώνεις την πιθανότητα τραυματισμού είναι άκυρο.

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε συστάσεις για το πώς οι δρομείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουν τις εκπαιδευτικές τους συνήθειες», ξεκαθαρίζει η Χάντερ, που πάντως ένα πρώτο συμπέρασμα για την σχέση τραυματισμών και ταχύτητας μας έχει βοηθήσει να το βγάλουμε.

Διαβάστε ακόμα: Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί των δρομέων και πώς να τους αποφύγετε

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Greece Race for the Cure® 2024: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Το Greece Race for the Cure®,  ο αγώνας-θεσμός ενάντια στον καρκίνο του μαστού, επιστρέφει για 16η χρονιά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Με αφετηρία το Ζάππειο, δύο νέες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και με δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής από όπου κι αν βρισκόμαστε, θα είμαστε για ακόμα μια χρονιά

«Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως, ευαισθητοποιώντας χιλιάδες κόσμου για τον καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο.

Εγγραφές: www.greecerace.gr

Οι εγγραφές για το 16ο Greece Race for the Cure® άνοιξαν και πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά εδώ: https://greecerace.gr/greeceraceforthecureregistrations/

 • Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων : Εκκίνηση 9.30 πμ, Ζάππειο/ Εγγραφή:10€.
  Οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου θα ολοκληρωθούν στις 19/09 ή με τη συμπλήρωση 10.000 δρομέων.
 • Περίπατος 2 χιλιομέτρων: Εκκίνηση 10.30 πμ, Ζάππειο / Εγγραφή: 8€
  Οι εγγραφές για τον περίπατο θα ολοκληρωθούν στις 22/09 ή με τη συμπλήρωση 35.000 συμμετεχόντων.
 • Digital Συμμετοχή: Mαζί, όπου κι αν βρισκόμαστε. Συμμετέχουμε στη διοργάνωση απομακρυσμένα και αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού μέσα από τα social media / Εγγραφές για τη digital συμμετοχή ως τις 17/09 / Εγγραφή: 8€.

Σε κάθε εγγραφή περιλαμβάνεται το συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης και chip χρονομέτρησης για τους δρομείς.

Πληροφορίες διοργάνωσης

 • Ημερομηνία: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
 • Έναρξη διοργάνωσης: 8.30 πμ
 • Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου – Ημέρα Προαγωγής Υγείας (12μμ-6μμ): Δωρεάν δράσεις για μικρούς & μεγάλους & Συμβολική φωταγώγηση του Ζαππείου στις 10μμ

Γιατί να πάρουμε μέρος

 • Γιατί το Greece Race for the Cure® είναι μια γιορτή για τη ζωή!
 • Για να αναγνωρίσουμε τη δύναμη των γυναικών που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού.
 • Για να διαδώσουμε μαζί το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
 • Γιατί μέσα από την διοργάνωση έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο ενάντια στον καρκίνο του μαστού, όλο τον χρόνο. Με κάθε μας συμμετοχή χρηματοδοτούμε προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για τη στήριξη και ενδυνάμωση των ασθενών, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend