6ο Olympic Day Run: Η Θεσσαλονίκη αφετηρία της Ολυμπιακής δρομικής γιορτής!

Την Κυριακή 2 Απριλίου Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές, ελεύθεροι αθλούμενοι συνθέτουν το παζλ της μεγαλύτερης Ολυμπιακής ομάδας που έγινε ποτέ! Ένα… ποτάμι Ολυμπιακού κινήματος, που στο ρεύμα του θα φέρει στην επιφάνεια όλα όσα συμβολίζουν οι 5 Ολυμπιακοί κύκλοι.

«Ο αθλητισμός έχει νόημα μόνο αν συνδέεται με την εκδοχή του πολιτισμού, που έχουν σχέση με τις Ολυμπιακές αξίες και τα Ιδεώδη. Πριν έξι χρόνια ξεκινήσαμε σαν Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ολυμπιακού Μουσείου και την αθλητική κοινωνία της Θεσσαλονίκης να δημιουργήσουμε έναν αγώνα δρόμου διαφορετικό.

Θέλαμε μια Ολυμπιακή γιορτή. Μέσα από αυτό το δρομικό γεγονός στοχεύαμε αφενός η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει μια θέση στην καρδιά της Διεθνούς Ολυμπιακής οικογένειας και αφετέρου μέσα από αυτή τη διαδρομή, κάθε βήμα των συμμετεχόντων να φανερώνει πως ο αθλητισμός είναι ένα σύνολο αξιών. Καταφέραμε ο θεσμός να είναι μόνιμος και μεγάλος» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης.

Η πρέσβειρα του «Family Run» στο 6ο ODR, Βουλευτής Άννα Ευθυμίου τόνισε: «Το Ολυμπιακό Ιδεώδες είναι ένα και δεν αμφισβητείται. Έτσι, και το Olympic Day Run είναι μοναδικό στην χώρα μας! Το σημαντικό είναι ότι ενσαρκώνει αυτό το Ολυμπιακό πνεύμα. Ως πρέσβειρα, θέλω να προσεγγίσουμε νέες οικογένειες και μέλη και να στηρίξουμε την γυναικεία ενδυνάμωση. Να στείλουμε μηνύματα συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Με μεγάλη, ζέση, χαρά και υπευθυνότητα να μεταφέρουμε τα Ολυμπιακά ιδεώδη στους νέους μας. Είναι αξίες αναλλοίωτες. Είναι καιρός να επενδύσουμε στη νέα γένια. Αυτοί είναι το φως. Δεν πρέπει οι νέοι να διεκδικούν το αυτονόητο, αλλά ένα βήμα παραπάνω».

Η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και Γενική Διευθύντρια του ‘’Olympic Day Run’’ Greece, Δρ. Κυριακή Ουδατζή υπογράμμισε:  «Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε απλά έναν ακόμα αγώνα. Αλλά τον  ένα και μοναδικό Ολυμπιακό Αγώνα, που ενώνει τον πολιτισμό και τον Ολυμπισμό με την εκπαιδευτική δύναμη του αθλητισμού. Δεν μας καλύπτει το γεγονός να τρέξουμε απλά μια μέρα. Θέλουμε να καλλιεργήσουμε αθλητικές συνειδήσεις και αξίες στη νέα γενιά, εμπνεόμενοι από τη ρήση και το όραμα του εμπνευστή της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, Πιερ Ντε Κουμπερντέν: «Αν δεν εκπαιδεύσεις σωστά στο παιδί του σήμερα, πώς να περιμένεις έναν υπεύθυνο ενήλικα του αύριο».

Ο «Χρυσός» Χορηγός του 6ου Olympic Day Run, η εταιρεία «Κωτσόβολος», μέσω του εκπροσώπου του Νίκου Τσομπανίδη διεμήνυσε: «Πρόκειται για έναν δρόμο επικοινωνίας με την Θεσσαλονίκη στο παγκόσμιο επίκεντρο. Η εταιρεία μας προωθεί το μήνυμα ‘’ίδιοι στα θέλω, ίσοι στα μπορώ’’. Δίνουμε το παρών στο δρώμενο, που κάνει μια πόλη να τρέχει σε Ολυμπιακούς ρυθμούς!»

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως η κα Ευγενία Μανωλίδου είναι η πρέσβειρα του Πολιτιστικού Προγράμματος του 6ου Olympic Day Run, ενώ ο μικρός ambassador στο 1.5 χλμ. των παιδιών, είναι ο Εμμανουήλ Κουτσάκης, ο οποίος συνέθεσε και τον επίσημο Ύμνο του 6ου ODR: «Καλώ τα παιδιά να έρθουν να τρέξουν! Θα περάσουμε ωραία!»

Οι εγγραφές για το 6ο «Olympic Day Run» Greece συνεχίζονται στο olympicdayrun.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν θέση για να ζήσουν την απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία καθώς το Olympic Day Run αποτελεί τον επίσημο θεσμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που υλοποιείται σε άλλες 200 χώρες στον κόσμο με τη συμμετοχή πλέον των 5,5 εκατομμυρίων δρομέων ετησίως.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει πιστοποιημένους Αγώνες από την AIMS 10 χλμ. για ενήλικες, 5 χλμ. για ενήλικες και εφήβους και 1,5 χλμ. για όλες τις ηλικίες, τις οικογένειες και τα σχολεία. Στον Αγώνα του 1,5χλμ. oι σχολικές ομάδες συμμετέχουν δωρεάν, ενώ για όλους τους Αγώνες ισχύουν Ομαδικές Εγγραφές.

Η διοργάνωση στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες,  τον ΣΕΓΑΣ  και το ΔΚΟ OLYMPiA.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής από την Διεθνή και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ οι νικητές θα λάβουν τα ειδικά έπαθλα του 6ου «Olympic Day Run» Greece.

Στην Ελλάδα, ο μοναδικός στη χώρα Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου, το «Olympic Day Run» Greece μόνον για το 2022 συγκέντρωσε αθλητές από 74 χώρες και 5 ηπείρους!

Πληροφορίες και Εγγραφές: http://olympicdayrun.gr/ ή αυτοπροσώπως στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου, Τ.Κ. 54636, Θεσσαλονίκη, Τ 2310-968531).

 Κάντε like & follow στα ΜΚΔ (facebook, instagram) για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του απόλυτου Ολυμπιακού δρομικού γεγονότος της χώρας !!!

Hashtag: #olympicdayrun #olympicdayrun_greece

“Not Just A Run.. Τhe Olympic Run”

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Αντίστροφη μέτρηση για το Coast to Coast Race, μην το χάσεις!

Ο Σύλλογος δρομέων υγείας Ιεράπετρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διοργανώσει για 3η φορά ένα πολιτιστικό – τουριστικό δρώμενο μαζικού αθλητικού χαρακτήρα , όπως αρμόζει στις ιδέες και αρχές μας.

Στις 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 θα πραγματοποιηθεί το Coast to Coast Race και οι προετοιμασίες για τον αγώνα βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά. Μην χάσεις την ευκαιρία να τρέξεις από από την Βόρεια πλευρά της Κρήτης στη Νότια και να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και κάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ

Μία αγωνιστική διαδρομή από τις ομορφότερες και πιο γραφικές στην πανέμορφη Ανατολική Κρήτη. Με εκκίνηση από την παραλία της Παχιάς Άμμου στο Βόρειο Κρητικό πέλαγος , διανύει το στενότερο σημείο της Κρήτης και με φόντο το εκθαμβωτικό φαράγγι του Χα, περνάει μέσα από το χωριό της Επισκοπής, κατευθύνεται προς το Πάνω Χωριό και στην συνέχεια κατηφορίζει στο Κάτω Χωρίο.

Ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο στρίβει και περνάει από το Κεντρί με τελικό προορισμό την πόλη της Ιεράπετρας. Φτάνοντας στην πόλη τα τελευταία 4 χιλιόμετρα είναι μια μικρή γνωριμία με την πόλη καθώς περνάει από τα πιο σημαντικά αξιοθέατά της και καταλήγει στο πάρκο Μίνως, αγγίζοντας πλέον το νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό πέλαγος) και έχοντας ολοκληρώσει μια διαδρομή που ενώνει την βόρεια με την νότια ακτή της Ανατολικής Κρήτης!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και κάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Tsaritsani Trails: Στην τελική ευθεία οι εγγραφές

Λιγότερο από ένας μήνας απόμένει για το κλείσιμο των εγγραφών στους αγώνες Tsaritsani Trails που θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου 2024. Επιλέξτε μια από τις τρεις διαδρομές που σας ταιριάζουν,

Koukouli Trail 32 km
Louki trail 17 km
Alonaki trail 9 km
με βαθμολογία ITRA – International Trail Running Association .

Φυσικά δεν ξεχνάμε τούς μικρούς μας φίλους που θα λάβουν μέρος στον παιδικό αγώνα kids fun run απόστασης 1 χλμ.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend