Τρέξιμο: Οι πιο πολύτιμες συμβουλές ενυδάτωσης

Το νερό είναι άμεσα συνδεδεμένο στο μυαλό μας με την ενυδάτωση. Όμως δεν είναι και ο μοναδικός τρόπος που έχουμε για να ενυδατωνόμαστε. Για την ακρίβεια, ελάχιστοι το γνωρίζουν αλλά αν πιούμε υπερβολικά πολύ νερό, στην πραγματικότητα αυτό έχει τα ανάποδα αποτελέσματα.

Κάθε φορά που ιδρώνουμε, αφαιρούνται από τον οργανισμό μας υγρά και ηλεκτρολύτες, στοιχεία που αποτελούν κλειδιά για την υγεία και την απόδοση. Το ιδανικό είναι τα υγρά και οι ηλεκτρολύτες που χάνουμε εξαιτίας του ιδρώτα να αντικαθίστανται τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την άσκησή μας.

Ακολουθούν οι καλύτερες μέθοδοι ενυδάτωσης ώστε να διασφαλιστεί ότι οι προπονήσεις σας θα παραμείνουν και αποτελεσματικές και ενυδατωμένες:

Πριν το τρέξιμο

Το βράδυ πριν από την προπόνηση σας, πιείτε ένα υγρό πλούσιο σε ηλεκτρολύτες πριν κοιμηθείτε και ξεκινήστε το επόμενο πρωί με τον ίδιο τρόπο. Το νερό από μόνο του μπορεί να αραιώσει τα επίπεδα ηλεκτρολυτών στο σύστημά σας, γι’ αυτό μην το προτιμάτε. Μόνο ένας συνδυασμός υγρών και ηλεκτρολυτών, θα διασφαλίσει στο σώμα σας ότι είναι έτοιμο να τρέξει.

Κατά τη διάρκεια του τρεξίματος

Συνήθως, κατά την προπόνησή μας δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες: από τα ρούχα μας μέχρι το χρονοδιάγραμμά μας. Η ενυδάτωση είναι μια από τις λεπτομέρειες που πρέπει να δίνουμε σημασία. Το ιδανικό θα ήταν να προπονούμαστε με μια φιάλη πάνω μας ώστε να μπορούμε να εδυνατωνόμαστε όσο πιο συχνά γίνεται.

Μετά το τρέξιμο

Μην νομίζετε ότι αν έχετε ενυδατωθεί καλά πριν και κατά το τρέξιμο έχετε ξεμπερδέψει. Ακριβώς την ίδια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε και μετά την προπόνηση. Συνεχίστε αν πίνετε υγρά με ηλεκτρολύτες τις επόμενες ώρες. Να πίνετε αργά και για πολλή ώρα, καθώς το σώμα σας θέλει τον χρόνο του για να επιστρέψει στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Προτιμήστε τροφές που εμπεριέχουν υγρά

Το καρπούζι είναι μια από τις καταλληλότερες τροφές για τον σκοπό της ενυδάτωσης. Γενικότερα, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό υπολογίζονται στην καθημερινή πρόσληψη υγρών. Ένα μπολ με φρούτα ή μια μεγάλη σαλάτα είναι ό,τι πρέπει καθώς όχι μόνο παίρνετε βασικές βιταμίνες, αλλά και μέταλλα και υγρά από αυτά.

Η σωστή ενυδάτωση οδηγεί σε απώλεια βάρους

Βρείτε ένα μπουκάλι που να σας… εμπνέει

Αγοράστε ένα μπουκάλι που να σας αρέσει πραγματικά στην όψη και που ταυτόχρονα είναι εύκολο στη μεταφορά, ένα μπουκάλι δηλαδή από το οποίο χαίρεστε να πίνετε και θα δείτε όταν θα αρχίσετε να ενυδατώνεστε πιο συχνά. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ σοβαρό επιχείρημα αλλά θα δείτε ότι στην πράξη θα δουλέψει.

Διαβάστε επίσης: Ενυδάτωση και αθλητικά ποτά για τριαθλητές και δρομείς

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Στο ΟΑΚΑ το 5ο No Finish Line Athens – Άνοιξαν οι εγγραφές

Εκατό ημέρες πριν από την έναρξη του 5ου No Finish Line Athens και η Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώνει ότι άνοιξαν οι εγγραφές στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης nflathens.com. Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από 21 Ιουνίου 2021 έως 8 Σεπτεμβρίου 2021 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα ατομικής συμμετοχής.

Το No Finish Line Athens είναι o μεγαλύτερος φιλανθρωπικός αγώνας τρεξίματος στην Ελλάδα και τον κόσμο και θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, πάντα με την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή ενισχύοντας την Ένωση Μαζί για το Παιδί.

Το No Finish Line Athens, δεν αλλάζει ούτε ως φιλοσοφία ούτε ως αγώνας και θα επαναληφθούν όλα τα αγωνίσματα των προηγούμενων ετών, παράλληλα με το ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Αυτό που αλλάζει είναι ο τόπος διεξαγωγής, καθώς μεταφέρεται από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ), όπου λόγω της πολύ μεγαλύτερης έκτασης αποτελεί εγγύηση ότι θα τηρηθούν με ασφάλεια και ακρίβεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ είναι εύκολα προσβάσιμο από κάθε περιοχή της Αττικής!

Στο No Finish Line, οι συμμετέχοντες τρέχουν και περπατούν για καλό σκοπό, χωρίς χρονικό και χιλιομετρικό περιορισμό και τα χιλιόμετρα μετατρέπονται σε χρήματα για να υλοποιηθούν παιδικά προγράμματα που στηρίζει το «Μαζί για το Παιδί».

Παράλληλα με τον 90ωρο φιλανθρωπικό αγώνα Charity Run του 5ου No Finish Line Athens διεξάγονται και τρείς αγώνες δρόμων υπεραντοχής με αγωνιστικό χαρακτήρα, ο μαραθώνιος αγώνας 42,195μ., ο υπερμαραθώνιος αγώνας 24 ωρών και ο πολυήμερος αγώνας 90 ωρών, όπου συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι δρομείς αντοχής συνδιάζοντας αγώνα και προσφορά, ενώ ξεχωριστής σημασίας διοργάνωση είναι και το Family Run, ένας μοναδικός οικογενειακός αγώνας που είναι ανοικτός σε συμμετοχή πρός όλες τις οικογένειες.

Ομαδικές εγγραφές

 Οι ομάδες υποστήριξης που δημιουργούνται από εταιρείες, οργανισμούς, συλλόγους, σχολεία, αποτελούν τον πυρήνα του Charity Run και παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο No Finish Line Athens, καθώς έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή σε χιλιόμετρα και σε κοινωνική προσφορά.

Για δημιουργία ομάδας υποστήριξης με προβολή επωνυμίας και λογοτύπηση στον αριθμό, απαιτούνται τουλάχιστον 15 άτομα όσον αφορά τις εταιρείες, τους οργανισμούς, τους συλλόγους και τουλάχιστον 30 άτομα όσον αφορά τα σχολεία.

Κάθε εταιρεία, οργανισμός, σύλλογος, σχολείο, έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει απεριόριστο αριθμό ομάδων, ενώ με την ολοκλήρωση του Charity Run του NFL Athens, ακολουθούν βραβεύσεις στις ομάδες με τα περισσότερα χιλιόμετρα και προσφορά.

Δηλώσεις συμμετοχής ομάδων στο Charity Run, γίνονται μόνο μέσω του τμήματος ομαδικών συμμετοχών από 1 Ιουνίου 2021 έως 29 Αυγούστου 2021, σε συνεννόηση του εκπροσώπου κάθε ομάδας με την υπεύθυνη εγγραφών ομάδων Μαίρη Τσιγκοπούλου και με αποστολή λίστας συμμετεχόντων στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

https://nflathens.com

https://www.facebook.com/NoFinishLineAthens

https://www.instagram.com/nflathens

https://twitter.com/NFLAthens

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο THEMISTOCLES TRAIL

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος “THEMISTOCLES TRAIL” στο όρος Αιγάλεω.

Ευχαριστούμε τον Πέτρο Πετρόπουλο για την γεννήτρια , τη FRUTOP για τα ισοτονικά ποτά, τις Υπεραγορές Σκλαβενίτη, το Metropolitan Hospital για τη διάθεση ασθενοφόρου και τον ιατρικό εξοπλισμό, την ομάδα εθελοντών διασωστών ΕΠΟΜΕΑ Αιγάλεω, το My Recovery Lab και τον Πέτρο Μισυρλή για την αποκατάσταση των δρομέων.

Φυσικα τους marc για την πολύτιμη βοήθεια. Ευχαριστούμε για την παρουσία τους, το Δήμαρχο Κορυδαλλού κύριο Νίκο Χουρσαλά, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού κύριο Γιάννη Πάχο καθώς και τους συνεργάτες τους για τη βοήθεια και την υποστήριξη. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τους χρόνου!

Οι νικήτριες και νικητές του 1ου Themistocles trail

1.ΠΑΝΤΕΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑROCKRUNNERS1:38:42
2.ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ1:46:53
3.ΣΠΥΡΟΥ ΕΛΠΙΔΑΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ1:48:02

 

1.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

1:20:00

2.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

DYNAFIT

1:20:04

3.

ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

L CREW

1:24:16

Η Οργανωτική Επιτροπή

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend