Μεταξύ 17 και 20 Σεπτεμβρίου αποφασίζει ο πρωθυπουργός για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ριζικές αλλαγές με στόχο το ρεκόρ, ανοίγουν οι εγγραφές!

Δύο μήνες έχουν απομένει πριν από την διεξαγωγή του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (έχει προγραμματιστεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου) και στο παρασκήνιο κορυφώνονται οι πρωτοβουλίες του ΣΕΓΑΣ, των εμπλεκόμενων φορέων, του ΕΟΔΥ αλλά και της κυβέρνησης σχετικά με τις προετοιμασίες ώστε να διεξαχθεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χώρας. Πάνω από 25.000 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και χιλιάδες άλλοι που εμπλέκονται στη διοργάνωση όπως στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις που θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο πρεστίζ αλλά και στην οικονομία της χώρας σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο.

Ολα κρέμονται σε μία κλωστή

Άπαντες παραδέχονται πως η κορωνίδα των διοργανώσεων κρέμεται κυριολεκτικά σε μία κλωστή. Όλοι οι εμπλεκόμενοι ωστόσο είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να δοθει κανονικά η εκκίνηση προστατεύοντας το κύρος και την ιστορία της διοργάνωσης αλλά και τον οικονομικό προϋπολογισμό του ΣΕΓΑΣ. Η ματαίωση του ημιμαραθωνίου που ήταν προγραμματισμένος για τις 20 Σεπτεμβρίου βάρυνε το κλίμα στον ΣΕΓΑΣ αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να «το βάλει κάτω» τονίζοντας πως ο Αυθεντικός δεν έχει τη δυναμική και τη σημασία του Αυθεντικού.

Κάθε ημέρα που περνάει είναι κρίσιμη και εξαρτώνται άμεσα από την πορεία της πανδημίας του COVID-19 στην Ελλάδα αλλά και τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων στην Αθήνα. Κορυφαίο στέλεχος του ΣΕΓΑΣ που για την ώρα κρατάει την ανωνυμία του είπε στο ethnos.gr «όλα κρέμονται σε μία κλωστή αλλά σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την κυβέρνηση, τους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς μας θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε τη διοργάνωση. Ζούμε ιστορικές στιγμές και για όλους μας είναι ένα εθνικό αλλά προσωπικό στοίχημα».

Οι συσκέψεις, πρωτόκολλα και μετάλλια

Καθημερινά βρίσκονται σε εξέλιξη πολύωρες συσκέψεις όπου προσαρμόζονται νέα σενάρια σχετικά με το μαραθώνιο, τις προμήθειες που πρέπει να γίνουν, τις ιατρικές εξετάσεις, τον τρόπο διεξαγωγής του αγώνα με βάση τα αυστηρά πρωτόκολλα αλλά και τις παραγγελίες που πρέπει να γίνουν όπως για παράδειγμα τα μετάλλια της διοργάνωσης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των μεταλλίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr τα περίπου 60.000 μετάλλια του μαραθωνίου αλλά και των παράλληλων διοργανώσεων βρίσκονται καθ΄ οδόν από την Κίνα και μέσω Ολλανδίας θα έρθουν σε λίγες ημέρες στην Ελλάδα.

Τι άλλαξε στα μετάλλια

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα στον προϋπολογισμό της διοργάνωσης και έχουν υπάρξει μικρές αλλαγές έτσι να γίνουν χρηστικά στην περίπτωση αναβολής. Αναγράφουν τον αριθμό της διοργάνωσης (38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας) και όχι το έτος (2020) ώστε για την ακραία περίπτωση που αναβληθεί η διοργάνωση για το 2021 να μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Υπενθυμίζεται πως τα μετάλλια του Αυθεντικού Μαραθωνίου έχουν και συλλεκτική αξία και ο ΣΕΓΑΣ έκανε τις αλλαγές έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν όποτε γίνει μην χαθεί ούτε σεντς στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Αποστάσεις ασφαλείας

Οι αλλαγές των μεταλλίων είναι μόνο μία αλλαγή που έχει γίνει. Υπάρχει επεξεργασία όλων των σεναρίων για την ασφαλή μεταφορά των αθλητών στο Μαραθώνα, για την εκκίνηση σε γκρουπ με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια καθώς και για προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των αθλητών στο χώρο εκκίνησης στον Τύμβο του Μαραθώνα αλλά και σε όλη την κλασσική διαδρομή. Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με τα ιατρικά τεστ για τον COVID-19 σε αθλητές, εθελοντές και εργαζομένους προϋποθέτουν χρόνο αλλά και κόστος και φυσικά το οικονομικό είναι ένας ακόμα παράγοντας που ο ΣΕΓΑΣ έχει σε πρώτη προτεραιότητα μετά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ορατή η οικονομική καταστροφή

Η αύξηση του κόστους είναι δεδομένη αλλά αναμένεται να καλυφθεί σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη της διοργάνωσης. Αντίθετα, η μεγάλη καταστροφή θα είναι η περίπτωση αναβολής καθώς σε αυτό το σενάριο ο προϋπολογισμός του ΣΕΓΑΣ θα τιναχτεί στον αέρα και θα χρεωθεί πολλά εκατομμύρια Ευρώ. «Οφείλουμε να τα υπολογίζουμε όλα αλλά πιστεύουμε πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Κάθε μέρα δίνουμε μεγάλες μάχες» πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Αποφασίζει ο Μητσοτάκης

Εντός των ημερών αναμένεται να υπάρξουν κρίσιμες συναντήσεις μεταξύ του προέδρου του ΣΕΓΑΣ και υπουργών των οποίων τα υπουργεία έχουν ενεργή εμπλοκή στο εγχείρημα όπως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Αθλητισμού η Πολιτική Προστασία κ.α. Παράγοντας που παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει μεγάλη γνώση και εμπειρία από τη διοργάνωση των Αυθεντικών Μαραθωνίων αποκάλυψε επίσης πως την τελική απόφαση για την διεξαγωγή ή όχι του Αυθεντικού Μαραθωνίου θα την πάρει η κυβέρνηση και πιθανότατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάστημα μεταξύ 17 και 20 Σεπτεμβρίου αφού προηγουμένως συνεκτιμηθούν όλα τα δεδομένα με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Κανονικά οι μαραθώνιοι στο εξωτερικό

Υπάρχουν όμως και καλά νέα που έχει στη φαρέτρα της η διοίκηση του Κώστα Παναγόπουλου στον ΣΕΓΑΣ. Ποια είναι αυτά; Πρώτα απ΄ όλα η συγκράτηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα ημερήσια κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, η διεξαγωγή πολλών μαραθωνίων αγώνων σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως στη Μόσχα, στη Βουδαπέστη και στο Λονδίνο όπου τα κρούσματα στις πόλεις αυτές είναι διπλάσια και τριπλάσια από την Αθήνα. Το βαρύ χαρτί του ΣΕΓΑΣ είναι όμως η πολύ καλή και εμπεριστατωμένη προετοιμασία που έχει γίνει σε όλα τα επίπεδα αλλά και η πρόθεση που υπάρχει να γίνουν ορισμένες περικοπές ή εκπτώσεις στις παράλληλες διοργανώσεις. Οι εναλλακτικές προτάσεις του ΣΕΓΑΣ αλλά και η στενή συνεργασία με τους φορείς και τους μεγάλους χορηγούς αλλά και η ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα είναι ένα πλεονέκτημα που αναμένεται να εκτιμηθεί θετικά από την κυβέρνηση.

Θα «θυσιαστούν» τα 5 και τα 10 χιλιόμετρα

Στο  χειρότερο σενάριο ο ΣΕΓΑΣ μπορεί να «θυσιάσει» τις διοργανώσεις των 5 και των 10 χιλιομέτρων ή να τους διοργανώσει στην περιοχή του Μαραθώνα και όχι στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης στο χειρότερο σενάριο που Αυθεντικός Μαραθώνιος αναβληθεί ή ματαιωθεί τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών θα γίνουν κανονικά αλλά όχι στο κέντρο της Αθήνας. Για την ώρα όμως πρωταρχικός στόχος είναι να σωθεί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος και να γίνει κανονικά ώστε να δοθεί και ένα δυνατό και αισιόδοξο μήνυμα στην παγκόσμια αθλητική και τουριστική κοινότητα πως η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος και σε αυτόν τον τομέα στις μεγάλες μάχες που έχει δώσει με την πανδημία του COVID-19.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Δωρεάν εκπαιδευτικά webinars για τον καρκίνο του μαστού

«Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»:
Απρίλιος – Δεκέμβριος 2024, επιλεγμένες Τετάρτες

Ξεκινά τον Απρίλιο ο νέος κύκλος δωρεάν εκπαιδευτικών webinars για τον καρκίνο του μαστού με τίτλο «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω», από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Μέσα από ένα κύκλο 10 αυτοτελών διαδικτυακών σεμιναρίων, εξειδικευμένοι ομιλητές αναλύουν διαφορετικές πτυχές της ασθένειας και απαντούν σε ερωτήματα και απορίες που απασχολούν τις συμμετέχουσες.

Στόχος των webinars είναι να λειτουργούν ως οδηγός για τις γυναίκες με καρκίνο μαστού, παρέχοντας πληροφορίες για όλα όσα χρειάζεται και θέλουν να γνωρίζουν, από τη στιγμή της διάγνωσης και σε κάθε διαφορετική φάση στην πορεία τους με την ασθένεια.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας zoom, δίνοντας την ευκαιρία σε γυναίκες με καρκίνο μαστού από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος.

Δηλώσεις συμμετοχής

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε κάθε γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού και η παρακολούθηση είναι εντελώς δωρεάν.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά, μέσα από τη σελίδα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και ανοίγουν μια εβδομάδα πριν από κάθε προγραμματισμένο σεμινάριο:

https://www.almazois.gr/programmata/seminaria-karkinos-mastou-apofasizw-giati-gnwrizw/

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 100 άτομα ανά σεμινάριο

Πρόγραμμα «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» 2024

Τα εκπαιδευτικά webinars  «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» για το 2024 θα πραγματοποιηθούν επιλεγμένες Τετάρτες, από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο.

3 Απριλίου 2024 • 17:00 – 19:00

«Λεμφοίδημα: τι είναι και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό»

Ομιλητής: Ευριπίδης Τριανταφύλλου

Φυσικοθεραπευτής, MSc

MLD/CDT Certified Instructor

Συντονιστής ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ

17 Απριλίου 2024 • 17:00 – 19:00

«Οστεοπόρωση μετά τον καρκίνο του μαστού»

Ομιλητής: Γιώργος Τροβάς

Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος

Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων του Μυοσκελετικού Συστήματος «Θ.ΓΑΡΟΦΑΛΙΔΗΣ»

Πανεπιστήμιο Αθηνών-ΕΚΠΑ

15 Μαΐου 2024 • 17:00 – 19:00

«Βελτίωση της επιβίωσης και της ποιότητας ζωής μετά την διάγνωση του καρκίνου του μαστού»

Ομιλήτρια: Σταυρούλα Ντρουφάκου

Παθολόγος Ογκολόγος

Γενική Κλινική ΙΑΣΩ

29 Μαΐου 2024 • 17:00 – 19:00

«Διαχείριση παρενεργειών των θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού»

Ομιλητής: Νικόλαος Κεντεποζίδης

Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD, MSc,

Διευθυντής Δ´ Ογκολογικής Κλινικής

Metropolitan General

12 Ιουνίου 2024 • 17:00 – 19:00

«Ο ρόλος της διατροφής μετά τον καρκίνο του μαστού»

Ομιλήτρια: Ηλιάνα Παπαδοπούλου

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

Υπεύθυνη Διαιτολογικού Γραφείου Nutridiet for health

6 Νοεμβρίου 2024 • 17:00 – 19:00

«Καρκίνος του μαστού και μετάσταση»

Ομιλήτρια: Φλώρα Σταυρίδη

MD, MSc, MRCP

Παθολόγος Ογκολόγος

Συνεργάτης Νοσοκομείου Υγεία

Διευθύντρια και Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Care and Cure Oncology 

13 Νοεμβρίου 2024  • 17:00 – 19:00

«Κληρονομικό Σύνδρομο Καρκίνου Μαστού και Ωοθηκών: η σημασία του γονιδιακού ελέγχου και των βιοδεικτών»

Ομιλήτρια: Φλωρεντία Φωστήρα

Κλινική Εργαστηριακή Γενετίστρια – Γενετική Σύμβουλος

Εργαστήριο Γενετικής του Ανθρώπου, ΕΚΕΦΕ ‘Δημόκριτος’ 

27 Νοεμβρίου 2024 • 17:00 – 19:00

«Ο ρόλος της βιοψίας στην επιλογή της θεραπείας μου»

Ομιλήτρια: Ελένη Κουρέα

Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής

Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής,

Τμήμα Ιατρικής,

Πανεπιστήμιο Πατρών

4 Δεκεμβρίου 2024 • 17:00 – 19:00

«Καρκίνος μαστού και εναλλακτικές θεραπείες: τα οφέλη και οι κίνδυνοι»

Ομιλητής: Εμμανουήλ Σαλούστρος

Αναπληρωτής Καθηγητής Ογκολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

18 Δεκεμβρίου 2024 • 17:00 – 19:00

«Γονιμότητα μετά τον καρκίνο του μαστού»

Ομιλήτρια: Όλγα Τριανταφυλλίδου, MD, Msc, PhD,

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος

Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, “Αρεταίειο” Νοσοκομείο 

Τα webinars πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη:

MSD, Pfizer Hellas, Roche Diagnostics Hellas A.E., UTC Διεθνείς Μεταφορές A.E.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ: Με στόχο την πρόκριση στους 4 του UEFA Conference League

Το ελληνικό πρωτάθλημα την εφετινή σεζόν είναι συναρπαστικό με 4 ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διατηρούν όλοι ελπίδα όλοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την ανέγερση στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στις διοργανώσεις της UEFA παραμένουν 2 από τις 4 μεγάλες ομάδες. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα πάρουν μέρος στα προημιτελικά του Conference League. Για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός θα παλέψει με την Φενέρμπαχτσε και ο ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ. Στον πρώτο του αγώνα ο ΠΑΟΚ, θα να αντιμετωπίσει την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 22:00. Αυτή η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια Cosmote Sports, όπως και όλοι οι αγώνες του UEFA Conference League.

Από τις στοιχηματικές εταιρίες θεωρείται φαβορί για την νίκη στην πρώτη αναμέτρηση η Κλαμπ Μπριζ με την νίκη της να δίνεται σε απόδοση 2.01, η ισοπαλία στο 3.58 και το διπλό του ΠΑΟΚ σε 3.52 στην Leon. Όμως, οι πιθανότητες για πρόκριση είναι μοιρασμένες στις δύο ομάδες με την πρόκριση της βελγικής ομάδας να υπάρχει σε απόδοση 1.74 και της ελληνικής στο 1.98 στην Leon Bet. Εάν πιστεύετε ότι και οι δύο ομάδες θα σκοράρουν μπορείτε να επιλέξετε την αντίστοιχη επιλογή σε απόδοση 1.81 στην Leon. Εάν ενδιαφέρεστε για το στοίχημα online, παίξτε στην Leon και εκμεταλλευτείτε τις προσφορές της για να απολαύσετε το παιχνίδι περισσότερο. Σε περίπτωση που θέλετε να αθληθείτε και όχι μόνο να παίζετε αθλητικό στοίχημα, μπορείτε να συμμετέχετε στον αγώνα τρεξίματος στην Καλαμάτα στις 19 Μαϊου.

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και πήρε μια τεράστια πρόκριση απέναντι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μετά από την ήττα με σκορ 0-2 στο γήπεδο της Ντιναμό, βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός διοργάνωσης και κυνηγούσε μια μεγάλη ανατροπή.

Αυτό ακριβώς έκανε η ομάδα της Θεσσαλονίκης και με την μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας τους Κροάτες με σκορ 5-1 στην Τούμπα, άφησε τους Κροάτες εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Οι ασπρόμαυροι βρέθηκαν 2 φορές στους 8 του Conference League, στα 3 χρόνια ύπαρξης του και αυτήν την φορά θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να φτάσουν στα ημιτελικά της.

Από την άλλη πλευρά, η Κλαμπ Μπριζ δεν αποτελεί φόβητρο για τον ΠΑΟΚ. Όντας 4η στο πρωτάθλημα της χώρας της, εστιάζει την προσοχή της στις ευρωπαϊκές της υποχρέωσεις. Στην φάση των 16 απέκλεισε την Μόλντε με συνολικό σκορ 4-2 στις 2 αναμετρήσεις με 3-0 στο εντός έδρας παιχνίδι. Αυτό δείχνει πως είναι πολύ δυνατή στην έδρα της και η ελληνική ομάδα θα πρέπει να προσέξει να μην ηττηθεί με μεγάλη διαφορά και μείνει εκτός διεκδίκησης. Η απουσία του Σιμόν Μινιολέ είναι κομβική για αυτήν και μπορεί να αποβεί μοιραία.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend