Τι είναι το τρέξιμο αποκατάστασης και γιατί σε πάει αργά και σταθερά στην επιτυχία

Όταν οι δρομείς συζητούν μεταξύ τους για τρέξιμο, ο ρυθμός δεν λείπει από καμία κουβέντα: “Σε τι χρόνο κάνεις τον μαραθώνιο; Πόσο γρήγορες είναι οι διαλειμματικές σου προπονήσεις; Τι σπλιτ έκανες;” Φυσικά, όσο πιο γρήγορα τρέχεις, τόσο καλύτερο είναι για την εικόνα σου.

Ωστόσο, ένα λιγότερο προφανές στατιστικό για το οποίο μπορείς να περηφανευτείς είναι το πόσο αργά τρέχεις. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική αλλά τελείως υποτιμημένη δεξιότητα η οποία, όταν χρησιμοποιείται στο πλαίσιο του τρεξίματος αποκατάστασης, ολοκληρώνει ένα σωστό πρόγραμμα τρεξίματος.

“Πιθανώς θα νιώσεις καλύτερα αν βγεις έξω για να τρέξεις μια εύκολη διαδρομή συγκριτικά με το αν δεν κάνεις απολύτως τίποτα”.
Jason Fitzgerald
Επικεφαλής προπονητής του Strength Running

Τι είναι το τρέξιμο αποκατάστασης;

“Το τρέξιμο αποκατάστασης είναι πιθανώς η συντομότερη και ευκολότερη διαδρομή που θα κάνεις όλη την εβδομάδα”, αναφέρει ο Jason Fitzgerald, προπονητής των ΗΠΑ με πιστοποίηση για τον στίβο, βασικός προπονητής του Strength Running και παρουσιαστής του podcast The Strength Running.

Το μυστικό της επιτυχίας στο τρέξιμο αποκατάστασης είναι να μην αγχώνεσαι για την ταχύτητά σου. “Ο ρυθμός αποκατάστασης δεν είναι ουσιαστικά ρυθμός, αλλά περισσότερο προσπάθεια”, εξηγεί ο Fitzgerald. Για να περιγράψει πόσο χαλαρά θα πρέπει να νιώθεις σε μια τέτοια διαδρομή, αναφέρει τις εξής τρεις λέξεις: άνεση, έλεγχος και συζήτηση (η τελευταία αφορά τη συζήτηση που θα πρέπει να μπορείς να κάνεις χωρίς να σου κόβεται η ανάσα). Αν δίνεις σημασία στους αριθμούς, αυτή η προσπάθεια ισοδυναμεί με το 1 έως το 3 σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10, λέει ο Fitzgerald. Αν πάλι δίνεις σημασία στο στιλ, αυτή η προσπάθεια είναι γνωστή ως “σέξι ρυθμός”, μιας και θα πρέπει να φαίνεται και να είναι εύκολη.

Γιατί να μπεις στον κόπο να ασχοληθείς με το τρέξιμο αποκατάστασης;

Η ενεργητική αποκατάσταση (προσπάθεια χαμηλής έντασης μετά από πιο σκληρή προπόνηση) είναι μια εναλλακτική της παθητικής αποκατάστασης (όταν απλώς χαλαρώνεις στον καναπέ) και είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή. Όπως αναφέρει ο Fitzgerald: “Πιθανώς θα νιώσεις καλύτερα αν βγεις έξω για να τρέξεις μια εύκολη διαδρομή συγκριτικά με το αν δεν κάνεις απολύτως τίποτα”. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η ενεργητική αποκατάσταση μετά από επίπονη άσκηση συμβάλλει στην ταχύτερη απομάκρυνση της συσσώρευσης γαλακτικού οξέος στο αίμα σε σύγκριση με την παθητική αποκατάσταση. Έτσι, το αίμα φτάνει στους μύες πιο αποτελεσματικά, επιτρέποντάς τους να ανακάμψουν μόνοι τους, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sports Sciences.

Υπάρχει επίσης και ο πνευματικός παράγοντας. Αν έκανες μια υπερβολικά δύσκολη διαδρομή χτες ή ίσως είχες μια συναισθηματικά φορτισμένη μέρα που προκαλεί τα ίδια επίπεδα άγχους με αυτόν τον τύπο προπόνησης, το χαλαρωτικό τρέξιμο μπορεί να καταπραΰνει τους μύες και το μυαλό σου, επισημαίνει ο Chris Bennett, γνωστός και ως προπονητής Bennett, Senior Director of Global Running της Nike.

Πέρα από το γεγονός ότι βοηθούν στη γρηγορότερη αποκατάσταση, οι πιο αργές διαδρομές προσφέρουν επίσης πολλά πρόσθετα πλεονεκτήματα όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, αναφέρει ο Fitzgerald. Μπορούν να διδάξουν το σώμα σου να καίει περισσότερο λίπος. Μπορούν να βελτιώσουν την αντοχή σου δημιουργώντας πυκνότερα δίκτυα τριχοειδών αγγείων στους ιστούς, το οποίο σημαίνει περισσότερο οξυγόνο στους μύες. Τέλος, μπορούν να δυναμώσουν τους μύες, τα οστά και τους συνδετικούς ιστούς χωρίς να καταπονείται υπερβολικά το σώμα σου. Σου φαίνεται απίστευτο;

Συνοπτικά, αυτές οι προπονήσεις μειωμένης έντασης μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις καλύτερες επιδόσεις όταν θέλεις να δοκιμάσεις τα όριά σου. Μετά από δοκιμές που έγιναν σε δρομείς πριν και μετά από ενεργητική ή παθητική αποκατάσταση, διαπιστώθηκε ότι η ομάδα ενεργητικής αποκατάστασης κατάφερε να τρέξει σχεδόν τρεις φορές πιο μακριά συγκριτικά με την ομάδα που απλώς ξεκουράστηκε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας με τη χορηγία του Αμερικανικού Συμβουλίου Άσκησης. Δεν κάνουμε πλάκα.

Το τρέξιμο αποκατάστασης αποδεικνύεται επίσης χρήσιμο αν θέλεις να αυξήσεις τα χιλιόμετρα που διανύεις κάθε εβδομάδα. Ένας απλός τρόπος για να αυξήσεις τα αποτελέσματα της προπόνησής σου είναι να προσθέσεις περισσότερες μέρες τρεξίματος. Αυτές οι πρόσθετες μέρες θα πρέπει να ξεκινούν με τρέξιμο αποκατάστασης, αναφέρει ο Fitzgerald. “Αυτά τα επιπλέον χιλιόμετρα προσθέτουν ένα εντελώς νέο επίπεδο καταπόνησης στο σώμα σου, επομένως θέλεις να διασφαλίσεις ότι μπορείς να τα τρέξεις με όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια”, λέει.

Πέντε μικρές αλλαγές στο τρέξιμό σας που κάνουν μεγάλη διαφορά

Πώς να προσθέσεις το τρέξιμο αποκατάστασης στο πρόγραμμά σου

Αυτό είναι πολύ απλό: απλώς ρίξε ρυθμό και διάλεξε μια πιο επίπεδη διαδρομή ή μια διαδρομή μικρότερη κατά 10 έως 20% από τη συνηθισμένη, λέει ο προπονητής Bennett. Έχε υπόψη ότι προσπαθείς να πετύχεις στην κλίμακα προσπάθειας 1 έως 3 με μέγιστο το 10. Ξεκίνα με όσες διαδρομές αποκατάστασης χρειάζεσαι για να νιώσεις περισσότερη ενέργεια και όχι εξάντληση, είτε αυτό σημαίνει προσθέτοντας μια διαδρομή σε μια μέρα ξεκούρασης ή αντικαθιστώντας μια πιο έντονη διαδρομή με μια πιο χαλαρή.

Καθώς βελτιώνεις τη φυσική σου κατάσταση, μπορείς να μειώσεις τον αριθμό των εξαιρετικά εύκολων ημερών προπόνησης. “Όσο πιο προχωρημένο είναι το επίπεδό σου ως δρομέας τόσο λιγότερες μέρες αποκατάστασης χρειάζεσαι”, σύμφωνα με τον Fitzgerald. “Αλλά ακόμα και ένας επαγγελματίας δρομέας θα έχει τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα, στην οποία τρέχει σημαντικά λιγότερο συγκριτικά με τον μέσο όρο των υπόλοιπων ημερών και αυτή η διαδρομή πρέπει να γίνεται σε πιο αργό και άνετο ρυθμό”. Τρανή απόδειξη: ο Eliud Kipchoge, ο οποίος, ως ο ταχύτερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών, μπορεί να διατηρήσει ρυθμό περίπου 4 λεπτών και 34 δευτερολέπτων ανά 1,5 χλμ. περίπου για 42 χλμ., ενώ κάνει τρέξιμο αποκατάστασης με τζόκινγκ για περίπου 10 χλμ. με ρυθμό σχεδόν 9 λεπτά ανά 1,5 χλμ. περίπου.

Πρέπει να κάνεις τρέξιμο αποκατάστασης; Όχι, δεν είναι απαραίτητο. Αλλά αν επιλέξεις να κάνεις κάθε διαδρομή με τον ίδιο ρυθμό, ο οποίος δεν είναι ούτε πολύ γρήγορος ούτε πολύ αργός, τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και ο ενθουσιασμός σου για το τρέξιμο θα μείνουν στάσιμα. Επιπλέον, δεν θα μπορείς να τρέχεις όσα χιλιόμετρα θέλεις αν τα δίνεις όλα συνεχώς.

Το τρέξιμο αποκατάστασης δίνει στο σώμα και το πνεύμα σου μια διαφορετική, καθαρτήρια μορφή προπόνησης. Επιπλέον, πιθανώς θα αυξήσεις το χρονικό διάστημα που τρέχεις, προσθέτει ο Fitzgerald. “Και εφόσον ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνεις καλύτερος δρομέας είναι το τρέξιμο, όσο περισσότερο τρέχεις τόσο το καλύτερο”.

Διαβάστε επίσης: Τρέξιμο: Πέντε λάθη που κάνουμε στις μεγάλες αποστάσεις

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Taygetos Challenge 2022: Άνοιξαν οι εγγραφές!

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, το Taygetos Challenge επιστρέφει! Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την διοργάνωση του 11ου Taygetos Challenge στις 26-27 Μαρτίου 2022 στην Καρδαμύλη της δυτικής Μάνης.

Οι εγγραφές άνοιξαν σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2021, και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις  11 Μαρτίου 2022.

Το Taygetos Challenge, με φόντο το πανέμορφο μανιάτικο τοπίο της Καρδαμύλης ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού, είναι από τους πιο επιτυχημένους αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, θεσμός πλέον. Φιλοξενεί την αφρόκρεμα των αθλητών ορεινού τρεξίματος και παράλληλα αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους όσους θέλουν να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία στην αγκαλιά του Ταϋγέτου μόνοι ή με την οικογένεια τους και την παρέα τους το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Η ιδέα του αγώνα εξαρχής είχε ως στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μάνης και την “άγνωστη” αυτή πλευρά του Ταϋγέτου, καθώς συνδέει κάποια από τα ομορφότερα και αρχαιότερα μονοπάτια της περιοχής, τα οποία ξεκινούν και καταλήγουν στην Καρδαμύλη. Το Taygetos Challenge, εδώ και δεκατρία χρόνια, συμβάλλει με ήπια μέσα, στη συντήρηση, την αναβάθμιση και προβολή των αρχαίων αυτών μονοπατιών ως ιδιαίτερο τμήμα της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του επετειακού 10ου Taygetos Challenge τον Μάρτιο του 2019, με ρεκόρ συμμετοχών, επισκεπτών και με την παρουσία όλων των μεγάλων αθλητών του ορεινού τρεξίματος και μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας,  η διοργάνωση του 2022 αποτελεί πρόκληση! Έτσι, για το 2022 το Taygetos Challenge εμπλουτίζεται με την προσθήκη ακόμα μιας διαδρομής!

Το “Taygetos Challenge” παρέχει την επιλογή των παρακάτω 4+1 αγωνισμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

  • Taygetos Marathon – 37 χλμ με θετική υψομετρική 2154μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 2/3 των μονοπατιών του αγώνα διέρχονται μέσα από την προστατευόμενη ζώνη Natura 2000. Οι διαδρομές περνούν μέσα από το φαράγγι του Βυρού το οποίο πέρα από τη φυσική του ομορφιά, ξεχωρίζει και λόγω της ιστορικής του σημασίας καθώς κατά μήκος του διερχόταν η αρχαία Βασιλική Οδός που ένωνε την αρχαία Σπάρτη με το λιμάνι της Καρδαμύλης. Το πέρασμα από τα Ντουμπίτσια αποτελεί επίσης εμβληματικό τμήμα του αγώνα αλλά και της προστατευόμενης περιοχής: πρόκειται για ένα υψίπεδο με ιδιαίτερη χλωρίδα αλλά και απομεινάρια αλλοτινών καιρών, πεζούλες, κτίσματα και στέρνες, να συνθέτουν το φυσικό τοπίο. Μία από τις “μυστικές” γωνιές του Ταϋγέτου η οποία, καθόλου άδικα, έχει χαρακτηριστεί “Καταφύγιο Άγριας Ζωής”.
  • Taygetos Experience – 20 χλμ με θετική υψομετρική 1.731μ. Θα έλεγε κανείς ότι είναι μια διαδρομή επίσης απαιτητική, αν και με τα μισά υψομετρικά σε σύγκριση με το Marathon. Αν όχι για έμπειρους αθλητές σίγουρα για καλά προπονημένους. Υπάρχουν κοινά σημεία με το Marathon, όπως το πέρασμα από το φαράγγι του Βυρού και μέρος της διαδρομής του περάσματος από τα Ντουμπίτσια.
  • Για πρώτη φορά φέτος, Taygetos Basic 10 χλμ με θετική υψομετρική 460μ για όσους ξεκινούν τώρα το ορεινό τρέξιμο. Μια γεύση από τα καλντερίμια και τα πετρόχτιστα μονοπάτια, ιδανική για μια πρώτη αγωνιστική επαφή με το ορεινό τρέξιμο.

  • Taygetos Fun 5χλμ με θετική υψομετρική 201μ. H Fun διαδρομή κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται. Διασκέδαση και απόλαυση σε μια ήπια διαδρομή γύρω από την Καρδαμύλη. Θα έλεγε κανείς πως το να πάρει μέρος στη fun διαδρομή είναι οικογενειακή υπόθεση. Κατάλληλη για όλους, προσελκύει κάθε χρόνο κυρίως παιδιά και οικογένειες που θέλουν να συμμετέχουν στο δρώμενο και να έρθουν σε επαφή με τη φύση και το μανιάτικο τοπίο. Η θέα αποζημιώνει τις ανηφόρες και τα περάσματα μέσα από ρεματιές και τα μονοπάτια κάνουν την εμπειρία αξέχαστη.
  • Vertical Speed – 650μ. με θετική υψομετρική 150μ. Να μια πρόκληση για μαραθωνοδρόμους! Συνηθισμένοι στις μεγάλες αποστάσεις, πόσο εύκολα μπορούν να διανύσουν μια γρήγορη αναβατική διαδρομή; Η συμμετοχή στο Vertical Speed είναι υποχρεωτική για τους αθλητές που ενδιαφέρονται να πάρουν κατάταξη στο Taygetos Challenge το οποίο είναι ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων του Vertical που γίνεται το Σάββατο και μίας από τις διαδρομές της Κυριακής (Marathon, Experience, Basic).

Οι διαδρομές του αγώνα ακολουθούν άσφαλτο, πετρόκτιστα καλντερίμια, μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους, φαράγγια και βραχώδες έδαφος. Είναι σηματοδοτημένες σε όλο τους το μήκος και δεν απαιτούν γνώσεις προσανατολισμού. Στη συνέχιση της σωστής διαδρομής βοηθά η κανονική σηματοδότηση των μονοπατιών (χρωματιστές ενδείξεις σε βράχους) καθώς και το φυσικό τους ανάγλυφο όπου υπάρχει.

Τον αγώνα “TAYGETOS CHALLENGE” διοργανώνει η εταιρεία 2407 Outdoor Experience. Η εταιρεία έχει έδρα στην Καρδαμύλη, με δυο καταστήματα λιανικής προϊόντων outdoor στην Καρδαμύλη και ενοικίασης ποδηλάτου και ποδηλατικού εξοπλισμού στη Στούπα.

Η 2407 Outdoor Experience έχει διοργανώσει ήδη 10 επιτυχημένους αγώνες προσελκύοντας τους ελίτ αθλητές του ορεινού τρεξίματος. Επιπλέον, έχοντας τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις και την τεχνογνωσία, διοργανώνει δραστηριότητες και εξατομικευμένες σχεδιασμένες ξεναγήσεις στην Μάνη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, όπως περιηγήσεις πεζοπορίας και ποδηλασίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://www.2407m.com

H διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σεβόμενη τις συνθήκες της πανδημίας COVID-19.

Σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης του Αγώνα λόγω έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς πολιτείας, οι αθλητές θα έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Taygetos Challenge είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.taygetoschallenge.com/

Facebook: Taygetos Challenge

Instagram: @taygetoschallenge

Video διοργάνωσης επετειακού 10ου Taygetos Challenge 2019

Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους από κοντά σε μια υπέροχη διοργάνωση.

Μείνετε συντονισμένοι…

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Το Ναύπλιο γιόρτασε την 6η διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου με την άλωση των ρεκόρ

Με την τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων και το  πλήθος των εγγεγραμμένων – συμμετεχόντων να ξεπερνά τους 1.100 δρομείς, από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, πάρα τις αντίξοες πρωινές καιρικές συνθήκες, με εξαιρετική επιτυχία ο 6ος Παλαμήδειος Άθλος.

Στις αγωνιστικές εκδηλώσεις και σε όλα τα αγωνίσματα μετείχαν και οι Ευέλπιδες με την διάκριση του σπουδαστεί της ΣΣΕ από την Σενεγάλη Tine Jean Bernard στην 2η Θέση του αγωνίσματος των 10χλμ.

Εξαιρετικά τιμητική για μια ακόμη χρονιά (από το 2014) για τις διοργανώσεις του Ναυπλίου η Συμμετοχή του Γρήγορη Σκουλαρίκη και της Ντενιζ Δημάκη. Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης έτρεξε τον Ημιμαραθώνιος μαζί με την Αγγελική σε χρόνο 1ωρ.22.15 αποσπώντας τον θαυμασμό! όλων μας.

Εκκωφαντική πτώση …ρεκόρ στο Ναύπλιο!

Τελικά εφέτος στους αγώνες του Ναυπλίου, στον Παλαμήδειο Άθλο, οι πολυάριθμοι δρομείς νίκησαν και την πανδημία και τα χρονόμετρα, καθώς τα ρεκόρ στον «Παλαμήδειο Άθλο»  (castle Run) «γκρεμίστηκαν» εκκωφαντικά!

Συνολικά 5 ρεκόρ αγώνων έγιναν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, αποδεικνύοντας ότι οι δρομείς (άντρες και γυναίκες) είναι έτοιμοι για όλα!

Στην Αγωνιστική Ανάβαση Κάστρου:

Στους άνδρες ο Γιώργος Διαλεκτός επιστρέφοντας στην κορυφή μετά το 2016, θριάμβευσε με νέο ρεκόρ της συνολικής διαδρομής 5χλμ. με 19.40 (παλαιό δικό του απ’ το 2016 με 19.53)! Στην «ανάβαση» όμως στο κάστρο με εντυπωσιακό χρόνο 7.09 ο Γιώργος Λουφέκης του πήρε το ρεκόρ (προηγούμενο 7.14/2016)!

Στις γυναίκες η Μαρία Μαλάϊ τα πήρε όλα απ’ τη προηγούμενη κάτοχο Νεφ. Παπαγεωργίου… Ρεκόρ διαδρομής με 23.16 (παλιό 24.02/2019) και ανάβασης με 8. 44 (παλιό 9.04/2019)!

Στον αγώνα 10χλμ.: η Ντενίζ Δημάκη σημείωσε το εντυπωσιακό 38.21 (προηγούμενο ρεκόρ Κατ. Μπερδούση 38.58 από το 2018) και λίγη ώρα μετά είδε την 12χρονη κόρη της (Λυδία Βαξεβάνη) να παίρνει την 3η θέση στη γενική κατάταξη των 5χλμ!

Ημιμαραθώνιος: Αξιοσημείωτη η επιτυχία ο χρόνος του νικητή του Ημιμαραθωνίου Ευαγγελου Μαλιόγλου 1ωρ.13.23 που ισοφαρίζει την 6η καλύτερη επίδοση στα χρονικά των  διοργανώσεων του Ναυπλίου! Και της Παναγιώτας Τόκα να είναι 3η συνεχή φορά στο βάθρο του «Παλαμήδειου Άθλου».

Αναλυτικά τα ανεπίσημα αποτελέσματα του 6ου Παλαμηδείου Άθλου https://www.nafpliocastlerun.gr/results-2021/

Την παραμονή του αγώνα η Λαμπαδηδρομία του κάστρου με την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων να συμμετέχει τιμητικά για μια ακόμη χρονιά στην έναρξη των εκδηλώσεων μας ενέπνευσε και μας συγκίνησε.

Δρομείς έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα της ανάβασης του κάστρου στα πλαίσια του Παλαμήδειου Άθλου στην πόλη του Ναυπλίου που γιορτάζει την απελευθέρωση της από τον Τούρκικο ζυγό ,Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021. Η αγωνιστική εκδήλωση, μοναδική στην Ελλάδα του είδους της με την άνοδο του κάστρου του Παλαμηδίου, που αριθμεί 999 σκαλοπάτια (850μ. με ανωφέρεια), και στη συνέχεια συνδυάζεται με την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή 4,15 χιλιομέτρων καθόδου από το κάστρο αποτελώντας έναν ενιαίο αγώνα 5 χιλιομέτρων., τον Παλαμήδειο Άθλο. Φέτος οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στο κοινωνικό έργου του συλλόγου «ΑμεΑ Αργολίδας» .Σε όλα τα αγωνίσματα συμμετέχει τιμητικά και η Σχολή Ευελπίδων.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το επιβλητικό και μοναδικό κάστρο του Παλαμηδείου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί για την πολύ σημαντική συμβολή τους:

  • την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας και ιδιαίτερα την Τροχαία Ναυπλίου, το Λιμενικό Σώμα, τον Ιατρικό Σύλλογο και Φαρμακευτικό σύλλογο και τον ΣΥΦΑΠΕΛ, το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, το ΕΚΑΒ , το Ερρίκος Ντυνάν και τις διασωστικές εθελοντικές δυνάμεις της ΕΟΔ και του ΕΕΣ και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.
  • Το προσωπικό του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλίου που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση και όλους τους Εθελοντές και εθελόντριες οι οποίοι δήλωσαν ατομικά και ομαδικά το παρόν για να προσφέρουν στη Διοργάνωση.
  • Τους χορηγούς: ΦΟΥΓΑΡΟ, AMSTEL Free, Οικογένεια Χριστοδούλου. Τους Υποστηρικτές: ΒΙΚΟΣ, New Balance, Tottis

Τους Δημότες και Επαγγελματίες του Ναυπλίου για την υποστήριξη τους και όλους τους συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, για την τιμητική για τον αγώνα μας συμμετοχή τους.

Καλή αντάμωση στον 7ο Παλαμήδειο Άθλο στις 27/11/2022,  μαζί με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την άλωση του Κάστρου και την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου

George Spyros
George Spyros
George Spyros

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend