Παθήσεις που σας κάνουν να αισθάνεστε συνέχεια κουρασμένοι

Είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε νωθροί όταν ξυπνάτε. Είναι απλώς ένα φαινόμενο γνωστό ως αδράνεια ύπνου που απαιτεί λίγο χρόνο για να “ξυπνήσει» η ενέργειά σας και το σώμα και ο εγκέφαλός μας να νιώσουν ξύπνιοι.

«Σχεδόν κανένας δεν αισθάνεται φανταστικά όταν ξυπνάει», λέει ο Scott Kutscher, M.D., πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο νευρολόγος και αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής ύπνου στο Πανεπιστήμιο Stanford. Ωστόσο, οι άνθρωποι συνήθως απολαμβάνουν τα επόμενα 30 με 60 λεπτά, λέει.

Έτσι, αν είστε συνεχώς κουρασμένοι αρκετές ώρες αφού φύγετε από το κρεβάτι σας, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.

Όλοι έχουμε μέρες –ή ακόμα και εβδομάδες– όπου δεν είμαστε σε θέση να απολαύσουμε τις δραστηριότητές μας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε φόρτο εργασίας ή ακόμα και μια αύξηση στην ποσότητα ή τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της προπόνησής μας.

Δυστυχώς, το να καταλάβεις πότε η κούραση είναι πρόβλημα μπορεί να είναι δύσκολο. «Η κούραση είναι μια υποκειμενική εμπειρία, επομένως εναπόκειται σε κάθε άτομο να αισθάνεται μόνος του όταν η κούραση επηρεάζει τη ζωή του», λέει ο Kutscher.

Αν παρατηρήσετε ότι είστε πιο κουρασμένοι από το κανονικό, δείτε ξανά τη διατροφή και τις συνήθειες σας. Για παράδειγμα όταν αισθάνεστε αρκετά κουρασμένοι, ο οργανισμός σας «ζητάει» ζάχαρη. Αν εσείς υποκύψετε σε αυτή την ανάγκη του οργανισμού, τότε δεν αποκλείεται να κάνετε ακόμα και κακό.

Αφού η ζάχαρη και γενικώς οι πολύ επεξεργασμένες λιπαρές τροφές, στις περισσότερες περιπτώσεις δίνουν αντίστροφα αποτελέσματα. Μπορεί στην αρχή να αισθάνεστε καλύτερα, αλλά μετά τη μισή ή μία ώρα, ο οργανισμός πέφτει ακόμα περισσότερο.

Το να παραμένετε καλά ενυδατωμένοι όλη την ημέρα και να δίνετε προτεραιότητα στην στον καλό ύπνο μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Ρίξτε αν υπάρχει η δυνατότητα λίγο τους ρυθμούς δουλειάς ή προπόνησης και πάρτε περισσότερες ώρες σωματικής και πνευματικής κούρασης.

Ποιες τροφές μπορούν μειώσουν τη σωματική κούραση;

Εάν τρώτε σωστά, πίνετε αρκετά υγρά και κοιμάστε καλά και δεν αισθάνεστε πιο ευδιάθετοι μετά από τρεις εβδομάδας με ένα μήνα, τότε είναι πιθανό να υπάρχει πρόβλημα.

Επισκεφτείτε τον γιατρό σας, ο οποίος πιθανότατα θα σας ζητήσει κάποιες εξετάσεις αίματος προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία.

6 λόγοι που μπορεί να νιώθεις κουρασμένος όλη την ώρα

Υπάρχουν ορισμένες αιτίες που μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε κουρασμένοι.

Άπνοια

Η άπνοια είναι μια σοβαρή διαταραχή του ύπνου κατά την οποία η αναπνοή σας αρχίζει και σταματά επανειλημμένα ενώ κοιμάστε. Εκτιμάται ότι το 26% των ενηλίκων μεταξύ 30 και 70 ετών εμφανίσουν τη συγκεκριμένη πάθηση. Η άπνοια μπορεί να συμβεί εάν οι μύες του λαιμού χαλαρώσουν (γνωστή ως αποφρακτική άπνοια), εάν ο εγκέφαλος δεν στέλνει σωστά σήματα στους μύες που ελέγχουν την αναπνοή (κεντρική άπνοια ύπνου) ή ένας συνδυασμός των δύο (σύνδρομο σύνθετης υπνικής άπνοιας) , σύμφωνα με την Mayo Clinic. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι ο κακός ύπνος.

Αυτοάνοσο νόσημα

Αυτοάνοσες ασθένειες όπως ο λύκος, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο διαβήτης τύπου 1 εμφανίζονται όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα επιτίθεται κατά λάθος στα υγιή κύτταρα των οργάνων και των ιστών σας. Ενώ τα συμπτώματα ποικίλλουν ανάλογα με τη νόσο, η κόπωση εμφανίζεται σε όλες. Στην πραγματικότητα, η κόπωση είναι συχνά το πιο εξουθενωτικό σύμπτωμα για τα άτομα με αυτοάνοση νόσο, σημειώνει το Harvard Health.

Όταν κάποιος έχει μια αυτοάνοση ασθένεια, το σώμα του βρίσκεται σε φλεγμονώδη κατάσταση και αυτό ασκεί μεγάλη πίεση στον οργανισμό με αποτέλεσμα την κούραση.

Σιδηροπενική Αναιμία

Η σιδηροπενική αναιμία είναι μια κατάσταση που αναπτύσσεται εάν δεν έχετε αρκετό μεταλλικό σίδηρο στο σώμα σας. Ο σίδηρος είναι μέρος των ερυθρών αιμοσφαιρίων, μια πρωτεΐνη που μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα σας και βοηθά τους μύες σας να αποθηκεύουν και να χρησιμοποιούν οξυγόνο. Χωρίς αρκετό σίδηρο, το αίμα σας δεν μπορεί να προσφέρει αρκετό οξυγόνο για να τροφοδοτήσει το σώμα σας, οδηγώντας σε κούραση και κόπωση. Ορισμένες καταστάσεις μπορεί να δυσκολέψουν το σώμα σας να απορροφήσει σίδηρο, συμπεριλαμβανομένης της κοιλιοκάκης, της ελκώδους κολίτιδας, της νόσου του Crohn και της νεφρικής νόσου.

Τρέξιμο: Η σωστή ξεκούραση ισοδυναμεί με την σκληρή προπόνηση

Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια κοινή διαταραχή της διάθεσης που επηρεάζει τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις πράξεις σας. Μπορεί να αισθάνεστε επίμονα λυπημένοι και απελπισμένοι, να χάσετε το ενδιαφέρον σας για κανονικές δραστηριότητες ή/και να αισθάνεστε άγχος. Στο τέλος της ημέρας, η κατάθλιψη θα σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι πιο συχνά.

Διαβήτης τύπου 2

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια χρόνια πάθηση που συμβαίνει όταν το σώμα σας δεν ανταποκρίνεται στην ινσουλίνη, μια ορμόνη που αφήνει το σάκχαρο του αίματος στα κύτταρα του σώματός σας να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια, σύμφωνα με το CDC. Όταν τα κύτταρα σας δεν ανταποκρίνονται στην ινσουλίνη (που ονομάζεται αντίσταση στην ινσουλίνη), η ζάχαρη συσσωρεύεται στην κυκλοφορία του αίματός σας, οδηγώντας τελικά σε διαβήτη τύπου 2.

Η κόπωση είναι ένα κοινό σύμπτωμα του διαβήτη τύπου 2 και μπορεί ακόμη και να παραμείνει όταν βάλετε υπό έλεγχο το σάκχαρό σας.

Υποθυρεοειδισμός

Ο θυρεοειδής σας είναι ένας μικρός αδένας σε σχήμα πεταλούδας στο μπροστινό μέρος του λαιμού σας που παράγει θυρεοειδικές ορμόνες. Αυτές οι ορμόνες ρυθμίζουν πολλά διαφορετικά πράγματα, από το μεταβολισμό μέχρι τη θερμοκρασία. Εάν ο θυρεοειδής σας είναι υπολειτουργικός, μπορεί να αισθάνεστε νωθροί και κουρασμένοι, επειδή ο θυρεοειδής σας δεν παράγει αρκετές ορμόνες για να συμβαδίσει με τις ανάγκες του σώματός σας.

Διαβάστε επίσης: Πως “καταστρέφει” την προπόνησή σας η κούραση

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Πέντε τροφές που χρειάζεται το μυϊκό μας σύστημα

Πέντε τροφές που χρειάζεται το μυϊκό μας σύστημα

Για να έχει κανείς δυνατούς και αθλητικούς μύες δεν αρκεί να γυμνάζεται απλά. Πρέπει οι διατροφικές του συνήθειες να βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που είναι προωθητικές στην δημιουργία δυνατών μυών και αν συνδυάζονται με συστηματική άσκηση είναι χρήσιμες για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Ακολουθούν πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα τροφών που βοηθούν την ανάπλαση και δημιουργία μυών. Εσείς μπορείτε να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει ή ακόμα και όλες.

Φιλέτο χοιρινό

Ένας νόστιμος τρόπος για να παίρνεις πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας χωρίς ταυτόχρονα να παχαίνεις, το φιλέτο χοιρινό περιέχει επίσης θειαμίνη, η οποία είναι το κλειδί για τον αποτελεσματικό μεταβολισμό των υδατανθράκων σε ενέργεια καθώς και για την ενδυνάμωση των μυϊκών ινών.

Σοκολατούχο γάλα

Η έρευνα που έγινε Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ είναι ενδεικτική για την σημασία του σοκολατούχου γάλακτος στην ενδυνάμωση των μύων καθώς σύμφωνα με αυτή, οι δρομείς που πίνουν σοκολατούχο γάλα πριν από ένα τρέξιμο διάρκειας 45 λεπτών έχουν δείκτες της αυξημένης σύνθεσης πρωτεϊνών ακόμα και τρεις ώρες μετά το τέλος του τρεξίματος!

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κάτι που εξασφαλίζει διαρκή ενέργεια ενώ περιέχουν τόσο μαγγάνιο όσο και χαλκό, ιχνοστοιχεία που είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή λειτουργία των μυών. Πολλοί αθλητές τρώνε γλυκοπατάτες πριν τους αγώνες τους και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές αλφα-τοκοφερόλης και βιταμίνης Ε, οι οποίες βοηθούν στην επανασύσταση των μυών μετά από μια σκληρή γυμναστική. Γενικότερα, το συγκεκριμένο είδος ξηρών καρπών είναι ό,τι πρέπει για την διαδικασία ενδυνάμωσης των μυών μας.

Αυγά

Η πρωτεΐνη των αυγών είναι η πιο ισορροπημένη πρωτεΐνη τροφίμων για τον άνθρωπο μετά το μητρικό γάλα. Αυτό σημαίνει πως περιέχει όλα τα ζωτικής σημασίας αμινοξέα που χρειάζονται οι μύες σας για την ανάκαμψή τους μετά από μια σκληρή άσκηση. Συγκεκριμένα, ένα αυγό περιέχει περίπου το 10% του αριθμού των πρωτεϊνών που πρέπει να παίρνετε κάθε μέρα.

Διαβάστε ακόμα: Το διατροφικό… μυστικό των δρομέων της Αιθιοπίας

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

26ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Aσκήσεις που κάνουμε λάθος (και πως να τις διορθώσουμε)

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση από την Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος του 26ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που θα διεξαχθεί από 5 – 7 Μαΐου 2023. Λόγω της παρατεταμένης εκκρεμότητας ως προς τον καθορισμό της ημερομηνίας των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών και με δεδομένο ότι ουσιαστικά οι 2 Κυριακές του Απριλίου και οι 3 του Μαΐου, θεωρούνται ως πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής τους (πρώτες ή δεύτερες εκλογές δεν έχει σημασία), το Δ.Σ. της Ε.Γ.Β.Ε. και η Οργανωτική Επιτροπή του 26ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αποφάσισαν να μεταθέσουν την ημερομηνία διεξαγωγής και να πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Μαΐου 2023. Επειδή δε, ο φορέας μας θα ήταν αδύνατο να αντέξει το δυσβάσταχτο κόστος διοργάνωσης, σε περίπτωση που θα πρέπει να ακυρωθεί η διεξαγωγή του λόγω εκλογών, αποφασίστηκε επίσης, το συνέδριο να διεξαχθεί διαδικτυακά. Ως εκ τούτου, ανακαθορίζεται και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των επιστημονικών ανακοινώσεων οι οποίες θα γίνονται δεκτές έως 28 Απριλίου 2023.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΕΩΣ 28-4-2023

Δελτίο Εγγραφής    Γενικές Οδηγίες

Α. ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. Το συνέδριο θα περιλαμβάνει: Ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short  και full paper) και ειδικές εισηγήσεις – στρογγυλές τράπεζες,  εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops. Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Για κάθε σεμινάριο επίσης θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

Β. ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Στο συνέδριο θα υπάρχουν ενότητες που θα περιλαμβάνουν και τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Η Φυσική Αγωγή από την Προσχολική Αγωγή μέχρι την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή. Ντόπινγκ. Παιχνίδια Αναψυχής. Αθλητική Ψυχολογία. Οργάνωση & Διοίκηση. Μάρκετινγκ, Μάνατζμεντ. Οργάνωση γυμναστηρίου, αθλητικές εγκαταστάσεις & προϊόντα. Αθλητική διατροφή. Άσκηση και διατροφή. Ιατρική της άθλησης. Άσκηση και υγεία. Θέματα Εργοφυσιολογίας, Βιοκινητικής – Βιομηχανικής, Βιοχημείας, Φυσιολογίας και οι πρακτικές τους εφαρμογές. Γενικά και ειδικά θέματα προπονητικής ατομικών και ομαδικών αθλημάτων. Σύγχρονες τεχνολογίες στη Φυσική Αγωγή και στον αθλητισμό. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθλητική Κοινωνιολογία. Υποστηρικτικές επιστήμες στον αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή. Κλινική εργοφυσιολογία. Εξειδικευμένα σεμινάρια, κλπ.

Γ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ).

Θα καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Προπονησιολογία, Κινητική μάθηση, Κινητική ανάπτυξη, Αθλητιατρική, Αθλητική ψυχολογία, Βιοκινητική – Βιομηχανική, Αθλητική κοινωνιολογία, Αθλητικό δίκαιο, Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή, Εργοφυσιολογία, Ιστορία Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμός για όλους, Φιλοσοφία του Αθλητισμού, Οργάνωση και Διοίκηση, Άθληση και αναψυχή, Βιοχημεία της άσκησης, Αθλητισμός και Διατροφή, Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, Χορός και Λαογραφία, Αθλητική τεχνολογία, Φυσιοθεραπεία, Ντόπινγκ, Μετρήσεις και αξιολόγηση, Αερόμπικ, Στατιστική, Φυσιολογία, Εργομετρία, Κλινική εργοφυσιολογία, κ.α.

Δ. ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου προκειμένου να: α) ανταποκριθεί στο χαρακτήρα του Συνεδρίου, β) προσελκύσει συμμετοχές επιστημόνων από το εξωτερικό, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να ανακοινώσουν το ερευνητικό τους έργο χωρίς η γλώσσα να αποτελεί φραγμό και γ) να διευκολύνει τους συναδέλφους από το εσωτερικό, οι οποίοι θα επιθυμούσαν η ανακοίνωσή τους στο Συνέδριο να αποτελέσει διαπιστευτήριο για διεθνή εξέλιξη και πορεία, καθιέρωσε πλέον την ειδική ενότητα στον Τομέα των Επιστημονικών Ανακοινώσεων για ξενόγλωσσες παρουσιάσεις εργασιών (ισχύει και για τα short paper και για τα full paper). Η υποβολή περίληψης, τα στοιχεία ερευνητού/-ών κοκ, η παρουσίαση (προφορικό κομμάτι και διαφάνειες) μπορούν να γίνουν είτε μόνο στην αγγλική γλώσσα είτε και στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Όλες οι ανακοινώσεις (ασχέτως επιστημονικού πεδίου) θα γίνουν στην ίδια ενότητα, εκτός εάν ο αριθμός τους επιτρέπει την περαιτέρω κατηγοριοποίησή τους και δημιουργία περισσοτέρων της μίας ξενόγλωσσων ενοτήτων. Η παρεχόμενη από την ΕΓΒΕ βεβαίωση παρουσίασης της επιστημονικής εργασίας θα είναι γραμμένη στην αγγλική.

Ε) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ SHORT ΚΑΙ FULL PAPER. Στο 26ο Συνέδριο θα υπάρξει η δυνατότητα να υποβληθούν και short paper, καθώς και ολόκληρες εργασίες (full paper), οι οποίες εφόσον κριθούν και γίνουν δεκτές από την Επιστημονική Επιτροπή και καταβάλουν το δικαίωμα συμμετοχής, θα δημοσιευθούν ολόκληρες στο έντυπο των περιλήψεων των εργασιών του 26ου Συνεδρίου, δηλαδή στο 1ο τεύχος του 2023 του Επιστημονικού Περιοδικού της Ε.Γ.Β.Ε. (ISSN: 1106-4196). Η παρουσίαση όσων εργασιών αυτού του τύπου εγκριθούν θα γίνει είτε σε ειδική ενότητα, είτε στην αντίστοιχη θεματική ενότητα που θα παρουσιαστούν και οι υπόλοιπες εργασίες, θα έχουν δε μέγιστη διάρκεια παρουσίασης τα 20 λεπτά. Το ποσό συμμετοχής για τα short paper είναι 70 € και για τα full paper 100 €. Οι οδηγίες και οι προϋποθέσεις υποβολής ολόκληρης εργασίας (full paper) ή short paper είναι ίδιες με αυτές του επιστημονικού περιοδικού της Ε.Γ.Β.Ε. και υπάρχουν αναλυτικά στο site της Ε.Γ.Β.Ε. στη διεύθυνση www.egve.gr, καθώς και στο site του επιστημονικού περιοδικού στη διεύθυνση www.hellenicjsport.com και σε γενικές γραμμές οι συγγραφείς πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις προδιαγραφές που καθορίζονται από το APA 4 και μεταγενέστερα. Τα full paper δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 8 δακτυλογραφημένες σελίδες (μονό διάστημα, 10 cpi, Arial) και τα short paper τις 3 δακτυλογραφημένες σελίδες (μονό διάστημα, 10 cpi, Arial). Οι εργασίες θα υποβάλλονται στη γραμματεία της Ε.Γ.Β.Ε. όπως και όλες οι υπόλοιπες για το συνέδριο και θα πρέπει απαραιτήτως εφόσον δεν υποβληθούν μέσω διαδικτύου, να συνοδεύονται από cd ή USB.

ΣΤ) ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Όλες οι ερευνητικές εργασίες θα συμπεριληφθούν και θα παρουσιαστούν σε ξεχωριστές ενότητες στις οποίες θα περιλαμβάνονται μόνο ερευνητικές εργασίες, πράγμα το οποίο θα ισχύσει και για το έντυπο των περιλήψεων των επιστημονικών ανακοινώσεων, ενώ και στη βεβαίωση που θα χορηγεί η οργανωτική επιτροπή ως αποδεικτικό παρουσίασης της επιστημονικής εργασίας θα υπάρχει σχετική αναφορά.

Ζ) ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ POSTER. Στην καλύτερη επιστημονική ανακοίνωση, προφορική ή αναρτημένη (poster), καθώς και στην καλύτερη αναρτημένη ανακοίνωση (poster), θα απονεμηθεί ειδικό δίπλωμα για τη βράβευση και στον πρώτο συγγραφέα της ανακοίνωσης θα δοθούν 2 χρόνια δωρεάν συνδρομές για το επιστημονικό περιοδικό της Ε.Γ.Β.Ε. «Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη

Τηλ. και Φαξ: 2310282512  

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend