Η προπόνηση όταν νοσείς με COVID-19 είναι εξαιρετικά επικίνδυνη  

Kate Trifo on Unsplash

Σε αντίθεση με άλλες παθήσεις ή κρυολογήματα ο συνδυασμός προπόνησης και covid-19 μπορεί να είναι καταστροφικός.

Δεν είναι λίγοι οι δρομείς που ακόμα και όταν αισθάνονται μια μικρή αδιαθεσία ή έχουν ένα κρυολόγημα το αντιμετωπίζουν με προπόνηση. «Θα τρέξω, θα επιστρέψω, θα κάνω ένα ζεστό ντους, θα πιώ ένα τονωτικό ρόφημα και θα αναπνέω καλύτερα», είναι η σκέψη που γίνεται πράξη και μιλώντας προσωπικά, έχω αισθανθεί ότι δουλεύει.

Τι συμβαίνει, ωστόσο, νοσείς από Covid-19 ακόμα και χωρίς συμπτώματα;

Τον περασμένο Απρίλιο, η δρομέας Kate O’Shea Rivera εμφάνισε βήχα και λίγο μετά έκανε το τεστ και βγήκε θετική για τον Covid-19. Καθώς μπήκε σε καραντίνα, ήταν αποφασισμένη να παλέψει κάνοντας 30 λεπτά προπόνηση την ημέρα, για να νικήσει την ασθένεια.

Δεν βγήκε από το σπίτι, αλλά προσπάθησε να τρέξει κάνοντας κύκλους στην αυλή της. Διαπίστωσε, ωστόσο, πως ακόμα και μετά από πέντε λεπτά, ήταν σαν να είχε χτυπήσει… τοίχο.

Η κούραση την κατέβαλε, η αναπνοή της χανόταν και έπρεπε να μείνει στο κρεβάτι για 3-4 ώρες για να νιώσει καλύτερα.

Μετά από 10 ημέρες, απύρετη πια και έχοντας περάσει το μεγάλο κίνδυνο, τα 10 ή 15 λεπτά προπόνησης, είχαν το ίδια αποτέλεσμα: Βήχας, ζάλη, εξάντληση.

«Δεν είναι κρυολόγημα ή γρίπη», σκέφτηκε…

Ο γιατρός της επέμενε να της τονίζει ότι η άσκηση μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα, κάτι που εκείνη διαπίστωσε στην πράξη.

Ο COVID-19 «παίζει» με άλλους κανόνες

Η άσκηση μπορεί να κάνει τον COVID-19 ακόμα χειρότερο. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο έχει καταλήξει ο Jordan Metzl, γιατρος στο Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής της Νέας Υόρκης.

«Έρχεται κόντρα σε όσα λέω στον κόσμο εδώ και 20 χρόνια. Ότι δηλαδή ακόμα και αν είναι άρρωστοι πρέπει να αθλούνται. Ο COVID-19 δυστυχώς «παίζει» με άλλους κανόνες», τονίζει ο έμπειρος γιατρός.

Η σχέση της παχυσαρκίας με τον Covid-19

Να είστε προσεκτικοί σχετικά με το να ακούτε το σώμα σας

Η άσκηση εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική για την υγεία σας. Όχι μόνο διατηρεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό, αλλά βοηθά επίσης στην αποτροπή των υποκείμενων καταστάσεων που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο για σοβαρότερες επιπλοκές του COVID-19  όπως η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης.

Συγκεκριμένα, η έρευνα διαπιστώνει ότι η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του συνδρόμου οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS), μια πιθανώς θανατηφόρα επιπλοκή που επηρεάζει μεταξύ 3 και 17 τοις εκατό των ατόμων που παρουσιάζουν COVID-19.

Συνεπώς, συνεχίστε να κινείστε, αλλά προσέξτε πώς αισθάνεστε. Ως αθλητές, όλοι έχουμε μεγάλη εμπειρία με το να συντονίζουμε τα στοιχεία που μας στέλνουν τα σώματά μας. Μην εκτοξεύετε μόνο την επίμονη κόπωση ως μια κακή μέρα.

«Πρέπει να είσαι πολύ καλός ακροατής τώρα,» λέει ο Metzl.

Προσέξτε ιδιαίτερα τα ασυνήθιστα συμπτώματα, προσθέτει ο Sunal Makadia, Διευθυντής της HealthBridge Health Sports Sports στη Βαλτιμόρη.

«Ελέγξτε με το γιατρό σας εάν έχετε δύσπνοια, πόνο στο στήθος, αίσθημα παλμών της καρδιάς όπως καρδιακός παλμός ή γρήγορος καρδιακός παλμός, ζάλη, οίδημα στα πόδια, μυϊκοί πόνοι ή ανεξήγητη κόπωση», λέει ο Makadia. «Ακόμα κι αν βρεθείτε ξαφνικά ανίκανος να συμβαδίσετε με τους φίλους σας, μην επιμείνετε»

«Αν χτυπάτε το μέγιστο καρδιακό σας ρυθμό νωρίς στο [τρέξιμο] σας ή δυσκολεύεστε να μειώσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, αυτό είναι ένα σημάδι που πρέπει να κάνετε τσεκάρετε με το γιατρό σας.”

Ακόμη και ήπιες περιπτώσεις COVID-19 μπορούν να βλάψουν την καρδιά σας

Το να είσαι υγιής, σε φόρμα και ισχυρός μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις μερικά από τα πιο σοβαρά συμπτώματα του COVID-19 όπως το ARDS, αλλά δεν σε κάνει άτρωτο από μερικές από τις πιο ύπουλες επιπτώσεις της νόσου. Και ακόμη και αν είστε ήπια έως μέτρια περίπτωση, εξακολουθείτε να διατρέχετε κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, φλεγμονή του μεσαίου στρώματος του καρδιακού τοιχώματος, που μπορεί να αποδυναμώσει την καρδιά και να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια, μη φυσιολογικό καρδιακό παλμό ή ακόμα και ξαφνικό θάνατο .

Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και αν δεν έχετε καθόλου συμπτώματα. Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA Cardiology, Γερμανοί ερευνητές πραγματοποίησαν καρδιακή εξέταση μαγνητικής τομογραφίας σε 100 ενήλικες που είχαν αναρρώσει από το COVID-19. Περίπου οι μισοί από αυτούς είχαν ήπια έως μέτρια συμπτώματα και το 18% δεν είχε ποτέ συμπτώματα. Αν και η εξέταση πραγματοποιήθηκε δύο έως τρεις μήνες μετά τη διάγνωσή τους και κανένας από αυτούς δεν είχε καρδιακά συμπτώματα που σχετίζονται με τον νέο κοροναϊό, 78 από αυτούς είχαν δομικές αλλαγές στις καρδιές τους και 60 είχαν μυοκαρδίτιδα!

Κατά ειρωνικό τρόπο, οι αθλητές ενδέχεται να διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο για αυτήν την επιπλοκή, επειδή η έντονη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ενεργού λοίμωξης – ακόμη και αν δεν εμφανίζετε συμπτώματα – μπορεί να προκαλέσει την αναπαραγωγή του ιού με ταχύτερο ρυθμό.

«Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αυξάνετε την καρδιακή σας λειτουργία. Εάν έχετε μολυνθεί, αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να αυξήσει την αναπαραγωγή του ιού στον καρδιακό μυ. Εάν συμβεί αυτό, το υψηλότερο υιικό φορτίο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής βλάβης με τη μορφή μυοκαρδίτιδας, αρρυθμιών και καρδιακής ανεπάρκειας», λέει ο Makadia.

Είναι σημαντικό να σταματήσετε να ασκείστε αμέσως στο πρώτο σημάδι πιθανών καρδιακών συμπτωμάτων και να ελέγξετε τον γιατρό σας.

Θάνατος αθλητή στη Νέα Υόρκη

Ο Metzl συμφωνεί. «Είχαμε έναν αφοσιωμένο αθλητή στην αρχή της πανδημίας στη Νέα Υόρκη. Είχε παρατεταμένη κόπωση και ήταν υποτονικός και σκέφτηκε ότι θα βγαίνει για ένα τρέξιμο για να αισθανθεί καλύτερα. Πέθανε από καρδιακή προσβολή. Ήταν σε νεαρή ηλικία, υγιής και δεν είχε προϋπάρχον καρδιακό ιστορικό. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι συντηρητικός με τον COVID-19 », λέει.

Οι θρόμβοι αποτελούν κίνδυνο

Μια εξίσου τρομακτική καρδιαγγειακή ανησυχία που σχετίζεται με το COVID-19 είναι η πήξη του αίματος όπως η θρόμβωση βαθιάς φλέβας (DVT) – κάτι που μπορεί να είναι πιο πιθανό να αναπτυχθεί εν μέρει λόγω των χαμηλών καρδιακών παλμών ηρεμίας, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν συγκέντρωση αίματος στους μόσχους μας αν καθίσουμε για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, όπως μια μεγάλη βόλτα με το αυτοκίνητο. Η αφυδάτωση και οι τραυματισμοί αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο.

Γνωρίζουμε ότι η πολύ έντονη άσκηση αυξάνει τη φλεγμονή και επηρεάζει την πήξη ακόμη και αν δεν έχετε άλλους παράγοντες κινδύνου, κάτι που μπορεί να είναι γιατί μερικοί άνθρωποι που ταξιδεύουν σε μαραθώνιους και άλλους αγώνες και κάθονται σε αυτοκίνητα για αρκετές ώρες μετά έχουν υψηλότερο ποσοστό θρόμβων στο αίμα τους.

H “Καθημερινή” για τη ζημιά στους αγώνες δρόμου λόγω Covid-19

Τι πρέπει να ξέρετε για τους θρόμβους

Το COVID-19 προκαλεί επίσης αύξηση της πήξης και της φλεγμονής, λέει. Ο αθλητικός πληθυσμός θα πρέπει να ανησυχεί για την πήξη καθώς σχετίζεται με τον COVID-19. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί, όπως και οι πρώτοι έλεγχοι εάν έχετε συμπτώματα COVID-19, ώστε οι γιατροί να μπορούν να παρακολουθούν τις πρωτεΐνες πήξης στο αίμα.

Σταματήστε να ασκείστε πλήρως για τουλάχιστον δύο εβδομάδες

Εάν έχετε διαγνωστεί με COVID-19, ανεξάρτητα από το εάν έχετε συμπτώματα ή όχι, δεν πρέπει να ασκείστε για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά τη λήψη του θετικού σας τεστ.

Μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα και μετά από λίγες μέρες να αισθανθείτε ότι έχετε αναρρώσει, αλλά δεν είναι έτσι. Το δεύτερο «χτύπημα» μπορεί να είναι εντονότερο.

Μετά από αυτήν την περίοδο δεν χρειάζεται να… φορτσάρετε με την επιστροφή σας στις προπονήσεις. Κάντε το σταδιακά. Ακολουθείστε τις οδηγίες του γιατρού σας και καλού κακού κάντε ένα τσεκ απ.

Κανείς δεν θέλει να σταματήσετε να αθλείστε για πάντα. Αλλά αυτό που προέχει είναι να προπονείστε με ασφάλεια για την υγεία σας.

Κατά γενικό κανόνα, τα άτομα που είχαν COVID-19 πρέπει να παρακολουθούνται στενά, ειδικά τους πρώτους τρεις έως έξι μήνες καθώς επιστρέφουν σε προπονήσεις. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τους επαγγελματίες αθλητές.

Ακόμα και αν δεν είχατε συμπτώματα, μπείτε σταδιακά στις προπονήσεις και εβδομάδα με την εβδομάδα ανεβάστε όγκο και ρυθμούς.

Και μην ξεχνάτε, ότι και να μείνετε εκτός τρεξίματος για ένα μήνα, δεν σας αφαιρεί το δικαίωμα να λέγεστε δρομέας.

Εν κατακλείδι, με δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, καλό είναι ο καθένας από εμάς να είναι σίγουρος για το τι κάνει.

Αν έχετε τη δυνατότητα κάντε το τεστ του COVID-19 πριν λάβετε μέρος σε κάποιον αγώνα. Όχι για τον διοργανωτή, αλλά για τον εαυτό σας. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να «ακούτε» το σώμα σας.

Ακόμα και η ατονία ή η κούραση ίσως είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Διαβάστε επίσης: 12+1 κανόνες συμπεριφοράς για τους δρομείς στις μέρες του Covid-19

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Κλείστε θέση για τον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας!

Μετά τη συμπλήρωση 40 ετών του αγώνα «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός», το ενδιαφέρον για τη φετινή 41η διοργάνωση είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2024 είναι προγραμματισμένος για τις 9-10 Νοεμβρίου και είναι μια συνδιοργάνωση του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα, χορηγό αθλητικής εγκατάστασης την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Με ολοκαίνουρια ιστοσελίδα, νέο προγραμματισμό αγώνων και περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε δρομείς από 140 χώρες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι εγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 14:00 και θα κλείσουν αυτόματα με τη συμπλήρωση του ορίου συμμετοχής.

Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε ξανά στην Αθήνα το Νοέμβριο, στην 41η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Εξασφαλίστε την θέση σας στην ιστορική διαδρομή & ξεκινήστε τις προπονήσεις σας σήμερα!!

athensauthenticmarathon.gr

iAMAuthentic

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Run Discover Iraklia 2024 : Ένα αθλητικό γεγονός που γράφει την ιστορία του

Η εκδήλωση «Τρέχουμε / Ανακαλύπτουμε την Ηρακλειά» επιστρέφει για 6η χρονιά.

Ο φετινός αγώνας θα  πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου και για πρώτη φορά θα διεξαχθεί πρωινή ώρα.

Με τον τερματισμό σας, θα κάνετε την βουτιά σας στην παραλία του Αγίου Γεωργίου,  θα ακολουθήσουν οι απονομές των νικητών και μετά έχουμε γλέντι και φαγητό που σας προσφέρουμε, όπως  πάντα. Κρατείστε δυνάμεις για τον χορό.

Όλοι οι αγώνες θα έχουν σημείο εκκίνησης την πλατεία Φάνη Γαβαλά, στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Αγώνας 10 km – Τrail Race mixed with road. 

Ώρα εκκίνησης του αγώνα 11:10′.

Απόσταση διαδρομής: 10km μικτή διαδρομή τα πρώτα 4,5km ασφάλτινη διαδρομή τα τελευταία 5,5 km ορεινά και χωμάτινα μονοπάτια.

Η διαδρομή των 10km είναι κυκλική με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι αθλητές θα κινηθούν προς την παραλία Λιβάδι (1,7km) κα θα συνεχίσουν προς το χωριό του Παναγιά. Οι δρομείς στρίβουν δεξιά σε σηματοδοτημένο μονοπάτι και αφού περάσουν από τον παραδοσιακό οικισμό Άγιος Αθανάσιος τερματίζουν στην Πλατεία Φάνης Γαβαλάς στο λιμάνι του Άγιου Γεώργιου.

Υδροδοσία. Στο 2.5χλμ (υδραγωγείο), στο 5χλμ στην (Παναγία προς μονοπάτι), στο 7χλμ (στον Άγιο Αθανάσιο), στον τερματισμό.

Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα: 2 ώρες.

Αγώνας 10km Road race.

Ώρα εκκίνησης: 11:15′.

Απόσταση διαδρομής: 10km ασφάλτινη διαδρομή.

Η διαδρομή των 10km είναι παλίνδρομη, με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα κινηθούν προς την παραλία Λιβάδι (1,7km) και θα συνεχίσουν προς το χωριό Παναγιά (4,3km), όπου μετά από 700m θα πραγματοποιήσουν αναστροφή και κινούμενοι/ες στην αντίθετη διαδρομή θα τερματίσουν στην Πλατεία Φάνη Γαβαλά στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου.

Το πρώτο κομμάτι είναι ανηφορικό μέχρι να βρεθείτε στο χωριό (Παναγιά) και μετά αντίστροφα κατηφορικό.

Υδροδοσία. Στο 2.5χλμ (υδραγωγείο) , στο 5χλμ στην (Παναγία προς μονοπάτι) , στο 7,5 χλμ (πάλι στο υδραγωγείο) , στον τερματισμό.

Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα: 2 ώρες.

Αγώνας 6km μεικτή διαδρομή.

Ώρα εκκίνησης: 11:20′.

Απόσταση διαδρομής: 6km μεικτή διαδρομή.

Η διαδρομή των 6km είναι κυκλική με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Φάνη Γαβαλά με κατεύθυνση προς τον παραδοσιακό οικισμό Άγιος Αθανάσιος (1.700μ περίπου). Σε προκαθορισμένο σημείο θα υπάρχει εθελοντής που θα υποδεικνύει στους δρομείς να στρίψουν στο μονοπάτι με κατεύθυνση την παραλία Λιβάδι (αριστερά). Εκεί μετά από 1.500μ  (χωματόδρομος/αγροτικός) , θα βρεθείτε στην άσφαλτο και στρίβοντας αριστερά θα κατευθυνθείτε προς το λιμάνι  για τον τερματισμό σας. Ήπιας δυσκολίας αγώνας.

Υδροδοσία: Στο 2.0χλμ (εκεί που στρίβετε για μονοπάτι), στο 3,5χλμ (υδραγωγείο), στον τερματισμό.

Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα: 1.30’λεπτά.

Τα Τ-Shirt για τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στους αγώνες των ενηλίκων είναι προσφορά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αιτήσεις Συμμετοχής:

Παρακαλούμε να καταχωρίσετε τις αιτήσεις συμμετοχής σας ΕΔΩ.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 10/6/2024 στις 15:00.

Την ημέρα του αγώνα οι διοργανωτές θα δεχτούν περιορισμένο αριθμό εγγραφών.

Παιδικός αγώνας.

Ώρα εκκίνησης: 11:00′  από πλατεία Φάνη Γαβαλά στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά με την έγγραφη έγκριση γονέα ή κηδεμόνα.

H διαδρομή των παιδιών είναι κυκλική εντός του οικισμού Αγίου Γεωργίου, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Φάνη Γαβαλά.

Γραμματεία Αγώνων.

Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει στην πλατεία Φάνη Γαβαλά, στο λιμάνι της Ηρακλειάς, την Πέμπτη 27 Ιουνίου το απόγευμα 17.30-19:30, όπως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου από τις 09:30΄ μέχρι την στιγμή της εκκίνησης των αγώνων. Για την δική σας διευκόλυνση, όσοι έχετε έρθει από την Πέμπτη, να περάσετε να παραλάβετε το αγωνιστικό σας πακέτο συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής.

Για όλες τις αποστάσεις (αγώνες) 18 ευρώ, που θα καταβληθούν με την παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου στη Γραμματεία των Αγώνων (στην Ηρακλειά).

Ομαδική εγγραφή με μειωμένο κόστος συμμετοχής στα 15 ευρώ για ομάδες 10 ατόμων και άνω.

Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν.

Όσοι έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή και για οποιαδήποτε αιτία αποφασίσουν να μη συμμετάσχουν παρακαλούνται να το δηλώσουν έγκαιρα στους διοργανωτές για να δοθεί η συμμετοχή σε άλλο δρομέα.

Για σχετικές πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γεώργιο Σταυρουλάκη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ηρακλειατών και Τεχνικό Διευθυντή των αγώνων στο τηλέφωνο 6977004736 τις ώρες 11:00-15:00 και 18:00-21:00 από Δευτέρα έως Σάββατο και στο  E-mail: trexostiniraklia@gmail.com και με τον Γιάννη Αργυρόπουλο, Οργανωτικό Διευθυντή και Συντονιστή του αγώνα στο κιν. 6977120713 και ώρες 11.00 – 15.00 και 18.00-21.00 από Δευτέρα έως Σάββατο και στο E-mail : argyriog@gmail.com.

Παροχές:

 • Party υποδοχής.
 • 3 σταθμοί τροφοδοσίας με νερά.
 • Στον τερματισμό θα διατίθενται νερά, χυμοί, φρούτα και τοπικά προϊόντα.
 • Διάφορα δώρα.
 • Χειροποίητα αναμνηστικά μετάλλια τερματισμού για όλους τους δρομείς.
 • Χειροποίητο αναμνηστικό στους τρεις (3) πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε διαδρομής.
 • Με την λήξη των αγώνων θα ακολουθήσουν τιμητικές απονομές – βραβεύσεις και γλέντι με συνοδεία φαγητού.
 • Συμμετοχή για τους αθλητές σε κληρώσεις δώρων.
 • Για την μετακίνηση των αθλητών από Πειραιά και Κυκλάδες, η BlueStar Ferries προσφέρει έκπτωση στα ατομικά εισιτήρια, όπως και στα οχήματα της τάξης του 40% για εκατό άτομα.

Για κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων επικοινωνήστε έγκαιρα με το πρακτορείο GIOVANTI TRAVEL, τηλ. 210-4119171 ή με το λιμενικό γραφείο στην Ηρακλειά, Γαβαλάς Ευάγγελος, τηλ.22850 71561 αφού έχετε πρώτα πραγματοποιήσει την εγγραφή σας, καθώς θα πρέπει να σταλεί λίστα με τους δικαιούχους από τους διοργανωτές προς τα λιμενικά συνεργαζόμενα γραφεία της εταιρείας.

 • Επίσης η εταιρεία SEAJETS προσφέρει έκπτωση στα ατομικά εισιτήρια της τάξης του 30% για την μετακίνηση μας από το Ηράκλειο, τα νησιά των Κυκλάδων και τον Πειραιά για Νάξο.

Για κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων επικοινωνήστε έγκαιρα με τους διοργανωτές στο  email της διοργάνωσης trexostiniraklia@gmail.com.

Για λεπτομέρειες που αφορούν δρομολόγια μπορείτε να δείτε εδώ.

 • Ειδικές τιμές στα καταλύματα του νησιού (βλέπε λίστα).
 • Παράλληλες δράσεις από Πέμπτη 27/06 έως Κυριακή 30/06 οι οποίες ισχύουν έως τώρα, είναι οι παρακάτω (αναμένονται περισσότερες):

Γνωριμία με το αγώνισμα της ιστιοπλοΐας από τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Αντχο ΛΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ Αντώνιο και Αντχο  ΛΣ ΜΑΝΤΖΑΡΑΚΗ Ευτυχία.

Σάββατο πρωί, στην παραλία Λιβάδι, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά Beach Volley.

Υπεύθυνη συντονισμού η Υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος και γυμνάστρια Κέλλυ Μενελάου από το Γραφείο Αθλητισμού Λιμενικού Σώματος.

Έπαθλα θα δοθούν στις τρείς (03) πρώτες ομάδες προσφορά LUCOZADE.

Παρακολουθείτε νεότερες ενημερώσεις στην σελίδα μας στο FACEBOOK.

Ετοιμαστείτε για έναν όμορφο καλοκαιρινό αγώνα και να παρακαλέσουμε όλους μας, να κρατήσουμε το νησί μας καθαρό.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ:

 1. TAXIARCHIS STUDIOS 6976041548
 2. VILLA PANORAMA 6972430163
 3. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΙΟΛΟΣ 6983694631
 4. MAISTRALI SEAMEN’S CLUB 6974456662
 5. SPEIRES HOTEL 6973027104
 6. VENETIKO STUDIOS 6977273127
 7. AGNADEMA – SOHORO 6978048789
 8. STUDIOS ΝΗΡΗΙΔΕΣ 6972755850
 9. VILLA MOURTO 6978402566
 10. IRAKLIA HORIZON 6974126223
 11. ALEXANDRAS STUDIO’S 6978315028
 12. ΕΝ ΛΕΥΚΩ 6941504445

13 VILLA MELTEMI 6973877936

14.AGGELOS ROOMS 6973637409

 1. VILLA ZOGRAFOS 6977632066

16.KRITAMOS SUITES  6987383898

 1. MARTIN ROOMS 6974916388
 2. ZEFYROS STUDIOS 6977261969
 3. COSMOS STUDIOS IRAKLIA6974899936
 4. ANNAS PLACE 6948108664
 5. SUNSET ROOMS 6973637409

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend