KOE: Η κίνηση «Κολυμπάμε Μαζί» παρουσίασε το πρόγραμμα της

KOE: Η κίνηση «Κολυμπάμε Μαζί» παρουσίασε το πρόγραμμα της

Τους στόχους, τους πόθους, το σχέδιο, το πρόγραμμα και το όραμα της παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο «Riviera Coast» της Βούλας η ομάδα «ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΑΖΙ», η οποία θα διεκδικήσει την εκλογή της στις προσεχείς αρχαιρεσίες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

«Για πρώτη φορά μια κίνηση η οποία διεκδικεί τη διοίκηση της ΚΟΕ – και δεν θυμάμαι να υπήρξε σε τέτοιο βαθμό και σε καμιά άλλη ομοσπονδία – καταθέτει από την αρχή προς κρίση και προς μελέτη, όλα όσα προτίθεται να πράξει, εφόσον εκλεγεί. Η πρόταση δεν αφορά μόνον το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσης των δράσεων μας» τόνισε ο Κυριάκος Γιαννόπουλος. «Επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τον δύσκολο δρόμο της πρότασης και όχι της ανούσιας κριτικής. Θεωρούμε ότι με αυτή τη στάση μας κάνουμε ένα βήμα προόδου στα μέχρι τώρα δεδομένα και δρώμενα του χώρου μας».

Εκ μέρους της ομάδας «ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΑΖΙ»ο Γιάννης Γιαννουρής παρουσίασε το πρόγραμμα «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 2021-2024-2028», που εδράζεται στους δυο επόμενους Ολυμπιακούς Κύκλους και περιλαμβάνει οκτώ βασικούς κατευθυντήριους άξονες: Διοίκηση, Σωματεία, Κολυμβητήρια, Στελέχη, Ανάπτυξη, Πρωταθλητισμός, Marketing/Επικοινωνία, Αγωνιστική Δράση.

Εκτός του Κυριάκου Γιαννόπουλου, στην ομάδα «ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΑΖΙ» συμμετέχουν, ως υποψήφιοι, ενεργά μέλη της οικογένειας του υγρού στίβου. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και παρουσιάσθηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου οι: Γιώργος Αφρουδάκης, Νίκος Ξυλούρης, Στέφανος Αυγουλέας, Τζώνης Καλημέρης, Πέπη Χαραλάμπους, Ελευθερία Σαραντίδου, Λεωνίδας Αθανασιάδης, Γιάννης Νάτσιος, Αντώνης Ρέντας, Βασίλης Σκουντής.

«Έχουμε φρέσκιες ιδέες, διάθεση για προσφορά και σκληρή δουλειά. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να δώσουμε νέα πνοή σε όλα τα αθλήματά μας και να ατενίσουμε τον ορίζοντα που εκτείνεται μπροστά μας. Σεβόμαστε το παρελθόν, οργανώνουμε το παρόν και σημαδεύουμε ένα καλύτερο μέλλον» επισήμανε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ τόνισε τα εξής:

«Το σύνθημα ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΑΖΙ μας εκφράζει απολύτως και σε όλα τα επίπεδα. Είναι ντροπή να υπάρχουν αποκλεισμοί. Αλίμονο εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Εφόσον εκλεγούμε θα επιδιώξουμε να αλλάξουμε σε έναν βαθμό την προσέγγιση μας στα πράγματα και στον τρόπο εργασίας».

«Το προαπαιτούμενο σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στις εκλογές είναι να μπει μια τάξη. Απευθύνθηκα προσωπικά στην ΚΟΕ ώστε να μας παραδοθεί η λίστα των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά ακόμη δεν λάβαμε καμιά απάντηση. Το ερώτημα είναι πόσα από τα 231 υφιστάμενα σωματεία τυγχάνουν αθλητικής αναγνώρισης και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα».

«Σύμφωνα με μια πληροφορία που έχουμε η ΚΟΕ θα αποστείλει την προκήρυξη διενέργειας των εκλογών το απόγευμα της 14ης Αυγούστου, θεωρώντας ότι κατ’ αυτόν τρόπο θα προκαλέσει αιφνιδιασμό. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι, αλλά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο όλα αυτά θα πρέπει να θυμίζουν… κρυφό σχολειό και  γιατί άραγε πρέπει να παριστάνουμε τους ντετέκτιβ».

«Τα δικά μας όπλα είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει και παρουσιάζουμε σήμερα και το ανθρώπινο δυναμικό. Την περιουσία της ΚΟΕ συνιστούν τα σωματεία και οι αθλητές».

«Θεωρώ ότι το σοβαρότερο πρόβλημα της τωρινής διοίκησης είναι ο συγκεντρωτισμός. Στο ΔΣ υπάρχουν μεγάλοι πρωταθλητές όπως ο Ηλίας Μάλαμας και ο Νίκος Στελίου, αλλά απορώ για ποιο λόγο δεν αξιοποιήθηκαν. Θέλω να πιστεύω και ελπίζω ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί κανένα όνομα αθλητή για λόγους διαφήμισης και προβολής».

«Ως ειδοποιό διαφορά της δικής μας κίνησης με την τωρινή διοίκηση θεωρούμε την ημερομηνία λήξης μας. Δεν διεκδικούμε την εκλογή μας για να διοικήσουμε επ’ άπειρον, ούτε για να κρατήσουμε μια καρέκλα επί 36 χρόνια. Ασφαλώς δεν αμφισβητούμε το γεγονός ότι η τωρινή διοίκηση έχει παραγάγει έργο και προσέφερε πολλά, αλλά ακόμη και ο Μάικλ Τζόρνταν κάποια στιγμή έκρινε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση».

«Στη γενική συνέλευση που διεξήχθη τον Μάρτιο ο κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος εξελέγη επίτιμος ισόβιος πρόεδρος. Με αυτό τον τίτλο προφανώς πρέπει να βρίσκεται υπεράνω και να τηρεί στάση ουδετερότητας στα διοικητικά δρώμενα, να μη στηρίξει κανέναν υποψήφιο και να είναι ο εγγυητής της ενότητας».

«Δεν μπορώ να εξηγήσω τον φόβο που ενδέχεται να αισθάνονται τα σωματεία. Πρέπει να ξεθαρρέψουν και να κρίνουν κατά συνείδηση. Εμείς πάντως έχουμε μεγάλα αυτιά, ακούμε και αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και τις επιθυμίες τους. Κολυμπάμε μαζί και προχωράμε δυναμικά σε απολύτως χαρτογραφημένα ύδατα».

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

 Σεμνή η παρουσίαση του βιβλίου «Μαραθώνιος & Μαραθώνας»

Σε μια σεμνή και μεστή εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο «Μαραθώνιος & Μαραθώνας: η πλήρης διατριβή επί της κλασικής διαδρομής» του Ηρακλή Αθανασόπουλου, ΠΕ1 στο 2ο ΓΕΛ Νέας Μάκρης, δημότη και κατοίκου Μαραθώνα.

Αυτή (η εκδήλωση) φιλοξενήθηκε σε τμήμα της πλατείας νέας Μάκρης, δλδ ήταν υπαίθρια ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες μη διασποράς του covid-19. Παράλληλα αυτός ο χώρος στο κέντρο της πόλης επανήλθε σε παρόμοιες χρήσεις ύστερα από πολλούς – πολλούς μήνες. Σημειώθηκε αθρόα προσέλευση…

Αναπτύχθηκε συζήτηση περί του επίπονου αγωνίσματος των 42195μ και περί της ευρύτερης περιοχής. Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο κορυφαίος αθλητικογράφος και πρόεδρος του ΠΣΑΤ, ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Το βιβλίο είναι μοναδικό, δύσκολα θα ξεπεραστεί… Διακρίνεται για την ακρίβεια και το σεβασμό στη λεπτομέρεια. Αυτό καταδεικνύει ότι ο συγγραφέας ασχολήθηκε σχολαστικά με όλα τα θέματα, απαιτούμενο στοιχείο σε τέτοιου περιεχομένου εργασίες…».

Ο Σπύρος Ανδριόπουλος, ο καλύτερος δρομέας αποστάσεων των τελευταίων 35 ετών με αξεπέραστες επιδόσεις και επιτυχίες, αναφέρθηκε στην κοινωνική, πολιτιστική, τουριστική και οικονομική διάσταση του δρομικού γεγονότος. Ο Σταύρος Τζιωρτζής, δάσκαλος της προπονητικής επί πολλά χρόνια στο ΤΕΦΑΑΑ και 6ος στα 400μ εμπ των ΟΑ «Μόναχο 1972», στο σύντομο χαιρετισμό του αποκάλυψε την αγάπη του για τις μεγάλες αποστάσεις. Είπε: «Αν δεν διακρινόμουν στα εμπόδια θα ανέβαινα στο μαραθώνιο!!! Υπήρχε προπαίδεια γιατί κάθε χειμώνα μετείχα σε αγώνες ανωμάλου δρόμου…».

Ο Αντώνης Λαζαρής, βιολόγος στο ΓΕΛ Ραφήνας και ακτιβιστής υπέρ περιβάλλοντος περιοχής παρουσίασε την «περιπέτεια» μέχρι την καταστροφή ενός από τα παμπάλαια παραδοσιακά οδόσημα της λεωφ Μαραθώνος όταν βρέθηκε έξω από το ΕΠΑΛ, δλδ στο 17ο χλμ της κλασικής διαδρομής. Πρότεινε την τοποθέτηση όσων οδόσημων διασώζονται και αντιγράφων τους σε αντικατάσταση των «καφέ» πινακίδων που προσδιορίζουν κάθε χλμ. Παραβρέθηκαν ο Στέλιος Γεραμάνης, ο Νίκος Ζουμπουρλής, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Κώστας Λάσκος, πρόεδρος ΔΕ Μαραθώνα, ο Σταύρος Τσόνιας συντονιστής εκπαιδευτικού έργου ΠΕ11 5ου ΠΕΚΕΣ ανατ Αττικής, ο Θανάσης Κατσιγιάννης, εντεταλμένος σύμβουλος Περιφέρειας, ο Γιώργος Μάλλιαρης, πρωταθλητής δεκαετιών ’80 – ’90, εκπρόσωποι του ΑΣ «Φειδιππίδη» με επικεφαλής την πρόεδρο Εύα Ζορμπά, ο Θάνος Ανθούσης ιδρυτής του ΑΣ, ο Βλάσης Καραβασίλης, πρόεδρος του ΑΠΣ «Τελμησσός» πλαισιωμένος από την Ελευθερία Δημαντώνη γεν γραμματέα και τους δρομείς – μέλη Θανάση Σαρρή, Γιώργο Γαβρά, Χάρη Γκανάτσιο, Ανδρέα Πανούτσο, εκπρόσωποι του Εξωραιστικού συλλόγου Κάτω Σουλίου «Αύρα» με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Σέργη, ο Γιώργος Δεβετζίδης, κοινωνιολόγος, εγγονός του Γιώργου Μανωλάση, πρωταθλητή δεκαετιών ’10 και ΄20 του περασμένου αιώνα, ο Στέλιος Πλακίτσης «πρεσβευτής» ιστορίας Μαραθώνα, κ.α.

Διακρίνονται στο στιγμιότυπο μετά την εκδήλωση από αριστερά ο Σπύρος Ανδριόπουλος, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο Θεόδωρος Αθανασόπουλος προπονητής ποδοσφαίρου και ο Σταύρος Τζιωρτζής.

Το βιβλίο διακινείται χέρι με χέρι από τον συγγραφέα Ηρακλή Αθανασόπουλο, τηλ: 6946949289 και ηλεκ ταχυδρομείο: [email protected]

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Τρόποι για να ρίξετε τη θερμοκρασία σας στον καύσωνα!

Τρόποι για να μην ανεβάσετε θερμοκρασία στον καύσωνα! Photo by Maciej Serafinowicz on Unsplash

Με τη θερμοκρασία συνεχώς να ανεβαίνει και τον καύσωνα να έχει χτυπήσει την πόρτα μας, πρέπει να βρούμε τρόπους να παραμείνουμε δροσεροί.

Αν δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα η θερμοκρασία του σώματός μας, είναι περίπου 37 βαθμοί. Όταν η ατμοσφαιρική θερμοκρασία ξεπερνά τους 37 βαθμούς Κελσίου, τότε αρχίζουν για έμας τα προβλήματα.

Το νευρικό μας σύστημα βιώνει μια κατάσταση που ονόμαζεται θερμικό στρες και έχει να κάνει τόσο με τη θερμοκρασία, όσο και με τη διατροφή μας.

Υπάρχουν, όμως, τρόποι για να προστατευτούμε:

Κρύο ποδόλουτρο

Το να βάλεις τα πόδια σου σε κρύο νερό, δροσίζει τα πόδια ενώ σου επιτρέπει να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις. Πρόσθεσε κρύο νερό και παγάκια σε έναν κουβά, βύθισε τα πόδια σου και μείνε εκεί για 20 λεπτά.

Νερό καρύδας

Το νερό καρύδας είναι ένας καλός τρόπος να φρεσκάρεις και να αναζωογονήσεις το σώμα σου. Οι βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και οι ηλεκτρολύτες σε ενυδατώνουν και δίνουν ενέργεια στο σώμα σου μετά από το θερμικό στρες.

Μέντα

Περιέχει μενθόλη, που έχει δροσιστικές ιδιότητες. Μπορείς να φτιάξεις τσάι με μέντα και να το απολαύσεις όλη την ημέρα. Ακόμη και τα ζεστά ροφήματα μπορούν να βοηθήσουν, καθώς ιδρώνεις και μειώνεις την θερμοκρασία του σώματός σου.

Τροφές που ενυδατώνουν

Μπορείς να φας τροφές που είναι πλούσιες σε νερό. Καρπούζι, φράουλες, σέλινο, αγγούρι και κουνουπίδι είναι μερικές από αυτές. Πρόσθεσε πάγο ή γιαούρτι για να φτιάξεις ένα υπέροχο και δροσερό smoothie.

Aloe Vera

Τα φύλλα αλλά και το gel του θεραπευτικού αυτού φυτού μπορούν να μειώσουν την θερμοκρασία του σώματος. Μπορείς να την βάλεις στο δέρμα σου αλλά και να την καταναλώσεις ως ρόφημα μαζί με νερό.

Τσίλι

Μπορεί οι πικάντικες, καυτερές τροφές να μας ζεσταίνουν, ωστόσο μπορούν να μειώσουν την θερμοκρασία του σώματός μας. Και αυτό συμβαίνει γιατί η καψαϊκίνη στέλνει σήμα στον εγκέφαλο ότι το σώμα έχει υπερθερμανθεί. Αυτό σε κάνει να ιδρώνεις περισσότερο από το κανονικό και προκαλεί ένα αίσθημα ψύξης.

Διαβάστε ακόμα: Πώς θα κάνετε καλό ύπνο χωρίς κλιματισμό στον καύσωνα!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend