Γκελαούζος, Μαρινάκου και Κοτίτσας κάνουν ντεμπούτο στους διασυλλογικούς αγώνες

Την οριστικοποίηση των διοργανώσεων μαραθωνίου της Ευρώπης αναμένει ο Κώστας Γκελαούζος, προκειμένου να μπορέσει να οργανώσει το αγωνιστικό του πλάνο για την τρέχουσα σεζόν.

Ο δρομέας του Χρήστου Παπαχρήστου για την ώρα συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, κάνοντας κυρίως συντήρηση.

“Έχουν ακυρωθεί όλες οι διοργανώσεις στις οποίες είχαμε προγραμματίσει να πάρουμε μέρος. Ελπίζουμε πως τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά κι έτσι θα τρέξει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο (8/11). Αυτή την εποχή κάνουμε περισσότερο συντήρηση, παράλληλα προετοιμαζόμαστε και για κάποιες διοργανώσεις που θα γίνουν εντός σταδίου”, είπε ο έμπειρος προπονητής των αποστάσεων, Χρήστος Παπαχρήστος, και συμπλήρωσε:

“Ο Κώστας θα κάνει 5.000 μ. στο διασυλλογικό και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην ίδια απόσταση και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας”. Ανάλογα αγωνιστικά σχέδια έχουν και οι άλλοι δύο αθλητές του γκρουπ. Τόσο η Αναστασία Μαρινάκου, όσο και ο Χρήστος Κοτίτσας συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τους αγώνες που θα γίνουν στη σεζόν, έχοντας ωστόσο στο μυαλό τους κυρίως τους αγώνες του 2021. “Η Μαρινάκου θα κάνει τόσο 1.500 μ. όσο και 5.000 μέτρα. Αν η χρονιά είχε εξελιχθεί κανονικά τότε η προσοχή θα έπεφτε κυρίως στα 5.000 μ., ωστόσο τώρα έχουμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ταχύτητα της κι έτσι να κυνηγήσει κάτι καλύτερο στο 5άρι. Τόσο η Μαρινάκου όσο και ο Κοτίτσας είναι πιθανό μετά το Πρωτάθλημα να συνεχίσουν και για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα”.

Ο Γκελαούζος το 2019 κατάφερε σε διάστημα δύο μηνών να πετύχει εξαιρετικές επιδόσεις σε δύο σπουδαίες διοργανώσεις μαραθωνίου. Αρχικά τερμάτισε σε 2.18.37 στο Βερολίνο και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και περίπου ενάμιση μήνα αργότερα τερμάτισε στην απαιτητική διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας σε 2.19.02.

Σε γρήγορους χρόνους επέστρεψε το 2019 η Αναστασία Μαρινάκου, αφού βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στα 5.000 μ. με 16.38.43 κι έδειξε πως είναι σε θέση να διεκδικήσει συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις. Τον εαυτό του ξεπέρασε το 2019 και ο Χρήστος Κοτίτσας, ο οποίος πέτυχε ρεκόρ, τόσο στα 800 μ. (1.48.49) όσο και στα 1.500 μ. (3.48.68).

Previous ArticleNext Article

Η «Σχεδία» τρέχει μαραθώνιο

Μπορεί, ελέω πανδημίας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας να μην πραγματοποιηθεί τούτη τη χρονιά, όμως, το περιοδικό δρόμου «σχεδία» μένει πιστό στην παράδοση και μας προσκαλεί να ετοιμάσουμε τις ελβιέλες μας για να μη στερηθούμε τα οφέλη που μας προσφέρει η δρομική άσκηση.

 Το επόμενο Σαββατοκύριακο (7 & 8 Νοεμβρίου), με τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας, η «σχεδία» θα συγκροτήσει 4 ομάδες δρομέων (η καθεμιά δεν θα υπερβαίνει τα 9 άτομα), με τρία σημεία εκκίνησης στο κέντρο της Αθήνας.

 Την Κυριακή το πρωί στις 11:00 θα ξεκινήσουν οι δρομείς της «σχεδίας» των 10χλμ. σημεία αφετηρίας η πλατεία Συντάγματος (από εκεί θα φύγει ένα γκρουπ) και το Καλλιμάρμαρο (δύο γκρουπ).

 Μια μέρα πριν, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, η ομάδα ειδικών αποστολών της «σχεδίας» θα τρέξει ένα μαραθώνιο μέσα στην πόλη.  Σημεία ανεφοδιασμού των συμμετεχόντων θα είναι πόστα, όπου σταθερά βρίσκονται πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία» και σημείο τερματισμού το «σχεδία home».

 Οι αγώνες των 10χλμ θα ξεκινήσουν στις 11:00 π.μ., ενώ ο Μαραθώνιος στις 08:00 π.μ. Ο Πέτρος Παρθένης της ομάδας weswim.gr έχει αναλάβει το σχεδιασμό και οργάνωση του μαραθωνίου, ενώ η Gabi Naegele, ο Γιάννης Κωστάκης και η Έλενα Άνθη θα συντονίσουν τα αγωνίσματα των 10χλμ. Μαζί τους και ο Χρήστος Κορομηλάς, ο τυφλός υπεραθλητής, που θα τρέξει τα 10χλμ και θα μοιραστεί σκέψεις και εμπειρίες στο φετινό «pasta party».

 Πριν, όμως, ανεβάσουμε ρυθμούς, το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» μας δίνει ραντεβού για «πάρτι με μακαρόνια», στο «Σχεδία home», την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στις 20:00. Οι θέσεις είναι ακόμη πιο περιορισμένες, οπότε καλό θα είναι να δηλώσετε άμεσα συμμετοχή.

 INFO: Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 20:00, «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2). Tο κόστος συμμετοχής στο πάστα πάρτι είναι 15€ (περιλαμβάνει μακαρονάδα, σαλάτα, κρασί και αναψυκτικά), ενώ θα υπάρχει έκπτωση 20% στα κοκτέιλ μας.

 Η συμμετοχή στους αγώνες-γιορτές δρόμου είναι 15€ και περιλαμβάνει ένα απολαυστικό brunch στο «σχεδία home». Η κράτηση είναι απαραίτητη.

 Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 213 023 1220, 210 3314310, [email protected], [email protected], www.shediahome

Αναβολή λόγω COVID-19 για το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

Αναβολή λόγω COVID-19 για το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη μπήκε στο Επίπεδο 4 της επικινδυνότητας και «βάφτηκε» κόκκινη στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας. Τα νέα δεδομένα και το lockdown δεν γινόταν να αφήσουν ανεπηρέαστες τις δρομικές διοργανώσεις της πόλης.

Με ανακοίνωση της η Ο.Ε του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης ενημερώνει για την την αναβολή του «9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ» ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου 2020.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

«Η Οργανωτική Επιτροπή των δύο διοργανώσεων εκτιμώντας την επιδείνωση των τελευταίων ημερών της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας και με πρωταρχικό μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας και την εφαρμογή των μέτρων της πολιτείας για τον περιορισμό της νόσου Covid-19, ανακοινώνει την αναβολή του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου.
Είμαστε πάντοτε σε επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές ώστε εντός των προσεχών ημερών να υπάρξει η οριστική ενημέρωση που θα αφορά τον “Νυχτερινό” Ημιμαραθώνιο, καθώς και τον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 28-29 Νοεμβρίου.
Μένουμε ασφαλείς για να τρέχουμε υγιείς. Η ζωή είναι ένας μαραθώνιος και ειδικά τώρα οφείλουμε να νικήσουμε!».
x
Send this to a friend