Ξεκινώντας το τρέξιμο: Συμβουλές και βασικοί κανόνες

Όλο και περισσότεροι στην εποχή μας ξεκινούν το τρέξιμο. Για όποιον λόγο και αν το κάνει κάποιος, θα πρέπει να έχει στο μυαλό του κάποια πράγματα. Διότι το τρέξιμο και η άσκηση γενικότερα μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία, αν ωστόσο, δεν το κάνεις σωστά, τότε ενδέχεται υπάρξουν και προβλήματα.

Ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες, ή στους ανθρώπους με αρκετά περιττά κιλά, το τρέξιμο μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

Εκτός λοιπόν από ένα ζευγάρι καλά παπούτσια θα πρέπει να εφαρμόζουμε κάποια πράγματα, προκειμένου η μετάβαση από τον καναπέ στο τρέξιμο να γίνει σωστά και να μη μας δημιουργήσει προβλήματα.

Αν μάλιστα ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, τότε το τρέξιμο γρήγορα θα γίνει διασκέδαση και τα οφέλη στον οργανισμό θα σας αποδείξουν ότι έχετε κάνει την καλύτερη επιλογή.

Πριν μιλήσουμε για τους βασικούς κανόνες, ωστόσο, οφείλουμε να σας πούμε είναι καλό να επισκεφτείτε τον γιατρό σας και να υποβοηθηθείτε σε γενικές εξετάσεις πριν ξεκινήσετε την δραστηριότητά σας. Εξετάσεις αίματος, ούρων και ένα καρδιογράφημα είναι τα πρώτα βήματα για το τρέξιμο, έστω και αν σας φαίνονται βαρετά. Και ένα πελματογράφημα δεν θα έβλαπτε.

Το δεύτερο βήμα είναι ένα ζευγάρι παπούτσια που να καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. Δοκιμάστε, ζητήστε συμβουλές και προσπαθήστε να επισκεφτείτε ένα όσο το δυνατόν πιο εξειδικευμένο κατάστημα. Αφού αγοράστε τα παπούτσια σας, βγείτε το δρόμο και ξεκινήστε, αφού πρώτα κάνετε ένα σωστό ζέσταμα.

Πως τρέχουμε
  • Δεν κοιτάμε κάτω αλλά μπροστά μας και μακριά στον ορίζοντα
  • Το πέλμα των ποδιών μας θα πρέπει να προσγειώνεται απαλά
  • Τα χέρια πρέπει να κινούνται χαλαρά χωρίς σφίξιμο από εμπρός έως πίσω
  • Οι αγκώνες μας πρέπει να έχουν γωνιά 90 μοίρες περίπου
  • Το σώμα μας δε πρέπει να καμπουριάζει
  • Δεν κάνουμε πολύ μεγάλους διασκελισμούς, έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αρθρώσεις
  • Προσπαθούμε να τρέχουμε χαμηλά. Όσο πιο ψηλά σηκώνουμε τα πόδια μας τόσο πιο πολλή ενέργεια θα σπαταλήσουμε και συνεπώς θα κουραστούμε πιο γρήγορα

Αυτές είναι η βασικές συμβουλές για την ορθή στάση του σώματος στο τρέξιμο. Αν καταλάβετε ότι χάσατε το βηματισμό σας, ότι αποσυντονιστίκατε και δεν τρέχετε σωστά, τότε σταματήστε, περπατήστε για λίγο και συνεχίστε ξανά. Αν δεν τα καταφέρνετε, επιστρέψτε περπατώντας προς το σπίτι. Κάντε διατάσεις. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε. Δεν θέλετε να πιέσετε τον εαυτό σας, δεν θέλετε πόνους στη μέση, στον αυχαίνα ή τα γόνατα.

Αύριο θα τρέξετε περισσότερο και καλύτερα…

Διαβάστε ακόμα: Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 30 λάθη που κάνουν οι δρομείς ξανά και ξανά!

Previous ArticleNext Article

Νίκη… κολοκοτρωνέικη για τους “Δρομείς Ελπίδας”

Οι “Δρομείς Ελπίδας” ήταν ανάμεσα στους 100 εκείνους που τους έλαχε ο κλήρος να ξαναβρούν εκείνη την ανυπότακτη κολοκοτρωνέικη τρέλα . Και μιας και η αναφορά περί του Κολοκοτρώνειου Δρόμου στη διαδρομή Λιμποβίσι – Τρίπολη 28 χλμ., θα πρέπει να πούμε πως αυτήν την φορά δεν υπήρχε απλός “πιλότος”, αλλά ο Δημήτρης Γλυκός ήταν “στρατηγός” σαν τον “Γέρο του Μοριά”…

Κι αυτή η νίκη για τους “Δρομείς Ελπίδας” ήταν…κολοκοτρωνέικη, αφού αντιπαρήλθαν απόσταση, προβλήματα, περιορισμούς, τήρησαν για ακόμη μια φορά τα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού και τερμάτισαν όπως πάντα με το χαμόγελο στα χείλη!

Για τους Δρομείς Ελπίδας,

Σοφατζής Γιώργος

cellphone :6942802002

Ακουμιανάκη Αδαμαντία

cellphone :6984352896

email: [email protected]

facebook :The Hope Runners – Δρομείς Ελπίδας – https://www.facebook.com/hoperunnersathens/

instagram : thehoperunners- https://www.instagram.com/thehoperunners/

Website : Hoperunners.gr-https://www.hoperunners.gr/

Αναβολή για τον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν την αναβολή του Αγώνα Υπεραπόστασης για το επόμενο έτος 2021, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια εποχή που η οργανωτική επιτροπή έβαζε τις μηχανές της διοργάνωσης του αγώνα σε πλήρη ισχύ, άλλαξαν, δραματικά, τα επιδημιολογικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί η από 21/9/2020 ανακοίνωση της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:  ΕΔΩ

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι, όπου εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (covid 19) όπως στην περιοχή της Αθήνας αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής, η διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου δεν επιτρέπεται.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε και τις επαφές μας με όλους τους αρμόδιους Φορείς, η απόφαση δεν είναι δυνατόν να αλλάξει, αφού και οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες είναι χειρότερες.

Με αυτά τα δεδομένα και με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών αλλά και των εθελοντών, αποφασίσαμε την αναβολή του 6ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ για τις 19-23 Νοεμβρίου 2021.

Σας περιμένουμε τη νέα ημερομηνία, με τη δέσμευση να καταβάλουμε από σήμερα κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διοργάνωση του μεγαλύτερου Αγώνα επί ανοικτής οδού στον κόσμο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

x
Send this to a friend