Site icon runnfun.gr

Τρέξιμο: Τι κάνεις όταν δεν έχεις διάθεση για προπόνηση;

8 συμβουλές για επιτυχημένο long run και "χτίσιμο" αντοχής

Είναι κάποιες ημέρες που η προπόνηση για διαφορετικούς λόγους γίνεται δύσκολη. Μπορεί να μην αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ή δύσκολες καιρικές συνθήκες ή ακόμα και διαταραχές, ωστόσο, δεν έχετε διάθεση.

Σε αυτή την περίπτωση το θέμα έχει να κάνει με την ψυχολογία σας και εκεί πρέπει να επικεντρώσετε.

Πως θα… ντοπάρετε τον εαυτό σας όταν η προπόνηση γίνεται δύσκολη;

Τα 5 κοινά λάθη που γίνονται μετά την προπόνηση

1. Αλλάξτε διαδρομή

Συνήθως οι δρομείς έχουν κάποιες διαδρομές ρουτίνας. Τις γνωρίζουν, ξέρουν τα χιλιόμετρα και τι θα αντιμετωπίσουν. Αν είναι μια από αυτές τις κακές ημέρες, αλλάξτε διαδρομή και κάντε την προπόνησή σας πιο ενδιαφέρουσα.

2. Αλλάξτε το ρυθμό σας

Προσθέστε σύντομες εκρήξεις ταχύτητας σε ένα τρέξιμο. Διαλέξτε ένα σημείο και να τρέξτε με ένα πιο γρήγορο ρυθμό μέχρι να φτάσετε εκεί. Στη συνέχεια τρέξτε ελαφρά μέχρι να βρείτε ξανά την αναπνοή σας και επαναλάβετε.

3. Παίξτε με το μυαλό σας

Υπάρχουν μέρες που δεν θέλετε να τρέξετε. Κάντε μια συμφωνία με τον εαυτό σας. Βγείτε και πείτε ότι θα το κάνετε για 5 λεπτά. Αν μετά δεν θέλετε να συνεχίσετε, τότε γυρίστε σπίτι. Ίσως να χρειάζεστε μια μέρα ανάπαυσης.

4. Προγραμματίστε

Αντί για να λέτε: “Θα κάνω την Κυριακή την μεγάλη μου προπόνηση”, γίνετε πιο συγκεκριμένος: “Θα ξυπνήσω 9, στις 10 θα τρέξω, στις 12 μπάνιο, στις 13:00 καφέ, στις 15:00 φαγητό κτλ.”. Θα δείτε ότι θα σας βολέψει περισσότερο.

Πώς η μουσική κάνει την προπόνησή σας καλύτερη και πιο αποδοτική

5. Κάντε δώρα στον εαυτό σας

Μια πίτσα με μπέικον, δύο πιτόγυρα, μια σοκολάτα. Ακούγεται καλό, έτσι; Να ξέρετε ότι μετά από ένα τέτοιο δώρο το κίνητρό σας για τρέξιμο θα είναι μεγαλύτερο.

6. Τρέξε με φίλους

Κανονίστε με τους φίλους σας να πηγαίνετε για τρέξιμο. Όταν ξέρετε ότι κάποιος σας περιμένει, δεν πρόκειται να το αναιρέσετε εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

7. Δοκιμάστε τον εαυτό σας

Οι αγώνες δεν ακυρώνονται όταν βρέχει, οπότε χρησιμοποιήστε υγρό καιρό και τρέξτε για να συμφιλιωθείτε με τις συνθήκες και να έχετε εμπειρία. Να ξέρετε ότι θα σας αρέσει και θα το απολαύσετε.

Διαβάστε επίσης: Τι μπορώ να φάω μετά από την βραδινή προπόνηση

Με πληροφορίες από το Runnersworld.com

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version