Το τρέξιμο είναι ο σύμμαχός σας κατά της οστεοαρθρίτιδας στα γόνατα!

Ολοι οι δρομείς έχουν ακούσει έστω και μία φορά στη ζωή τους ότι το τρέξιμο θα καταστρέψει τα γόνατά τους.

Μπορεί ο παραπάνω ισχυρισμός να έχει μία λογική λόγω των μεγάλων πιέσεων που ασκούνται στα γόνατα, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, παρά το γεγονός ότι αρκετοί δρομείς κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή των αγώνων υποφέρουν από τραυματισμούς.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, όσοι τρέχουν 2-3 φορές την εβδομάδα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από οστεοαρθρίτιδα σε σχέση με αυτούς που δεν γυμνάζονται καθόλου.

Καθοριστικό ρόλο, βέβαια, παίζουν οι συνθήκες τις οποίες τρέχει κανείς, όπως το τερέν ή ταχύτητα κ.α.

H μελέτη

Μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ανάμεσα σε μία ομάδα με δρομείς και μία άλλη με άτομα που δεν έτρεχαν καθόλου έδειξε ότι μόλις το 20% της πρώτης είχε οστεοαρθρίτιδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη δεύτερη ήταν 32%.

Η παραπάνω διαπίστωση επιβεβαιώθηκε και από άλλη έρευνα που έγινε από επιστήμονες στο Νοσοκομείο του Δούναβη, σύμφωνα με την οποία άτομα που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο της Βιέννης το 1997 ακόμα δέκα χρόνια μετά δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τα γόνατά τους.

Γόνατο και τρέξιμο

Ολα δείχνουν ότι τα πρόβλημα στα γόνατα δεν σχετίζονται με το τρέξιμο και ότι μπορεί κάποιος να τρέχει χωρίς καμία ανησυχία. Βέβαια, όλα μπορεί να ανατραπούν καθώς κάποιος τραυματισμός μπορεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα και οι αλλαγές που μπορούν να παρουσιαστούν στο πόδι να κάνουν πιο ευάλωτο το γόνατο.

Διαβάστε ακόμα: Τρέξιμο και πόνος στη φτέρνα: Παθήσεις και ασκήσεις (pics)

Previous ArticleNext Article

Νίκη… κολοκοτρωνέικη για τους “Δρομείς Ελπίδας”

Οι “Δρομείς Ελπίδας” ήταν ανάμεσα στους 100 εκείνους που τους έλαχε ο κλήρος να ξαναβρούν εκείνη την ανυπότακτη κολοκοτρωνέικη τρέλα . Και μιας και η αναφορά περί του Κολοκοτρώνειου Δρόμου στη διαδρομή Λιμποβίσι – Τρίπολη 28 χλμ., θα πρέπει να πούμε πως αυτήν την φορά δεν υπήρχε απλός “πιλότος”, αλλά ο Δημήτρης Γλυκός ήταν “στρατηγός” σαν τον “Γέρο του Μοριά”…

Κι αυτή η νίκη για τους “Δρομείς Ελπίδας” ήταν…κολοκοτρωνέικη, αφού αντιπαρήλθαν απόσταση, προβλήματα, περιορισμούς, τήρησαν για ακόμη μια φορά τα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού και τερμάτισαν όπως πάντα με το χαμόγελο στα χείλη!

Για τους Δρομείς Ελπίδας,

Σοφατζής Γιώργος

cellphone :6942802002

Ακουμιανάκη Αδαμαντία

cellphone :6984352896

email: [email protected]

facebook :The Hope Runners – Δρομείς Ελπίδας – https://www.facebook.com/hoperunnersathens/

instagram : thehoperunners- https://www.instagram.com/thehoperunners/

Website : Hoperunners.gr-https://www.hoperunners.gr/

Αναβολή για τον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν την αναβολή του Αγώνα Υπεραπόστασης για το επόμενο έτος 2021, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια εποχή που η οργανωτική επιτροπή έβαζε τις μηχανές της διοργάνωσης του αγώνα σε πλήρη ισχύ, άλλαξαν, δραματικά, τα επιδημιολογικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί η από 21/9/2020 ανακοίνωση της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:  ΕΔΩ

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι, όπου εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (covid 19) όπως στην περιοχή της Αθήνας αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής, η διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου δεν επιτρέπεται.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε και τις επαφές μας με όλους τους αρμόδιους Φορείς, η απόφαση δεν είναι δυνατόν να αλλάξει, αφού και οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες είναι χειρότερες.

Με αυτά τα δεδομένα και με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών αλλά και των εθελοντών, αποφασίσαμε την αναβολή του 6ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ για τις 19-23 Νοεμβρίου 2021.

Σας περιμένουμε τη νέα ημερομηνία, με τη δέσμευση να καταβάλουμε από σήμερα κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διοργάνωση του μεγαλύτερου Αγώνα επί ανοικτής οδού στον κόσμο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

x
Send this to a friend