Προτάσεις πρωτοκόλλου για να βγουν από το “γύψο” οι μαζικοί αγώνες

Κείμενο του Κωνσταντίνου Σάμιου*

Μετά την εξαγγελία της κυρίας υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη , για την στήριξη του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, την επανεκκίνηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων σε όλη την ΕΛΛΑΔ από τις 15 Ιούλη, αλλά και μετά την σταδιακή και επιταχυνόμενη επανένταξη όλων των δομών και κλάδων της οικονομίας, είναι αυτονόητο οτι ο τομέας της ΜΑΖΙΚΗΣ-ΛΑΙΚΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ , όπως εκφράζεται με τους πάνω από 900 αγώνες δρόμου , τις δεκάδες χιλιάδες συμμετοχών , ειτε σε δημόσιο δρόμο, είτε στο ορεινό τρέξιμο, ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ξεκινήσει -επανεκκινήσει, και αυτός με την σειρά του.

Οι αγώνες δρόμου που θα διοργανωθούν βέβαια δεν θα έχουν τον χαρακτήρα και την μορφή που είχαν στις προηγούμενες δεκαετίες δράσης και οργάνωσης τους. Η αδήριτη ανάγκη αποφυγής του ΑΜΕΣΟΥ συγχρωτισμού ΚΑΙ της τήρησης των αναγκαίων αποστάσεων, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ-ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ του ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Είναι φανερό και αυταπόδεικτο ότι όλα όσα θα συμφωνηθούν – προταθούν – εγκριθούν θα ισχύουν μέχρι εύρεσης κατάλληλου – αποτελεσματικού – ασφαλούς εμβολίου – φαρμάκου και φυσικά θα αρθούν μετά την παρέλευση της πανδημίας.

Στα πλαίσια αυτά και σαν μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ -που βέβαια επιδέχεται διορθωτικών παρεμβάσεων και προτάσεων- θεωρώ ότι θα πρέπει ΑΜΕΣΑ η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΙΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ να προβεί σε συγκεκριμένη ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΔΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ που θα συμπεριλαμβάνει τις εξής προτάσεις – εκτός άλλων που θα συμπεριλάβει όπως προαναφέρθηκε -, για την έξοδο από την στασιμότητα και την αγωνιστική ακινησία.

ΠΡΩΤΟΝ

Οι αγώνες μαζικού – λαϊκού χαρακτήρα μπορούν να εκκινήσουν μετα την 15 Ιούλη. , εφαρμόζοντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ΤΟΥ ΕΟΔΥ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ

Οι συμμέτοχες σε πρώτη φάση και για τους μήνες Ιούλη έως Οκτώβρη θα έχουν μάξιμουμ συμμετοχών τους 500 για αγώνες μικρότερους του μαραθωνίου δρόμου και έως 200 για τους αγώνες υπεραποστασεων.

ΤΡΙΤΟΝ

ΟΙ εγγραφές θα γίνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ και το ίδιο και οι όποιες χρηματικές συμμέτοχες ,ενώ θα ολοκληρώνονται τουλάχιστον μια εβδομάδα ΠΡΟ της τέλεσης του οποιουδήποτε αγώνα, έτσι ώστε η κάθε διοργάνωση να μπορεί να προγραμματίζει ΟΛΑ τα σχετικά και οριζόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα ΚΑΙ τις αναγκαίες προετοιμασίες για την ορθή τήρηση τους.. ΤΗΝ ημέρα διεξαγωγής του αγώνα δεν θα επιτρέπεται καμμιά νέα εγγραφή.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ

Οι γραμματείες θα στελεχώνονται από εθελοντές που θα φορούν Υποχρεωτικά μάσκα και γάντια , ενώ οι αθλητές συμμετέχοντες θα προσέρχονται για την παραλαβή των αριθμών συμμέτοχης τους ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ μέσα σε φάκελο φορώντας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΣΚΑ.

ΠΕΜΠΤΟΝ

Οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώνουν την προθέρμανση τους φροντίζοντας να το πράττουν ΟΧΙ περισσότεροι από δυο άτομα μαζί και μην ερχόμενοι ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ με άτομα της διοργάνωσης, των τοπικών κοινωνιών , φίλαθλων, ΕΚΤΟΣ των συνοδών – οικογενειών τους. Λίγα λεπτά–3-προ της εκκίνησης ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥΣ και θα τις εναποθέτουν σε ειδικά σημεία αποκομιδής και θα τοποθετούνται στις θέσεις εκκίνησης που θα μπορούν να είναι ανάλογα του πλάτους του οδοστρώματος – χώρου εκκίνησης- από 4 έως 8 η και ακόμα παραπάνω – αυτό θα ισχύει για μεγάλες λεωφόρους -πλατείες , απέχοντας 2 μέτρα αναμεταξύ τους και σε κάθε σειρά εκκίνησης.

ΕΚΤΟΝ

ΟΙ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ θα δίνονται τμηματικά – διαλλείματά ανά 15 δεύτερα έτσι ώστε για παράδειγμα για αγώνα που θα έχει 8 θέσεις εκκινήσεων με 2 μέτρα απόσταση ανά δρομέα, και για αγώνα μέχρι 500 συμμετοχών, η ολοκλήρωση του τελευταίου μπλοκ συμμετοχών, θα επέρχεται σε 15.45 λεπτά, ενώ στις υπερπροστασίες και για μέχρι 200 άτομα η εκκίνηση όλων των μπλοκ, θα ολοκληρώνεται το πολύ σε 6.15 λεπτά. ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΟΤΙ αν χωρούν περισσότεροι στον χώρο εκκίνησης τότε θα έχουμε λιγότερο χρόνο ολοκλήρωσης της εκκίνησης και το αντίθετο για μακρότερο εύρος.

ΕΒΔΟΜΟΝ

Οι εθελοντές στα τραπέζια εφοδιασμού όπως και οι κριτές θα φέρουν υποχρεωτικά μάσκα – γάντια, ενώ τα εφόδια της διοργάνωσης για κάθε συμμετέχοντα τόσο στον κάθε σταθμό τροφοδοσίας όσο και στον τερματισμό θα δίδονται με σε εξατομικευμένο πακέτο  -τσαντάκι και θα συμπεριλαμβάνουν ΟΤΙ η κάθε διοργάνωση ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ. Ο κάθε συμμετέχων θα παραλαμβάνει το τσαντάκι με τα εφόδια-ΕΦΟΣΟΝ – το επιθυμεί και θα το ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ είτε στον επόμενο σταθμό είτε στον τερματισμό – ειδικά για αγώνες λίγων χιλιομέτρων.

ΟΓΔΟΟΝ

ΟΙ συνοδοί των αθλητών θα μπορούν να τους τροφοδοτούν σε δικά τους τραπέζια απέχοντας τουλάχιστον 20 μέτρα από τα τραπέζια της διοργάνωσης , κατά σειρά απέχοντας 2 τουλάχιστον μέτρα αναμεταξύ τους και φορώντας υποχρεωτικά μάσκα….. Οι αθλητές που δεν συνοδεύονται αλλά θα παραδίδουν τουλάχιστον μια ώρα προ της τέλεσης του αγώνα ατομικά τους είδη – εφόδια θα αναγράφουν υποχρεωτικά το νούμερο τους πάνω στα πακέτα – τσαντάκια τους και θα τα παραλαμβάνουν σε ειδικά τραπέζια της κάθε διοργάνωσης.

ΕΝΑΤΟΝ

Κάθε συμμετέχων παραλαμβάνοντας τον αριθμό του από την γραμματεία θα θερμομετρείτε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τον πιστοποιημένο γιατρό της διοργάνωσης και σε περίπτωση θετικής εμπύρετου κατάστασης θα μετακινείται ΑΜΕΣΑ στο αρμόδιο νοσοκομείο αναφοράς για διερεύνηση της περίπτωσης του , με νοσοκομειακό όχημα της διοργάνωσης η του ΕΚΑΒ. Παράλληλα θα προσκομίζει πρόσφατο -εντός των τελευταίων- 4 προ του αγώνα εργάσιμων ημέρων – ιατρικού – υγειονομικού πιστοποιητικού ελέγχου ότι είναι υγιής και ΔΕΝ νοσεί. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονισθεί ότι είναι επιθυμητή η διενέργεια κατάλληλου διαγνωστικού τεστ για την ανίχνευση του covid -19 ΧΩΡΙΣ αυτό να είναι υποχρεωτικό, αφού θα εφαρμοσθούν ΑΠΕΡΕΓΚΛΙΤΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ …

ΔΕΚΑΤΟΝ

Στους αγώνες που διοργανώνονται σε κάθε αστική – ημιαστική – αγροτική περιοχή, οι πολίτες – φίλαθλοι των περιοχών αυτών , αλλά και οι συμμετέχοντες αθλητές ΔΕΝ θα έρχονται σε επαφή -συγχρωτισμό μεταξύ τους διατηρώντας την αναγκαία απόσταση των 2 μέτρων και την υποχρεωτική χρήση μάσκας

ΕΝΔΕΚΑΤΟ

Αν διοργανώνονται παράλληλα Πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο κατά η μετά το περας των αγώνων από τις τοπικές αρχές η άλλους φορείς, αυτές οι εκδηλώσεις θα διοργανώνονται με αυστηρή τήρηση των κανόνων περί αποφυγής συγχρωτισμού και της τήρησης των αναγκαίων αποστάσεων.

ΔΩΔΕΚΑΤΟ

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ των συμμετεχόντων τόσο προς την εκκίνηση όσο και μετά τον τερματισμό θα γίνεται με τις υποχρεωτικές οδηγίες περί μεταφοράς με τις μισές θέσεις ανά λεωφορείο και με την συμπλήρωση τους τα λεωφορεία θα αναχωρούν ΑΜΕΣΑ…

ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ με το τον ΚΑΘΑΡΟ ΧΡΟΝΟ εκκίνησης – τερματισμού και αφού συμπληρώνονται οι τιμητικές θέσεις ανά γενική κατηγορία- και ηλικιακές κατηγορίες αν υπάρχουν- θα γίνονται οι τιμητικές βραβεύσεις από τους επίσημους τηρώντας τα υποχρεωτικά μέτρα ασφαλείας με μάσκα και γάντια και αφού ολοκληρώνονται , οι αθλητές θα μετακινούνται ΑΜΕΣΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ. Συνοδοί- ΦΙΛΑΘΛΟΙ-ΠΟΛΙΤΕΣ των τοπικών κοινωνιών ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ αναγκαίων αποστάσεων στον χώρο των απονομών – τερματισμού.

ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Η ΧΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ και η χρήση χημικών τουαλετών θα γίνεται με φειδώ και με ΜΕΓΙΣΤΗ προσοχή και με τον κανόνα της χρήσης 1 τουαλέτα – ανδρικών – γυναίκειων- ανά 12 άτομα που με μέριμνα των διοργανωτών θα είναι εγκατεστημένες σε χώρους τόσο στην εκκίνηση , όσο και στον τερματισμό. Η χρήση ΛΟΥΤΡΩΝ θα απαγορεύεται για λόγους προστασίας.

Αγαπητοί φίλοι – φίλες συντρέχτες ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ -ΙΚΑΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ είναι για τους λίγους ελπίζουμε μήνες από τα μέσα του Ιούλη έως στα τέλη Οκτώβρη και θα εξαρτηθούν απο την ελεγχόμενη κατάσταση στον χώρο της πανδημιας.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ οτι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ , ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ αλλά και η ΕΟΣΛΜΑ-Υ, οι ΦΙΛΟΙ διοργανωτές του κάθε αγώνα , ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ και κυριά ο κάθε συμμετέχων- σα ,θα στερξουν στην πρόταση διαλόγου αυτή , για την επανεκκίνηση και επαναφορά στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ δεκάδων χιλιάδων ΕΛΛΗΝΩΝ πολίτων που αναμένουν με εγκαρτέρηση και μοναδική πειθαρχία την ΩΡΑ αυτή που θα δώσει ένα ακόμα ΜΥΝΗΜΑ , ΟΤΙ ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

* Ο Κωνσταντίνος Σάμιος είναι υγειονομικός, οδοντίατρος, δημ. σύμβουλος Αιγάλεω με ευθύνη στους λαικούς αγώνες δρόμου.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Γλιτώνεις τους τραυματισμούς όταν τρέχεις αργά;

Είναι μια διάγνωση που κανένας δρομέας δεν θέλει να ακούσει: τόσο το υπερβολικό άγχος όσο και διάφορα προβλήματα των οστών προκαλούνται συχνά από τις έντονες και πολλές προπονήσεις.

Αν και όσον αφορά τα κατάγματα κόπωσης υπάρχουν πολλές αιτίες, όπως για παράδειγμα, η κακή διατροφή, η ελλιπής ανάκαμψη, τα παπούτσια που έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ κ.α., πολύ συχνά το πολύ τρέξιμο θεωρείται ο νούμερο ένα παράγοντας.

Άπειροι δρομείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού έχουν ακούσει από ειδικούς πως πρέπει να μειώσουν το τρέξιμο για να μην χειροτερέψει η κατάστασή τους.

Πολλοί φυσικά αγνοούν αυτή τη συμβουλή καθώς θεωρούν ότι μια μέρα ανάκαμψης, έπειτα από μια σκληρή προπόνηση, φτάνει και περισσεύει για τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού.

Ρίχνεις την ένταση αλλά…

Για πολλούς μάλιστα, φαίνεται λογική η υπόθεση πως όσο πιο πολύ ρίχνεις τους ρυθμούς και την ένταση με την οποία τρέχεις, τόσο λιγότερους τραυματισμούς έχεις. Αυτό όμως, απέχει από την πραγματικότητα σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Στη μελέτη, 43 ερασιτέχνες δρομείς, 29 γυναίκες και 14 άνδρες από 18 έως 49 ετών, κλήθηκαν να τρέξουν μια διαδρομή 50 μέτρων, τρεις φορές με γρήγορη ταχύτητα, τρεις φορές με μέτρια ταχύτητα και τρεις φορές με αργή. Οι ερευνητές ενδιαφέρθηκαν να βρουν το σωρευτικό φορτίο τραυματισμών στην κνήμη των δρομέων, την πιο κοινή περιοχή καταγμάτων δηλαδή, στις διάφορες ταχύτητες.

Οι μεταβλητές…

Για τον υπολογισμό αυτό συνυπολογίστηκαν τρεις μεταβλητές: το κνημιαίο φορτίο (δηλαδή η πίεση που ασκήθηκε στην κνήμη κατά τη διάρκεια της επαφής με το έδαφος), ο κάθετος ρυθμός φόρτισης (δηλαδή πόσο γρήγορα εφαρμόζεται το σώμα με το πόδι καθώς το πόδι έρχεται σε επαφή με το έδαφος) και η εναέρια στιγμή (η κίνηση του κάτω μέρους του ποδιού όταν απομακρύνεται από το έδαφος).

Η συγγραφέας της μελέτης Τζέσικα Χάντερ και οι συνάδελφοί της, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το συνεχές τρέξιμο με μέτρια ταχύτητα έχει τον ίδιο αντίκτυπο στα πόδια με την διάνυση της ίδιας απόστασης κατά το ήμισυ με γρήγορο και κατά το έτερο ήμισυ με αργό ρυθμό. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι ο πιο αργός ρυθμός που δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση καθώς όσο πιο αργά τρέχει ένας δρομέας τόσες περισσότερες οι πιθανότητες τραυματισμών, αφού τα πόδια χτυπούν στο έδαφος πιο συχνά.

Η έρευνα ήταν ξεκάθαρη: το γρήγορο τρέξιμο δεν συμβάλλει περισσότερο στο σωρευτικό κνημιαίο φορτίο σε σχέση με το αργό τρέξιμο άρα το συμπέρασμα πως με αργό τρέξιμο μειώνεις την πιθανότητα τραυματισμού είναι άκυρο.

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε συστάσεις για το πώς οι δρομείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουν τις εκπαιδευτικές τους συνήθειες», ξεκαθαρίζει η Χάντερ, που πάντως ένα πρώτο συμπέρασμα για την σχέση τραυματισμών και ταχύτητας μας έχει βοηθήσει να το βγάλουμε.

Διαβάστε ακόμα: Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί των δρομέων και πώς να τους αποφύγετε

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Greece Race for the Cure® 2024: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Το Greece Race for the Cure®,  ο αγώνας-θεσμός ενάντια στον καρκίνο του μαστού, επιστρέφει για 16η χρονιά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Με αφετηρία το Ζάππειο, δύο νέες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και με δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής από όπου κι αν βρισκόμαστε, θα είμαστε για ακόμα μια χρονιά

«Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως, ευαισθητοποιώντας χιλιάδες κόσμου για τον καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο.

Εγγραφές: www.greecerace.gr

Οι εγγραφές για το 16ο Greece Race for the Cure® άνοιξαν και πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά εδώ: https://greecerace.gr/greeceraceforthecureregistrations/

 • Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων : Εκκίνηση 9.30 πμ, Ζάππειο/ Εγγραφή:10€.
  Οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου θα ολοκληρωθούν στις 19/09 ή με τη συμπλήρωση 10.000 δρομέων.
 • Περίπατος 2 χιλιομέτρων: Εκκίνηση 10.30 πμ, Ζάππειο / Εγγραφή: 8€
  Οι εγγραφές για τον περίπατο θα ολοκληρωθούν στις 22/09 ή με τη συμπλήρωση 35.000 συμμετεχόντων.
 • Digital Συμμετοχή: Mαζί, όπου κι αν βρισκόμαστε. Συμμετέχουμε στη διοργάνωση απομακρυσμένα και αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού μέσα από τα social media / Εγγραφές για τη digital συμμετοχή ως τις 17/09 / Εγγραφή: 8€.

Σε κάθε εγγραφή περιλαμβάνεται το συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης και chip χρονομέτρησης για τους δρομείς.

Πληροφορίες διοργάνωσης

 • Ημερομηνία: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
 • Έναρξη διοργάνωσης: 8.30 πμ
 • Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου – Ημέρα Προαγωγής Υγείας (12μμ-6μμ): Δωρεάν δράσεις για μικρούς & μεγάλους & Συμβολική φωταγώγηση του Ζαππείου στις 10μμ

Γιατί να πάρουμε μέρος

 • Γιατί το Greece Race for the Cure® είναι μια γιορτή για τη ζωή!
 • Για να αναγνωρίσουμε τη δύναμη των γυναικών που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού.
 • Για να διαδώσουμε μαζί το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
 • Γιατί μέσα από την διοργάνωση έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο ενάντια στον καρκίνο του μαστού, όλο τον χρόνο. Με κάθε μας συμμετοχή χρηματοδοτούμε προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για τη στήριξη και ενδυνάμωση των ασθενών, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend