Με ποιον τρόπο το τσάι προστατεύει τα δόντια σας;

Τρία φλιτζάνια τσάι την ημέρα μπορούν να καταπολεμήσουν δύο είδη βακτηρίων που σχετίζονται με την τερηδόνα και την ουλίτιδα.

Τα βακτήρια είναι ο στρεπτόκοκκος mutans και ο γαλακτοβάκιλλος. Όταν αλληλεπιδράσουν με τους υδατάνθρακες που υπάρχουν στις τροφές, παράγουν ένα οξύ που διαλύει την αδαμαντίνη ουσία των δοντιών – την εξωτερική, προστατευτική στοιβάδα τους.

Το επακόλουθο είναι βλάβη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σφραγίσματα, περιοδοντική νόσο και τελικά απώλεια των δοντιών.

Πως τα ενεργειακά τζελ και οι μπάρες καταστρέφουν τα δόντια!

Αντιοξειδωτικά

Όπως γράφει το επιστημονικό περιοδικό «Nutrition Bulletin», το οποίο εκδίδει το Βρετανικό Ίδρυμα Διατροφής, η επανεξέταση των διαθέσιμων ερευνητικών δεδομένων για τις επιδράσεις του τσαγιού στην υγεία των δοντιών έδειξε ότι το τσάι μπορεί να δρα προστατευτικά, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Το τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά (φλαβονοειδή και κατεχίνες) με αντιμικροβιακή δράση.

Η επανεξέταση της βιβλιογραφίας κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι η ιδεώδης δόση τσαγιού για την προστασία των δοντιών είναι τρία ή τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα, καθώς και ότι ωφέλιμο είναι τόσο το μαύρο όσο και το πράσινο τσάι.

Διαβάστε επίσης: Το τρέξιμο καταστρέφει τα δόντια των δρομέων;

Previous ArticleNext Article

Η Ιλεάνα Κλοκώνη σύμβουλος Ολυμπιακής Παιδείας στον Γιώργο Πατούλη

Η Ιλεάνα Κλοκώνη σύμβουλος Ολυμπιακής Παιδείας στον Γιώργο Πατούλη

Επιστημονική σύμβουλος Ολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας & Αξιών ανέλαβε στην Περιφέρεια Αττικής,  πριν από λίγες ημέρες , η Δρ. Ιλεάνα Κλοκώνη. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιωργος Πατούλης επέλεξε ένα από τα καλύτερα και πιο καταρτισμένα στελέχη που υπάρχουν στην Ελλάδα σε θέματα Ολυμπιακής Παιδείας για να βοηθήσει στην άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων του.

Η εμπειρία της Ιλεάνας Κλοκώνη και οι γνώσεις της αναμένεται να βοηθήσουν τον Περιφερειάρχη Αττικής να δημιουργήσει τις υποδομές ώστε η Αττική να γίνει πρότυπο κέντρο Ολυμπισμού και Αξιών προσελκύοντας αναπτυξιακά κάθε ενδιαφερόμενο του αντικειμένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Κλοκώνη έχει ως εκπαιδευτικός σχεδιάσει και υλοποιήσει πάρα πολλά καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα Ολυμπισμού, έχει συγγράψει βραβευμένα βιβλία Ολυμπιακής Παιδείας και επίσης έχει δημιουργήσει για την Ελλάδα την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία μαζί με τον Πρόεδρο Ισίδωρο Κούβελο  όπου η επιτυχία τους ξεπέρασε – επί σειρά ετών – κάθε προσδοκία, επιβεβαιώνοντας τον κύριο Κούβελο για την άριστη επιλογή του.

Εβδομάδα Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου

Εβδομάδα Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου είναι προ των πυλών και θα φιλοξενηθεί την Παρασκευή (28/2) και το Σάββατο (29/2) στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ την Παρασκευή στο ErtSports από τις 19.00 έως τις 20.30 και το Σάββατο από την ΕΡΤ3 από τις 18.00 έως τις 19.30, αλλά και από την ΕΡΑ σπορ με μεταδόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια και των δύο απογευματινών προγραμμάτων.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ την Παρασκευή στο ErtSports από τις 19.00 έως τις 20.30 και το Σάββατο από την ΕΡΤ3 από τις 18.00 έως τις 19.30, αλλά και από την ΕΡΑ σπορ με μεταδόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια και των δύο απογευματινών προγραμμάτων.

Παράλληλα θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τη ροή των αγώνων από το social media  (Facebooktwitterinstagram), της ομοσπονδίας, αλλά και από το site με live αποτελέσματα.

Εδω μπορείτε να βρείτε χρήσιμα στοιχεία για τη διοργάνωση, το αφιέρωμα, καθώς και το πρόγραμμα.

x

Send this to a friend