Καφές: «Φάρμακο» όταν δεν το παρακάνεις…

Photo by Jessica Lewis on Unsplash

Για πολλούς ανθρώπους ο καφές είναι κάτι σαν φάρμακο: αν δεν τον πιουν όταν ξυπνήσουν μοιάζει πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Το ότι μας ξυπνάει ωστόσο δεν είναι το μοναδικό όφελος που αποκομίζουμε από τον καφέ.

Αντιθετα, υπάρχουν μπόλικες ευεργετικές ιδιότητές του.Αυτό που θα πρέπει πάντα να θυμάσαι είναι ότι δεν χρειάζεται να το παρακάνεις.

Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη

Έρευνα του Χάρβαρντ έχει διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που πίνουν ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα έχουν 8% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σχέση με όσους δεν πίνουν καφέ ενώ εκείνοι που πίνουν έξι φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κατά 33%. Ο καφές έχει μεγάλα ποσοστά μιας πολυφαινόλης που ονομάζεται χλωρογενικό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις συγκεντρώσεις σακχάρου στο αίμα και της απορρόφησής τους στο έντερο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να εξηγήσει ορισμένες από τις αντιδιαβητικές ιδιότητες του καφέ.

Καταπολεμά την πέτρα στα νεφρά

Πίνοντας καφέ μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης μιας κατάστασης εξαιρετικά επώδυνης: της πέτρας στα νεφρά. Σύμφωνα με μια μελέτη του Χάρβαρντ, οι άνθρωποι που πίνουν τουλάχιστον ένα καφέ την ημέρα έχουν 26% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν πέτρες στα νεφρά από αυτούς που πίνουν καφέ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα. Λόγω της περιεκτικότητας σε καφεΐνη, ο καφές βοηθά στην ούρηση, η οποία ξεπλένει το σώμα σας από την περίσσεια ασβεστίου και νατρίου που μπορεί να συμβάλει στο σχηματισμό πέτρας στα νεφρά.

Βελτιώνει την μνήμη

Όπως ισχυρίζονται διάφοροι επιστήμονες, ο καφές ευνοεί την ανάπτυξη ενός νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται νορεπινεφρίνη, που παίζει καθοριστικό ρόλο στο να διατηρείται σε καλό επίπεδο η μνήμη σας. Αν θέλετε να θυμάστε όσα περισσότερα πράγματα γίνεται λοιπόν, να πίνετε πολύ καφέ.

Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος

Την τελευταία δεκαετία, τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του ήπατος έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 4% κάθε χρόνο. Ο καφές μπορεί να βοηθήσει στην αντιστροφή αυτής της κατάστασης. Σε μια νέα μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, οι άνθρωποι που έπιναν 2 ή 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 38% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του ήπατος! Οι ερευνητές δεν είναι απόλυτα βέβαιοι για τους λόγους που ο καφές έχει μια τέτοια ιδιότητα, αλλά πιστεύουν ότι μπορεί να οφείλεται σε ενώσεις που περιέχει και οι οποίες μειώνουν τα ηπατικά ένζυμα.

Φτιάχνει τη διάθεση

Ο καφές θα μπορούσε να λειτουργήσει και σαν χάπι ευτηχίας. Μια φινλανδική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που πίνουν πολύ καφέ την ημέρα έχουν 77% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κατάθλιψη σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου. Επιπλέον, οι ερευνητές του Χάρβαρντ ανακάλυψαν πως τα άτομα που πίνουν 2 με 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν 55% λιγότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν σε σχέση με όσους δεν πίνουν.

Διαβάστε επίσης: Καφές και ημικρανίες: Μια… περίεργη σχέση

Previous ArticleNext Article

Αντίστροφη μέτρηση για το διεθνές τουρνουά golf της Costa Navarino

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για την έναρξη του 4ου ετήσιου διεθνούς τουρνουά γκολφ της Costa Navarino. Το Messinia Pro-Am  θα λάβει χώρα από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου στα βραβευμένα γήπεδα The Dunes Course και The Bay Course κηρύσσοντας με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη της αθλητικής και τουριστικής σεζόν στη Μεσσηνία.

Στο φετινό ρόστερ των συμμετεχόντων, το οποίο είναι μεγαλύτερο από ποτέ, ξεχωρίζει μεταξύ άλλων, η συμμετοχή του Γερμανού τερματοφύλακα-θρύλου Sepp Maier, ο οποίος θα τιμήσει τη διοργάνωση με την παρουσία του, ενώ οι διαθέσιμες θέσεις για το τουρνουά είναι πλέον ελάχιστες.

Έχοντας στο ενεργητικό του τρία Ευρωπαϊκά Κύπελλα με τη Μπάγερν Μονάχου, ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ο 75χρονος Maier παραμένει ένας ιδιαίτερα μάχιμος και επιδέξιος γκολφέρ. Ως ερασιτέχνης, θα αγωνιστεί για μια σειρά τιμητικών βραβεύσεων, ενώ οι επαγγελματίες αθλητές του τουρνουά θα αναμετρηθούν για το συνολικό χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ, διεκδικώντας τον τίτλο από τον περσινό νικητή, Alessandro Tadini.

To “παρών” στο Messinia Pro-Am θα δώσει και ο παγκοσμίως καταξιωμένος αρχιτέκτονας γηπέδων γκολφ, Robert Trent Jones Jr. ο οποίος έχει σχεδιάσει πάνω από 300 γήπεδα σε περισσότερες από 40 χώρες, ενώ την υπογραφή του φέρει και το The Bay Course της Costa Navarino.

Οι συμμετέχοντες γκολφέρ και οι καλεσμένοι τους θα φιλοξενηθούν στο πολυβραβευμένο The Westin Resort Costa Navarino απολαμβάνοντας το απαράμιλλο φυσικό τοπίο, με μοναδική θέα στο Ιόνιο πέλαγος.

Η δράση ξεκινά την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου με την επίσημη προπόνηση για την κάθε ομάδα, ενώ το τουρνουά θα αρχίσει με τον πρώτο αγωνιστικό γύρο, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, για να ακολουθήσουν ο δεύτερος και ο τελικός, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα.

Παράλληλα με την αγωνιστική δράση, το Messinia Pro-Am περιλαμβάνει κοινωνικές εκδηλώσεις που συμπληρώνουν το ξεχωριστό αυτό τετραήμερο. Στη φετινή διοργάνωση, οι συμμετέχοντες θα παραβρεθούν σε μια βραδιά “Speakeasy” αλλά και στην εκδήλωση “Let’s Roll” που θα περιλαμβάνει, έναν φιλανθρωπικό αγώνα μπόουλινγκ για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS, με τίτλο “A good cause to strike”. Το Σάββατο, μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων, η οποία θα ολοκληρωθεί με μια μεξικάνικη… “La Fiesta”.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 4ου Messinia Pro-Am πατώντας εδώ.

Το Messinia Pro-Am διοργανώνεται σε συνεργασία με το Confederation of Professional Golf (CPG) και τελεί υπό την αιγίδα της PGA of Greece και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ.

Επίσημος αερομεταφορέας του τουρνουά είναι για τέταρτη χρονιά η AEGEAN, μέλος της Star Alliance, της ισχυρότερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, ενώ επίσημος ταξιδιωτικός συνεργάτης του Messinia Pro-Am, είναι η Erasmus, συμβάλλοντας στην άρτια εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων σε θέματα εγγραφών και διαμονών. Silver sponsor της διοργάνωσης είναι η Vodafone, επίσημοι χορηγοί η Ηertz και η εταιρεία

Kyvernitis και επίσημοι υποστηρικτές ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Ecolab, ο στιγμιαίος καφές Nescafé και τα αυτοματοποιημένα συστήματα Nescafé, το εστιατόριο Poseidonia, η Premium Tequila Patron, το Semeli Estate, το Martini, οι μπύρες ΝΗΣΟΣ, το Τhe Wagon Bar & Events, η εταιρεία αθλητικής ένδυσης και υπόδησης Under Armour  και o Οίκος Vourakis.

Χορηγοί επικοινωνίας του Messinia Pro-Am είναι τα περιοδικά Golf Time, Golf Vacations και National Club Golfer, η εφημερίδα Καθημερινή και τα portals Andro, Capital, CNN Greece, Greek Travel Pages και Sport24.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.messiniaproam.costanavarino.com

Email: [email protected]

Hashtag: #messiniaproam

www.costanavarino.com

www.facebook.com/costanavarino

www.youtube.com/costanavarino

Instagram: @costanavarino

Twitter: @costanavarino

Ο Α.Ο. Φιλιατρών στον 3ο Βυζαντινό Αγώνα Δρόμου 50 χλμ

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 διεξήχθη στα Μέγαρα, ο 3ος Βυζαντινός Αγώνας Δρόμου 50 χλμ. 

Ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών εκπροσωπήθηκε στον αγώνα αυτό από τους Βάσω Αλεξανδροπούλου (05:34:21) και Χρήστο Μητράκο (05:37:48). Επιπλέον, οι διοργανωτές βράβευσαν τον σύλλογο με τιμητική πλακέτα.

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα πατήστε εδώ

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Φιλιατρών συγχαίρει τα ανωτέρω μέλη του για την συμμετοχή και τον επιτυχή τερματισμό τους!

Ο Α.Ο. Φιλιατρών στον 1ο αγώνα του Salomon Mountain Cup 2020

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 διεξήχθη ο 1ος αγώνας του Salomon Mountain Cup 2020 στο Κρυονέρι αποστάσεων 14 χλμ και 9 χλμ. Το λασπωμένο από τα τελευταία χιόνια τερέν, έδωσε το κερασάκι για μια ορεινή πίστα εύκολη μεν, αλλά παιχνιδιάρικη δε.
Ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών εκπροσωπήθηκε στον αγώνα των 9 χλμ από τον Γεώργιο Κατσούλη (01:11:26).
Για τα αναλυτικά αποτελέσματα πατήστε εδώ!
Το Δ.Σ. του Α.Ο. Φιλιατρών συγχαίρει το ανωτέρω μέλος του για την συμμετοχή και τον επιτυχή τερματισμό του!

Ποιες τροφές προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή;

Η κακοσμία του στόματος προκαλείται από βακτήρια. Υπάρχουν πάνω 600 διαφορετικά βακτήρια στο στόμα δημιουργώντας ενώσεις θείου που σχηματίζονται κατά τη διάσπαση των πρωτεϊνών.

Μερικοί άνθρωποι έχουν υψηλότερα επίπεδα αυτών των βακτηρίων από άλλους και είναι πιο επιρρεπείς στη χαλίτωση. Αυτοί οι μικροοργανισμοί δεν είναι ιοί ή εχθρικά μικρόβια, ούτε είναι μολυσματικά, αλλά παράγουν άσχημη μυρωδιά θείου που είναι η κύρια αιτία της κακής αναπνοής.

Ξηροστομία

Η δυσάρεστη αναπνοή είναι συχνά αποτέλεσμα ξηροστομίας, καθώς το σάλιο προστατεύει το στόμα από τα μικρόβια, σύμφωνα με τον βακτηριολόγο δρ. Harold Katz.

Το ξηρό στόμα είναι πιο συνηθισμένο το χειμώνα, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μένουν σε εσωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει θέρμανση. Οι καυστήρες αερίου και πετρελαίου αντλούν τον ξηρό αέρα. Η πρόληψη της ξηροστομίας είναι το κλειδί για την εξάλειψη της πιθανότητας δυσάρεστης αναπνοής τον χειμώνα, λέει ο Katz. Τα φάρμακα για το κρυολόγημα και την γρίπη το χειμώνα μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν δυσάρεστη αναπνοή, καθώς και αυτά μειώνουν το σάλιο, αναφέρει ο βακτηριολόγος.

Τα… κακά τρόφιμα

Ορισμένα τρόφιμα έχουν την τάση να προκαλούν κακή αναπνοή περισσότερο από άλλα. Μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες και ζάχαρη επιβαρύνει την κατάσταση. Για παράδειγμα, μια μεγάλη κατανάλωση τυριών μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστη αναπνοή, καθώς περιέχουν πολλές πρωτεΐνες. Αυτές προτιμούν τα βακτήρια για να τρέφονται, όπως βέβαια και τη ζάχαρη.

“Άλλα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγουμε περιλαμβάνουν κρεμμύδια, σκόρδο, κουνουπίδι, λάχανο και λαχανάκια Βρυξελλών. Αυτές οι τροφές έχουν υψηλή συγκέντρωση ενώσεων θείου. Είναι χημικές ουσίες παρόμοιες με εκείνες που παράγονται από τα βακτήρια της κακής αναπνοής”, λέει ο Katz.

Τροφές και ποτά όπως οι ντομάτες, ο ανανάς, τα εσπεριδοειδή και ο καφές περιέχουν υψηλά επίπεδα οξέων τα οποία προκαλούν ταχύτερη αναπαραγωγή των βακτηρίων. Ο καφές περιέχει υψηλά επίπεδα οξέων που επιταχύνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων. Αυτό δημιουργεί πικρή γεύση στο στόμα και στη συνέχεια οδηγεί σε κακή αναπνοή. Ο καφές είναι επίσης διουρητικό που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και να στεγνώσει στο στόμα. Το γάλα στον καφέ επιδεινώνει την κατάσταση διότι περιέχει σάκχαρα.

Το αλκοόλ επίσης μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση με αποτέλεσμα τη δυσάρεστη αναπνοή.

“Το σάλιο είναι ένα δώρο της φύσης σε εμάς”, λέει ο Katz. Περιέχει φυσικά αντιμικροβιακά που μας προστατεύουν από πολλά βακτήρια. Αυτά ευδοκιμούν και πολλαπλασιάζονται στις θερμές και ξηρές εσοχές του στόματος. Αφού αναπαραχθούν σε μεγάλη ποσότητα, ακόμη και το βούρτσισμα μπορεί να μην είναι αρκετό για την πλήρη εξάλειψή τους”.

Μερικοί άνθρωποι που έχουν αλλεργία και βουλωμένη μύτη αναπνέουν από το στόμα τους τη νύχτα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία και κακή αναπνοή. Τα βακτήρια συσσωρεύονται στο στόμα τη νύχτα προκαλώντας κακή αναπνοή το πρωί.

Αντιμετώπιση

Μια σωστή ρουτίνα στοματικής υγιεινής περιλαμβάνει το βούρτσισμα, το οδοντικό νήμα, το οδοντικό διάλυμα, τον καθαρισμό της γλώσσας και τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Πίνετε 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα για να αναπληρώσετε το σάλιο. Η χρήση του στοματικού διαλύματος χωρίς αλκοόλ μειώνει τα βακτήρια του στόματος. Η τσίχλα χωρίς ζάχαρη θα μπορούσε, επίσης, να συμβάλλει στην παραγωγή σάλιου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την αντιμετώπιση της κακής αναπνοής.

  • Βουρτσίστε τα δόντια κάθε φορά μετά το φαγητό και χρησιμοποιείτε το οδοντικό νήμα τακτικά. Το νήμα είναι σημαντικό διότι φτάνει ανάμεσα στα δόντια όπου οι οδοντόβουρτσες δεν μπορούν να φτάσουν.
  • Αποφύγετε το κάπνισμα, στεγνώνει γρήγορα το στόμα και εισάγει τη νικοτίνη και την πίσσα, στα δόντια γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία ακόμη πιο δυσάρεστης οσμής.
  • Χρησιμοποιήστε ένα στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλ. Η καλύτερη στιγμή της χρήσης είναι πριν από τον ύπνο.
  • Για καθαρή γλώσσα χρησιμοποιήστε μια ξύστρα ή μια οδοντόβουρτσα και απλώστε απαλά κάποια οδοντόκρεμα στην επιφάνεια της γλώσσας. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των αποβλήτων και της οσμής από τα βακτήρια που ζουν βαθιά στις θηλές της γλώσσας ενώ καταπραΰνουν τον ερεθισμό της γλώσσας.
  • Σταματήστε να τρώτε ζάχαρη η οποία τροφοδοτεί τα βακτήρια.

Ορισμένες τροφές θεωρείται ότι μπορούν να καταπολεμήσουν τη δυσάρεστη αναπνοή. Για παράδειγμα, ο μαϊντανός που περιέχει χλωροφύλλη, μια ένωση με αντιμικροβιακές ιδιότητες, μπορεί να διασπάσει τις ενώσεις θείου που προκαλούν κακή αναπνοή. Περιέχει ακόμα πολυφαινόλες που διασπούν τις δυσοσμες ενώσεις θείου στο στόμα. Τα μήλα και το σπανάκι επίσης περιέχουν πολυφαινόλες.

Το προβιοτικό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη μπορεί να μειώσει την κακή αναπνοή. Τα προβιοτικά βακτήρια όπως  το lactobacillus bulgaricus και το streptococcus thermophilus, ανταγωνίζονται τα βακτήρια που συμβάλλουν στην κακή αναπνοή του στόματος.

Σημειώστε ότι μια αιτία για τη χαλίτωση μπορεί να είναι η έλλειψη ψευδαργύρου. Ορισμένα προϊόντα στοματικής πλύσης περιέχουν ψευδάργυρο ως ενεργό συστατικό επειδή το μέταλλο είναι αντιμικροβιακό. Ο ψευδάργυρος βοηθά στη διατήρηση ενός καθαρού, χωρίς βακτήρια στόματος.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να… κόβουμε το φτέρνισμα!

Ημέρες και ώρες λειτουργίας γραμματείας για το 4ο Veikou Trail

Ημέρες και ώρες λειτουργίας γραμματείας για το 4ο Veikou Trail

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία πριν τον αγώνα της Κυριακής η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Veikou Trail ενημερώνει τους συμμετέχοντες δρομείς για τις ημέρες και ώρες παραλαβής των πακέτων συμμετοχής τους. Οι δρομείς θα παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους από το σημείο που επέλεξαν κατά την διαδικασία εγγραφής τους, την Παρασκευή 17/01/2020 και το Σάββατο 18/01/2020 τις παρακάτω ώρες:

Κεντρική είσοδος Άλσος Βεΐκου | Λεωφ. Βεΐκου, Γαλάτσι (στην πλευρά της Λεωφ. Βεΐκου με κατεύθυνση από Γαλάτσι προς Μαρούσι)

Παρασκευή: 17:00 – 20:00

Σάββατο:       10:00 – 18:00

Κατάστημα Cosmos Sport |  Αργυροπούλου 4, Κηφισιά

Παρασκευή: 17:00 – 20:00

Σάββατο:       10:00 – 18:00

 Κατάστημα Cosmos Sport |  Ταξιαρχών 57, Κορυδαλλός

Παρασκευή: 17:00 – 20:00

Σάββατο:       10:00 – 18:00

Κατάστημα OUTRUN  | Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο

Παρασκευή: 17:00 – 20:00

Σάββατο:       12:00 – 18:00

Κατάστημα Top Cycles | Βασ. Αλεξάνδρου 72, Περιστέρι

Παρασκευή: 17:00 – 20:00

Σάββατο:       10:00 – 14:00

Για περισσότερες πληροφορίες, οι δρομείς μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα μέσω email στο [email protected]. Διαρκής ενημέρωση για το Veikou Trail παρέχεται επίσης μέσω της ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.veikoutrail.gr και της σελίδας facebook www.facebook.com/veikoutrail.

Amhes: Η Ποιότητα των Συμπληρωμάτων Διατροφής είναι η Προτεραιότητα μας

Όπως δήλωσε ο ιδρυτής της, κύριος Λιακόπουλος Γιάννης, η εταιρία Διαθέτει ερευνητικά εργαστήρια και χώρους παραγωγής, πιστοποιημένους από τον ΕΟΦ με GNP, με ISO 9001 και 22000, πιστοποιημένους από το υπουργείο γεωργικής ανάπτυξης και πιστοποιημένους χώρους από την ΔΗΩ για την παραγωγή οργανικών προϊόντων.

Στόχος μας είναι να εξελιχθούμε στην μεγαλύτερη εταιρία Παραγωγής Φυσικών Συμπληρωμάτων Διατροφής στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την ποιότητα.

Θεμελιώδεις αρχές μας για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι:

  • η ποιότητά και τιμή
  • η πλήρης συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς
  • η δημιουργία ενός ασφαλούς και σύγχρονου περιβάλλοντος για την βέλτιστη παραγωγή του τελικού προϊόντος

Διαθέτουμε άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ικανό να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Η εταιρία μας:

  • Βελτιώνει συνεχώς τις διαδικασίες παραγωγής
  • Εκσυγχρονίζει διαρκώς τον εξοπλισμό της ώστε να παρέχει τις βέλτιστες υπηρεσίες και την ασφάλεια στους ανθρώπους της
  • Λειτουργεί με σεβασμό στον πελάτη της και δημιουργεί πρωτοκόλλα επικοινωνίας
  • Σέβεται το περιβάλλον τηρώντας όλες τις διαδικασίες και προσπαθώντας να χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλώσιμα υλικά, μειώνοντας συνεχώς την χρήση του πλαστικού

Η Amhes – Astra Medical Hellas είναι η Ελληνική Εταιρία Φυσικών Συμπληρωμάτων Διατροφής, παραγωγός των BioTonicswww.amhes.com

x

Send this to a friend