Η περιπέτεια ενός δρομέα με Κορωνοϊό σε νοσοκομείο των ΗΠΑ 159

Claudio Schwarz Purzlbaum Unsplash

Ο Κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλη την υδρόγειο. Η ασθένεια έχει σκοτώσει χιλιάδες και έχει επηρεάσει σοβαρά τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, καθώς οι οικονομίες… πέφτουν σε τοίχο και η καθημερινή ρουτίνα των ανθρώπων έχει αλλάξει δραστικά παντού. Πολλοί ειδικοί προβλέπουν ότι η καταστροφή θα επιδεινωθεί πολύ.

Παρά την καταστροφική επίδρασή της, η ίδια η ασθένεια παραμένει μια αφηρημένη έννοια για τους περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι άγνωστο μέγεθος σαφώς μικρότερο από τα πραγματικά περιστατικά.

Το μέγεθος πάντως της δύναμής της το αντιλαμβάνεται κανείς από τους νεκρούς, την οικονομία και την αναβολή γεγονότων αθλητικών και μη.

Η δρομική διαδικτυακή κοινότητα LetsRun.com μίλησε με δρομέα που συμμετέχει στα blog της και έχει νοσήσει με τον Κορωνοϊό, ο οποίος ωστόσο θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Είχε έναν επίμονο βήχα κατά τη διάρκεια της κλήσης. Τελικά, είπε ότι πιθανότατα θα πρέπει να σταματήσει να μιλά και να ξεκουραστεί.

Διαβάστε όσα είπε:

«Αγαπητοί συντρέχτες,

Βρέθηκα θετικός στον Κορωνοϊό την Τετάρτη 18 Μαρτίου.

Είμαι άνδρας 49 ετών που ζει σε μια μεγάλη πόλη των ΗΠΑ. Κάνω 40-50 χιλιόμετρα την εβδομάδα και επίσης γυμναζόμουν με βάρη 2-3 φορές την εβδομάδα.

Έχω κανονική πίεση, κανονικούς καρδιακούς παλμούς, δεν αντιμετωπίζω προβλήματα υγείας, εκτός από ένα εποχικό άσθμα που μου κάνει σπάνιες «επιθέσεις».

Στο τέλος του Φεβρουαρίου, έπρεπε να πάω στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία για δουλειά. Την εποχή εκείνη η κατάρρευση της Ιταλίας δεν είχε συμβεί ακόμα και υπήρξε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Γενεύη. Ως εκ τούτου, δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση ταξιδιού ή απαγόρευση.

Επέστρεψα στις ΗΠΑ την Παρασκευή 6 Μαρτίου. Το μόνο ερώτημα που μου έκαναν ήταν ποιες χώρες επισκέφτηκα και απάντησα με ειλικρίνεια. Με άφησαν χωρίς άλλες ερωτήσεις και συστάσεις.

Το μήνυμα του 28χρονου Μαραθωνοδρόμου που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του από τον κορωνοϊό

Αργά τη νύχτα της Κυριακής, 8 Μαρτίου, άρχισα να αισθάνομαι αδιάθετος και με μια αδυναμία που θα μπορούσε να ήταν η αρχή ενός πυρετού. Δεν είχα βήχα  εκείνη τη στιγμή. Από εκεί και πέρα, οι πόνοι εντατικοποιήθηκαν και ανέπτυξα ένα χαμηλό πυρετό (37,2).

Μέχρι την Τρίτη το πρωί, τα συμπτώματα είχαν χειροτερέψει και μετά από συμβουλή του γιατρού μου, πήγα σε μεγάλο νοσοκομείο.. Ειδοποίησα αμέσως το προσωπικό ότι είχα συμπτώματα και ότι μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό. Απάντησαν ότι δεν μπορούσαν να με ελέγξουν για το COVID επειδή δεν ήμουν στην Κίνα, την Κορέα, την Ιαπωνία ή το Ιράν. Ο γιατρός έκανε διάγνωση χωρίς τεστ για τον ιό, μου έγραψε ένα δυνατό σιρόπι για το βήχα και ένα φάρμακο με οδηγίες να το πάρω μόνο αν χρειαζόταν.

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου, ο βήχας χειροτέρεψε και είχα πόνους στο στήθος και συριγμό στην αναπνοή. Πήγα ξανά στο νοσοκομείο και εξήγησα ότι ήμουν εκεί 2 μέρες πριν. Ο γιατρός μου πήρε αίμα και έκανε ακτινογραφία θώρακα. Οι εξετάσεις αίματος ήταν καλές και η ακτινογραφία  δεν έδειξε κάποια ένδειξη λοίμωξης.

Ο γιατρός κατέληξε ότι είχα μια κρίση άσθματος και μου έδωσε πρεδνιζόνη. Ζήτησα ξανά να κάνω τεστ για τον ιό, με δεδομένο ότι είχα ταξιδέψει σε Ελβετία και Αγγλία, που πλέον είχαν πολλά κρούσματα. Η απάντηση ήταν ότι ακόμα δεν είχαν εξουσιοδοτηθεί για κάτι τέτοιο.

Μέχρι το Σάββατο 14 Μαρτίου, ο πυρετός μου έφθασε στο 39 και ο βήχας ήταν πολύ κακός. Πήρα στο αυτοκίνητό μου και οδήγησα τον εαυτό μου κατευθείαν στα επείγοντα στο ίδιο νοσοκομείο. Όταν έφτασα, τους είπα τι συνέβαινε. Με εξέτασαν και είδαν ότι είχα πνευμονία από κάποιον ιό. Με κράτησαν στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί με κατέταξαν ως μια πιθανή υπόθεση COVID και όλοι όσοι ήρθαν να με κοιτάξουν φορούσαν στολές. Τελικά αποφασίζουν να μου κάνουν το τεστ COVID-19. Τότε μου λένε ότι τα αποτελέσματα θα βγουν σε 48-72 ώρες.

Η κατάσταση είχε αρχίσει να βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά ήμουν συνδεδεμένος σε μια μηχανή που έχει ενδείξεις για τα πάντα και έπαιρνα ενδοφλέβια θεραπεία. Ωστόσο την επόμενη μέρα, ο γιατρός μου είπε ότι μου βγάζουν εξιτήριο  επειδή η κατάστασή μου άρχισε να βελτιώνεται.

Πήγα σπίτι και αμέσως και μπήκα σε καραντίνα σε δικό μου δωμάτιο, επειδή είμαι παντρεμένος με παιδί. Η γυναίκα μου αφήνει φαγητό έξω από την πόρτα και όλοι φορούν μάσκες. Βλεπόμασταν με face time και μέχρι σήμερα οι άνθρωποί μου δεν έχουν συμπτώματα.

Τι κάνουν οι φίλοι του runnfun.gr για να μένουν… active

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου πληροφορήθηκα ότι είχα COVID-19. Η καραντίνα μου τελείωσε στις 23 Μαρτίου, 14 ημέρες μετά τα πρώτα συμπτώματα. Αν και βρίσκομαι 3 ημέρες χωρίς πυρετό δεν αισθάνομαι πολύ δυνατός. Η  οικογένειά μου είναι σε υποχρεωτική απομόνωση στο σπίτι μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Η εμπειρία μου ήταν πολύ τρομακτική και από το νοσοκομείο μου είπαν ότι θα μπορούσα να μείνω πολύ καιρό μέσα, αν δεν ήμουν τόσο επίμονος. Σταδιακά αρχίζω και ανακτώ τις δυνάμεις μου.

Αυτό που έχω να συμβουλέψω είναι να ελαχιστοποιήστε την έκθεσή σας με άλλους ανθρώπους. Απλά με την επιβράδυνση του ρυθμού των αλληλεπιδράσεων, αγοράζουμε πολύτιμο χρόνο. Συνειδητοποιώ ότι πολλοί από εσάς δεν έχετε δώσει τόσο μεγάλη σημασία, αλλά πρέπει.

Θέλησα να τα πω όλα αυτά, για να κάνει ο καθένας τις επιλογές του. Ξέρω δρομείς που με ένα απλό κρυολόγημα… τρελαίνονται. Ο Κορωνοϊός δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Ακόμα και αν δεν ανησυχείτε για τον εαυτό σας, ανησυχήστε για τους άλλους.

Καλή τύχη σε όλους, να μας έχει ο Θεός καλά».

Ο επόμενος μεγάλος ασθενής του Κορωνοϊού θα είναι οι ΗΠΑ. Το σύστημα υγείας στη χώρα του Τραμπ, λειτουργεί κυρίως ως επιχείρηση και όχι ως δημόσιο αγαθό.

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει ρεπορτάζ, όπου ασθενείς με Κορωνοϊό, οι οποίοι υποβλήθηκαν στο τεστ και τη θεραπεία, αλλά η ασφάλειά τους δεν τους κάλυπτε 100%, έφυγαν από το νοσοκομείο θεραπευμένοι, αλλά 20.000 δολάρια φτωχότεροι. Και φυσικά δεν μιλάμε για άνεργους και άστεγους που το πιθανότερο είναι ότι θα νοσήσουν στο δρόμο και αν είναι τυχεροί θα ζήσουν.

Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για μια από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου, οι φόβοι ότι ο Κορωνοϊός θα… θερίσει εκφράζονται από την παγκόσμια κοινότητα των επιστημόνων.

Ευχόμαστε όχι. Αλλά οι ευχές στις μέρες μας σπάνια πιάνουν…

Διαβάστε επίσης: Τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στο Super Market τις ημέρες του Κορωνοϊού

Previous ArticleNext Article

FAETHON OLYMPUS MARATHON: Στις 11 και 12 Ιουλίου η διεξαγωγή του αγώνα 8

Αγαπητοί φίλοι και συναθλητές

Τον τελευταίο καιρό  η καθημερινότητα όλων μας έχει αλλάξει και ξαφνικά βρισκόμαστε μπροστά από μια οθόνη προσπαθώντας να καταλάβουμε την “απειλή του Κορωνοϊού” και να παρακολουθούμε αποσβολωμένοι, πολλές φορές τις εξελίξεις. Είναι όμως υποχρέωση  όλων μας να παραμείνουμε σπίτι σύμφωνα με τις υποδείξεις  της πολιτείας και να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες, τις οικογένειές μας αλλά και τους εαυτούς μας.

H οργανωτική επιτροπή του Faethon Olympus Marathon παρακολουθεί τις εξελίξεις καθημερινά και μέχρι μέσα Μαΐου θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις για την διεξαγωγή του αγώνα.

Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, ο Απρίλιος θα είναι πολύ κρίσιμος για την εξέλιξη των κρουσμάτων στη χώρα μας και τον Μάιο θα μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα αν θα είναι δυνατή ή όχι η υλοποίηση του αγώνα στις 11-12 Ιουλίου.

Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοικτές όλο αυτό το διάστημα και όποιος επιθυμεί, μπορεί να εγγραφεί στον 1 από τους 3 αγώνες της διοργάνωσης (FOM, RUPICAPRA, FOM TRAIL) στην ιστοσελίδα μας www.faethonolympusmarathon.gr

Ευχόμαστε υγεία και γρήγορη  επιστροφή στους κανονικούς μας ρυθμούς και στα βουνά που τόσο αγαπάμε!!!!

Για οποιαδήποτε ερώτησή σας σχετικά με τον αγώνα, βρισκόμαστε στη διάθεσή σας.

Παρακαλώ επικοινωνήστε στο [email protected]

Μείνετε όλοι υγιείς.

Η οργανωτική επιτροπή  Faethon Olympus Marathon

Διπλό ραντεβού με το No Finish Line Athens! 18

Το Nο Finish Line Athens αντιλαμβανόμενο τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάει η ανθρωπότητα και πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η δημόσια υγεία και η αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά παράλληλα και η κοινωνική αλληλεγγύη για κάθε μορφής στήριξη των συνανθρώπων μας, προχώρησε σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την διεξαγωγή του 4ου “No Finish Line Athens” και οι οποίες επικυρώθηκαν κατά την έκτακτη παγκόσμια τηλεδιάσκεψη του NFL International.

Το NFL Athens αποφάσισε:

  1. Τη μετάθεση διεξαγωγής του 4ουNo Finish Line Athens: the actual run στις 8-11 Οκτωβρίου 2020 με το ίδιο πρόγραμμα και με τον ίδιο σκοπό που είναι η καταγραφή χιλιομέτρων τα οποία η διοργάνωση θα μετατρέψει σε ευρώ για να ενισχύσει την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Αυτή η εξέλιξη έχει ως συνέπεια να δοθεί η απαραίτητη παράταση των ατομικών ηλεκτρονικών εγγραφών καθώς και των ομαδικών εγγραφών έως 23 Αυγούστου 2020, για όλους τους αγώνες που είναι στο πρόγραμμα του 4ου “No Finish Line Athens: the actual run”.

Να τονιστεί πως όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι και έχουν λάβει την σχετική επιβεβαίωση, η εγγραφή τους ισχύει κανονικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής στο “actual run” ακολουθούν παρακάτω.

  1. Τη διεξαγωγή ενός συμβολικού “No Finish Line Athens: the virtual run από 6 έως 10 Μαίου 2020, (αρχική ημερομηνία διεξαγωγής του “actual run”) με δικαίωμα συμμετοχής σε όσους έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους.

Κάθε συμμετοχή στο “virtual run“, το NFL Athens θα την μετατρέψει σε ευρώ και το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την «εικονική» συμμετοχή στο “No Finish Line Athens: the virtual run”, θα διατεθεί για κάλυψη των άμεσων αναγκών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

H πρωτοβουλία αυτή είναι σε συνεννόηση με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τη μεγάλη υποστήριξη ΟΛΩΝ των χορηγών μας: Εθνική Ασφαλιστική, HSBC, Xiaomi, Βίκος, Toyota, Barilla, InterMed / UniPharma, Kyvernitis, Παπαδοπούλου, Fix Άνεϋ, Herbalife Nutrition, BeeCera, Saucony, ΟΛΩΝ των υποστηρικτών μας: Athens Marriott, Όμιλος Ιατρικού, Μπεγνής, Εν Ολύμπω, Praktiker, Χαϊδεμένος, Attica Group.

Διευκρινίζεται πως για συμμετοχή στο συμβολικό “No Finish Line Athens: the virtual run” δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Αναλυτικές οδηγίες συμμετοχής στο “virtual run ακολουθούν παρακάτω.

Συμμετοχή στο “actual run”:

Δηλώσεις συμμετοχής ατόμων στους αγώνες που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του 4ου NFL Athens (charity run, ultra race 24h, marathon race 42k, family run 1h), θα συνεχίσουν να γίνονται ηλεκτρονικά έως 23 Αυγούστου 2020 μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης nflathens.com.

Αν οι διαθέσιμες θέσεις συμπληρωθούν πρίν τις 23 Αυγούστου θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής ομάδων στον φιλανθρωπικό αγώνα του 4ου NFL Athens, θα συνεχίσουν να γίνονται μόνο μέσω του τμήματος ομαδικών συμμετοχών, σε συνεννόηση του εκπροσώπου κάθε ομάδας με την υπεύθυνη εγγραφών και συντονισμού ομάδων Μαίρη Τσιγκοπούλου και με αποστολή αιτήματος και λίστας συμμετεχόντων στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Αιτήματα για ακύρωση συμμετοχής (ατομικής, ομαδικής) λόγω της αλλαγής ημερομηνίας από την πανδημία, θα πρέπει να υποβληθούν από 6 Απριλίου έως 5 Μαίου 2020 με αποστολή μηνύματος στο email: [email protected]

Συμμετοχή στο “virtual run”:

Δικαίωμα συμμετοχής στο “virtual run” έχουν όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους (ατομική, ομαδική) στον φιλανθρωπικό αγώνα 4ο “No Finish Line Athens: the actual run” έως 5 Απριλίου 2020 (αρχική λήξη προθεσμίας εγγραφών).

Οδηγίες συμμετοχής στο “virtual run” ακολουθούν παρακάτω:

  • Πότε θα διεξαχθεί και για πόση διάρκεια;

Το “virtual run” θα αρχίσει 6 Μαίου στις 9πμ και θα ολοκληρωθεί 10 Μαίου στη 1μμ. Η συνολική του διάρκεια θα είναι 100 ώρες. Για ότι αφορά τον “εικονικό” αγώνα θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης nflathens.com.

  • Πως συμμετέχετε και τι κάνετε;

Θα πρέπει να φορέσετε κάτι άνετο για άθληση, κατά προτίμηση μπλουζάκι από προηγούμενο No Finish Line (αν υπάρχει), και να φωτογραφηθείτε ή να ετοιμάσετε βίντεο μήνυμα 10-15 δευτερολέπτων, που μπορεί να είναι σύμφωνα με το πρότυπο που σας δίνουμε, μπορεί όμως να είναι και δικής σας έμπνευσης.

  • Τι να αναρτήσετε στα social media;

Εντός του χρονικού περιθωρίου διεξαγωγής του “virtual run” (6-10 Μαίου), θα πρέπει να κάνετε ανάρτηση, είτε δική σας έμπνευσης μήνυμα (post) ή το ακόλουθο προτεινόμενο μήνυμα, στον προσωπικό σας λογαριασμό σε ένα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που διαθέτετε, συνοδευόμενο από την φωτογραφία που βγάλατε ή το βίντεο που ετοιμάσατε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ POST

Προθέρμανση με virtual run @NFLAthens, ραντεβού για actual run 8-11 Οκτωβρίου στον αγώνα χωρίς τερματισμό όπου όλοι είναι νικητές #NFLAthens2020

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας στο “virtual run” θα πρέπει στο μήνυμα που θα αναρτήσετε να υπάρχει οπωσδήποτε η ετικέτα (tag) @nflathens για να μπορεί να γίνει η καταμέτρηση συμμετοχής καθώς επίσης να υπάρχει και το hashtag #NFLAthens2020

  • Δεν έχετε λογαριασμό στα social media;

Όποιος/όποια δεν διαθέτει λογαριασμό στα social media μπορεί κατά την διάρκεια διεξαγωγής του “virtual run”, να στείλει με email το μήνυμα και την φωτογραφία/βίντεο στην ηλεκτρονική διεύθυνση της διοργάνωσης [email protected], ώστε να το ανεβάσουμε εμείς στα κοινωνικά μέσα της διοργάνωσης εκ μέρους του/της.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την συμμετοχή όλων των εγγεγραμμένων στο “virtual run”, καθώς Μεγάλοι και Επίσημοι Χορηγοί και Υποστηρικτές του 4ου “No Finish Line Athens: the actual run”, παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η ανθρωπότητα, δείχνοντας μοναδική κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη, είναι δίπλα μας σε αυτήν την πρωτοβουλία και συμβάλουν για να διατεθεί στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» το ποσό που θα συγκεντρώσουμε όλοι μαζί με την συμμετοχή μας στο “virtual run”.

Για περισσότερες πληροφορίες

https://www.facebook.com/NoFinishLineAthens

https://www.instagram.com/nflathens

https://twitter.com/NFLAthens

x
Send this to a friend