Πέντε χρήσιμα πράγματα που πρέπει να ξέρει όποιος ξεκινά το τρέξιμο

Μια από τις συνήθειες που έχουν… ανθίσει τις ημέρες του Covid-19 είναι το τρέξιμο, που έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων για δύο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος και βασικότερος έχει να κάνει με τη δυνατότητα που τους δίνει να βγουν εκτός καραντίνας και να κάνουν μια μεγάλη διαδρομή και ο δεύτερος ότι υ ευεξία που προσφέρει ανεβάζει την ψυχολογία.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θα πρέπει όσοι επιλέγουν το τρέξιμο για να αντιμετωπίσουν την κλεισούρα, να είναι προσεκτικοί.

Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ένας αρχάριος δρομέας πρέπει να γνωρίζει κάποιους βασικούς κανόνες που αφορούν το τρέξιμο για να αποφύγει λάθη που ενδέχεται να τον απογοητεύσουν ή να του κάνουν τη ζωή του δύσκολη.

Μην ξεχνάτε το ζέσταμα

Το ζέσταμα είναι σημαντικό για όλους όσους αθλούνται, αλλά για έναν αρχάριο είναι ένα ακόμα πιο σπουδαίο βήμα, καθώς προετοιμάζει τον οργανισμό του (ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και τους καρδιακούς παλμούς) και κάνει τη μετάβασή του στην άσκηση πιο άνετη και ασφαλέστερη.

H πανδημία με έκανε να αγαπήσω κάτι που πάντα μισούσα: Το τρέξιμο

Δεν χρειάζεται πίεση

Παντού στη ζωή χρειάζεται το… φρένο, κάτι που ισχύει και για το τρέξιμο. Ενας αρχάριος δρομέας πρέπει να ξέρει που να σταματάει προκειμένου να μην επιβαρύνει τον οργανισμό του. Ενας καλό μέτρο είναι τα μικρά διαλείμματα μετά από ασκήσεις.

Ανετο ντύσιμο

Με εξαίρεση ένα καλό ζευγάρι παπούτσια που πρέπει να έχει ένα δρομέας, στα υπόλοιπα αξεσουάρ δεν χρειάζονται υπερβολές. Ενας δρομέας πρέπει να είναι άνετος και να μην έχει περιττά αξεσουάρ.

Σε όλα πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα

Οταν το τρέξιμο είναι προγραμματισμένο (π.χ. δύο με τρεις φορές την εβδομάδα), ο οργανισμός ενός ατόμου μπορεί πιο εύκολα να βρει ρυθμό και οι επιδόσεις να είναι ανεβασμένες.

Θα γίνουν αγώνες δρόμου μέσα στο 2020; Όλα τα δεδομένα

Να υπάρχει ρεαλισμός και υπομονή

Ενας αρχάριος πρέπει να θέτει ρεαλιστικούς στόχους. Δεν χρειάζονται βιασύνη, καθώς όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η πίεση μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι προσδοκίες πρέπει να ανεβαίνουν σταδιακά, όταν και θα είναι εμφανής η βελτίωση.

Διαβάστε ακόμα: Απαντήσεις σε 8 παράξενες ερωτήσεις αρχάριων δρομέων (vid)

Previous ArticleNext Article

Hydra’s Trail Event 2021: Ζεσταίνει τις μηχανές για τις 10 & 11 Απριλίου

Ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του Hydra’s Trail Event 2020

Μπορεί η δύσκολη και πρωτόγνωρη εμπειρία της χρονιάς που πέρασε να μας κράτησε μακριά σας. Μπορεί να προετοιμαστήκαμε για νέες περιπέτειες στα βουνά της Ύδρας αλλά να μην τις χαρήκαμε.

Μπορεί να σχεδιάσαμε πολλές και νέες δρομικές προκλήσεις, αλλά η πανδημία να μας στέρησε τη χαρά να τις μοιραστούμε μαζί σας.

Όμως αυτή τη χρονιά, είμαστε πιο αισιόδοξοι και ζεσταίνουμε πάλι τις «μηχανές»! Σε όλους λείπουν τα βουνά, τα μονοπάτια και οι αγώνες! Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία να δοθεί το «ελεύθερο» και να κάνουμε restart στην ζωή και την καθημερινότητα μας και βεβαίως στο τρέξιμο! Να γυρίσουμε πάλι πίσω, στο σημείο που αφήσαμε στάσιμο το χρόνο, πολλούς μήνες πριν.

Έτσι, με γνώμονα την επανέναρξη των δρομικών δραστηριοτήτων η Οργανωτική Επιτροπή του Hydra’s Trail Event δηλώνει ΠΑΡΟΥΣΑ προετοιμάζοντας και φέτος τον αγώνα που τόσο αγαπήσατε!

Γνωρίζουμε πως αυτό αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα και πως θα υπάρξουν κανόνες και σοβαροί περιορισμοί στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Hydras’s Trail Event 2021. Όμως μεγάλη σημασία έχει να ξαναβρεθούμε μαζί σας στα μονοπάτια της Ύδρας. Να ξανασμίξουμε -από απόσταση- και να ζήσουμε πάλι τον παλμό και την δύναμη των ορεινών αγώνων στα μοναδικά μονοπάτια της Ύδρας. Είμαστε λοιπόν και πάλι σε ρυθμούς προετοιμασίας και φυσικά εν αναμονή των ειδικότερων ανακοινώσεων της Πολιτείας, ώστε να προχωρήσουμε επιτέλους, στο πολυπόθητο άνοιγμα των εγγραφών για το Hydra’s Trail Event 2021!!!

Πρωταρχικό μέλημα, από την πρώτη κιόλας διοργάνωση το 2014, ήταν η ασφάλεια όλων όσοι συμμετείχαν σε εκείνη τη γιορτή. Με τον ίδιο ακριβώς γνώμονα πορευόμαστε και σχεδιάζουμε και φέτος, φροντίζοντας να είμαστε -όπως πάντακατάλληλα προετοιμασμένοι και συνεπείς σε ότι αφορά τα πρωτόκολλα διεξαγωγής των αγώνων, που θεσπίζει η Πολιτεία με σκοπό τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας και τη μη περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν σε επόμενη επικοινωνία μας μαζί σας και όταν θα υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση από τις αρχές, σχετικά με τα μέτρα και τις ρυθμίσεις για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων.

Οφείλουμε στο σημείο αυτό, να θυμίσουμε τις αλλαγές στις διαδρομές οι οποίες ανακοινώθηκαν ήδη από πέρυσι, με σκοπό την ανάδειξη περισσοτέρων μονοπατιών αλλά και των απομακρυσμένων πανέμορφων ακτών του νησιού μας.

Hydra’s Trail Marathon

Η μεγάλη διαδρομή έγινε πια ορεινός μαραθώνιος και έχει την ονομασία Hydra’s Trail Marathon, με μήκος 38,5 χλμ και 2.000 μ θετικής υψομετρικής, με πανέμορφα μονοπάτια να οδηγούν πλέον για πρώτη φορά στις παραλίες Μώλος και
Νησίζα.

Rock Race

Η γνωστή μικρή διαδρομή, πλέον θα είναι μικρή μονάχα στο όνομα! Αναβαθμισμένη σε 17,5 χλμ και 980 μ θετικής υψομετρικής, θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες δρομείς, για πρώτη φορά να δουν το Κλιμάκι, στην πίσω (ανατολική) πλευρά του νησιού, αλλά και να περάσουν από την ιστορική Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία, όπου στον περίβολό της υπάρχει το κελί στο οποίο φυλακίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, κατά την μεταεπαναστατική περίοδο.

Το ραντεβού είναι για το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Απριλίου 2021, στην Ύδρα.

Μένουμε αισιόδοξοι ότι θα συναντήσουμε όλους εκεί!

Υγεία και καλές προπονήσεις σε όλους!

Οργανωτική Επιτροπή
Hydra’s Trail Event

Trail Time Trial: Μια νέα μορφή αγώνων βουνού στον Υμηττό

Μία νέα μορφή αγώνων βουνού έρχεται στον Υμηττό. Το Trail Time Trial είναι μία σειρά 3 αγώνων που θα γίνουν μέσα στον Φλεβάρη στην ίδια διαδρομή κάθε φορά.
Το μήκος αυτής είναι 6,1 χιλιόμετρα με πολύ απαιτητικό υψομετρικό προφίλ. Είναι αγώνες ατομικής χρονομέτρησης με περιορισμένο πλήθος συμμετεχόντων (70 δρομείς).
Θα διεξαχθεί και ο τελικός τέταρτος αγώνας στην ίδια διαδρομή όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν όσο γίνεται μεγαλύτερη απόσταση μέσα σε έναν δεδομένο χρόνο (3μιση ώρες) επαναλαμβάνοντας τον ίδιο κύκλο των 6,1 χιλιομέτρων.
Η συμμετοχή στον “τελικό” είναι ανοιχτή μόνο σε συμμετέχοντες στους 3 πρώτους αγώνες, που θα πετύχουν επίδοση σύμφωνη με τα κριτήρια που έχουν οριστεί.
Πρώτος αγώνας στις 7 Φεβρουαρίου!
Όλες οι πληροφορίες και εγγραφές στο web site: http://www.tttrail.gr
x
Send this to a friend