Fitness Plus: Το γυμναστήριο στα σύνορα Παγκρατίου και Καισαριανής κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας

Το γυμναστήριο Fitness Plus ξεκίνησε την διαδρομή του στον χώρο της Υγείας και Ευεξίας (Fitness) πριν από σχεδόν 20 χρόνια σε ένα κτίριο στην οδό Ηρώων Σκοπευτηρίου 12 και Δαμάρεως, στα σύνορα μεταξύ Παγκράτι και Καισαριανής. Προτού γίνει γυμναστήριο, ο χώρος φιλοξενούσε έναν από τους παλαιότερους κινηματογράφους της Αθήνας, το Σινέ Ατενέ.

Απο το 2002 και έως τώρα έχει μια σταθερή πορεία, παραμένοντας μέσα στις εξελίξεις του Fitness, ακολουθώντας τα νέα μοντέλα της άσκησης (Pilates, Pilates Reformer, Trx, Power CyclingZumbaCross Training, Bodyweight Training, Dance aerobic), εφαρμόζοντας τα με συνέπεια και επαγγελματισμό, έχοντας σαν προτεραιότητα την ασφαλή και ωφέλιμη άσκηση των μελών του.

ΧΩΡΟΣ

Το γυμναστήριο στα σύνορα μεταξύ Παγκρατίου και Καισαριανής Fitness Plus περιλαμβάνει εγκαταστάσεις 1000τμ, με τους κυρίως χώρους άσκησης να έχουν ψηλό ταβάνι και μεγάλα παράθυρα, κάτι το οποίο δίνει μια αίσθηση άνεσης και σωστού αερισμού του χώρου.
Ο χώρος της άσκησης μοιράζεται σε δύο ορόφους και αποτελείται από τα παρακάτω τμήματα: α) δύο χώροι για προπονήσεις αντιστάσεων, β) αερόβια μηχανήματα, γ) cross training area, δ) κεντρική αίθουσα ομαδικών μαθημάτων χωρητικότητας 30 ατόμων και ε) αίθουσα reformer pilates.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η επιλογή των μηχανημάτων και του εξοπλισμού δίνει την δυνατότητα στον ασκούμενο να γυμνάσει κάθε μυϊκή ομάδα με διαφορετικό τρόπο.

Τροχαλίες, μπάρες, αλτήρες, μηχανήματα κοιλιακών και ραχιαίων, βοηθητικά εξαρτήματα (Bosu, Battle Ropes, Kettlebells, Wall Balls, Resistance Bands) προσφέρουν ποικιλία στην προπόνηση.

Ειδικά για την μυϊκή ανάπτυξη, τα Hammer Machines της STERLING μιμούνται την φυσική κίνηση του σώματος, ενώ δυναμώνουν τους μυς με τον συνδυασμό της αμφίπλευρης κίνησης, προσφέροντας δύναμη και ισορροπία.

 

ΑΕΡΟΒΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

 • Ελλειπτικά, ποδήλατα και διάδρομοι Circle Fitness με τεχνολογία “smooth deck” για τις καταπονήσεις των αρθρώσεων.
 • Δύο Climbmill (σκαλιέρες) και τρία Row machines (κωπηλατικά μηχανήματα) MATRIX, εννέα
 • Spin Bikes (αγωνιστικά ποδήλατα).
 • Συνολικά 30 αερόβια μηχανήματα για διαφορετικούς τρόπους αύξησης της αερόβιας ικανότητας.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ένα σημαντικό κομμάτι σε κάθε γυμναστήριο είναι τα ομαδικά προγράμματα.
Οι έμπειροι και επαγγελματίες γυμναστές των προγραμμάτων στις αίθουσες εγγυώνται ολοκληρωμένη εκγύμναση σε όποιον τα επιλέξει.
Γκρουπ για προπόνηση αντιστάσεων με λάστιχα, αλτήρες και μπάρες για ενδυνάμωση και ορθοσωμία (Total BodyAbs and Hips).
Υψηλής έντασης (Fat Burn 4 all, Dance Aerobic, Power Cycling).
Ισορροπίας και ελέγχου σώματος (TrxPilates mat, Pilates Reformer).
Χορός και άσκηση (Zumba).

ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ

Η ομάδα που αποτελεί τον πυρήνα των γυμναστών του Fitness Plus συνεργάζεται αρμονικά από το 2002.
Είναι όλοι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ, με συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση για τις νέες τάσεις άσκησης. Στόχος αυτής της ομάδας είναι η στοχευμένη εκγύμναση για καθένα από τα μέλη του γυμναστηρίου ξεχωριστά.

Τα ατομικά προγράμματα είναι φτιαγμένα για να ταιριάζουν με τις ανάγκες του ασκούμενου, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς (τραυματισμοί, μυοσκελετικές δυσκολίες κ.α.), την συχνότητα των επισκέψεων, αλλά και το σημαντικότερο που είναι το επίπεδο της φυσικής κατάστασης του.

Τα ατομικά προγράμματα ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το σώμα και το μυαλό δέχεται νέες προκλήσεις, ο ασκούμενος δεν βαριέται και ο γυμναστής χαίρεται βλέποντας την πρόοδο και την απόδοση του μαθητή του.

Το γυμναστήριο στα σύνορα Παγκρατίου και Καισαριανής Fitness Plus προσφέρει έναν άνετο χώρο για όποια προπόνηση επιλέξεις για τον εαυτό σου όπνς pilates mat, pilates reformer, cross training, trx, functional training, yoga, group training, personal training κ.α. καθώς και επαγγελματική καθοδήγηση για την επίτευξη των στόχων σου, με κίνητρα για συνεχή βελτίωση.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Πρόληψης Λεμφοιδήματος

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», σε συνεργασία με την ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, πραγματοποιεί το πρόγραμμα Ενημέρωσης & Πρόληψης Λεμφοιδήματος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που έχει υποβληθεί σε επεμβάσεις για καρκίνο μαστού, ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία ή έχει ενδείξεις παρουσίας λεμφοιδήματος και περιλαμβάνει ατομικό ραντεβού αξιολόγησης.

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιείται εθελοντικά από εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές, μέλη της ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ – ΠΣΦ, μαζί με συμβουλευτική για την περαιτέρω διαχείριση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα και το ατομικό ιστορικό κάθε εξεταζόμενης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γυναικών για το λεμφοίδημα και τις μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισής του, η έγκαιρη διάγνωση και δυνατότητα διαχείρισης μέσα από κατάλληλη φυσιοθεραπευτική αξιολόγηση και η παροχή συμβουλευτικής για την περαιτέρω διαχείριση.

Τα ραντεβού θα πραγματοποιούνται τη δεύτερη Πέμπτη κάθε μήνα, 2μμ-6μμ, στα γραφεία του συλλόγου «Άλμα Ζωής».

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν για ραντεβού στη γραμματεία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» στο 210 8815444, Δευτέρα με Παρασκευή, 9πμ -5μμ.

Πληροφορίες:

Έναρξη προγράμματος: Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Ημέρα και ώρα: 2η  Πέμπτη κάθε μήνα, 2μμ-6μμ

Χώρος: Ηπείρου 11, 10433, Αθήνα (2ος όροφος)

Ραντεβού: 210 8815444, Δευτέρα με Παρασκευή, 9πμ-5μμ

Διάρκεια συνεδρίας: 45 λεπτά

Περισσότερες πληροφορίες: https://almazois.gr/ενημέρωση-πρόληψη-λεμφοιδήματος/

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Υπό την Αιγίδα του Π.Σ.Α.Τ. το 8ο Lycabettus Run

Η Οργανωτική Επιτροπή με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνει ότι η ερχόμενη διοργάνωση 8ο Lycabettus Run, θα πραγματοποιηθεί Υπό την Αιγίδα του Π.Σ.Α.Τ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Ο Π.Σ.Α.Τ. από την σύστασή του, αποτελεί συντελεστή και παράγοντα προβολής, διάδοσης και ανάπτυξης του Ελληνικού Αθλητισμού. Η παροχή Αιγίδας από τον Π.Σ.Α.Τ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) αποτελεί την μεγαλύτερη τιμή για την διοργάνωση.

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου  (Π.Σ.Α.Τ.)

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και από τότε έχει αφιερωθεί στην υπηρεσία της Δημοσιογραφίας, του Αθλητισμού και της Νεολαίας.

Ο ΠΣΑΤ, που είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS), έχει στη δύναμή του 1.200 μέλη σε όλη τη χώρα. Τα μέλη του ανήκουν σε επτά επαγγελματικές Ενώσεις (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου).

Ο ρόλος του ΠΣΑΤ στην ανάπτυξη του αθλητισμού έχει αναγνωριστεί και από τη Βουλή των Ελλήνων, που στο άρθρο 134 του νόμου 2725/99 αναφέρει «Για τον κλάδο των Αθλητικών Συντακτών αναγνωρίζεται ως φορέας λειτουργίας του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.). Ο ΠΣΑΤ αποτελεί συντελεστή και παράγοντα προβολής, διάδοσης και ανάπτυξης του Ελληνικού Αθλητισμού.»

Οι κυριότερες δραστηριότητες του ΠΣΑΤ είναι οι εξής:

Από το 1954 βραβεύει κάθε χρόνο τους κορυφαίους Έλληνες Αθλητές, Αθλήτριες και Ομάδες. Την εκδήλωση τιμά με την παρουσία του η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Από το 1982 διοργανώνει κάθε χρόνο Συνέδριο με Κύπριους Αθλητικούς Συντάκτες διατηρώντας έτσι τους δεσμούς με την Κύπρο.

Είναι ο πρώτος φορέας που καθιερώνει το έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) το 1997, συμβάλλοντας στην εξάπλωση του φιλάθλου πνεύματος.

Το 2002 πραγματοποίησε στην Αθήνα και την Αρχαία Ολυμπία, Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών με την παρουσία συνέδρων από 85 χώρες. Μέσω διεθνών σεμιναρίων, ο ΠΣΑΤ προβάλει τον ελληνικό αθλητισμό σε συνεργασία πάντα με τους αντίστοιχους Εθνικούς Συνδέσμους των 142 χωρών-μελών.

Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους Αθλητικούς Συντάκτες.

Στα γραφεία του ΠΣΑΤ λειτουργεί μεγάλη αθλητική βιβλιοθήκη με ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις.

Τα μέλη του ΠΣΑΤ στελεχώνουν τις Οργανωτικές Επιτροπές μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και διασφαλίζουν την άψογη διεξαγωγή τους στον χώρο των ΜΜΕ.

Τα μέλη του ΠΣΑΤ είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργανωτική επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Η Οργανωτική Επιτροπή ενημερώνει ότι οι εγγραφές για συμμετοχή στην διοργάνωση θα είναι διαθέσιμες μέχρι και την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 στις 24:00.

Οι εγγραφές είναι διαθέσιμες μόνο μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.lycabettusrun.gr στο ειδικό πεδίο εγγραφών.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία.

Αποστάσεις αγώνων

– Αγώνας Road (άσφαλτος) 5,5 χλμ

– Αγώνας Road (άσφαλτος) 11 χλμ

– Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 4,5 χλμ

– Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 9 χλμ

– Αγώνας Lycabettus Road Relay (άσφαλτος) 11 χλμ (Σκυταλοδρομία  2 x 5,5 χλμ)

– Αγώνας Lycabettus Trail Relay (άσφαλτος) 9 χλμ (Σκυταλοδρομία 2 x 4,5 χλμ)

Οι δρομείς επιλέγουν την γραμματεία παραλαβής από την διαδικασία των εγγραφών και η παραλαβή θα πραγματοποιείται μόνο το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στις αναφερόμενες ανά γραμματεία ώρες.

 • Lobby George Lycabettus Lifestyle Hotel |Αθήνα, Κλεομένους 2 – 10:00 – 17:00
 • Κατάστημα RUNDOME|  Κέντρο Αθήνας, Μητροπόλεως 76   – 10:00 – 17:00
 • Κατάστημα Cosmos Sport | Αγία Παρασκευή, Λ. Μεσογείων 433   – 10:00 – 17:00
 • Κατάστημα Cosmos Sport | Κηφισιά, Αργυροπούλου 4   – 10:00 -17:00
 • Κατάστημα Cosmos Sport | Κορυδαλλός, Ταξιαρχών 57   – 10:00 – 17:00
 • Κατάστημα Outrun | Παλαιό Φάληρο, Mαρίνα Φλοίσβου – 10:00 – 17:00
 • Κατάστημα Top Cycles | Περιστέρι, Βασ. Αλεξάνδρου 72 – 10:00 – 15:00
 • Φαρμακείο ΚΑΤΡΗ | Γλυφάδα, Γούναρη 227 & Ηφαίστου – 10:00 – 17:00

Το 8ο Lycabettus Run τελεί Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και προβάλετε μέσα από τα κανάλια του Visit Greece. Επίσης τελεί Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).

Αποτελεί διοργάνωση και υλοποιείτε από την My Sportevent, με την αμέριστη υποστήριξη του St. George Lycabettus Lifestyle Hotel.

Περισσότερες πληροφορίες:

Site: www.lycabettusrun.gr

Facebook Page: www.facebook.com/lycabettusrun

Instagram: https://www.instagram.com/lycabettusrun/

Στις 19 Φεβρουαρίου 2023 τρέχουμε στην κορυφή της πόλης!! Run the Hill

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend