Δρομέας γεννιέσαι ή γίνεσαι; Μια… θεϊκή ιστορία απαντά το ερώτημα

Δρομέας γεννιέσαι ή γίνεσαι; Μια… θεϊκή ιστορία απαντά το ερώτημα

Οι άνθρωποι έχουμε σώμα που είναι φτιαγμένο για το τρέξιμο ή είμαστε όντα που αψηφίσαμε τους φυσικούς μας περιορισμούς για να μπορούμε να τρέχουμε;

Πρόσφατα, ο αθλητικός αρθογράφος Τζον Κάρολ έγραψε ένα χιουμοριστικό σκετσάκι προκειμένου να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα.

Το runnfun μετέφρασε το εν λόγω μίνι σενάριο και σας το παρουσιάζει. Εσείς μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας…

Σκηνή 1:

Ο Δημιουργικός Διευθυντής (ΔΔ) βρίσκεται στο γραφείο του, έχοντας κατά νου κάποια σχέδια. Ο Τέρι, ο επικεφαλής σχεδιαστής του, εκφράζει κάποιες ιδέες του.

Τέρι: Γεια σου ΔΔ, μπορώ να έχω ένα λεπτό; Θέλω να σου πω μερικές ιδέες.

ΔΔ: Φυσικά. Πέρασε μέσα.

Τέρι: Τέλεια. Πρόκειται για τους ανθρώπους.

ΔΔ: Τους έχω σχεδόν τελειώσει. Τι θες να μου πεις για αυτούς.

Τέρι: Σκέφτομαι. Γιατί δεν τους κάνουμε δρομείς;

ΔΔ: Τι εννοείς;

Τέρι: Σχεδιάσέ τους έτσι ώστε να μπορούν να τρέξουν, όπως και τα άλλα θηλαστικά. Ξέρεις, όπως τα… τσιτα.

ΔΔ: Τσιτάχ. Με ένα «χ» στο τέλος.

Τέρι: Τσιτάχ. Μα τι περίεργα ονόματα έχεις δώσει. Τέλος πάντων, γιατί να μην σχεδιάσουμε τους ανθρώπους έτσι ώστε να μπορούν να τρέξουν;

ΔΔ: Δεν ξέρω, Τέρι. Τους δώσαμε μυαλό -σε ορισμένους από αυτούς- και πρόκειται να εφεύρουν αυτοκίνητα και αεροπλάνα και μηχανάκια οπότε κανείς δεν θα θέλει να τρέξει.

Τέρι: Γιατί όμως να μην τους δώσουμε την επιλογή;

Ο ΔΔ χαϊδεύει τη γενειάδα του και σκέφτεται.

ΔΔ: Υποθέτω ότι θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε Ελεύθερη Βούληση.

Τέρι: Πρέπει σίγουρα να το ονομάσουμε έτσι.

ΔΔ: Τι προτείνεις; Πες μου λεπτομέρειες. Δεν θέλω να τους το καταστήσω πολύ εύκολο.

Τέρι: Ας τους δώσουμε λιγότερα πόδια.

ΔΔ: Καλά το πας. Τρία;

Τέρι: Δύο.

ΔΔ: Γι ‘αυτό σε προσέλαβα Τέρι. Για αυτές τις ιδέες; Τι άλλο σκέφτεσαι;

Τέρι: Λοιπόν, ας δούμε τον σχεδιασμό τους. Τι είναι αυτό;

ΔΔ: Αυτός είναι ένας τένοντας. Οι Έλληνες θα τον ονομάσουν έτσι.

Τέρι: Φαίνεται αρκετά δυνατός.

ΔΔ: Καταλαβαίνω που το πας. Θα το μετατρέψουμε σε μια έντονη παροχή αίματος και έτσι θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να θεραπεύεται όταν το τραυματίζουν.

Τέρι: Είσαι πολύ κακός.

ΔΔ: Ναι, δεν είμαι;

Τέρι: Και τι είναι αυτά; Μοιάζουν περίεργα.

ΔΔ: Αυτά τα αποκαλώ γλουτούς.

Τέρι: Γλουτούς; Να ένα ακόμα περίεργο όνομα. Και σε τι χρησιμεύουν;

ΔΔ: Είναι μεγάλοι, ισχυροί μύες. Τώρα που το σκέφτομαι, θα είναι υπέροχοι για το τρέξιμο. Όμως θα είναι επίσης χρήσιμοι και για να κάθονται πάνω τους. Απίστευτα άνετοι, σαν βελούδο. Και οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφασίσουν τι προτιμούν. Τρέξιμο ή αραλίκι;

Τέρι: Ξέρεις ήδη τι θα επιλέξουν, έτσι δεν είναι;

ΔΔ: Και βέβαια.

Τέρι: Τόσο πολλή Ελεύθερη Βούληση τους έχεις δώσει, ε;
(Γέλια)

5 ερωτήματα για το ανθρώπινο σώμα που δεν έχουν απαντηθεί

ΔΔ: Καλό. Είμαι τύπος που του αρέσει να κοιτάει την μεγάλη εικόνα. Γι’ αυτό και δίνω βάση στις λεπτομέρειες.

Τέρι: Τι γίνεται με τα πόδια;

ΔΔ: Τι γίνεται με αυτά;

Τέρι: Φαίνονται πολύ… αποτελεσματικά. Μήπως να τους βάλουμε μικροσκοπικά οστά; Για να τους πηγαίνουν όλα στραβά.

ΔΔ: Εξαιρετικό. Και γαργαλητά. Ας τα κάνουμε να γαργαλιούνται.

Τέρι: Ξεκαρδιστική ιδέα.
(Γέλια)

ΔΔ: Έχω άλλη μια ιδέα. Ρίξε μια ματιά.

Τέρι: Τι είναι αυτά;

ΔΔ: Είναι φρύδια. Κρατούν τον ιδρώτα μακριά από τα μάτια.

Τέρι: Αλήθεια; Τους το κάνεις πολύ βολικό…

ΔΔ: Όχι, γιατί είναι εντελώς άχρηστα στην πραγματικότητα. Αυτοί οι «δρομείς» δεν θα ξέρουν πού πηγαίνουν. Και βάζω και αλάτι στον ιδρώτα. Διπλός μπελάς! Φαντάσου πόσο ενοχλητικός θα είναι.

Τέρι: Το διασκεδάζεις πολύ, ε;

ΔΔ: Και που να δεις ακόμα. Τι να κάνουμε με τα νύχια;

Τέρι: Με τα νύχια; Μήπως το παρακάνουμε;

ΔΔ: Μα είναι εντελώς άχρηστα στο τρέξιμο τα νύχια. Μεγαλώνουν μόνο και τους κάνουν τη ζωή δύσκολη. Βέβαια, θα τα κόβουν αλλά στη συνέχεια θα μεγαλώνουν ξανά.

Τέρι: Πάω να φάω για μεσημέρι. Νομίζω ότι το παρακάνουμε.

ΔΔ: Ω, έλα. Μόνο ένα ακόμη.

Τέρι: Αρχίζω να μετανιώνω που το ξεκίνησα αυτό. Τι άλλο θες να τους κάνουμε;

ΔΔ: Ενδορφίνες. Θα τους γεμίσω ενδορφίνες. Θα νιώθουν υπέροχα μετά από μια διαδρομή.

Τέρι: Αυτό φαίνεται ωραίο. Αλλά για στάσου. Αυτό δεν θα τους κάνει να θέλουν να το κάνουν ξανά;

ΔΔ: Αυτή είναι η γενική ιδέα. Δεν θα μπορούν να σταματήσουν.

Τέρι: Μπορώ να φύγω τώρα;

ΔΔ: Περίμενε να δεις κάτι ακόμα. Ρίξε μια ματιά σε αυτό. Το ονομάζω πλατυποδία! Που πας;

Διαβάστε ακόμα: 5 ερωτήματα για το ανθρώπινο σώμα που δεν έχουν απαντηθεί

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Το T-shirt του 5ο Veikou Trail τα… σπάει!

Η Οργανωτική Επιτροπή του 5ο Veikou Trail είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το T-shirt  της φετινής διοργάνωσης.

Η σχεδίαση του φετινού T-shirt είναι πραγματικά φανταστική και ξεφεύγει από τα κλασικά  σχέδια άλλων διοργανώσεων. Άλλωστε στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής δεν είναι η κατασκευή ενός T-shirt που μετά την διοργάνωση απλά θα μπει στο συρτάρι, αλλά να μπορεί όποιος το αποκτήσει να το φοράει με χαρά στις προπονήσεις και στην καθημερινότητά του.

Στο κομμάτι του χρώματος, λόγω και της ζέστης, αποκλείστηκε η πιθανότητα σκούρου χρώματος. Από την άλλη να μην επαναληφθεί το λευκό των προηγούμενων διοργανώσεων. Επιλέχθηκε το χρώμα της μέντας, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και δίνει ένα άρωμα δροσιάς.

Οι εγγραφές ακόμα τρέχουν. Πιθανότατα θα κλείσουν την προσεχή Κυριακή 27/06 ή γρηγορότερα, αν συμπληρωθεί το όριο των 300 ατόμων/ απόσταση . Όποιος επιθυμεί, μπορεί να το αποκτήσει μαζί με την εγγραφή του, σε μια από τις 2 αποστάσεις της διοργάνωσης.

Όσοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει ήδη της εγγραφή τους, (ακόμα και όσοι έχουν εγγραφεί για την διοργάνωση του Ιανουαρίου  που αναβλήθηκε και μετέφεραν την εγγραφή τους για τώρα), μπορούν να το αποκτήσουν. Πως;;; Πολύ απλά αποστέλλουν email στην διοργάνωση στο [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμο του δρομέα, το μέγεθος T-shirt  και τον κωδικό  VT που έλαβαν κατά την εγγραφή τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 8,00€ στον τραπεζικό λογαριασμό που κατατέθηκε και το αντίτιμο συμμετοχής, με αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του δρομέα και τον κωδικό VT της εγγραφής τους. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να επικοινωνούν με το ανωτέρω email.

Η παραλαβή των T-shirt θα πραγματοποιείται μόνο από το σημείο, που οι δρομείς επέλεξαν κατά την εγγραφή τους, μαζί με τον αριθμό συμμετοχής.

Οι εγγραφές τρέχουν και κλείνουν σύντομα

Όλοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εύκολα και γρήγορα αρκεί να μπουν στη σελίδα της διοργάνωσης www.veikoutrail.gr. Στην ειδική κατηγορία των εγγραφών, συμπληρώνουν τα στοιχεία τους στην σχετική φόρμα και επιλέγουν το αγώνισμα όπου επιθυμούν. Στο τέλος, ορίζουν και σημείο παραλαβής του πακέτου συμμετοχής από τα 5 διαθέσιμα που προσφέρονται από την διοργάνωση.

Εγγραφές πραγματοποιούνται και μέσω της πλατφόρμας  www.racefinder.gr

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η διοργάνωση, όπως και οι υπόλοιπες διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο διάστημα, θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ. Οι βασικοί όροι και οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στην διοργάνωση, που ισχύουν μέχρι αυτή τη στιγμή, αναφέρονται και στην προκήρυξη που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Την προκήρυξη μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ

Οι εγγεγραμμένοι δρομείς θα παραλαμβάνουν τους αριθμούς και τα πακέτα συμμετοχής από το σημείο παραλαβής που επέλεξαν κατά την εγγραφή τους, την Παρασκευή 02/07 και το Σάββατο 03/07 σε ώρες που θα ανακοινωθούν από την διοργάνωση

  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Κηφισιά, Αργυροπούλου 4
  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Κορυδαλλός, Ταξιαρχών 57
  • Κατάστημα Outrun | Παλαιό Φάληρο, Mαρίνα Φλοίσβου,
  • Κατάστημα Top Cycles | Περιστέρι, Βασ. Αλεξάνδρου 72,
  • Κεντρική είσοδος Άλσους Βεΐκου | Λεωφ. Βεΐκου, Γαλάτσι

Για περισσότερες πληροφορίες, οι δρομείς μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα μέσω email στο [email protected].

Διαρκής ενημέρωση για το Veikou Trail παρέχεται επίσης μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.veikoutrail.gr και της σελίδας facebook www.facebook.com/veikoutrail.

“Τρέξε στο βουνό μέσα στην πόλη”

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Γιατί ειδικά οι δρομείς δεν πρέπει να κοιμούνται με ανεμιστήρα το βράδυ

Γιατί ειδικά οι δρομείς δεν πρέπει να κοιμούνται με ανεμιστήρα το βράδυ

Σε αυτές τις τόσο θερμές μέρες του καλοκαιριού, ο βραδινός ύπνος δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και ειδικά αν στο σπίτι δεν υπάρχει κλιματιστικό. Η ζέστη είναι τόσο έντονη που ο βραδινός ύπνος γίνεται αληθινό μαρτύριο.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι αγορές αδειάζουν από τους ανεμιστήρες: όσοι δεν έχουν κλιματιστικό αγοράζουν έναν ανεμιστήρα και τα βράδια τον χρησιμοποιούν χωρίς διακοπή.

Αν είσαι δρομέας και έχεις κάνει την παραπάνω επιλογή, τα νέα δεν είναι καλά για εσένα: είναι μια από τις χειρότερες επιλογές που μπορείς να κάνεις το να κοιμάσαι το βράδυ με έναν ανεμιστήρα. Είναι πολύ κακό από άποψη υγιεινής και είναι δεδομένο πως θα έχεις προβλήματα με το τρέξιμό σου.

Ας μην ξεχνάμε, ότι ο ύπνος είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της προπόνησης, αλλά και της προετοιμασίας πριν από έναν αγώνα.

Σκόνη…

Όπως τονίζεται στο «The Sleep Advisor», την αμερικάνικη ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε θέματα ύπνου, η λειτουργία του ανεμιστήρα μπορεί να κάνει το δωμάτιο πιο δροσερό αλλά ταυτόχρονα το γεμίζει με σκόνη. Ουσιαστικά «σηκώνει» ό,τι σκόνη υπάρχει μέσα στο δωμάτιο και την διαχέει στον αέρα, γεγονός που προκαλεί προβλήματα με την αναπνοή τα οποία θα έχουν άμεσο αντίκτυπο και στις προπονήσεις σας. Ειδικά αν είστε αλλεργικοί ή έχετε άσθμα, ο ανεμιστήρας το βράδυ είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή.

«Κοιτάξτε προσεκτικά τον ανεμιστήρα σας. Θα διαπιστώσετε ότι μαζεύει σκόνη στις λεπίδες του και όλη αυτή η σκόνη πετάει στην ατμόσφαιρα κάθε φορά που τον ανοίγετε», αναφέρει χαρακτηριστικά το «The Sleep Advisor».

Αναπνοή

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που ένας δρομέας δεν πρέπει να κοιμάται με ανεμιστήρα το βράδυ. Ένας σημαντικός από αυτούς είναι πως ο ανεμιστήρας στεγνώνει το δέρμα σας καθώς και τα ρινικά σας περάσματα και αν τα τελευταία γίνουν πολύ στεγνά το σώμα σας παράγει αυτόματα υπερβολικά πολύ οξυγόνο με αποτέλεσμα να έχετε δυσκολία στην αναπνοή. Επίσης, η μύτη σας θα είναι υπερβολικά υγρή, σε ενοχλητικό βαθμό, κάθε φορά που θα τρέχετε.

Κράμπες

Αν όλα αυτά δεν σας φτάνουν τότε προσθέστε και τις μυϊκές κράμπες, που είναι με διαφορά ο χειρότερος εφιάλτης ενός δρομέα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί του «The Sleep Advisor»: «Οι άνθρωποι που κοιμούνται με τον αέρα να τους χτυπάει, μπορεί να ξυπνήσουν με δύσκαμπτους μύες, γιατί ο συμπυκνωμένος δροσερός αέρας μπορεί να κάνει τους μύες να συμπιέζονται και να υποφέρουν από κράμπες. Επίσης, ένα πολύ συχνό πρόβλημα για τους ανθρώπους που κοιμούνται μαζί του με τον ανεμιστήρα κοντά στο πρόσωπο και το λαιμό τους είναι να ξυπνάνε με πονόλαιμο».

Ενώ λοιπόν ο ύπνος με έναν ανεμιστήρα φαίνεται σαν ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ζέστη, μάλλον πρέπει να δοκιμάσετε άλλα πράγματα όπως μια δροσερή φανέλα σε ένα μπολ με νερό κοντά στο κρεβάτι σας ή το προσπαθήσετε να κοιμάστε πολύ κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο.

Διαβάστε ακόμα: Πώς θα κάνετε καλό ύπνο χωρίς κλιματισμό στον καύσωνα!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend