Δες τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρέχεις 5 λεπτά κάθε μέρα

Δες τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρέχεις 5 λεπτά κάθε μέρα

Tι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρέχεις 5 λεπτά κάθε μέρα; Δεν είναι μυστικό ότι η άσκηση θα έχει θετικό αντίκτυπο πάνω σου.

Είναι, ωστόσο, δεδομένο ότι περισσότερο από τις άλλες ασκήσεις το τρέξιμο μπορεί να σε ωφελήσει σε περισσότερους τομείς από όσους μπορείς να φανταστείς.

Πολύ περισσότερο από τη γιόγκα ή τα βάρη στο γυμναστήριο, το τρέξιμο ενεργοποιεί τον οργανισμό σου με τέτοιο τρόπο, ώστε οι θετικές συνέπειες να είναι πολύ περισσότερες.

Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση: Αν και το τρέξιμο αυξάνει απότομα τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, αυτό είναι κάτι προσωρινό και δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Τα οφέλη από το τρέξιμο για μόλις 5 λεπτά την ημέρα μπορούν να επιτευχθούν και με 15 λεπτά έντονου/γρήγορου περπατήματος. H πίεση πέφτει σταδιακά και η καρδιακή υγεία βελτιώνεται ακόμα και με αυτά τα 5 λεπτά.

Καλύτερη ψυχική διάθεση: Το τρέξιμο προκαλεί αύξηση των ενδοκανναβινοειδών. Πρόκειται για χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που σηματοδοτούν την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση. Μπορεί να είναι λίγα τα 5 λεπτά, αλλά είναι πολύ περισσότερα από το τίποτα.

Βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας: Το τρέξιμο ανεβάζει τον καρδιακό ρυθμό και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Έρευνες έχουν δείξει ότι το τρέξιμο βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, τη γνωστική λειτουργία και την καρδιαγγειακή υγεία σε υγιείς ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Καλύτερος ύπνος: Έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που τρέχουν τακτικά έστω και για λίγο, παρουσίασαν βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου, στη διάθεση και τη συγκέντρωση. Επιπλέον, η σωματική άσκηση μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη.

Δείτε μερικά ακόμα οφέλη στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε ακόμα: 10 «χρυσές» συμβουλές για το τρέξιμο που βελτιώνουν τη ζωή σου!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Φώτης Ζησιμόπουλος και Saucony έτοιμοι για το ταξίδι των ρεκόρ στη Βαρκελώνη

Φώτης Ζησιμόπουλος και Saucony ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο το Παγκόσμιο ρεκόρ που θα κυνηγήσει ο Φώτης  στον 24ωρο αγώνα του σταδίου της Βαρκελώνης στις 26-27 Φεβρουάριου.

Το ρεκόρ σήμερα είναι τα 309 χιλιόμετρα κάτι που θα προσπαθήσει να καταρρίψει ο Φώτης Ζησιμόπουλος και να πετύχει νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Συνοδοιπόρος στο ταξίδι του η εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony που θα τον εξοπλίσει με όλα τα κατάλληλα προϊόντα (παπούτσια ρούχα και αξεσουάρ) που θα τον βοηθήσουν στην προετοιμασία και τον αγώνα του.

Η Saucony η πρώτη εταιρεία στο κόσμο για τρέξιμο με έτος ίδρυσης το 1898 ειδικεύεται αποκλειστικά στο τρέξιμο και παρέχει μία ευρεία γκάμα προϊόντων για όλους τους τύπους δρομέων.

Στην Ελλάδα Αντιπρόσωπος της Saucony είναι η εταιρεία ΒΕΤΟ.

fb: Saucony.Greece
instagram: sauconygreece
website: saucony.veto.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Ανοίγουν οι εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2022

Ημιμαραθώνιος Αθήνας στις 23 Μαΐου 2021

O ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ ανακοινώνουν, το άνοιγμα των εγγραφών του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ο οποίος θα διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου 2022, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.

Στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2022, θα εφαρμοστούν οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, τηρώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου του ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του Πρωτοκόλλου διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, μπορούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2022, οι δρομείς που θα έχουν σε ισχύ, έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι έχοντες έγκυρο πιστοποιητικό ανάρρωσης COVID-19 έως και την ημέρα του αγώνα.

Για τις διαθέσιμες θέσεις, οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και ώρα 14.00 και οι οποίες θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.athinahalfmarathon.gr). Για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων των δρομέων, σας ενθαρρύνουμε να συμβουλευτείτε την Πολιτική Ακυρώσεων της Διοργάνωσης.

Τηρώντας απαρέγκλιτα τις υγειονομικές οδηγίες και τους κανόνες για μια ασφαλή αθλητική, δρομική, κανονικότητα, εναρμονιζόμαστε με τις αυστηρότερες συστάσεις του ΕΟΔΥ και προχωράμεστην έναρξη των εγγραφών για την διοργάνωση του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 2022.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Κάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend