Δέκα Πατρινοί δρομείς έτρεξαν στα στα χνάρια του Π.Π.Γερμανού

Δέκα ερασιτέχνες αθλητές, για να τιμήσουν την 25η Μαρτίου, πραγματοποίησαν ένα πραγματικό άθλο, αφού έτρεξαν και περπάτησαν από Πάτρα έως Καλάβρυτα, ακολουθώντας το μονοπάτι του Π.Π.Γερμανού. Ένα ιστορικό μονοπάτι, από Πάτρα, Νεζερά, Μακελλαριά, Φλάμπουρα, Κούτελη Καλάβρυτα, μια διαδρομή 57 χιλιομέτρων.

Οι δέκα αθλητές μέλη του συλλόγου “Μπαρουτοκαπνισμένοι Πάτρας” ξεκίνησαν στις 6 τα ξημερώματα από το “Αχάια Κλάους” και περίπου στις 5 το απόγευμα έφτασαν στα Καλάβρυτα, όπου τους περίμενε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Καλαβρύτων κ. Μενούνος, μπροστά από το νέο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας, τονίζοντας οτι τέτοιες προσπάθειες είναι άξιες επαίνου και η δημοτική αρχή θα στηρίξει στο μέλλον, ώστε το ιστορικό μονοπάτι να αναδειχθεί και να αποτελέσει σημείο αναφοράς, τόσο για την ιστορικότητά του, όσο για ενναλακτικές μορφές αθλητισμού και πεζοπορίας.

Σε όλους τους συμμετέχοντες, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα από τον Δήμο και τα ανάλογα φιλέματα

Οι αθλητές που συμμετείχαν ήταν, οι Καμίσης Παναγιώτης, Ντούσκας Βασίλης, Περδίκης Περικλής, Πυργάς Ιωάννης, Μανέτας Βασίλης, Ζεβουδάκης Σωτήρης, Αλεξίου Περικλής, Καλογεράς Γιώργος, Σινούρης Παναγιώτης και Δαλιάνης Γιώργος, όλοι από την Πάτρα.

Πηγή: www.kalavrytanews.com

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Olympus Marathon 2022: Άνοιξαν οι εγγραφές για τους θερινούς αγώνες

Ξεκίνησε η διαδικασία εγγράφων για τους καλοκαιρινούς αγώνες του Olympus Marathon που θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου 2022.

Αυτοί είναι:

• Olympus Marathon ® (44km, +3300m) το Σάββατο 25.06.2022
• Olympus Ultra (70km, +5200m) το Σάββατο 25.06.2022
• Olympus Vertical (4.25km, +1000m) την Παρασκευή 24.06.2022
• Κόψη των Αετών (14km, +480m) την Κυριακή 26.06.2022
• Melindra Trail (5km, +180m) την Κυριακή 26.06.2022

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες και τον τρόπο εγγραφής μπορείτε να βρείτε στο site της διοργάνωσης www.olympus-marathon.com

Υπενθυμίζουμε, ότι δικαίωμα εγγραφής/συμμετοχής έχουν (με βάση την ισχύουσα ΚΥΑ της ΓΓΑ) οι αθλητές οι οποίοι τις ημέρες του αγώνων 24, 25 και 26 Ιουνίου 2022 θα έχουν πιστοποιητικού εμβολιασμού σε ισχύ.

Με την κάθε αλλαγή που θα γίνεται από την ΓΓΑ στους επόμενους μήνες, θα ανακοινώνουμε και το άνοιγμα των εγγραφών και για τους υπόλοιπους αθλητές (μη εμβολιασμένους ή με πιστοποιητικό νόσησης).

Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες και η ημερομηνία κλεισίματος των εγγραφών.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Χορτιάτης Trail Run: Ματαίωση του αγώνα για το 2022

Χορτιάτης Trail Run 2018: Στις 27 Μαΐου ο αγώνας

Η Οργανωτική Επιτροπή του ορεινού αγώνα «Χορτιάτης Trail Run» ανακοίνωσε την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης που ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2022.

Μάλιστα έγινε γνωστή και η ημερομηνία του αγώνα για το 2023 ή οποία είναι η Κυριακή 12 Μαρτίου. Βασική αιτία για την ματαίωση της φετινής διοργάνωσης, είναι το γεγονός ότι ο αγώνας δεν μπορεί να έχει την φυσιογνωμία των ετών πριν την πανδημία του covid-19.

Όπως εξηγούν οι άνθρωποι του Χορτιάτης Trail Run “Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη (εξαντλήσαμε όλα τα χρονικά περιθώρια), καθώς θα οδηγήσει σε δεύτερη χρονιά χωρίς την διεξαγωγή του αγώνα.

Οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν θα μπορούσαμε με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί να οργανώσουμε τον αγώνα με τις εκδηλώσεις που έχουμε σχεδιάσει για την διοργάνωση. Ο αγώνας για μας ήταν και θα είναι μια γιορτή του Ορεινού Τρεξίματος που με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να είναι.

Δεν θα θέλαμε να μείνουμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι χωρίς τις παράλληλες εκδηλώσεις. Δεν θα θέλαμε ο αγώνας να διεξαχθεί χωρίς να μπορούμε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε με τους φίλους αθλητές που μας στηρίζουν τόσα χρόνια. Ζητάμε συγνώμη αν βγάζουμε τους αθλητές που θα συμμετείχαν από τον προγραμματισμό τους. Ελπίζουμε η πορεία των πραγμάτων να είναι τέτοια ώστε να έχουμε την ευκαιρία να σας υποδεχτούμε τον Μάρτιο του 2023 όπως εμείς θέλουμε!».

Θα πρέπει, πάντως, να πούμε ότι αρκετές διοργανώσεις δεν έχουν καταφέρει να… επιστρέψουν μετά το χτύπημα του Covid-19. Και το θέμα δεν είναι μόνο διοργανωτικό.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend