Site icon runnfun.gr

Το σημαντικότερο λάθος που κάνουμε και παίρνουμε βάρος

Το βασικό λάθος που κάνουμε όλοι και παίρνουμε κιλά!

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει κάποιος μυστικός τρόπος να χάσουμε βάρος και να παραμείνουμε υγιείς. Στην ουσία είναι ένας και μοναδικός. Να τρώμε σωστό φαγητό.

Παρόλα αυτά, οι εταιρείες βγάζουν εκατομμύρια από ειδικές δίαιτες, από χάπια απώλειας βάρους και ειδικούς “γυμναστές” που υπόσχονται αδυνάτισμα σε μία εβδομάδα.

Εκατομμύρια καταναλωτές θα κάνουν οτιδήποτε – και πληρώνουν οποιαδήποτε τιμή – για μια “γρήγορη αποκατάσταση”. Θέλουν να χάσουν βάρος και θέλουν να το χάσουν αμέσως.

Δεν είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και αυτό είναι το βασικό τους λάθος…

Η σκληρή αλήθεια

Διότι αυτό είναι τελικά το μεγάλο πρόβλημα. Οι γενιές ων 40άρηδων, των 30άρηδων και φυσικά των 20άρδηων, έχουν μεγαλώσει στην εποχή του έτοιμου φαγητού. Στα χρόνια τους άνθισαν τα McDonald’s, τα Goody’s τα Wendy’s και άλλες αλυσίδες γρήγορου “πλαστικού” άλλα νόστιμου φαγητού.

Ακόμα και όταν γυρνούσαν από την προπόνηση με την ομάδα ή το γυμναστήριο ένα Big Mac ή ένα Cheese ήταν η επιβράβευση. Ακόμα και τώρα σκέφτονται: Έλα μωρέ αφού το έχω κάψει με τη γυμναστική, δεν θα μου κάνει κακό. Λάθος!

Απλά το πράγμα δεν λειτουργεί έτσι. Ακόμα και αν επιλέξετε να πιείτε μια Coca Cola, στην ουσία σβήνετε την σκληρή δουλειά που έχετε κάνει στο γυμναστήριο ή στην προπόνησή σας και ξεκινάτε πάλι από την αρχή. Γιατί; Γιατί πολύ απλά τα επεξεργασμένα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό τρόφιμα δεν μπορούν να συγκριθούν με το κανονικό φαγητό.

Και όταν λέμε κανονικό φαγητό, δεν εννοούμε μόνο φρούτα και λαχανικά, ρίζες και ξηρούς καρπούς. Ακόμα και το μη επεξεργασμένο κρέας ψημένο σωστά, τα ψάρια, το ψωμί ολικής άλεσης, το τυρί, είναι τροφές που μπορούμε να καταναλώνουμε.

Ο τρόπος ζωής…

Η καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να περιλαμβάνει γεύματα από κουτιά ή κατεψυγμένα. Όταν επιστρέφετε κουρασμένοι από τη δουλειά και τους ρυθμούς ζωής και πρέπει να φάτε κάτι εσείς ή τα η οικογένεια, το γρήγορο φαγητό είναι λύση.

Το γρήγορο φαγητό έχει νόημα, για εκατομμύρια ανθρώπους. Τους γλιτώνει χρόνο. Δυστυχώς, όμως, δεν τους γλιτώνει χρόνια.. Το πρόβλημα είναι ότι όταν αρχίζουμε να επιλέγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα το σώμα μας υποφέρει. Τα μεταποιημένα τρόφιμα φορτώνονται με αλάτι, ζάχαρη, τρανς λιπαρά και εκατοντάδες θερμίδες. Περιέχουν επίσης ελάχιστες ή και καθόλου βιταμίνες και μέταλλα. Τα μεταποιημένα τρόφιμα όχι μόνο οδηγούν σε αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά και επιβάρυνση της υγεία σας.

Ξεχάστε τα χάπια

Και εκεί έρχονται τα χάπια αδυνατίσματος και τόνωσης. Επειδή παίρνετε βάρος, σας δίνουν ένα χάπι για το αδυνάτισμα. Επειδή δεν έχετε ενέργεια, πίνετε και δυο βιταμίνες από το κουτί (σ.σ. υπάρχουν και καλά προϊόντα σε αυτόν τον τομέα). Ξεχάστε τα όλα αυτά!

Το σώμα σας χρειάζεται πραγματικά τρόφιμα. Το σώμα σας χρειάζεται βιταμίνες και μέταλλα από μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Όχι μόνο θα χάσετε κιλά, αλλά θα παρατηρήσετε πόσο καλύτερα αισθάνεστε.

Βρείτε χρόνο…

Ακόμα και την Κυριακή, βρείτε λίγο χρόνο και κάντε μια προετοιμασία των γευμάτων της εβδομάδας. Ψωνίστε μόνο αληθινές τροφές. Μην έχετε σπίτι σας ψεύτικο φαγητό για να μην μπαίνετε στον πειρασμό. Φάτε φρούτα της εποχής, πιείτε αρκετό νερό. Είναι στο χέρι σας και στο μυαλό σας.

Διαβάστε ακόμα: Τρόποι για να αποφύγετε εκατοντάδες αχρείαστες θερμίδες!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version