To απίθανο ρεκόρ του Έλληνα δρομέα Μιχάλη Μάιπα!

Ένα πολύ σπουδαίο – ΕΠΙΣΗΜΑ – καταγεγραμμένο ρεκόρ, που πέρασε δυστυχώς στα ψιλά, λόγω της επιδημίας του COVID 19, κατέγραψε ο Έλληνας αθλητής των υπεραποστάσεων, ο Μιχάλης Μάιπας!

Ο Μιχάλης Μάιπας, συμμετείχε μαζί με άλλους 8 αθλητές, ανάμεσά τους και ο Αναγνώστης Κοκωνιάς, στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Υπεραποστάσεων, στο αγώνισμα των 5000 χιλιομέτρων, που πραγματοποιήθηκε και φέτος, στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, υπό την διοργάνωση των Ελλήνων Ημεροδρόμων!Εκεί επί 2 περίπου μήνες, οι 9 αυτοί υπεραθλητές υπερέβαλαν εαυτόν, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, που ήταν η ολοκλήρωση των 5000 χιλιομέτρων πριν την εκπνοή του χρονικού ορίου, που είχαν δώσει οι διοργανωτές!

Από τους 9 αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα αυτόν – ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΈΝΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΆΤΩΝ – οι 4 μόνο κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον στόχο τους την ολοκλήρωση δηλαδή των 5000χλμ.! Ο πέμπτος αθλητής που κατετάγη με βάση τα αποτελέσματα, αλλά δυστυχώς δεν έπιασε τον στόχο του, ήταν ο Μιχάλης Μάιπας, ο οποίος έκανε 4.759 χιλ. – 241 χιλιόμετρα μόνο χρειαζόταν για να έπιανε τον στόχο του!Μπορεί τα 241 χιλιόμετρα να ακούγονται μεγάλος αριθμός, εντούτοις όμως σε έναν αγώνα 5.000 χλμ. φαντάζει αρκετά μικρός! Για να καταλάβετε πόσο κοντά έφτασε ο Μιχάλης, στο να πετύχαινε τον στόχο του, χρειαζόταν ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 4 χλμ. την ημέρα, από αυτά που έκανε ώστε να ολοκλήρωνε τον αγώνα του!

Όμως το ότι δεν ολοκλήρωσε τον στόχο του, αυτό δεν αναιρεί τη μεγάλη του ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ότι αποτελεί ΕΠΙΣΗΜΩΣ , τον Έλληνα Αθλητή με τα περισσότερα καταγεγραμμένα χιλιόμετρα σε αγώνα – τα 4.759! Μάλιστα το split(πέρασμα) των 4.000 χλμ. ενώ ήταν μέσα στον αγώνα, το έκανε στις 48 ημέρες 20ώες και 8΄. Για του λόγου το αληθές κάτι τέτοιο είναι αναγνωρισμένο και από την DUV, κάτι που μπορείτε να το δείτε και εδώ:

http://statistik.d-u-v.org/getresultevent.php?event=59238

Θέλουμε εδώ να πούμε ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Μιχάλη, για αυτήν του την τεράστια επιτυχία και να του ευχηθούμε καλή τύχη στο μέλλον, αν τυχόν και επιχειρήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο! Εμείς ως διοργάνωση αισθανόμαστε περήφανοι που ο αγώνας μας έγινε το άρμα, προκειμένου να γίνει το μεγάλο αυτό Πανελλήνιο ρεκόρ – ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΘΛΗΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ!

Previous ArticleNext Article

Αν μπορείς να τρέξεις σήμερα, μην το αφήνεις ποτέ για αύριο!

Μπορεί να… δείτε τον εαυτό σας στο ξεκίνημά του σε αυτήν την περιπέτεια που λέγεται τρέξιμο μέσα σε αυτό το κείμενο. Όλοι έχουμε να θυμόμαστε πολλά.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, γνωρίζουμε ότι μετά από μερικούς μήνες όταν κοιτάμε πίσω, όλα όσα έχουμε πει τα θυμόμαστε και γελάμε.

«Είμαι εκτός φόρμας, με παραπανίσια κιλά και δεν έχω τρέξει τελευταία»

Τα ίδια ακριβώς έλεγαν πριν από εσάς όλοι όσοι κάθονταν όλη μέρα στον καναπέ τους πριν αποφασίσουν να ασχοληθούν με το τρέξιμο.  «Οι αρχάριοι συνηθίζουν να λένε: Αυτό δείχνει τρελό, μπορώ εγώ να τα καταφέρω;», υπογραμμίζει ο Bob Glove, ένας από τους συγγραφείς του Εγχειρίδιου για τον Δρομέα.

«Η απάντησή μου είναι καταφατική, ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει. Οι δρομείς προέρχονται από διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ και διαφέρουν στα κιλά. Απλά πρέπει να αφιερώσει κανείς χρόνο και να ακολουθήσει πιστά ένα πρόγραμμα», συμπληρώνει ο Glove.

Μια ώρα τρέξιμο μπορεί να σας προσθέσει επτά ώρες ζωής!

«Απαιτεί πολύ χρόνο και εγώ δεν έχω…»

Με μόλις 30 λεπτά τρεξίματος την εβδομάδα, θα είστε θέση να μειώσετε τον κίνδυνο για αρκετές χρόνιες ασθένειες, όπως τα θέματα με την καρδιά, τα εγκεφαλικό επεισόδιο, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, ο οστεοπόρωση, η παχυσαρκία, τα άγχος και η κατάθλιψη.

«Το ξεκίνησα στο παρελθόν αλλά δεν κατάφερα να… κολλήσω»

Ο αθλητικός ψυχολόγος, Ethan Gologor, τονίζει πως είμαστε όλοι «λιποτάκτες» με την έννοια ότι κάποια στιγμή ξεκινήσαμε μια δραστηριότητα στην ζωή μας και τα παρατήσαμε στη μέση. Αυτό δεν σας εμποδίζει σε τίποτε να ξεκινήσετε από την αρχή. Ακόμη και αν χάσετε μια με δυο προπονήσεις δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Οι δρομείς δεν είναι σκόπιμο να φορτώνονται με πολλά «πρέπει» και να θεωρούν πως είναι υποχρεωτικό να τρέχουν σε καθημερινή βάση επειδή το λέει το πρόγραμμα.

«Θα τραυματιστώ και θα τα παρατήσω. Το ξέρω…»

Οι δρομείς που ασχολούνται σοβαρά με το αντικείμενο, υποφέρουν συχνά από ενοχλήσεις στους μύες και τις αρθρώσεις, ωστόσο τις ξεπερνούν σχετικά σύντομα. «Οι τραυματισμοί είναι πιο εύκολο να αποφευχθούν όταν δεν τρέχετε σε πολύ έντονους και κουραστικούς ρυθμούς που δεν σας αφήνουν να πάρετε ανάσα», αναφέρει ο Jeff Galloway που ασχολείται με την εκγύμναση αρχάριων δρομέων από το 1974.

Τέσσερεις τομείς της ζωής σας που βελτιώνονται με το τρέξιμο

«Δεν μπορώ να αγοράσω νέα παπούτσια για τρέξιμο»

Ένα απλό ζευγάρι παπουτσιών που επιτρέπουν άνετο περπάτημα, μπορούν να κάνουν την δουλειά χωρίς πρόβλημα. «Δεν είναι αναγκαίο να φοράτε τα παλιά παπούτσια που είχατε για το τρέξιμο ενώ πλέον σας στενεύουν ή έχουν φθαρεί σημαντικά», τονίζει ο Budd Coates που εκπαιδεύει δρομείς εδώ και 20 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς πάντα να βρεις μια δικαιολογία να για μην βγεις για τρέξιμο σήμερα. Αλλά ότι μπορείς να κάνεις σήμερα, μην το αφήνεις ποτέ για αύριο…

Διαβάστε επίσης: H πανδημία με έκανε να αγαπήσω κάτι που πάντα μισούσα: Το τρέξιμο

ΠΗΓΗ: RunnersWorld.co.uk

Ακυρώθηκε οριστικά ο Μαραθώνιος της Βοστόνης

Ο Μαραθώνιος της Βοστόνης, αρχικά προγραμματισμένος για να διεξαγόταν τον περασμένο Απρίλιο και στη συνέχεια αναβλήθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ακυρώθηκε οριστικά, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη (28/05) οι διοργανωτές του αγώνα.

Σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο πιο διάσημος Μαραθώνιος του κόσμου, ο οποίος γενικά συγκεντρώνει πάνω από 30.000 δρομείς από ολόκληρο τον πλανήτη, αναβάλλεται οριστικά στα 124 χρόνια ιστορίας του.

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης δεν είχε γίνει κανονικά το 1918, όταν και στη θέση του έγινε όπως αποφάσισε η αθλητική ομοσπονδία της Βοστώνης, μια σκυταλοδρομία με την συμμετοχή Αμερικανών στρατιωτικών. Θυμίζουμε ότι εκείνη την περίοδο ήταν η κορύφωση του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα εξακολουθεί να είναι η ασφάλεια και η υγεία της κοινωνίας, όπως και του προσωπικού μας, των συμμετεχόντων, εθελοντών, θεατών και υποστηρικτών», είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Αθλητών Βοστόνης, Τομ Γκρίλκ, ο οποίος παράλληλα είναι ο «ισχυρός άνδρας» του Μαραθωνίου της Βοστόνης.

Ο αγώνας του 2021 είναι προγραμματισμένος για τις 19 Απριλίου.

x
Send this to a friend